- Konu Sahibi antikaynana
-
bölme yapmak nerden aklına geldi ya:) hemde zor saıları bölüyosun alemsin sen........Seni çok iyi anlıyorum ilk senemizde ben de fevri davranırdım. Ama geçti. şimdi benimki sabrımı zorlamaya başlayınca bölme yapıyorum kafamdan. örneğin; 2652 sayısını kafadan 15'e bölmeye çalışıyorum. O konuşuyo ben duymuyorum... =))
umarım ilk sene sendromudur ama öyle deilse kötü....Ben bunlara ilk sene sendromu diyorum.Sanırım bütün erkekler böyle.Çok önemsenmeyip kendi hayatına devam gerekir böyle durumda.Çok canının sıkıldığında sağlam bir tepki verilmeli ki işler hep birinin yönetiminde gitmesin.
sevmesi anlamsız değil ama kaynımıda sevsin öyleyse ...ona yapmıyor bu arada kayınvalidene samimi bi itirafta bulunmuşsun:)Benim kayınvalidem de eşimi çok sever.Ben de sizin gibi kızardım zaman zaman ve anlmasız bulurdum.Şimdi bir oğlum var düşünüyorum kendimi kayınvalidemin yerine koyuyorum oğlumun bu hallerini minicik ellrini gördükten sonra o kocaman delikanlı olsada ben onu hala böyle minicik hatırlarım evladım o benim.Bunu da kayınvalideme söyledim :)
Seni çok iyi anlıyorum ilk senemizde ben de fevri davranırdım. Ama geçti. şimdi benimki sabrımı zorlamaya başlayınca bölme yapıyorum kafamdan. örneğin; 2652 sayısını kafadan 15'e bölmeye çalışıyorum. O konuşuyo ben duymuyorum... =))
Benim kayınvalidem de eşimi çok sever.Ben de sizin gibi kızardım zaman zaman ve anlmasız bulurdum.Şimdi bir oğlum var düşünüyorum kendimi kayınvalidemin yerine koyuyorum oğlumun bu hallerini minicik ellrini gördükten sonra o kocaman delikanlı olsada ben onu hala böyle minicik hatırlarım evladım o benim.Bunu da kayınvalideme söyledim :)
hiç aklıma gelmemişti ama denerim:)tansel burdan öğreneceğimiz çoook şey var(ciddi sölüyorum şaka değil)canım benim gibi bekarlar için ne güzel evlilik tüyoları bunlar, çok teşekkürler
bölme yapıyoruma çok güldüm
orda şapur şapur yazdımya cidden abartı değil öyle sesler çıkıyor yani:)bide ben annemi onun kadar sık görmüyorum annemde bana düşkün ama anormal hareketler yapmıoruzbence öyle olmuyor yanlış anlamayın ama çocukların yaşlarıyla beraber sevgileri degilde ilgiler azalıyor .örneğin bebekken 2 dakika ayrı kalsam özler eve resmen uçarak giderdim .ama şimdi okula gönderiyorum özlüyorum falan ama bebeklikteki gibi degil bence allah böyle bir düzen kuruyor yoksa insanlar yavrularını büyüdükten sonra aylarca görmeden yaşıyorlar hatta keyiflerine bakiyorla inanılmaz gözüksede sağlıklı olanı bu ve oluyor. yani oyle şapur şupur pek mantıklı sağlıklı değil
hiç aklıma gelmemişti ama denerim:)tansel burdan öğreneceğimiz çoook şey var(ciddi sölüyorum şaka değil)
bence öyle olmuyor yanlış anlamayın ama çocukların yaşlarıyla beraber sevgileri degilde ilgiler azalıyor .örneğin bebekken 2 dakika ayrı kalsam özler eve resmen uçarak giderdim .ama şimdi okula gönderiyorum özlüyorum falan ama bebeklikteki gibi degil bence allah böyle bir düzen kuruyor yoksa insanlar yavrularını büyüdükten sonra aylarca görmeden yaşıyorlar hatta keyiflerine bakiyorla inanılmaz gözüksede sağlıklı olanı bu ve oluyor. yani oyle şapur şupur pek mantıklı sağlıklı değil
tşk ederim benim için uzun uzun yazmışsın yaşadıklarına üzüldüm öncelikle onu söyleyim .sana katıldığım noktalar var ama katılmadıklarımda var şöyle açıklayım annenin değerini ailenin değerini çok iyi bilirim çünkü öyle bi ailedde büyüdüm kimseyede bi saygısızlıkta bulunmadım o yüzden beni kıskandırmasını yada nispet yapmasını hoş göremiyorum bende bi annenin kızıyım annem ne düzenime karışır neden kimseyi kıskandırır çüünkü bi büyüğede bu yakışır ayrıca 28 yaşınaki insanı sevmenin bi düzgün bi yolu vardır.bi meşgale bulmam konusunda haklısın en azından kafam meşgul olur hemde dediğin gibi benim dediğim bi alan yaratırım.eşya konusundada uyumlu davrandım şunu alın bunu alın demedim(güçleri var)mutfağım boy fırına göre düzenlenmiş bi mutfak gitmişler beni çağırmadan set üstü ocak almışlar şimdi bulaşık makinası yerinde kocaman boşluk var kötü duruyor masa deesen öyle insan üzülüyor işte özenince...Merhaba..
