- 1 Kasım 2019
- 2.746
- 5.494
- 158
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Gerçekten oldu. Neden böyle bir konuda yalan söyleyeyim ki? Aslında eltimle filan aram iyidir, iyi anlaşırız ama eşim dengeyi sağlayamıyor. Dedim senin davranışların yüzünden senin ailenden soğuyorum. Kendi hamile eşini değil başkalarını daha çok önemsiyorsun, dışarıdan gören biri bile diyordu sen hamile karına yardım etsene ona niye böyle şeyler yaptırıyorsun diye, eltim kendine yemek yapamayacak durumda mı bana güvenerek mi kayınvalidemlere geldi, ben de buraya tatile dinlenmeye geldim diye söylemiştim.Bunlar gerçekten oldu mu ne yenge sevgisi var bende de kayın var çokta severler beni de sanmıyorum ki eşinden üstün tutsun.
Öyle. Tabi o zamandan bu zamana daha iyileşti ama hala onlarla ilgili bir konu olunca aslan kesiliyor onlara laf ettirmiyor. Onlar çok mikemmelll ben kusurluBen bu konulari bilmiyordum.Esinizle fotograftan daha buyuk sorunlariniz var.Allah yardim etsin.Uzuldum bunlari duyunca.
Canım benimde yiğenim var anne olmadan önce hala oldum. Onu çok seviyorum sanki kardeşim oymuşcasına hatta kardeşimden daha çok seviyorum ama insanın kendi evladı gibi olmuyor. 6 aylık ikizlerim var evlat başka. Benimde ekranda yiğenim vardı şimdi üçü var.Kimse yegenini evladindan cok sevmez.Yegenleri kac yasinda bilmiyrm ama bebek degillerdir konusuyo bir takim sirinlikler yapiyorlardir mutlaka.Bebeginiz dogunca da muhtemelen hala videolarina vs.bakip edecektir ama "baba" demeye baslayinca siz bi gorun yegen falan aklina gelmez.Bence kiyaslamayin esinize karsi iyice ters tepebilir.Cunku kiyaslanacak bir sey yok biri kizi digeri yegeni.Benim kardesim bekar ama yegenlerini hergun goruntulu arar ekran goruntusu alir konusmalarindan telefonunun duvar kagidi kizimin fotografi mesela.Ama kendi cocugu olunca sanmiyorum ki hala duvar kagidi kizimin fotografi olsun.Rahat olun.
Gerçekten oldu. Neden böyle bir konuda yalan söyleyeyim ki? Aslında eltimle filan aram iyidir, iyi anlaşırız ama eşim dengeyi sağlayamıyor. Dedim senin davranışların yüzünden senin ailenden soğuyorum. Kendi hamile eşini değil başkalarını daha çok önemsiyorsun, dışarıdan gören biri bile diyordu sen hamile karına yardım etsene ona niye böyle şeyler yaptırıyorsun diye, eltim kendine yemek yapamayacak durumda mı bana güvenerek mi kayınvalidemlere geldi, ben de buraya tatile dinlenmeye geldim diye söylemiştim.
Eltin hasta mu tövbe yarabbim yani mantığı ne niye Eltinr yemek yapacaksın vallahi beynini patlatırdım herhalde. Hasta olur benden yaşça çok büyük olur eli ayağı tutmaz sakat olur ne bilim yani çok öok geçerli bir şey olur öyle. Eltinin tavrı nasıl yani ben olsam hamile eşine bebeği sen al o yesin dese rahatsız olurdum.Kendi kardeşinden bile daha çok düşünüyor yeğenini, yani kaynım eşim kadar ince düşünmüyor. Eşim sevgisini çok ama çok abartıyor. Sevmesine sevgisine lafım yok ama herşeyin bir dozu var. Sanki kendi çocuğu kendi kızı gibi davranıyor. Her gün misafirlikte bile onlara görüntülü konuşma gönderiyor. Bazen düşünüyorum kendi çocuğumuza karşı böyle olacak mı diye, çünkü hamileliği in ilk başlarındayken en dikkat etmem gereken zamanlarımda bana karşı çok hor davrandı, kayınvalidemlere gittiğimizde eltime hizmet etmemi bekledi, ona hizmet etmiyorum eltim kendi yemeğini kendi pişiriyor diye bana etmediği lafı kötülüğü bırakmadı. Eltim gösterdiği önemi bana göstermedi.
