Sinirlenince ne yaparsiniz ?

Çocuklara üzüldüm

kendı kızını o ortamda bırakmasına nasıl gonlu razı neden sızınle yasamıyor bunun ıcın neden tam velayet ıstemıyor ?
sonucta kız annesını ne zaman ısterse yıne gorebılır ama duzenı sızde olur en azından bırseyler ogrenır yazık

Agzima geleni sayip döverim bağırır çağırırm çığlık atarım eşim bile korkar o an benden. Bu durum çok nadir olur tabi ve kesinlikle hakliyimdir.

Çocuklara üzüldüm
Ayni seyi bende soyledim baslarda
Cocuklara uzuldum
Daha anlatsam neler neler...
Cok ugrastim kiz ilk baslarda duzene girdi, her hafta sonu geliyordu. Bakin rahatsiz olsam gelmesinden her hafta sonu gelmesini istemezdim. Hatta gelmedigi zamanlar ruyama giriyodu resmen nasil acaba iyimi diye merak ederdim
Ama kiz suan ergen caginda 13 yasindaki kizi artik egemezsin.
Istiyoki gec saatte kalkim, tamam 11 ok ama 15, 16 olurmu olmaz
Istiyoki telefon elinde olsun, hayir benim evimde kural var 1 saat telefon kurali nokta ama olmuyo
Bunlara uymak istemiyo
Turkiyeye tatile gittik. Koyde kaldik (kendi anne ve babasinin koyu) koy bana yabanci kizima yabanci olmasina ragmen kimseye burun kivirmadi kizim mesela.
Neyse bizim memlekete gitti denizde evimiz var mutlu degil
Carsi diyo gidiyoz ayy bumu diyo
Gezmek istiyo cikiyoruz cok sicak diyo
Bi turlu memnun edemedik
Ustune ustelik cok kotu seyler yapti, iftira yalan....
Buyuzden artik enerjimi ona harcamak istemiyorum cok yoruyo béni

Istedi, yukardada yazdim polislige gittik. Velayeti almak icin mahkeme acildi ama kizi dinliyor hakim. 12 yasini gectigi icin soruyolar. Oda annesini secti.

Istedi, yukardada yazdim polislige gittik. Velayeti almak icin mahkeme acildi ama kizi dinliyor hakim. 12 yasini gectigi icin soruyolar. Oda annesini secti.
o zaman baba kızıyla konusacak
bır gelıem bır gelmıcem bır oyle bır soyle yapamazsın bır karar vermek ve arkasında durmak zorundasın ,kararlarını dıkkate almamız ve senı cıddıye almamız ıcın bu gerekıyor. senınle vakıt gecırebılmek ıstıyoruz bu yuzden ona gore plan yapıyoruz bırdahakıne konusup haberleselım ve kararlarımızın arkasında duralım dıyecek .

eskı karısıyla konusmasına gerek yok onunla bırsey cozemez kızını kazanmaya calıssın belkı baba boyle sureklı konusursa bır sure sonra cocuk neyın dogru neyın yanlıs oldugunu anlar
13 yasımdayken ben aılemden cok uzakta okuyordum evet buyuk degıl ama cokda kucuk degıl konusunca anlasabılecegınız ve dogruyu bılecek yas. baba kızıyla bırebır ozel vakıt de gecırsın sadece onunla. sızın cocuklarla zaten vakıt gecırıyor ama o kızada ozel vakıt ayırsın bırgun yemege gotursun bırgun sınemaya bunları yapıyor mu esınız mesela ? belkı bu sekılde ıletısımlerı guclenır

tum evı komple cıkarır temızlerım dolap ıclerını komple cıkarır eler siler yerlestırırım evde dokunmadıgım hıc bırsey bırakmam
ondan sonra da yorgunluktan sinirlenemıyorum bıle
Sinirlenince bende böyle olmak istiyorum. Hatta temizlik vakti gelince böyle birisi olsaydım bilerek sinirlenirdim temizlik hallolsun diye

Sinirlenince bende böyle olmak istiyorum. Hatta temizlik vakti gelince böyle birisi olsaydım bilerek sinirlenirdim temizlik hallolsun diye
kolay olsun dıye evı oyle mınımalıst yaptım kı kullanmadıgım ,yedek dursun falan dıye fazladan 1 esyam yok ınanın

tum evın temızlıgı ,yanı halıları sılmek koltukları sılmek perdelerı yıkamak camları sılmek tum dolapları bosaltıp sılıp yerlestırmek banyo wc mutfak cıflemek cam balkonu sılıp balkonu temızlemek camasırları yıkayıp utuleyıp yerlestırmek budolabını temızleyıp duzenlemek hepsı 1 gunumu alıyor

