Daha evvel ki senelerde Progestan sadece göbekten olanı veriyorlarmış .. Günlük doz 25 mg…ilaçlar mı değişti?
kalçadan iğne duymadım hiç.
Merkeze guvenmemek degil ama icimin rahat etmesi icin ben de perinatolog tavsiyesiyle basladim igne ve coraspine. Bendeki mutasyonlar cok hafif pihtilasmaya sebep oluyor. Pai ve mthfr heterozigot. Ama aklim kalacagina kan sulandirici kullanmayi tercih ettim. Cunku genetik sebeplerle tup bebek surecine girip kiymetli embriyolar elde ettik. Hicbir seyi ihmal etmeden uygulamak istedim.
Akli takilan arkadaslara da kan sulandirici konusuna onem veren perinatologlarla gorusmelerini tavsiye ederim. Facebookta pihtilasma sorunu yasayan gebelerin gruplari var, bulundugunuz sehir icin doktor danisabilirsiniz, onlar epey tecrubeliler
Tskr ederım :)Herkesin tedavisinde farklı oluyor ama ortalama 3-5 bin arası gidiyor. Sağlık sigortanızın olup olmaması farketmiyor zaten. Bu ilaçlar sigorta tarafından karşılanmıyor
Rica ederimTskr ederım :)
İlaç 5 bine yakın gitti benim yeni test günü mü bekliyorum 2 gün önce transfer oldumSelam hanımlar 3 ay sonra yumurta toplancak momart erbil yagmur beye gidiyorum fulyada sorum su benim saglık sigortam yok malasef özel herseyimi alıyorum tüp bebek 12500 dediler ama ilaç ücretini söylemediler genel olarak yaptıranlar ilaçlaraa ne kadar gitti söyleyebilirmisiniz ortalama fiyat teşekkür ederim rabbim hepimize nasip etsin tutanlarından kucaklarına almayı nasip etsin inşaAllah :)
Heyecan dorukta deseneİlaç 5 bine yakın gitti benim yeni test günü mü bekliyorum 2 gün önce transfer oldum
Ben 2019 da tedavi oldum o zaman hiç iğne yoktu ne göbekten ne de kalçadan.sadece jel vardı.iğne yeni uygulama büyük ihtimalDaha evvel ki senelerde Progestan sadece göbekten olanı veriyorlarmış .. Günlük doz 25 mg…
Hem kolay yöntem , hem de ilk günler hastaneye git gel yaptırmamak için ..
Fakat çoğu ilde nerdeyse piyasadan kalkmış şekilde nadir bulunan bi iğne haline gelince kalçadan 50 mg olanı vermeye başlamışlar . 2 boşluk bırakıp 3. gün iğneni vuruluyorsun.
Fakat iğne aşırı yağlı olduğu için hem morarması çok ,hem de yatakta ağrı yapıyor.
Morarmasına çözüm olarak , avuç içi büyüklüğünde olduğukça geniş büyük pamuğa alkol , kolanya koyup iğne yapılan yere 10 dk bastırıp sonrasında da yaklaşık 2/3 saat pamuğu orda bırakınca morarma olmuyor .
Yok 21 kasım dediler :)Heyecan dorukta desenetest günün 19 kasım değil mi?
Herkese farklı tarih veriyorlar sanırım. Bana 9 gün sonraya vermişlerdi.Yok 21 kasım dediler :)
Arkadaşın 3.gün embriyo transferi olduğu için 2 gün geç tarihe vermişler anladığım kadarıyla.yoksa 5.gün embriyo transferi olan herkese 9.güne test istiyorlarHerkese farklı tarih veriyorlar sanırım. Bana 9 gün sonraya vermişlerdi.
Benim 3.gün embriyo su ondan galibaHerkese farklı tarih veriyorlar sanırım. Bana 9 gün sonraya vermişlerdi.
Aynen öyle 3.gün 7 hücreli transfer edildi nasıl bilmiyorum kalitesi tabi ki doktor çok iyi bölündü dedi sadeceArkadaşın 3.gün embriyo transferi olduğu için 2 gün geç tarihe vermişler anladığım kadarıyla.yoksa 5.gün embriyo transferi olan herkese 9.güne test istiyorlar
Benim baska bir deger disi durumum yok, Proteinler, Ana, Lupus vs. hepsi normaldi. Hatta bu ilk gebeligim, daha once kaybim da yok. Aslinda o bile perinatologa gore degisiyor, hepsi yazmiyor tabiiki. Ben ozellikle yazani bulup gitmistim. Gercekten com kafama takmistim cunkuCanım senin mthfrlerin ve painin heterozigot olması dışında nasıl bir hikayen var? Başka genetik problem olmamasına rağmen geç düşük veya kan tahlilinde limit dışı görünen değerler mi var? Perinatoloğun iğne vermesine şaşırdım. Benim de genlerim aynı seninkilerle, ona göre araştırayım.
Anladım canım sağol, kafanın rahat olması en önemlisi ❤ Bir tek perinatolog bile yazıyorsa yine de normal üstü bir olasılık var demek ki, o aşamaya gelirsem inşallah ben de bir görüneyim.Benim baska bir deger disi durumum yok, Proteinler, Ana, Lupus vs. hepsi normaldi. Hatta bu ilk gebeligim, daha once kaybim da yok. Aslinda o bile perinatologa gore degisiyor, hepsi yazmiyor tabiiki. Ben ozellikle yazani bulup gitmistim. Gercekten com kafama takmistim cunku
Sığara alkol kullanmıyorum yemeklerimi bile hepsini zeytin yağı kullanıyorum balık da haftada bir gün yeriz incirde sabahları yiyiyorum 1 taneSigara, alkol kullanıyorsanız mutlaka bırakın. İncir, zeytinyağı,çörek otu, balık ve bol bol sebze tüketin.
Ben hala alamadım sonucumu
Çok güzel o zaman. İnşallah sağlıklı bir sürü yumurtan olurSığara alkol kullanmıyorum yemeklerimi bile hepsini zeytin yağı kullanıyorum balık da haftada bir gün yeriz incirde sabahları yiyiyorum 1 tane
Canım benim test günüm pazar.
Canım sen kan sulandırıcı olarak ne kullanıyorsun? Ne zaman başladın?Benim baska bir deger disi durumum yok, Proteinler, Ana, Lupus vs. hepsi normaldi. Hatta bu ilk gebeligim, daha once kaybim da yok. Aslinda o bile perinatologa gore degisiyor, hepsi yazmiyor tabiiki. Ben ozellikle yazani bulup gitmistim. Gercekten com kafama takmistim cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?