• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 yaşındaki çocuğun bana ettiği küfürü size söylesem ağzınız açık kalır, hiç öyle çok ses çıkmaz demeyin.
Bizim bi tanıdık var oğulları baş belası yemin ediyorum, çocuk kendinden küçük çocukları taşlıyordu, ben de onu gördüm, niye taşlıyosun canım diye sordum. Bana çok pis bi küfür etti, sürekli rahatsızlık veriyor insanlara. Ama anne uyarmıyor, hatta çocuğu için insanlarla kavga ediyor. Ben böyle görgü kural tanımaz insanların evlerinde rahat rahat oturup, kendileri gibi yetiştirdikleri çocuklarını sokağa salıp, millete zarar vermelerinden şikayetçiyim.

Konu hakkında yorumum yok.
Ya var çevremde de öyle çocuklar. Hatta benim konu açmışlığım bile var nasıl büyüyeceğim bu çocuğu. Bizim bir akrabamız. Aile bireyleri hepsi okumuş saygın meslekleri olan türdenler. Gittiğimiz düğünde gelin arkadaşları ile karografimidir nedir ondan yapıyorlar. Ortada çocuklar cirit atıyor. Orkestra herkes çocuğunu alsın dedi. Bi tek o aile almadı. Anneme dedim gıcık oldum. Kızın gösterisini mahvettiler diye. Onlar özgüven li olsun kimseye boyun eğmesin diye özgür yetiştiriyoruz dedi. Bu yaklaşım da çok yanlış. Fakat buradaki bazı üyeler gözümde eskiden topları kesen bakkal amca gibi göründü. Annemin apartmandaki çocuklar da sınırları zorluyorlar azgınlıkta. Yönetici ile görüşün karşıya bir park yapılsın en azından orada oynarlar çocuklar diyorum.herçekten tahammülsüzlük iyi değil hele çocuklara

11.30 da tüy dikmiyorsunuz da 12.00 olunca mı tüy dikiyorsunuz çok ilginç gerçekten. Bizim sitede yetişkinler de toplanıp sohbet ediyor o zaman ne dicez bir tek çocuklara yasak yetişkinler ses yapabilir mi diyeceğiz? Çocuk harici her sese toleranslıyız yani? Bizim sitenin dibinde okul var onları da susturalım o zaman teneffüste sınıfta oturup derse devam etsinler.
Konuyu anladiginiza emin misiniz? Haftasonu diyoruz, pazar gunu diyoruz. Okudugunuzu anlamiyorsaniz yorum yapmayin lutfen.

Ben de şunu anlamıyorum, bu hassasiyeti olan insanlar örneğin gece çalışanlar falan, neden ev tutarken alırken bu olumsuzlukları değerlendirmiyor? Mesela iç bahçeye peyzaja bakan bir cephede ben oturmam, bilirim başıma geleceği.
Ya da aşağı kat tercih etmem, gece 2 de bile park sesi, garaj ya da bina kapısı sesi olacağını öngörürüm.
Millet istiyor ki ben yaşayayım, herkes kendi doğruma uysun.
Hayır efendim sizin ekstra hassasiyetiniz varsa buna göre seçenekler sıralamak görevinizdir.
Burada kimse herkes benim doğruma uysun demiyor. Rahatsızlığını dile getiriyor, ne kadar hassas olursan ol ve hassasiyetine göre seçenekler sıralarsan sırala dediğiniz şekilde bulmak her zaman mümkün olmuyor. Deprem sonrası ev bulmakta okadar kolay olmadı malesef.