Öncelikle seni çok iyi anladığımı bilmeni isterim.. Ben üç senelik evliyim..
Sana yardımcı olmak istediğim için bende kendi sorunlarımı anlatmak isterim..
Benim kayınvalidemle birlikte iki bekar görümcem (30'lu yaşlarında) ve en az eşim kadar annesine düşkün bir de kaynım var...
Dahası kayınvalidem oldukça baskın, despot ve dışarıya kapalı bir insandır..
Eşim annesine çok düşkün.. En büyük erkek çocuk olduğu için çok fazla sevilen ve üstüne düşülerek yetiştirilen bir çocukluk yaşamıştır..
Tabi ben bunları evlendikten sonra öğrendim..
Yeni gelin evi demişsin... Benim evimde yeni eşyalarla birlikte, kayınvalidemin evinden gelmiş mutfak masası ve sandalyeleri, yırtık perdeler, bilumum eski dolaplar vardı.. Eşyaya ehemniyet veren biri olmadığım için inan bana bunları hiç sorun etmedim.. Bence sen de etmemelisin.. Eşya benden uzun yaşayacak nasılsa.. eski - yeni...
Altınlarımı da borç ödeme gerekçesi ile aldılar.. Oysa biz eşimle böyle anlaşmamıştık..
Eşimle farklı anlaştığımız herşey sonrasında kayınvalidemin düzenine göre değişti...
Dahası kayınvalidem, görümcelerim ve kaynım tarafından da sürekli desteklendiği için, eşim farklı bir şey söyleyecek olsa dahi, ona tavır alacaklarından bundan vazgeçti.. Çünkü alırlar... Eşim de zaten gönüllü olarak hizmet ediyor ailesine...
Daha taze gelinken, ilk bayramımı kocam olmadan geçirdim... Arabada yer yok diye beni almadılar ve ailecek memleketlerine gittiler..
Ve bu yaşadığımız en büyük sorun falan değildi...
Sorunları paylaşarak gerçekliğine inanmaktansa, kendime farklı meşgaleler arıyorum şimdilerde...
Bir kere eşini annesinden kıskanma.. Evlad çok değerli bir şeydir... Bir anne nereye kadar ileri gidebilir ki? Ve ayrıca bir anne çok kıymetli bir şeydir.. Elbette sana nispet yapacak ve kıskanacak... Bunu anlayışla karşıla lütfen... Hele kendi eşlerinden yeteri kadar ilgi görmeyen bir kadın, oğlunu eksikliklerinin yerine koyabilir.. Bir de cahilse bu durumu abartabilir.. Ama sen onun o cehaletini anlayışla karşıla... İkinizin yeri ayrı çünkü...
Ben bu durumlarla nasıl başediyorum.. ve hatta daha kötüleriyle...
Kayınvalidem benim koyduğum sınırı geçemez.. Aramıza resmi ve fakat güleryüzlü bir sınır koymuş durumdayım... Aynısını yapmalısın.. Bunu yapabilmen için ya çalışıyor olman ya da bir meşgale bulman gerekir... Bence bir kursa yazıl hemen... Kayınvaliden sana hangi sıklıkta ve hangi saatlerde geliyor, buna göre kursunu bahane edip kendini meşgul et.. (Kurstan şunu ödev verdiler, bunu yapmam lazım.. şunu araştırmam lazım gibi.) Kocanla o, tek başına kalsın... Bu şu açıdan da sana iyi gelecektir, sürekli evde kurup duracağına, kendini yiyeceğine, daha sosyal bir ortama girip, "Ben" diyebileceğin bir alan yaratırsın...
Dahası, imkanın varsa iş bul... İşte o zaman herşeyin seyri değişecek...
Uzun yazıp gözlerinizi yormak istemiyorum...
Ama inan bana... senin durumundan çok daha zoru benim başımda ve ben.. başedebiliyorum....
