Sinirlerim Tepemde!

1 gün tatil kötüymüş bı zamanlar bende öyle calisiyodum cidden o gün sadece uyumak istediğim bile oluyordu .

Şimdi ikinizde tek çocukmussinuz ya ev bir anda boş kalmstir onları da anlayın. Gittiginizde kv de iseniz eşiniz desin anne biz kalkalım bugün biraz yorgunum filan diye .Gelin lafı batar :) ama dediğim gibi ailelerfen uzaktayiz 6 yıldır ve gerçekten yoruldugum zamanlar oluyor ben olsam kosardim herhalde

Mesela bugün doktora gitmem gerekti eşime görev çıktı sabah ,oğlum kalkmadı iptal ettim ve ölüyorum şuan .Ama birisi olsa rahat rahat bırakır giderdim veya 1-2 saat uyuyup dinlenmeye calsiirdim .

Mesela İngilizce sınavına girdcektim burada yok Diyarbakır'a gittik .11 deydi oğlum kalkamaz sabah geç kalırız diye 1 gün önceden gidip polis evinde filan kaldık 3 kişi geziyoruz böyle seykerde eksikliği daha iyi hissediyorum ki eşimin tarafıyla sıkıntılı şeyler yaşadım birbirimize bayilmiyoruz ama ..

Dediğim gibi istemiyorum filan demeyin hele en başlarda ciddi kiriliyorlar.Mesela yaprak veriyor ya anne ben vakit bulup saramam sen sar yeriz beraber deyin geçin

Ben artık kendimde bir aileyim beni çocuk gibi görmelerine gerek yok.
En iyisini ben yapıyorum havasına girmelerine de gerek yok.
Biraz anlayış biraz rahat bırakabilirler dimi.
Sonucunda zaten görüşeceğiz ama sürekli olması ve sürekli müdahale de bulunmaları can sıkıcı

Sadece mutfak konusunda ama bana gelin temizlik yapalım desem kimse gelmez :)
Bakıyorum da çok şükür her şeye yetişmeye çalışıyorum ama onların derdi bizim sözümüzden çıkmasınlar

Erken gidince küsüyorlar :)

tabi ki ailesiniz. siz de mutlaka yapıyorsunuzdur. Ama annelik iç güdüleri var onları yabana atmayalım

Her haftanin 2 gûnü gitme konusunda haklısın düzgün bi dille açık açık anne dinlenemiyorum evdeki işlerim kalıyor deyin.
Ama buzdolabın için bişeyler vermesi hoş bi davranış bunu her kv yapmıyor içinde benimki de dahil.

Valla benim var canım yemek tapmak istemediğinde annemi veya kv demi arıyorum biz geliyoruz ne yemek var diye ulan kocama yetemiyorum galiba
Benim maalesef ikisi de uzakta bende gebelikten önce severek yemek temizlik yapardım ama gebe kalınca herşeyden tiksindim temizlikten deşaka şaka ama artık eskisi kadar yapmıyorum şimdi bebeğim de var sadece karnımızı doyurmak için yapıyorum işte çok sanslisiniz

bana da sürekli böyle davranılsa benim de hoşuma gitmez sizi anlayabiliyorum biraz ama bu dengeyi kuracak olan da siz ve eşinizin tavrı , onlara makul bir ölçüde anlatmanız lazım. Dediğiniz gibi her hafta gitmeyin hatta gittikçe sıklığı azaltın annenize bu pazartesi gitti iseniz kayınvalidenize de diğer hafta perşembe cuma gidin, 2,3 güne bir de telefonla hatırlarını sorun ki bi anda görüşmeyi kestiler vs diye size de laf gelmesin, aradığınızda anne çok yoruldum tek ihtiyacım uyumak, iyi ki sizin gibi kayınvalidem var çok sağolun anlayışlısınız en yakın zamanda geleceğiz size de yemeğe vs diyebilirsiniz

Gidip gelmeleri iki haftada bire cikarin, ama hafta ici olmasi sizin icin avantaj bence o aksam yemek derdi yok hem hafta sonu olsa tum gununuz giderdi.. bana verseler oyle buzluga koymaliklar fln cok iyi olurdu benim icin hele ki cocuk olunca anlarsiniz dedigimi daga da makbule geçerdi, ama tabi bakış acisi farki işte, ben yine de sizin de cocugunuz olunca bu bakis acinizin kesinlikle yumusayacagini düşünüyorum.. dedigim gibi yavasca iki haftada bire düşürun gitmeyi hepiniz rahat edin ..

Beni anlayan bir yorum görmek çok güzel

Benim yengelerim de çalışır. Hallerini görüyordum hep. Bazen gelmek istemezlerdi ama annem alınmasın diye çekinirlerdi. Onlara da o zaman söylemiştim öncelik sizin aile düzeniniz bir kurulu düzenin varsa gelme, gelmediğin zaman arar hatrını sorarsın diye. Annem alınacak olsa ona da müdahale ederdim. Evlendikten sonra hepten çalışanların halini anlar oldum. Ben bütün gün temizlik yapsam iki gün sonra yapmamışım gibi duruyor. Bu konuda canınızı sıkmaya değmez. Başta zorlanırlar ama sonra alışırlar

Erken gidince küsüyorlar :)
gitmeden önce anlaşma yapacaksınız, önce eşinizle. veya şöyle beyaz yalanlara başvuracaksınız: akşam 10 da arkadaşımız uğrayacak, geçen akşam bizdelerdi, harici disklerini unutmuşlar, onu almak için uğrayacak. 10da evde olmalıyız.

21.30 seansına bilet aldık, burdan sinemaya gideceğiz.
gece hiç uyumadık, erken yatacağız.

çocuk mu bunlar küsüp ağlıyor. net durun, halledersiniz.

Kışın sürekli sarma yedik sardılar falan ama bana verince zaten zamanım yok saramıyorum diyince dursun diyorlar :)
Olsunlar olmasınlar demiyorum fazlası zarar

Kaç yaşındasınız merak ettim. Ben en son lisede böyleydim. Çocuk değilim ben, bende biliyorum napmam gerektiğini diye atar yapardım
Şimdi anlıyorum ben hep çocuk kalıcam gözlerinde çünkü onların çocuğuyum. En iyisini ben yaparım olayı hoş değil, evinize gelip ayy ne biçim temizlik yapmışsın böyle mi yapılır derse tamam sinirlen de diğerleri olmaz. Ben ararım annemi ya da kvmi başım sıkışınca. Eşim geçen aylarda mücver istedi. Başladım yapmaya bana diyoki annemin yaptığının rengi böyle değildi. En son aradım anne dedim bunun rengi yanlışmış, dedi kızım boşver o yemiyo diye balkabağından yapardım ben onu :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…