Mesela yatak odası iç bahçeye bakmayan bir ev tutarsın, bu sefer de üst komşunun çocukları tavanı başına yıkacak gibi olur. Keza ben ikisinden de muzdaribim.
Çünkü çocuklar hem çok erken saatlerde aşırı ses yapıyorlar, özellikle sabah okula giderken bile saat 7 gibi bağırış çağırış şeklinde ilerliyorlar, hem de üst komşumun 2 çocuğu evi başımıza yıkacak gibi oluyor. Büyük depremlerden birini yaşamış bir şehirde oturuyorum ve her defasında sıçrayarak kalkıyorum uykudan. Yine de kimsenin gönlü kırılmasın diye üst komşuma rahatsızlığımı dile getirmedim keza yine bahçede gürültü yapan çocuklara karşı da aynı şekilde...
Kimse çocuklar ses çıkarmasın, sussun, oynamasın demiyor. Zaten çocuğun doğasında hareketlilik dolayısıyla oyun var. Sadece insanların uyku saatlerine veya izin günlerine biraz özen gösterilsin isteniyor. Bu da çok doğal bir beklenti, kimse bu aşıldığı zaman bağrış çağrış kavgaya da tutuşmuyor ya susuyor ya da rahatsızlığını dile getiriyor çok nadir durumlar istisna olabilir.
Fakat siz istiyorsunuz ki, kimse gerek sanal ortamda gerek biriyle konuşurken rahatsız olduğu bir mevzuyu söylemesin. Beğenmiyorsan gidersşn anlayışı doğru gelmiyor bana. Toplum kurallarına uymak gerekir. Birinin özgürlüğü bir diğerini kısıtlamamalı ki, aynı toplumda yaşayabilelim.

Konuyu anladiginiza emin misiniz? Haftasonu diyoruz, pazar gunu diyoruz. Okudugunuzu anlamiyorsaniz yorum yapmayin lutfen.

Yoo okuduğumu gayet iyi anlıyorum, daha bundan bir hafta önce pazar günü dibimizdeki kolejde bahar şenliği kutlamaları yapıldı bangır bangır. Hem de öğleden önce 11 gibi başladılar müzik seslerine. Ne yapalım okulu basıp 12 yi bekleyeceksiniz mi diyelim saçma sapan? Büyük şehirdeyiz hafta sonu inşaattır yol kazısıdır köpek çete kavgalarıdır kesintisiz devam ediyor bunların hepsine okey olup bir tek çocuklara musallat olmak çok saçma.

Ayrıca başkasının açtığı konuda yorum yapıp yapmayacağımı sana soracak değilim cevap yazmazsın olur biter. Kendin bana cevap yazıyorsun farkındaysan.

Almanya’da böyle şeyler görmedim hiç zaten. Disiplinlerine ve insana verdikleri değere hayranım. En ufak bir rahatsızlık hisset, cezalandırırlar. Çocuğğğ yağğvvv bu oynamayacağğğ mı, bağlayağğğğ mı roboğttt mu demezler.
Bu konuyu ailelere indirgemek biraz dar bakmak oluyor ama neyse.
Tepeden tırnağa bur zihniyet bu.
Sadece ebeveyn sorumluluğu değil.
Eminim devlet eliyle çocuklara sunulan imkanlar da çok başkadır.

Bir nebze yönetime şikayet etme durumu olduğu için daha iyi oluyor. Kişi ile muhattAp olmadan halletmek iyi oluyor ama kalabalık site ise hatta uzak durmanızı tavsiye ederim. Çok gürültü oluyor. Bazılarının önüne geçemezsiniz. Kalabalık olduğu için.
120 daire yaaa yönetim istifa etmiş yeni yönetim geldi her toplantıda kavga gürültü 🤣💆🏻‍♀️

Valla bence iyi olmuş keske bizim burayada gelse.
sabahin 7 8 gibi bi bagirmalad bi cagirmalar yaz sicak pencereyi de kapatamıyoruz.

Az önce tanımadığım bir numara aradı saat 11:20 civarı. Çocuk dışarı çıkalı 15 dakika olmuş. Bana diyor ki, çocuğu eve alın. 12'den önce dışarıda oynamak yasak. 40 dairelik dairede böyle bir saçmalık yapılabilir mi? Ben de sinirlendim ve "saat 9 değil, 10 değil. 11 buçukta neden beni arayıp çocuğu eve alın diyebiliyorsunuz, çok şikayetçiyseniz müstakil ev tutun. 40 dairelik apartmanda oturup bahçede oynayan çocuk istemiyorum da ne demek, Nazi kampı mı burası" diye çıkıştım, ve telefonu kapattım. (sonradan numaralara bakınca adamın en iyi anlaştığım komşumun kocası olduğunu gördüm🥴)
Açıkçası komşumla durduk yere kötü olmak istemiyorum ama söylediklerimden de haksız değilim. Sabahın erken saatinde çocuğun kapının önüne çıkmasına izin vermem ama 12'ye kadar Apartmannın bahçesini çocuklara yasaklamak nedir yahu? En başta insan haklarına aykırı

