6+1 de duymuştum ben, ama 7+ Lara da kalabilir, kilo vs varsa erken duyulamayabilir.Kızlar kalp atışını duyanlar (karından ultrason ile) ne zaman duydu?
Endometriozis teşhisi konup normal gebelik yaşayan bir çok arkadaşım var canım ayrıca ben radyolojide_ultrasondaydim günde binlerce böyle rapor yazıyordum ve doktorlarimizla radyologlarla bazı raporlar hakkında konuşuyorduk ben bu konuda bildiğimi anlatayım sana adet donguleriniz değişebiliyor kisalabiliyor adet döneminde bu kistler küçükse iyice kuculebiliyor sadece çok aşırı ağrılı adet görüyorsunuz (bazen Allah korusun iç kanamaya sebep olabiliyor acil ameliyata bile alınabiliyor bir ihtimal ) her adette hastanelik olacak kadar ağrınız olabiliyor pelvik ağrı yapıyor hamilelikte de yükselen hormonlara bagli kuculebiliyor diğer doktorlar bu yüzden görmemiş ya da değerlendirmemis olabilir bazen sadece şikayetlere göre bu tanı konulabiliyor ultrasonda ve normal pelvik muayenede gozukmeyebiliyor endometriozis her iki yumurtalıkta değilse ve büyüklüğü önemli çok büyük değilse yaşınız küçükse yumurta rezerviniz yuksekse hamile kalabilirsin ama erken doğum ya da düşük riski var kendini bu doktor endometriozis olsa kesin hamile kalamazsin dedi bitti tamam doğru bu diye düşünme derim ayrıca kimyasal gebelikte olmaz ama düşük yapmışsın rahimde yapisiklik sonrasında olabiliyor histeroskopi hem çikolata kisti hemde yapışıklık için yapılması istenmiştir semra hoca sadece para odaklı böyle bir tetkik istemez benim fikrim öyle olsa her çifte aynı tedavi uygulanır hepsinden pgt istenir hepsine histeroskopi yapılır herkesin rahmine çizik atılır herkes aynı doz ilaç kullanır ben tedavimi anlattım ilk gittiğim doktora o kadar inanarak başladım ki 1.5 sene hiç sorgulamadan her dediğini yaptık eşime varikosel ameliyatı diyene kadar ayrıca Memorialde varikosel yok denildi başka var deyip önce ameliyat istenebilirdi sebepsiz infertilite denildi her çiftin tedavisi farklı ilerliyor canımÖncelikle cevabınız için teşekkürler, umarım herkes sağlıkla kavuşur istediğine3 farklı doktora gitme sebebim şu, ilki benim kendi doktorum kadın doğumcu ve beni çok detaylı muayene etmişti daha öncesinde, semra hanımdan önce üniv hastanesine de gitmiştim farklı bir görüş olsun diye. Semra hanım endometriozis teşhisi koyana kadar böyle bir şeyden haberim yoktu, ki bu gebe kalınmamasını sağlıyormuş ben iki defa gebe kaldım. Neyse sonrasında semra hocayı teyit etmek amaçlı kistlerle ilgili bir prof muayene oldum…
Benim herhangi bir şikayetim yok, adet döneminde yada ilişki sırasında ağrı gibi belirtiler oluyormuş sanırım. Semra hoca histeroskopi istemedi benden, ben sana kesin teşhis koyuyorum tüp bebek yapmalısın dedi sadece. Operasyon yada tedavi gerektiren bir durumun yok sadece tüp bebek yapman gerek dedi. Benimde edindiğim bilgilere göre, düşük sonrası yapışıklık olabiliyor evet ama bu yapışıklık adet miktarı azalmasına adet olamamaya vs. sebep olan bir yapışıklık oluyormuş. Endometriozis hamilelik sonrası veya düşük ile ortaya çıkan bir durum değilmiş.Siz konuya hakimsiniz daha doğru bir yorumlama yapabilirsiniz tabi bu noktada.Endometriozis teşhisi konup normal gebelik yaşayan bir çok arkadaşım var canım ayrıca ben radyolojide_ultrasondaydim günde binlerce böyle rapor yazıyordum ve doktorlarimizla radyologlarla bazı raporlar hakkında konuşuyorduk ben bu konuda bildiğimi anlatayım sana adet donguleriniz değişebiliyor kisalabiliyor adet döneminde bu kistler küçükse iyice kuculebiliyor sadece çok aşırı ağrılı adet görüyorsunuz (bazen Allah korusun iç kanamaya sebep olabiliyor acil ameliyata bile alınabiliyor bir ihtimal ) her adette hastanelik olacak kadar ağrınız olabiliyor pelvik ağrı yapıyor hamilelikte de yükselen hormonlara bagli kuculebiliyor diğer doktorlar bu yüzden görmemiş ya da değerlendirmemis olabilir bazen sadece şikayetlere göre bu tanı konulabiliyor ultrasonda ve normal pelvik muayenede gozukmeyebiliyor endometriozis her iki yumurtalıkta değilse ve büyüklüğü önemli çok büyük değilse yaşınız küçükse yumurta rezerviniz yuksekse hamile kalabilirsin ama erken doğum ya da düşük riski var kendini bu doktor endometriozis olsa kesin hamile kalamazsin dedi bitti tamam doğru bu diye düşünme derim ayrıca kimyasal gebelikte olmaz ama düşük yapmışsın rahimde yapisiklik sonrasında olabiliyor histeroskopi hem çikolata kisti hemde yapışıklık için yapılması istenmiştir semra hoca sadece para odaklı böyle bir tetkik istemez benim fikrim öyle olsa her çifte aynı tedavi uygulanır hepsinden pgt istenir hepsine histeroskopi yapılır herkesin rahmine çizik atılır herkes aynı doz ilaç kullanır ben tedavimi anlattım ilk gittiğim doktora o kadar inanarak başladım ki 1.5 sene hiç sorgulamadan her dediğini yaptık eşime varikosel ameliyatı diyene kadar ayrıca Memorialde varikosel yok denildi başka var deyip önce ameliyat istenebilirdi sebepsiz infertilite denildi her çiftin tedavisi farklı ilerliyor canım
