- Konu Sahibi Hadikalkgelbulbirbahane
-
Ama şöyle birşey var mesela.Gittiğimiz yerin hemen yanında 2 3 yer daha var.Bizim oturduğumuz yerden daha güzel yerler hatta.Neden oraya gitmiyor da benim gittiğim yere gidiyor Ki ısrarla ?
Kesinlikle kıskanmıyorum .Sadece kaynananın sürekli övmeye çalışması sinir ediyor.Sakın kıskanma, ne halleri varsa görsünler, sen kendi işine bak mesafeni koy
Ne mutlu sana diyorum da bir süre sonra gına geliyor insana.elti de sorun yok ama kaynana sırf sizi gıcık etmek için övüyordur,tipik riyakâr kaynana ... boşver oh ne güzel de geç
Bana göre gerek yok tabikii.Telefonla konuşmayı zaten hiç sevmiyorum.Ama hadi anne kendine iyi bak görüşürüz dedikçe yeni konular açmak için uğraşan bir insan kendisi.Elti gittiğiniz yerlere gitsin, aldığınız eşyaları alsın. Gittiğiniz yerler size özel değil. Aldığınız eşyalar ise dışarıda bir sürü insanda var zaten.
Kv gelinini övsün dursun. Allah muhabbettinizi arttırsın de geç. Bir de telefonda bu kadar görüşmeye ailevi konuları bu kadar konuşmaya gerek var mı?
Sizin verebileceğiniz tepkiyi vermeme Az kaldı gerçekten.Çünkü geçen gün nişanlıma yeter artık annen dertlerini de gelininin mükemmelliklerini de benden uzak tutsun dedim.O da rahatsızsan eğer anneme belirt bunu dedi.Böyle ağdalı ve tekrarlı konuşan tiplerden gına geliyor okudukça bile, yaşayanlara sabır diliyorum.
Ya ben sabırsız mıyımdır, bir miktar arıza mıyımdır bilmiyorum da şu durumda ben olsam, bir noktadan sonra "Bana ne? Niye anlatıp duruyorsun aynı gelin hikayesini? Anladık, çok şahaneymiş süpermiş, oldu olacak Hollanda'ya götür nikahına al bari" deme ihtimalim var. Allah da karşıma böyle kv çıkarmadı, eltim de yok. Allah beni mi bu tip insanlardan koruyor, yoksa başka insanları mı benden koruyor bilmiyorum, denk gelmiyor bana böyleleri.
Sürekli tepemde bik bik bik gelin gelin gelin, affedersiniz gelinine sçyım filan derim herhalde bir noktadan sonra.
Zaten kaynanam bu şekilde övmeseydi eltimin yaptıklarını hiç gündeme bile getirmezdim.Çünkü önemsenecek bir konu değil.Ama sürekli övülünce ister istemez sinir oluyorum.Geçen gün söylediğiniz şeyi denedim.Şu arkadaşımın kaynanası şöyle iyi böyle iyi diye.Konuyu kapattı.Ama dün arayınca yine aynı şeyi yaptı.Kaynananın tavırları çok itici gerçekten. Sürekli sürekli eltimin bana ovulmesinden ben de hiç hoşlanmazdım . Allahtan ne ektim var ne de kayinvalidem kötü . Eltinin yaptıkları da sana özeniyordur muhtemelen. Onda kötülük yok sanırım ama kayinvaliden bana ıyi niyetli gelmedi . Ben olsam kayinvalidem bana sürekli eltimi ovse mesela kayınvalidenin kardeşi olur bir akrabası olur sürekli onu överdim . Ne kadar iyi kadin söyle iyi böyle iyi diye. O mesajı anlardı ya da en kötü ihtimal o da gıcık olurdu
Bak o mükemmel bir insan,sende öyle ol diyor aklı sıra.Ama ondanda hiç memnun olmadığına adım gibi eminim.Kayınvalideniz, gelin üzerinden size mesaj veriyor. Net zaten.
Aman takma.Bak o mükemmel bir insan,sende öyle ol diyor aklı sıra.Ama ondanda hiç memnun olmadığına adım gibi eminim.
Bence en büyük yanlışınız henüz nişanlıyken kayınvalideniz ile uzuuuun uzuuun konuşmak. Mesafeli olun. Her konu hakkında muhabbet etmeyin, eltinizle de öyle. Benim 3 tane eltim var, iyi anlaşmanın tek yolu mesafeli durmak onu öğrendim. Ve aile meseleleri hakkındaki yorumlarınızı sadece eşinize açın. Kv sonra sizin eşinizi doldurduğunuzu falan düşünebilir. Siyasi davranın. Az ama öz konuşun. Mesafeli olun. 3 altın kural :)Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık bir senedir nişanlıyım.İlk zamanlar pek önemsemiyordum,halâ çok önemsediğim bir konu değil ama gittikçe sinirlerimi bozmaya başladı bu olanlar.