Not: çocuklar gürültü falan yapmıyordu, kendi hallerinde çardakta oturmuş konuşuyorlardı. Saat ölenin 11'inde çocuk cıvıltısından rahatsız olmak da nedir. Ayrıca 11'den sonra normal şartlarda öğle saatidir. O saate kadar uyuyan keyfinden uyuyordur. O zaman ben de 3'e kadar uyuyacağım deyip saat 3'e kadar çocuklarınızı dışarı çıkartmayın diyeyim.
Şu çocuk cıvıltısını 12 ye kadar evde bol bol dinleyin sonra çıkarın olmaz mı? Yoksa sokakta çocuk büyütmek daha mı kolay?

Toplum olarak herseyin tezegini cikarmakta ustumuze yok.. saat 12 de ne isi var cocuklarin disarda😐 cidden bi taraf cocuklarin yasam hakkini alacak nerdeyse diger tarafta saldim cayira mevlam kayira.. sabah 11.30 erken degil cocuklar oynayacaksa ama gece 12 gec saat cocuk oynamasi icin.. bunu bilmek icin muneccim
Olmaya gerek yok.

Ha gece 12-1 neyse yuruyus yaparsin esinle yetiskin bunda bi sakinca yok, sokaga cikma yasagi yok ne de olsa
12 bence çok geç zaten o kural 10 olmalı koyuluyorsa.12 de öğlen günceli oluyor zaten çıkılmıyor . Herşeyin boku çıkıyor Zaten sinir oluyorum

11.30 da tüy dikmiyorsunuz da 12.00 olunca mı tüy dikiyorsunuz çok ilginç gerçekten. Bizim sitede yetişkinler de toplanıp sohbet ediyor o zaman ne dicez bir tek çocuklara yasak yetişkinler ses yapabilir mi diyeceğiz? Çocuk harici her sese toleranslıyız yani? Bizim sitenin dibinde okul var onları da susturalım o zaman teneffüste sınıfta oturup derse devam etsinler.
Beni asıl sinirlendiren de bu aramanın 11 buçukta gelmesi ve benim oğlumun 10 dakika önce aşağı inmiş olması. Üstelik normalde haftasonlarını babasından geçiren bir çocuk. Buradakilerin kendilerini haklı çıkarmak için terminatör profili çizmeye çalışmalarının aksine son derece sakin, sessiz ve oturaklı bir çocuktur. Hatta başka çocuklar bile söyler. Abla x neden bu kadar çekingen diye. Böyle bir çocuğu hedef alması tamamen kötü niyetlilik.

Bi de ne kadar negatif enerji yolladılarsa çocuk az önce tekrar indi, şimdi geri geldi burnu avuç dolusu kanamış.

Konu köylü-şehirli ayrımına kadar gelmiş..
Öncelikli olarak hepimiz insandik hani..
Otekilestirmek bir insanlık ayibiydi hani.
Yahu dışarıda yürüyüş yapip insan hakları için slogan atan kimseler,Türkiye'nin aydın kesimine tekabül ediyoruz diyen sozde entelektuel kitle en ufak bir anlasmazlikta bile köyünüze dönün diyor.
Demek ki her şey göstermelikmis.
Ayrıca benim babamda köyde doğup büyümüş,tatillerde de gider kalırız.
Köy hayatına balta girmemiş muson ormanlari gibi neden niteliyorsunuz ki :/
Valla ben köylüyüm, doğunun bir köyünde doğup büyüdük. Atalarım da köylü, hatta öyle çok imkanlarımız da yoktu. Eğitim açısından bile.
Ayrım yapan küçümseyenler var, ama umrumda değil. Ben olmayan imkanların içinde kendimi yetiştirmeye çalıştım, onlar imkanları ile ayrım yapıyorlarsa insanlıktan nasibini almamışlardır benceee.

12 bence çok geç zaten o kural 10 olmalı koyuluyorsa.12 de öğlen günceli oluyor zaten çıkılmıyor . Herşeyin boku çıkıyor Zaten sinir oluyorum
Herkes sinirini bilse yeterince yaptirim kurallar olsa kimse kimsenin ozgurlugunu alamaz elinden.. cocuk cikacagi saatide bilir konsu sikayet edecegi saatide.. dedigim
Gibi sabah 6 da cikmamis bu cocuk gayet uygun bir saat.. gece 12 de sacma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X