• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet bugün pazar ve şuan saat 12.00
ve sitenin çocukları saat 10'dan beri bahçedeler. Çok rahatsız oluyoruz, yatak odalarımız bahçe kısmına bakıyor. Ailelerin özellikle haftasonları çocuklarını uyarması gerekir.

Çocuğunuz aşırı sesli oyunlar mı oynadı ki, en samimi olduğunuz komşunuzun eşi sizi arıyor? Anlaşılan kendisi kötü olmak istememiş, bence hiç mesaj atmayın.
Eğer doğrunuz buysa, herkese bu olmalı...
Samimi olduğunuz veya olmadığınız insana göre bu konuda muamele yapılmamalı...
Ben de şunu anlamıyorum, bu hassasiyeti olan insanlar örneğin gece çalışanlar falan, neden ev tutarken alırken bu olumsuzlukları değerlendirmiyor? Mesela iç bahçeye peyzaja bakan bir cephede ben oturmam, bilirim başıma geleceği.
Ya da aşağı kat tercih etmem, gece 2 de bile park sesi, garaj ya da bina kapısı sesi olacağını öngörürüm.
Millet istiyor ki ben yaşayayım, herkes kendi doğruma uysun.
Hayır efendim sizin ekstra hassasiyetiniz varsa buna göre seçenekler sıralamak görevinizdir.

Toplu yasam alanlarina cesitli kurallarin getirilmesi gayet normal. Sizin cocuklarinizi goren baska cocuklarda kural tanımayıp, cikip oynamak isteyebilir.

Haftasonu tadilat vs yapmak bile 10 sonra serbest ne alaka saat 11.30.

Pazar gunu tadilat yapamazsiniz, hatta insaatlar bile durur, valilik izni gerekir. Her Allahin gunu tadilat yapan komsum var. Lutfedip gecen hafta pazar gunu saat 1de baslatti. Zabitaya sikayet ettim, gelip uyarida bulundular.

Niye insanların robotlaşmasına bu kadar sıcak bakıyorsunuz. Balkondan halı çırpmayın, çöpleri şu saatte atın vs. Bunlar kuraldır tamam. Ama çocuklar evde koşmasın, bahçeye çıkmasın, gülmesin çığırmasın. Biraz insaf ya. Böyle giderse zincire vurun çocukları diyen çıkarsa hiç şaşırmam
Robotlasmak degil bu, cocuklarin suursuzca oynamasi. İnsanlar evden calisabilir, hasta yorgun olabilir, yasli olabilir. Kaldi ki ben ciglik atan cocuk sevmiyorum, kendiminkiler de dahil. Asiri ses cikarttiklarinda aynen su cumleyi kuruyorum: “oglum burasi ahir mi? Siz de ahirda yasayan hayvanlardan biri misiniz?” Hayir yaniti ve daha sakin oynamaya basliyorlar. Daha Cok enerjilerini atmalari icin de ormana goturuyorum, acik hava mekanlara goturuyorum en az haftada 1 kez. Sizce sitenin bahcesi oyun parki mi? Sinirsiz ozgurluk hakkimiz mi oluyor cocugumuz olunca?

Valla cocuklarin kac yasinda bilmem bi zaman sonra evde durmak istemiyolar ki bende hatirliyorum
9-10 yasinda oyun diye ölürdük.. kurallar rahatsiz etmez beni.. emin ol burdaki cogu yorum yapan kadindan daha sosyal bir kadin ve anneyim.. cocuklarim aksam 8 de yataktadir gnelde..apartmanlqr icin sabah 10 aksam 10 dur bunun standarti normalde.. 11.30 asla erken degil.
Ayrica belli yastan sonra basinda oturamazsin 24 saat, bizlerin anneleri 24 saat basimizda nobet mi tutuyordu acaba?
Haa bu arada görüş saati 12 ve 6 arası. Yani 6. 30 da dışarıda olan çocuk da kurallara(!) aykırı davranıyor demekmiş.

Gece 3 olayını örnek verdim ki ebeveynleri bu konularda suçlu bulduğum için.
O çocuk kendisi çıkmadı herhalde gece 3te sokağa.
Üst komsumun torunları gelir arada bir bi oyana bi bu yana koşarlar
Bunun mevzusu geçti daha önce aramızda hiç problem olmadığını söyledim mesela
Kendisi de aksamdan gürültü yapmamalarını sağladı sağolsun. Bu kadar basit ve kolay.

Israrla söyledim söylüyorum, belirli saatlerde istedikleri gürültüyü yapsınlar hiç problem değil. Ama kimse gece 10da 11de bir çocuğun sokakta gürültü yapmasını normalleştirmesin.
Kaldı ki ne kadar güvenli o saatte dışarıda olması?
Konu sahibi gece saatinden bahsetmemiş ki. 11. 30 çocuğum dışarı çıktı diye komşum aradı demiş. Herkes te hak vermiş. Bu kadar tahammülsüzlük iyi değil.