Eltim hasta değildi. 2 3 aylık bir kızı vardı o zamanlar birde 4 yaşında kızı. Kızı zaten dışarıda vs oynuyordu. Evde yemekleri kayınvalidem yapar biz sofrayı kurar toplarız genelde, ama eltim çocuğa gaz yapıyor diye herşeyi yemediği için kendi yemeğini kendisi yapardı. Eltim bana ben senden bana yemek yapmanı beklemiyorum ki demişti olayı duyduğunda, eşimin abarttığınj söylemişti. Ben de eşimi boğma derecesine gelmiştim zaten. Hatta kayınvalidem de kızım ben varken sana mı düşer yemek yapmak demişti, eşime herşey karışıyor diye benim gönlümü alması için kızmış ve olayı duyduğunda üzülmüş ağlama noktasına gelmişti. Böyle yaparak elimle arama sıkıntı sokacak dediğimde kaynanama kaynanama bana hak vermişti.Eltin hasta mu tövbe yarabbim yani mantığı ne niye Eltinr yemek yapacaksın vallahi beynini patlatırdım herhalde. Hasta olur benden yaşça çok büyük olur eli ayağı tutmaz sakat olur ne bilim yani çok öok geçerli bir şey olur öyle. Eltinin tavrı nasıl yani ben olsam hamile eşine bebeği sen al o yesin dese rahatsız olurdum.
Hala ya da teyze olunca esler laf etmiyor bu tur seylere ben henuz hala olmadim kiz kardesim yok teyze de olamayacagim.Kardesim erkek hem kendi cocugunun hem de benimkilerin toplu fotografini koysa laf eder mi acaba esi dusundum simdi biCanım benimde yiğenim var anne olmadan önce hala oldum. Onu çok seviyorum sanki kardeşim oymuşcasına hatta kardeşimden daha çok seviyorum ama insanın kendi evladı gibi olmuyor. 6 aylık ikizlerim var evlat başka. Benimde ekranda yiğenim vardı şimdi üçü var.
Valla eşim bir şey demedi gördü güldü üçledin dedi geçti. Arkadaşın yaşadığı hassas bir durum arada eltiye karşı abartılı bir tavır var. Yaşayan anlarHala ya da teyze olunca esler laf etmiyor bu tur seylere ben henuz hala olmadim kiz kardesim yok teyze de olamayacagim.Kardesim erkek hem kendi cocugunun hem de benimkilerin toplu fotografini koysa laf eder mi acaba esi dusundum simdi biesi kizimin fotografini silse ya da sil diye baski yapsa cok uzulurdum kirilirdim ama bor sey de denmez.Ay bilmiyrm biz kadinlar erkeklere gore daha fenayiz galiba
Eşiniz neden böyle bişey yapmış anlam veremedim. Tabiki de yeğenlerininde resimleri olur çok normal. Ama evladının ultrason resimlerini falan silmek videolarını silmek ne demek. Bende hamileyim ikinciye. Eşim oğlumdaki kadar heyecanlı değil. Ona ultrason kağıdını yolladım . Hergun bakıyorum silmiş mi diye. İnsan bu gibi durumlarda çocuğumuzu istemiyor mu düşüncesine giriyor. Hamileyken daha bı hassas oluyor insan.Öncelikle hepinize günaydın. Sabah sabah sinirlerim bozuldu. Eşimin telefonundaki fotoğraf albümünde eltimin kızı yani yeğeni ve doğacak kızımızın adına bir fotoğraf albümü açıldığını gördüm bakayım dedim, eşimin iki yeğeni var ikisinin de fotoğrafları videoları, yeğenlerinden küçük olanın ultrason görüntüsü varken benim bebeğime dair tek bir ultrason görüntüsü bile yok, ona koronadan dolayı doktor odaya almadı diye kalp atışlarının videosunu atmış, renkli ultrason görüntülerini atmıştım ama bir tanesini bile telefonda tutmayıp silmiş ve ne diğer fotoğraf albümlerinde ne de o isimlendirdiği albümde kızımıza dair hiçbir şey yok. Görünce açıkçası çok üzüldüm. Ben bunları gördüğümde eşim uyuyordu. Dışarıya hava almaya çıkacaktım çıkmadan önce eşime bununla ilgili mesaj attım "Sanırım yanlışlıkla o albüme kızımızın adını yazdın telefonunda KIZIMIZA dair tek bir görüntü video yok diye." eşimin bu aşırı yeğen sevgisinden ve eltimlere olan düşkünlüğünden bıktım artık, ben de yeğenlerimi seviyorum ama eşim kadar abartmıyorum. Sanki kendi evladıymış gibi davranıyor ama doğacak evladının tek kalp atışı sesinin olduğu video veya renkli ultrason fotoğrafı telefonunda yok.
