Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık bir senedir nişanlıyım.İlk zamanlar pek önemsemiyordum,halâ çok önemsediğim bir konu değil ama gittikçe sinirlerimi bozmaya başladı bu olanlar.
Nişanlımın annesi beni her aradığında mutlaka diğer gelinini (yeğeni) bir konuda övüyor.Mesela x böyle böyle,x’i o kadar seviyorum ki ne yapsa da gözüme gelmiyor,kızamıyorum, x hiç kırmıyor beni,x çok güzel,x şunu şunu almış çok güzel vs..
Bunları o kadar tatlı dille söylüyor ki o an bişey diyemiyorum.Yaklaşık 7 8 aydır diğer oğluyla konuşmuyordular.O yüzden oğlu karısının da görüşmesini istemiyordu onlarla.Bu küslük sürecinde her beni aradığında oğlunu kötülerdi,belki içini dökmek istiyordur diye bişey demedim dinliyordum bende.Hatta ”Bişey olmaz bi hata yapmıştır aileler arasında olur böyle şeyler” diye teselli bile veriyordum.Nişanlıma çok çok büyük bir kazık atmış olmasına rağmen..
Dün barışmışlar nişanlımın annesiyle abisi.Aradı beni laf arasında söyledi barıştık diye.Bende iyi gözünüz aydın dedim.Sonra nişanlımın kin tuttuğunu,abisinin öyle olmadığını söyleyerek nişanlımı karalamak istedi Sanırım.Aklı sıra barışması için zorlamamı isteyecekti herhalde.Ama izin vermedim buna.Nişanlımın Sergilediği tavırda haklı olduğunu,haklı olmasına rağmen defalarca abisinin ayağına gittiğini ama abisinin konuşmaya dahi tenezzül etmediğini,bunlardan dolayı konuşmamakta haklı olduğunu söyledim.Konu döndü dolaştı yine diğer geline geldi.”bak eşinin yaptıklarına rağmen o hiç bir saygısızlık yapmadı bana,çok iyi bir insan” vs.vs..
Şimdi diyeceksiniz ki niye bu kadar zoruna gidiyor bu konu.
Diğer gelini beni tanıdıktan sonra cidden abartmadan söylüyorum ,bende ne görürse gidip aynısını alan bir insan oldu.Tamam beğeniyordur,bu yüzden gidip alıyordur, olabilir.Ama gidip tamamen aynısından alması,gözüme soka soka sanki kendisi gidip beğenip almış gibi kullanması sinir ediyor beni.(Sürekli görüşmüyoruz,fotoğraflarda görüyor.Veya bir yerde,bir misafirlikte denk geliyoruz.) En sinir bozucu olanı ise,mesela geçenlerde nişanlımla hep gittiğimiz bir yer var orda otururken bir fotoğraf çektik.Çok beğendiğim için Whatsapp durumuma koydum.Ertesi gün eşini alıp aynı yere gidip fotoğraf çekip duruma attı.Bir kaç ay önce de nişanlımla kahvaltı yapmak için bir yere gitmiştik.Nişanlım ordaki manzaraya karşı çektiği bir fotoğrafını koymuştu durumuna.Telefonu bendeydi o an.Anında x kişisinden bir mesaj geldi.”Aaa rahee’yle mi gittiniz hemen konum at abine söyleyecem mutlaka götürsün beni de” demişti.Ve iki gün Sonra aynı yerde fotoğraflar..
Zaten bu hareketlerinden dolayı itici gelmeye başlamıştı bana,birde kaynanamın onu sürekli övmesi olunca,doğal olarak sinirlerim bozuldu.
Ne yapmak gerek böyle insanlara hiç bilmiyorum..
Kv acik acik belirt onun huyu başkadır benimki baska onu övme de yada niye bukadar boş konuşacak kadar uzun kaliyosunuz telefonda kısa kesin anlatmasına musade etmeyin