Ok haklisin ama saat 11.30 olmadik saat degil ki😐
Evet ama insanlar “o saatte uyuyor oluyoruz, 12’de ciksinlar” dediyse yonetime bence haklilar. Bizim hafta icinde o saat 10 mesela, hafta sonlari 12. Dusunsenize insanlar sakince evinde kahvalti vs yapmak istiyor. Zaten ekonomik sartlar sebebiyle kimse bir yere cikamiyor, bari evlerinde rahat etmesinler mi?

Yine sitede oynayan çocuklar neyse de, sokak arasında ana olacak işsiz, avam kadın ağzında sakız, ayağında terlik, üstünde don/ basma etekle, kendi gibi düşük profil üç beş kadınla ayak altında merdivenler üzerinde oturup dedikodu yaparken, çocuğu böğürerek oynayan modeller var. Çocuğu ellerindekini parçalıyor, etrafa çöp saçıyor, lanlı lunlu küfürlü bağıra bağıra güm güm top oynuyor, anası olacak varlığın yaptığı dakika başı arabağğğğ arabağğğğ geliyor diye bağırmak. Anasına sorsan bu normal. Herkesin normali her yerde kabul görmez. Bu bahsettiğim modelden değilseniz, bence sorun değil. Her şey eğitim ve görgüyle alâkalı.

Bizim site 120 daire çok fazla çocuk var. Sitede belli kurallar var mesela top oynamak yasakmış gibi gibi. Ben sabah oğlumla erken kalkıyorum ama eğer çocuk olmasa biraz uyumak isterdim kuralı mantıklı buldum . Bizim site de gece 12 ye kadar çocuklar dışarda mesela bağlık çığlık kıyamet anneleri bahçeye salıyor oh mis kafa dinliyorlar evde ama seslerini biz çekiyoruz . Birde üzerine kendileri balkonlardan sarkıp bağırıyorlar . Çocuğum çoktan uyumuş oluyor bende uyumak istiyorum ama seslerinden rahatsız oluyorum . Site yönetimi eğer kural koyduysa uyumak zorunda başka yolu yok malesef

Haa bu arada görüş saati 12 ve 6 arası. Yani 6. 30 da dışarıda olan çocuk da kurallara(!) aykırı davranıyor demekmiş.
Bi isler biraz karsilikli hosgoru gerekir..ama karsidaki bir cocuga birey degilde bir esya gibi davranirsa tabiiki cocugunun hakkini savunacaksin.

Herkes kafasina gore kural koyamaz, yazik simdiki cocuklara cidden bir cok seyden zaten mahrumlar bari azicik keyifleri var ellerinden almasinlar.

Gece 3 olayını örnek verdim ki ebeveynleri bu konularda suçlu bulduğum için.
O çocuk kendisi çıkmadı herhalde gece 3te sokağa.
Üst komsumun torunları gelir arada bir bi oyana bi bu yana koşarlar
Bunun mevzusu geçti daha önce aramızda hiç problem olmadığını söyledim mesela
Kendisi de aksamdan gürültü yapmamalarını sağladı sağolsun. Bu kadar basit ve kolay.

Israrla söyledim söylüyorum, belirli saatlerde istedikleri gürültüyü yapsınlar hiç problem değil. Ama kimse gece 10da 11de bir çocuğun sokakta gürültü yapmasını normalleştirmesin.
Kaldı ki ne kadar güvenli o saatte dışarıda olması?
Gece 11'den mi bahsediyoruz arkadaş? Gündüz 11 hatta 11.30

40 daireden 2 dairenin isteğini kavga gürültü ile kabul ettirmesi gibi bişey söz konusu olamaz. o zaman bu bir kural sayılmaz. demokrasi diye bişey var. böyle bir kural olsa senin de haberinin olması gerekirdi.

bunun dışında gerçekten abuk sabuk saatlerde gürültü yapılması ki çocuklara özel değil, her türlü gürültünün yapılması çok rahatsız edici. iş dönüyor dolaşıyor çocuk yetiştirme konusuna geliyor. çocuklara öğretilmeli, evin içinde koşturulmaz, koşuluyorsa da en azından erken ve geç saatlerde paldır küldür koşulmaz, alt kattaki komşularımız rahatsız olur denilecek. bu bilinç verilecek yani ağaç yaşken eğilir. öyle çocuk yetiştireceksin ki sabah 7'de parka çıkmışsa ve günlerden pazar ise, bağırırsam insanlar rahatsız olur diye düşünecek ve bağırmayacak, misal yani. bunu gerçekleştirmenin de ne kadar zor olduğunun farkındayım elbette.

evimin dibi park ve asla kaçışım yok, diğer cepheye bakmıyor ev. direkt parka ve parkın yanına bakıyor :D nefret ediyorum çocuk sesinden. asla susmuyorlar, ne topları bitiyor ne de çığlıkları. bu bana ders oldu mesela bi daha asla park yakını eve taşınmayacağım. biz de çocuktuk ama hiç böyle bağırmazdık. şimdi mahalle kültürü kalmadı ama mahalle kültürümüzde saygı vardı en azından. bir evden cenaze çıkmışsa tv'nin sesine bile dikkat ederdik biz, ailelerimiz ikaz ederdi çünkü. ayıp derlerdi.