öpmek öpmemek bi yana tamam kadına özgü duygular diyelim ama gölge gibi tatilde peşimizde olması evimize karışması biraz işgüzarlık değil mi hepsi bi araya gelince sinir bozukluğu oluyorİnsan sevdiğini öper zaten sevgi de azalmıyorsa öpmek normal.Bakın ben de sinir olurdum diyorum ama düşününce neye sinir oluyorum neyi kıskanıyorum?Orada eşimi öpemediğimi biraz düşününce saçma olduğu anlaşılıyor.Sadece kadınca bir rekabet ve bu her zaman var oluyor.Bebeğim olduğunda da kayınvalidem onu kendine alıştıracak onu tanıyacak zannettim yine kadınca duygular hareketteydi yani.Sonuç ben çalışmaya başladım geldi annem baktı oğluma, sonra bakıcısı oldu ne annemi ne bakıcıyı hatırlıyor çocuk :) Kadınca duygular çok körüklememekte fayda var bu duyguları.Zamanla geçer.Belki kayınvalidende seni kıskanıyor seni kıskandırmak değil amacı.Tek yönden düşünmemek gerekir.
bölme yapmak nerden aklına geldi ya:) hemde zor saıları bölüyosun alemsin sen........
canım benim gibi bekarlar için ne güzel evlilik tüyoları bunlar, çok teşekkürler
bölme yapıyoruma çok güldüm
bunu denemem lazım ölürüm yoksa:)Ay çok işe yarıyor ama bir aynanın karşısına geçip deneyin; surat ifadesi de çok ciddi oluyor insanın. Sanki ciddi bir konuda kafa yoruyormuş gibi oluyor =))
yazdıkların için çok teşekkür ederim takdir edilmesi gereken bir gelin olmaya çalışıyorum ama bazı şeylerin karşılığını göremiyorum ewet masadan kurtulmak istiyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum bana bişey diyemiyor ama o anda suratı düşüyor yada daha sonra etkileri eşimde ortaya çıkıyor kısas yapması açısındanda bugüne kadar hiç söylediğiniz gibi bir ortam yaratmadım yapabilirmiyim onuda bilmiyorum yani söyleyemem gibi geliyor bu arada söylediğiniz hiç bir şey amiyane kaçmamış tavsiyeleriniz için tşk ederim bundan sonra tavsiye almak isterim açıkçası.....Öncelikle sen.. çok değerli bir insansın...
Bunu söylemek benim haddime değil, ancak yazdıklarından takdir edilmesi gereken bir gelin olduğunu görebiliyorum... Bunu ben görebiliyorsam bir forumdan, eminim çevrendekiler de görüyordur... Kayınvaliden hariç...
Mutfaktaki masandan rahatsız mı oluyorsun? Bana göre ne yapmalısın... Sadece kendi ailenden ve akrabalarından oluşmuş bir gündüz oturması programında =) ve elbette annenin olduğu bir yerde, konuyu bir şekilde buna getir.. Mesela "Ay Filan arkadaş evlenecek, resmen gelin gideceği yere liste vermiş... yazık... masraf çıkarmış... Ben hiç öyle şeyler istemedim... Eski meski demeden mutfaktaki masayı bile kullanıyorum..." örnektir bu... Mutlaka içlerinden biri de seni takdir etmeli.. Kayınvalide her zaman yakın markaja kendi çöplüğündeyken çekilmeli... O takdir etmiyorsa... Takdir edecekleri topla ve bir de onu çağır, şunlar gelecek diye... Sübliminal ve bilinç altı mesajlar daha hızlı işler... Ve kısas açısından bu tarz şeyler iyi işler...
Ben sana kötü örnek olmak istemiyorum... Yaşını bilmiyorum... Beni mazur gör...
Ancak sorun eden bir yapın varsa bile (ki hepimiz böyleyiz) Bunu çözüm arayan bir yana dönüştür... Çok keyif alacaksın...
Çöplük tabiri umarım amiyane kaçmamıştır.. Ben bir deyime atıfta bulundum...
Yaşadığım evi bile hala kendi evim gibi hissettirmeyen bir megatron benim kayınvalidem... Ama ben de onun hükümranlığını kurmasına izin vermiyorum...
Ben de 4 farklı prototip kaynana var, kayınvalidem ve çocukları şeklinde...
Sorunların çok ilerlerse ve yardımcı olabileceğime eğer inanırsan... seve seve yardımcı olurum...
Dediğim gibi... Sen çok değerli bir kadınsın... Kendini kayınvalidene ispatlamak zorunda değilsin...
Bir de... Eşler bazen buna müsaade ediyor, yani çocuk gibi sevilmelerine... hatta hoşlarına gidiyor, biraz da zalimce... senin yanında yapılması...
Kadının cehaletine göz yumarsan, bunu ileriye götürür... Burada niyeti nispet olan yalnızca kayınvaliden değil... O yüzden bu zevki onlara yaşatma... Hatta bazen takıl durup dururken "Hayırdır, niye bu akşam böyle soğuksunuz.. Ben sizi ağustos böcekleri gibi görmekten hoşlanıyorum"
=))) Kendine güven ve sev... Sen kendini korumazsan ve güvenmezsen... bu minik saldırıcıklar.. devam edecektir....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?