Nişanlımın annesi beni her aradığında mutlaka diğer gelinini (yeğeni) bir konuda övüyor.Mesela x böyle böyle,x’i o kadar seviyorum ki ne yapsa da gözüme gelmiyor,kızamıyorum, x hiç kırmıyor beni,x çok güzel,x şunu şunu almış çok güzel vs..
Bunları o kadar tatlı dille söylüyor ki o an bişey diyemiyorum.Yaklaşık 7 8 aydır diğer oğluyla konuşmuyordular.O yüzden oğlu karısının da görüşmesini istemiyordu onlarla.Bu küslük sürecinde her beni aradığında oğlunu kötülerdi,belki içini dökmek istiyordur diye bişey demedim dinliyordum bende.Hatta ”Bişey olmaz bi hata yapmıştır aileler arasında olur böyle şeyler” diye teselli bile veriyordum.Nişanlıma çok çok büyük bir kazık atmış olmasına rağmen..
Dün barışmışlar nişanlımın annesiyle abisi.Aradı beni laf arasında söyledi barıştık diye.Bende iyi gözünüz aydın dedim.Sonra nişanlımın kin tuttuğunu,abisinin öyle olmadığını söyleyerek nişanlımı karalamak istedi Sanırım.Aklı sıra barışması için zorlamamı isteyecekti herhalde.Ama izin vermedim buna.Nişanlımın Sergilediği tavırda haklı olduğunu,haklı olmasına rağmen defalarca abisinin ayağına gittiğini ama abisinin konuşmaya dahi tenezzül etmediğini,bunlardan dolayı konuşmamakta haklı olduğunu söyledim.Konu döndü dolaştı yine diğer geline geldi.”bak eşinin yaptıklarına rağmen o hiç bir saygısızlık yapmadı bana,çok iyi bir insan” vs.vs..
Şimdi diyeceksiniz ki niye bu kadar zoruna gidiyor bu konu.
Diğer gelini beni tanıdıktan sonra cidden abartmadan söylüyorum ,bende ne görürse gidip aynısını alan bir insan oldu.Tamam beğeniyordur,bu yüzden gidip alıyordur, olabilir.Ama gidip tamamen aynısından alması,gözüme soka soka sanki kendisi gidip beğenip almış gibi kullanması sinir ediyor beni.(Sürekli görüşmüyoruz,fotoğraflarda görüyor.Veya bir yerde,bir misafirlikte denk geliyoruz.) En sinir bozucu olanı ise,mesela geçenlerde nişanlımla hep gittiğimiz bir yer var orda otururken bir fotoğraf çektik.Çok beğendiğim için Whatsapp durumuma koydum.Ertesi gün eşini alıp aynı yere gidip fotoğraf çekip duruma attı.Bir kaç ay önce de nişanlımla kahvaltı yapmak için bir yere gitmiştik.Nişanlım ordaki manzaraya karşı çektiği bir fotoğrafını koymuştu durumuna.Telefonu bendeydi o an.Anında x kişisinden bir mesaj geldi.”Aaa rahee’yle mi gittiniz hemen konum at abine söyleyecem mutlaka götürsün beni de” demişti.Ve iki gün Sonra aynı yerde fotoğraflar..
Zaten bu hareketlerinden dolayı itici gelmeye başlamıştı bana,birde kaynanamın onu sürekli övmesi olunca,doğal olarak sinirlerim bozuldu.
Ne yapmak gerek böyle insanlara hiç bilmiyorum..
Fazla muhattap olmayin mesafe koyunMerhaba arkadaşlar.
Yaklaşık bir senedir nişanlıyım.İlk zamanlar pek önemsemiyordum,halâ çok önemsediğim bir konu değil ama gittikçe sinirlerimi bozmaya başladı bu olanlar.
Nişanlımın annesi beni her aradığında mutlaka diğer gelinini (yeğeni) bir konuda övüyor.Mesela x böyle böyle,x’i o kadar seviyorum ki ne yapsa da gözüme gelmiyor,kızamıyorum, x hiç kırmıyor beni,x çok güzel,x şunu şunu almış çok güzel vs..
Bunları o kadar tatlı dille söylüyor ki o an bişey diyemiyorum.Yaklaşık 7 8 aydır diğer oğluyla konuşmuyordular.O yüzden oğlu karısının da görüşmesini istemiyordu onlarla.Bu küslük sürecinde her beni aradığında oğlunu kötülerdi,belki içini dökmek istiyordur diye bişey demedim dinliyordum bende.Hatta ”Bişey olmaz bi hata yapmıştır aileler arasında olur böyle şeyler” diye teselli bile veriyordum.Nişanlıma çok çok büyük bir kazık atmış olmasına rağmen..