Evet ama insanlar o saatte uyuyor oluyoruz, 12’de ciksinlar dediyse yonetime bence haklilar. Bizim hafta icinde o saat 10 mesela, hafta sonlari 12. Dusunsenize insanlar sakince evinde kahvalti vs yapmak istiyor. Zaten ekonomik sartlar sebebiyle kimse bir yere cikamiyor, bari evlerinde rahat etmesinler mi?
Evet o da dogru ama bu cocuklari o saate kadar kisitlayabiliriz anlamina gelmiyor..kaldi ki herkes gece isinde mi calisiyor? Benim babamda gece calisirdi ama cocuklari cekerdi yani… valla artik buyuk insanlar laftan anlamiyor cocuklar basit kalir onlarin yaninda. Ben bu kadar kasmama taraftariyim kurallar icinde tabii

Robotlasmak degil bu, cocuklarin suursuzca oynamasi. İnsanlar evden calisabilir, hasta yorgun olabilir, yasli olabilir. Kaldi ki ben ciglik atan cocuk sevmiyorum, kendiminkiler de dahil. Asiri ses cikarttiklarinda aynen su cumleyi kuruyorum: “oglum burasi ahir mi? Siz de ahirda yasayan hayvanlardan biri misiniz?” Hayir yaniti ve daha sakin oynamaya basliyorlar. Daha Cok enerjilerini atmalari icin de ormana goturuyorum, acik hava mekanlara goturuyorum en az haftada 1 kez. Sizce sitenin bahcesi oyun parki mi? Sinirsiz ozgurluk hakkimiz mi oluyor cocugumuz olunca?
Öyle bir anlatmışsınız ki gözümde tazmanya canavarı belirdi. Küçücük bir çocuktan ne kadar ses çıkabilir.ya ip atlar ya bisiklete biner ya saklambaç oynar. Konu sahibinin çocuğu anladığım kadarıyla tek çıkmış. Ortada debelenip zilleri mi çalıp kaçmış anlamadım. Bence komşunun tahammülü yok. Kendi kendine oynamaya çıkmış yavru. Yapmayın ya

Şehirde yaşıyorsanız saat 11de çocuk seslerine maruz kalırsınız. Çocuk sesi yoksa araba sesi, sokaktan geçen insanların sesi, havlayan köpeklerin sesi var onları da mı susturacaksınız? Sizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.

Köyde saat 11dr cocuk, insan ve köpek sesi olmadigini sizden duydum. 😂

Toplu yasam alanlarina cesitli kurallarin getirilmesi gayet normal. Sizin cocuklarinizi goren baska cocuklarda kural tanımayıp, cikip oynamak isteyebilir.

Pazar gunu tadilat yapamazsiniz, hatta insaatlar bile durur, valilik izni gerekir. Her Allahin gunu tadilat yapan komsum var. Lutfedip gecen hafta pazar gunu saat 1de baslatti. Zabitaya sikayet ettim, gelip uyarida bulundular.
Pardon?
İstisnasız sabah 8 akşam 10, hatta beton dökme vb işlemler gece 1 e kadar sürüyor.
Nerede inşaat duruyor, anlık bu foto.

Eklentiler

• AB176EB2-C74A-4C85-AFA1-94CFFD86741E.webp
    AB176EB2-C74A-4C85-AFA1-94CFFD86741E.webp
    62,3 KB · Görüntüleme: 83
Bana gayet mantıklı geldi insanların bir pazarı var onu da huzurla geçirmek istiyorlar işte😐

Aynısı tüm Almanyada geçer bir kural, Pazar günü tüm gün huzur-günü gürültülü aktivite yapamazsınız. Huzurgününü bozarsanız komşuların polisi arama hakkı var gayet.

Ben şu an sitede oturmuyorum . Benim bebegim kolikti sabah aksam uyumuyordu sese karsi hassasti disardan apartmandan o kadar cok ses geliyordu ki ee birde disari cikma yasagi vardi . Esimde surekli siteye tasininca rahat edecez diyordu . Sitede gidio oturursak ve sabahin körü ses gelirse acikcasi bende sinir olurum . Site demek bence bir duzen kuralli oturmaya uyan insanlar toplulugu demek gibi bir sey . Ben kimse rahatsiz olmasin diye oturma odasinda bebegimi susturmaya calisiyordum her gece yan binadan kadin her gece ama her gece bagirark telefonda konusuyordu . Ben en sonunda cildirdim yaa sen rahat uyu yataginda diye oturma odasina geciyorum sen gelip gecenin 2sinde bagirarak telefonda dedikodu yapiyorsun demistim . Yani her seyi uç olarak dusunmezsek ideal olan yapilmali her zaman .

Screenshot_20220605-124733_Chrome.webp

Valla google yalancisiyim. Ben saat 10 biliyordum. 11 mis..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X