Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Yaaa bence tutunmustur o bebiş..15 inde güzel haber alacaksın Allah in izniyle, ve gerçek bir bayram olacak sizde

Yaaa bence tutunmustur o bebiş..15 inde güzel haber alacaksın Allah in izniyle, ve gerçek bir bayram olacak sizde

Super haber ,maşallah, o zaman toplam 4 embriyo var 4 ünden biri Allah in izniyle senin yavrun olacaksen yeterki hem rahat ol,hem de rahmini transfer için hazırla..gerisi zaten dua olacak..hepimiz buradayız,dualarimizda olacaksin

Super haber ,maşallah, o zaman toplam 4 embriyo var 4 ünden biri Allah in izniyle senin yavrun olacaksen yeterki hem rahat ol,hem de rahmini transfer için hazırla..gerisi zaten dua olacak..hepimiz buradayız,dualarimizda olacaksin
Ayyy çok teşekkür ederim gerçekten. Bu süreçte olduğumu bir eşim bir de buradaki değerli kadınlar biliyor. Benim ailem de, eşimin ailesi de bilmiyor. O yüzden aklıma bir şey takıldığında, canım bir şeye sıkıldığında desteğinizi görmek çok mutlu ediyor beni. İyi ki varsınız. Allah kimsenin bu yolda sarfettiği çabaları boşa çıkarmasın.

Ay inşallah yaa sayfanın eski mesajlarını okudum ilk bu hastanede tedaviye başlayacağım zaman ne çok pozitif olan varmış inşallah herkes hepimiz bu mutluluğu yaşarız

Ağızına yüreğine sağlık canım arkadaşım doktorlar çocuğun olmaz diyene kadar devam yılmıyoruz bizde anne olacağız inşallah

Dış çevreden kim olursa olsun bazen bu çocuk mevzularını açıp sormuyorlar mı deli oluyorum hakikaten .
Soldan soldan şeytan kulağıma diyor ki "çocuğum olmuyor benim , mümkünse bir daha sorma" diyerek onu boz.
Yeni evlenene soruyorlar , 2-3 yıl geçene soruyorlar ,1. yaptın 2. ne zaman diye soruyorlar ...
Aslında dinen de doğru bi vazife değildir bu .
Bu soruyu adet gibi benimsemiş çoğu kadın ve yaraya tuz basarcasına hatırlatıp ,moral bozmayı görev biliyorlar.

Malesef bu düzene getiren de bizleriz bi yerde ...
Sosyal medyada herşey açık seçik yaşanıyor , çocuğu olan nerdeyse bezinin dahi fotosunu atacak ..
Hayatın özel anı açık seçik yaşandığı için malesef bu konuda bi o kadar basit geliyor insanlara ..

Allahım kimseyi ne evlat hasretiyle sınasın ne de evladın acısıyla sınasın ..
Bu bi sınavsa ve bizlere yüklendiyse Rabbimin izniyle inşAllah hepimiz birgün "anne" olucaz..

eluard
Bu NGS olayını PGT 'den ayıran ne oluyor ?

Hanımlar size 10 puanlık soru
Benim eşimde psikolojik bi efham var .
OPU günü eşlerden alınan sperm için malum cinsel perhiz isteniyor. Fakat çoğu birey gibi eşimde de istem dışı rüyalanma oluyor . Yani bu durum oluşmaması için OPU öncesi veya sonrası yumurtaları dondurarak birleşmeyi erteleyebiliyorlar mı ?

Biz de aynı şeyi yaşadık. Mayısta normal yollardan çoçuk sahibi olmayacağımızı öğrenince eşimle karar aldık. Artık soranlara “şu an için çocuk istemiyoruz” diyoruz tüp bebek sürecinde olduğumuzu da kimse bilmiyor. Son 6 ay istediğimizi söyleyince gelip geçen soruyordu. Pandemiyi de bahane ettik. Kafamız rahat ama işte ailelerimize bile söylemek istemedik. Allahtan burası var da dertleşebiliyoruz

28 Nisan dan bugüne hangi sonucu bekliyosunuz ?

Pgt genetik taramalarin genel adi, Ngs de iclerinden bi yontem. Mesela PGT-M: genetik gecisli tek gen hastaliklarini taramak icin olan.
PGT-A da kromozomlari tarayan yontem yani NGS. Daha baska yontemler de var tabi FİSH filan...
Birkac yontemi birden deneyen biri icin Pgt diyip gecmek olmuyo, karisiyo cunku Biz hem Pgt-M hem NGs yaptirdik. İyiki varlad, hepsini cok seviyorum

Canim sperm ve embriyo dondurmak cok etkilemese de yumurta icin ayni sey gecerli degilmis. Yumurta tek basina dondurulup cozuldugunde ayni kalitede kalmama olasiligi embriyo ve spermden daha yuksek. O yuzddn boyle bir riske girmeye degmez, hem o yumurtalar iki kere dondurulup cozulmus olacak mantiken, bir kere spermle birlesmek icin, bir kere saglikli cikarlarsa transfer olmak icin :/
Esin strese girmez insallah, perhizi de gozunde buyutmesin. Bizimkine 2 gunluk.perhize ok demislerdi oyle 4 gun gibi uzun bi sure vermediler.

Bu NGS ve PGT ayrımını benim gibi bilmeyen çoktur ,aydınlatıcı oldu çok sağol

eşim psikolojikman bunu düşündüğü için “ya hamamcı olursam ne olacak yeterli sayıda sperm de çıkmaz” Diyerek beni de yordu en sonunda dedim ki “içersin acı kahveleri sabahlarsın ya , çileyi çeken ben dertlenen sen” Alt tarafı uçkuruna sahip çıkcan,Uyumazsın

Arkadaşlar tüp bebek tedavisi veya transfer sonrası bi sıkıntı rahatsızlığınız olduğu zaman doktora ulaşabiliyor musunuz? Benim tek embriyom transfer oldu ve kaç gündür ateşim çıkıyor kanda enfeksiyonum var ve beni bir kere olsun doktorum aramadı hemşire hattı da istemsiz cevap yazıyor resmen. Acaba süreç herkeste böyle mi ilerliyor yani siz bi sıkıntı olduğunda ne yapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…