Dün barışmışlar nişanlımın annesiyle abisi.Aradı beni laf arasında söyledi barıştık diye.Bende iyi gözünüz aydın dedim.Sonra nişanlımın kin tuttuğunu,abisinin öyle olmadığını söyleyerek nişanlımı karalamak istedi Sanırım.Aklı sıra barışması için zorlamamı isteyecekti herhalde.Ama izin vermedim buna.Nişanlımın Sergilediği tavırda haklı olduğunu,haklı olmasına rağmen defalarca abisinin ayağına gittiğini ama abisinin konuşmaya dahi tenezzül etmediğini,bunlardan dolayı konuşmamakta haklı olduğunu söyledim.Konu döndü dolaştı yine diğer geline geldi.”bak eşinin yaptıklarına rağmen o hiç bir saygısızlık yapmadı bana,çok iyi bir insan” vs.vs..
Şimdi diyeceksiniz ki niye bu kadar zoruna gidiyor bu konu.
Diğer gelini beni tanıdıktan sonra cidden abartmadan söylüyorum ,bende ne görürse gidip aynısını alan bir insan oldu.Tamam beğeniyordur,bu yüzden gidip alıyordur, olabilir.Ama gidip tamamen aynısından alması,gözüme soka soka sanki kendisi gidip beğenip almış gibi kullanması sinir ediyor beni.(Sürekli görüşmüyoruz,fotoğraflarda görüyor.Veya bir yerde,bir misafirlikte denk geliyoruz.) En sinir bozucu olanı ise,mesela geçenlerde nişanlımla hep gittiğimiz bir yer var orda otururken bir fotoğraf çektik.Çok beğendiğim için Whatsapp durumuma koydum.Ertesi gün eşini alıp aynı yere gidip fotoğraf çekip duruma attı.Bir kaç ay önce de nişanlımla kahvaltı yapmak için bir yere gitmiştik.Nişanlım ordaki manzaraya karşı çektiği bir fotoğrafını koymuştu durumuna.Telefonu bendeydi o an.Anında x kişisinden bir mesaj geldi.”Aaa rahee’yle mi gittiniz hemen konum at abine söyleyecem mutlaka götürsün beni de” demişti.Ve iki gün Sonra aynı yerde fotoğraflar..
Zaten bu hareketlerinden dolayı itici gelmeye başlamıştı bana,birde kaynanamın onu sürekli övmesi olunca,doğal olarak sinirlerim bozuldu.
Ne yapmak gerek böyle insanlara hiç bilmiyorum..
Eltimle bu zamana kadar 1 kere bile öyle uzun uzun konuşmadım.Hiç telefon görüşmemiz olmadı.Gerekte duymuyorum zaten.Kayınvalidemde konuşmayı bitirmek istememe ve bunun için uğraşmama rağmen sürekli uzatmak için uğraşıyor.Her konuşmada 2 3 kere falan kapatmaya yönelik konuşmuşumdur.Ama anlamıyor Ki kadın.Bana kalsa kendisiyle ayda bir konuşacam ama haftada 2 3 kere arıyor.Bence en büyük yanlışınız henüz nişanlıyken kayınvalideniz ile uzuuuun uzuuun konuşmak. Mesafeli olun. Her konu hakkında muhabbet etmeyin, eltinizle de öyle. Benim 3 tane eltim var, iyi anlaşmanın tek yolu mesafeli durmak onu öğrendim. Ve aile meseleleri hakkındaki yorumlarınızı sadece eşinize açın. Kv sonra sizin eşinizi doldurduğunuzu falan düşünebilir. Siyasi davranın. Az ama öz konuşun. Mesafeli olun. 3 altın kural :)
He deyip geçiyorum söylediği şeylere Zaten.Gidip bana söyletmek istediği şeyleri nişanlıma söyleyecek değilim tabiiki :) Bu kadar uzun konuşmayı bende istemiyorum, ama arayınca açmamazlık yapsam kötü olan ben olacam.Açınca da susturamıyorum istediği şekilde yorum yapmayınca “eee konuş kızım” diyor.Bir şekilde konuyu uzatma çabasında.Emin olun bende çok sıkılıyorum bu durumdan.Keske daha nisanliymissiniz bu kadar uzun telefon gorusmeleri yapmasaydiniz bu kayinvalide ile aralarinda da problem varmis bu kadin seni deli eder nisanliniza soylemeniz icin biseyler soylerse ben karismam beni de dinlemiyor zaten deyin oyle bilsin yani yoksa ogluna soyleyemedigi herseyi size soyletmeye calisir basiniz cok agrir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?