Doğmamış bebeğe don biçmedik ki zaten. Babyshower cinsiyet partisi vs öyle şeylere karşıyım instagramda bile ultrason vs görüntüsü paylaşmıyorum birileri gibi göbeğimi hamileyim diye insanların gözüne sokmuyorum veya hamile olduğumu arkadaşlarım bile bilmiyordu benim bir çoğu daha yeni öğrendi. Eşim benimle doktor odasına koronadan dolayı giremediği için kalp atışını veya ultrasonu videoya çekmem istemişti ilk zamanlar ben de o yüzden ilk kalp atışını duyduğumuz gün videosunu almıştım ve en son doktor kontrolümdeki renkli ultrason görüntüsünü videoya almıştım çünkü doktor tam fotoğrafını çıkaracağı an bebek hemen yüzünü kapatıyor o yüxxen elimizde bir görüntü olmuyordu. Video kaydı ile yüzünü gösterdiği anı durdurup fotoğrafını alıp öyle eşime gösteriyordum. Ben hastanedeuken ona fotoğrafını veya videosunu atardım ama sonradan silmesi benim için sorun değildi taaa kii eltimin kızı ve bizim bebeğimizde koyacağınız adı yazıp telefonunda albüm açıp eltimin kızının Ultrason fotolarını oraya koyması benim attıklarımı silmesi beni sinirlendirdi. Ne alaka dedim, kendi kendime. Zaten bebeklik fotoları var onların ultrason görüntüsünü ne diye tutuyor o zaman bizimki neden yok neden sildi diye düşündüm ister istemez.Doğmamış bebege don biçilmez.
Dogmadan baby showerlar dogmadan cinsiyet partileri dogmadan insta face hesapları sacmaliklarina bir yenisi daha eklenmiş telefonda albüm oluşturma. Gerçekten kafayı yemişler.
Böyle bir durumda kaynanamın iş yükünü alırdım ben hani anne ben çayı yapayım da sen çocuğa bak o da yemeğini yapsın gibi. Seni de incitmeden, yormadan olacak şeyler yani. Sen normal bir durumda değilsin ki özel ilgiye seninde ihtiyacın var.Eltim hasta değildi. 2 3 aylık bir kızı vardı o zamanlar birde 4 yaşında kızı. Kızı zaten dışarıda vs oynuyordu. Evde yemekleri kayınvalidem yapar biz sofrayı kurar toplarız genelde, ama eltim çocuğa gaz yapıyor diye herşeyi yemediği için kendi yemeğini kendisi yapardı. Eltim bana ben senden bana yemek yapmanı beklemiyorum ki demişti olayı duyduğunda, eşimin abarttığınj söylemişti. Ben de eşimi boğma derecesine gelmiştim zaten. Hatta kayınvalidem de kızım ben varken sana mı düşer yemek yapmak demişti, eşime herşey karışıyor diye benim gönlümü alması için kızmış ve olayı duyduğunda üzülmüş ağlama noktasına gelmişti. Böyle yaparak elimle arama sıkıntı sokacak dediğimde kaynanama kaynanama bana hak vermişti.
Böyle bir şey yapsa sen yersin adamı kızEşiniz neden böyle bişey yapmış anlam veremedim. Tabiki de yeğenlerininde resimleri olur çok normal. Ama evladının ultrason resimlerini falan silmek videolarını silmek ne demek. Bende hamileyim ikinciye. Eşim oğlumdaki kadar heyecanlı değil. Ona ultrason kağıdını yolladım . Hergun bakıyorum silmiş mi diye. İnsan bu gibi durumlarda çocuğumuzu istemiyor mu düşüncesine giriyor. Hamileyken daha bı hassas oluyor insan.
Valla eşim bir şey demedi gördü güldü üçledin dedi geçti. Arkadaşın yaşadığı hassas bir durum arada eltiye karşı abartılı bir tavır var. Yaşayan anlar
Kız kardeşi olsa onun ultrason görüntüsüne laf etmem ki ama bu elti. Kaynım atmıyor zaten görüntüuü daha önceleri eltim attı bunları. Benim kaynım benim ultrason görüntümü saklayıp eltimin kileri silse ben açıkçası tuhaf bakarım tuhaf karşılarım. Eltimin yerinde olsam silerim direk yani ne alaka? Kaynım da benim ultrasonum niye var?Hala ya da teyze olunca esler laf etmiyor bu tur seylere ben henuz hala olmadim kiz kardesim yok teyze de olamayacagim.Kardesim erkek hem kendi cocugunun hem de benimkilerin toplu fotografini koysa laf eder mi acaba esi dusundum simdi biesi kizimin fotografini silse ya da sil diye baski yapsa cok uzulurdum kirilirdim ama bor sey de denmez.Ay bilmiyrm biz kadinlar erkeklere gore daha fenayiz galiba
Bak işte bu çok saçma bende gelinin ultrason fotosu yok mesela ne alaka ya bende sinirlendimKız kardeşi olsa onun ultrason görüntüsüne laf etmem ki ama bu elti. Kaynım atmıyor zaten görüntüuü daha önceleri eltim attı bunları. Benim kaynım benim ultrason görüntümü saklayıp eltimin kileri silse ben açıkçası tuhaf bakarım tuhaf karşılarım. Eltimin yerinde olsam silerim direk yani ne alaka? Kaynım da benim ultrasonum niye var?