bende perşembe günü opu oldum 16 yumurta toplamışlar 12si döllenmiş 7 tane iyi gidiyor 2 si yavaş 2 si geriden geliyor dediler 5. güne kaç tane ulaşır sizce sonrasında pgt yapılacakKizlar merhaba hastanedeyim opu bitti kaliteli embriyolar için duarinizj bekliyorum
Rabbim yüzünü güldürsünKizlar merhaba hastanedeyim opu bitti kaliteli embriyolar için duarinizj bekliyorum
En az 3 tane ulaşır gibime geliyor.Ama bu işler belli de olmuyor ki nasip diyelim arkadasimbende perşembe günü opu oldum 16 yumurta toplamışlar 12si döllenmiş 7 tane iyi gidiyor 2 si yavaş 2 si geriden geliyor dediler 5. güne kaç tane ulaşır sizce sonrasında pgt yapılacak
inşallah canım şimdi aradılar 9 tane gününde giden varmış yarına tam sayı belli olurmuş 3-4 olur dediler tahmini inşallahEn az 3 tane ulaşır gibime geliyor.Ama bu işler belli de olmuyor ki nasip diyelim arkadasim
Canim senin yumurtalardan haber geldi mi kac tane toplanmıştı suan kaçıncı döllenmiş?En az 3 tane ulaşır gibime geliyor.Ama bu işler belli de olmuyor ki nasip diyelim arkadasim
Gelmedi cnm geç ariyorlar galiba haber ederimCanim senin yumurtalardan haber geldi mi kac tane toplanmıştı suan kaçıncı döllenmiş?
Maşallah çok iyi sayı ben iki taneyede raziyiminşallah canım şimdi aradılar 9 tane gününde giden varmış yarına tam sayı belli olurmuş 3-4 olur dediler tahmini inşallah
Sen hangi iğneleri oldun Yazabilirmisininşallah canım şimdi aradılar 9 tane gününde giden varmış yarına tam sayı belli olurmuş 3-4 olur dediler tahmini inşallah
benimde pgt ye gidecek canım 1 tane sağlıklı gelse razıyım inanMaşallah çok iyi sayı ben iki taneyede raziyim
gonal f kullandım canım 200 doz günlük cetrotide kullandım en son çatlatma iğnesi gonapeptl kullandımSen hangi iğneleri oldun Yazabilirmisin
Bekliyoruz o zaman sendenGelmedi cnm geç ariyorlar galiba haber ederim
aramadılar mı canım beni sabah aradılarMaşallah çok iyi sayı ben iki taneyede raziyim
Endometriozis hamilelikten öncede oluyor Hamile kalabiliyorsun canım hamilelikte hormonlara bağlı küçülebiliyor geçmiyor boyutları önemli bazen erken doğuma ya da düşük yapılmasına neden olabiliyor operasyon ya da tedavi gerektiren bir durum değilse zaten boyutları küçüktür yapışıklık da herkeste aynı aynı olmaz endometriozis gibi düşün düşükten sonra olduğu gibi sezeryan sonrası bile yapışıklık olabilir adet dongun devam eder miktar aynıdır yapışıklık derecesi farklidir Sen direkt sana tüp bebek yapılsın demesine mi takıldın şimdi anladım canım bir problemin olmasında tüp bebek yaptırma canımBenim herhangi bir şikayetim yok, adet döneminde yada ilişki sırasında ağrı gibi belirtiler oluyormuş sanırım. Semra hoca histeroskopi istemedi benden, ben sana kesin teşhis koyuyorum tüp bebek yapmalısın dedi sadece. Operasyon yada tedavi gerektiren bir durumun yok sadece tüp bebek yapman gerek dedi. Benimde edindiğim bilgilere göre, düşük sonrası yapışıklık olabiliyor evet ama bu yapışıklık adet miktarı azalmasına adet olamamaya vs. sebep olan bir yapışıklık oluyormuş. Endometriozis hamilelik sonrası veya düşük ile ortaya çıkan bir durum değilmiş.Siz konuya hakimsiniz daha doğru bir yorumlama yapabilirsiniz tabi bu noktada.
Sekil bozuklugu var denildi mi aradiklarinda yoksa daha onceki denemelerinizde mi bunu soylediler canim?Merhaba kizlar aradılar 3 tanesi iyi döllenmiş .benim yumurtalarda kalite sorunu olduğu için 3 tanesi de döllenmiş ama şekil bozuklugu var işte onlardada düzelir mi bilmem.Fakat 5. Güne ne kalır bilemem daha çok erken yani.
Evet söylediler bendeki sorun o zaten anlamsız bir şekilde yumurtam sanki çökmüş gibi birde sekiz tane yumurtam toplandiSekil bozuklugu var denildi mi aradiklarinda yoksa daha onceki denemelerinizde mi bunu soylediler canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?