Esim konustu iste boyle olmaz. Gelmek istedin Biz sana gel dedik gelip alacaktim vazgectin sonra cikip geliyosun bu boyle olmaz ona gore program yapariz falan.
Kiz zaten bundan sonra oyle surekli gelmeyi istemicek bence. Cunku evde kafasina gore takilmaya alismis. Okula herzaman gitmiyo, uyamadim diyo okulu aksatiyo annesinin haberi bile olmuyo. Mesela bu hafta toplanti varmis bende kizlarin telefonunu kapatim derken orda mail gelmis gordum. Ama soylemiyo, cunku puanlari berbat
Gecen yila kadar esim toplantiya gidiyodu katiliyodu, ust komsum ogretmen, ozel dersde veriyo ayarlayalim dedik istemedi.
Esim kiziyla ozel vakit gecirmiyo, istiyosa gitsin gecirsin ben engel degilim. Onceden cok ozel vakit gecirdigini simdi ailecek takilmasi gerektigini anlasin istiyo. Gerci koronadan beri heryer kapali sinemaydi falan heryer kapali.
Kiz bide kurallara uymak istemiyo, burayi yadirgiyo oyuzden gelip burada kalmak istemiyo eskisi gibi. Annedeyken arkadasina gidiyo aksam 6 7 de falan eve geliyo, babasindan 200 euro para istiyo alisverise gidiyo. Yani anlicaniz kiz cigrindan cikmis.
Burada yasaydi boyle olmayacakti ama artik cok gec, benimde kizimi kendisiyle ayni yola cekmesinide istemiyorum.
Maddi destegi hep uzerinde esimin, istiyisa manevi olarak bazi hafta sonlari beraber gezsinler oda sorun degil. Benim tek takildigim nokta boyle elinde oynatir gibi bi oraya bi buraya cekiyo bizi

kız cıgrından cıkmamıs kız ergen :) tek basına ve ergen ustelık sorunlu bır annesı var
bırlıkte bulunmak aıle ortamını anlatmak ıcın dıretmesı dogru degıl ogrensın dıye bırsey yok
suan bas basa daha cok vakıt gecırmelıler buna daha cok ıhtıyacı var ,sızın evın duzenı aılenızın bırlıgı basta buyuklerın olması onu bunaltır duzene alısık degıl ona baskı gıbı gelır
babayla vakıt gecırmeye doysun baba sevgısıne ılgısıne doysun once , once babayla ıletısımı guclensın sonra sızınle zaten vakıt gecırmek ısteyecektır

Ben bosanipda tam 9 yil boyunca cocugunu bukadar "simartan" baska bir baba gormedim. Simartan diyorum cunku cocuk ne istediyse yapmis, almis, asla yok ne bilmiyor anlamiyor.
Her hafta sonu cumartesi pazar gezdirmesi, sinemasi, aldigi elbiselerle olsun... Bunlar vakit gecirmek olmuyormu? Bana gore simartmak gerci ama...
Suandan bahsediyosaniz o farkli, gitsin gezsinler.
Anne sorunlu oldugu icin cocukda sorunlu. Bu yuzden bu cocugun psikolojik destek almasi sart, ben bunu bile ayarlamistim dusunebiliyomusunuz.
Benim yerimde tas olsa catlardi, ama artik boyle enerjim alt safalarda dayanacak onun simarikliklarini cekecek halim yok.
Babasida nereye goturmek isterse goturebilir benden cekinecek biseyi yok

Ha yazarken aklima geldi, kiz mesela bir kalemle babasini gayette harcayabiliyor.
Oyle dusundugunuz gibi klasik saf cocuklardan degil. Gercektende bu soylediklerimle onu asagilamak veya karalamak degil amacim
Ama anne normal degilki cocukda normal yetistin. Hani derler ya cin gibi, cok kurnaz,. Benim aklima gelmiyo onun aklina gelenler

cocugu magazaya goturup elbıse almak vakıt gecırme olmuyor haftasonu gezdırmesı de olması gereken sey ve bu sımartmak olmuyor
cocugunuzun kardesı onun destek alması hepınızın yararına olacak :)
cocuklu bır adamla evlendınız sıkıntıların olacagını bılıyordunuz eskı karısı mukemmel bırı olsaydı cocukta yıne davranıs problemıde olabılırdı ...
yasadıgınız sorunları tahmın edebılıyorum ıftıra ve yalanları oldu dedınız ondan dolayı kırgın kızgınsınız ve karakterınden oturu degısmeyecek hep boyle olacak dıyorsunuz buna sızı yoruyor ve yıldırıyor ondan da siniriniz bozuluyor cunku yapabılecegınız bırsey yok

o yuzden bunu boyle kabul etmek zorundasınız maalesef

bırde tam acıklamadan anlatabılırsınız ettıgı ıftıralarda konu neydı
babasının ılgısını cekmeye calısıyor aslında

bir tanıdığım var sizinle çok benzer şeyler yaşayan, bizzat da durumlara şahit oldum.

muhtemelen kızın yaşı biraz daha büyüdüğünde daha olgun hareket edecektir. annenin durumu belliyken iki arada bir derede kızın da sağlıklı kalması pek mümkün değil. eşiniz kızıyla evin belirli kuralları olduğunu, bir yere geleceğim dediyse ona göre plan yapıldığını sakin sakin anlatmalı diye düşünüyorum. babalar genelde eline harçlık verince çocuklarını güzel eğittiğini düşünürler, olan da anneye (ilgiliyse) ve ya evdeki eşe olur.. gerekirse eşiniz bu konuda yardım alsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…