Ben zaten kayınvalidemr yardım ediyorum, kahvaltı hazırlarken sofrayı birlikte veya kaldırırken tek ben kaldırıyorum o kurduysa ben toplayıp bulaşıkları makine olmadığı için elimde ben yıkıyorum veya ben hazırlarsam kayınvalidem bulaşıkları yıkıyor vs. Evi süpürüp topluyorum veya başka işi olursa da yardımcı oluyorum ama eşim görmüyor, eltim kendine yemek yaptı ya hiçbir yaptığımı görmez.Böyle bir durumda kaynanamın iş yükünü alırdım ben hani anne ben çayı yapayım da sen çocuğa bak o da yemeğini yapsın gibi. Seni de incitmeden, yormadan olacak şeyler yani. Sen normal bir durumda değilsin ki özel ilgiye seninde ihtiyacın var.
Evet öyle ama eltime de bazen sinir oluyorum ama o da eşimin yanında giyinişine vs dikkat etmediği içinBak işte bu çok saçma bende gelinin ultrason fotosu yok mesela ne alaka ya bende sinirlendimeltim yok ama bir gıcık oldum gerçi sorun elti de değil eşinde canım
Ben zaten yeğenlerimi resimleri olmasına birşey demiyordum zaten hatta ben çekip bendekileri ona atıyordum. Ama olay eltimin ultrason görüntüsüne gelince durum başka oldu tabiEşiniz neden böyle bişey yapmış anlam veremedim. Tabiki de yeğenlerininde resimleri olur çok normal. Ama evladının ultrason resimlerini falan silmek videolarını silmek ne demek. Bende hamileyim ikinciye. Eşim oğlumdaki kadar heyecanlı değil. Ona ultrason kağıdını yolladım . Hergun bakıyorum silmiş mi diye. İnsan bu gibi durumlarda çocuğumuzu istemiyor mu düşüncesine giriyor. Hamileyken daha bı hassas oluyor insan.
Çok rahatsız edici bir durum canım ya ne desem bilemedimBen zaten kayınvalidemr yardım ediyorum, kahvaltı hazırlarken sofrayı birlikte veya kaldırırken tek ben kaldırıyorum o kurduysa ben toplayıp bulaşıkları makine olmadığı için elimde ben yıkıyorum veya ben hazırlarsam kayınvalidem bulaşıkları yıkıyor vs. Evi süpürüp topluyorum veya başka işi olursa da yardımcı oluyorum ama eşim görmüyor, eltim kendine yemek yaptı ya hiçbir yaptığımı görmez.
Aman neyse bunları düşündükçe sinirlerim tepeme geliyor. Dün akşam olayı kapattık zaten tatsızlık çıkmadan. Şimdi düşünerek keyfimi daha bozmak istemiyorum.Çok rahatsız edici bir durum canım ya ne desem bilemedim
Bazi erkekler esleri her ise kossun diye istiyor malesef bundan kurtulmanın tek yolu bastan tavir koymakEltim hasta değildi. 2 3 aylık bir kızı vardı o zamanlar birde 4 yaşında kızı. Kızı zaten dışarıda vs oynuyordu. Evde yemekleri kayınvalidem yapar biz sofrayı kurar toplarız genelde, ama eltim çocuğa gaz yapıyor diye herşeyi yemediği için kendi yemeğini kendisi yapardı. Eltim bana ben senden bana yemek yapmanı beklemiyorum ki demişti olayı duyduğunda, eşimin abarttığınj söylemişti. Ben de eşimi boğma derecesine gelmiştim zaten. Hatta kayınvalidem de kızım ben varken sana mı düşer yemek yapmak demişti, eşime herşey karışıyor diye benim gönlümü alması için kızmış ve olayı duyduğunda üzülmüş ağlama noktasına gelmişti. Böyle yaparak elimle arama sıkıntı sokacak dediğimde kaynanama kaynanama bana hak vermişti.
Ben burada eltinin fotograf atmasina takildim.Ultrason ya da baska fotograf farketmez niye kardesi degil de elti atiyor takilinacak nokta bu bence.Demek ki watsaptan ordan buradan konuşuyorlar niye konussunlar ki sacma.Watsap grubunuz falan olsa oraya atsa neyse deKız kardeşi olsa onun ultrason görüntüsüne laf etmem ki ama bu elti. Kaynım atmıyor zaten görüntüuü daha önceleri eltim attı bunları. Benim kaynım benim ultrason görüntümü saklayıp eltimin kileri silse ben açıkçası tuhaf bakarım tuhaf karşılarım. Eltimin yerinde olsam silerim direk yani ne alaka? Kaynım da benim ultrasonum niye var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?