• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuk yapmayi yasaklayinda olsun bitsin kokten cozum😐😂 cok parasi varsa mustakil ev tutsun😏 kaldiki sanki sabah 6dan bahsediyor.. saat 11.30.. hic covuk olmadiniz sizler boyle dogdunuz dimi? Cocuklar ses bile yapmiyormus
O zaman evde oturacagina basinda dursun asagida. Toplumsal kurallar neden bu kadar rahatsiz ediyor sizi? Kurallar bunun icin var, bizim sitedeki kurali da ben koymadim mesela, herkes ayni fikirde yani 😊

Ben de 90lar çocuğuyum ben de yaşadım merak etmeyin.
Ki söylüyorum bu devirde hala sokakta oynayabildikleri için mutluyum. Evde tv tablete sarmalarındansa sokakta enerjilerini atmaları taraftarıyım.
Ama gece 11 de 12 de de kimsenin çocuğunun çığlığını çığırtısını da çekmek zorunda değilim. Burda çocuk yetişkin tavrı göstermeyecek beklentil bu değil. Ebeveyninin yetişkin tavrı gösterip onu o saatte sokakta bırakmaması gerekli olan.

Daha geçen gece yazdım kk ya. Gecenin 3ünde çocuk çığlığıyla uyandım. Birinin çocuğuna bir sey oldu sandım. Yataktan fırlayıp camdan baktığımda adamın çocuklarını parkta oynattığını gördüm ‘ saat gece 3’
Mahalledekilee gece 12den önce eve girmiyorlar zaten.

Ne söyleyeyim ki daha fazla
Benim söylemim size değil. Gecenin üçü tabiki de abartı.ama bırakın çocukları yetişkinler bile pandemi döneminde eve tıkıldı. Arabası olanlar piknik falan stres atıyor. Ya da tatil imkanı olan gidiyor. Ama imkanı olmayan ne yapsın. Sonrada millettin psikoloji bozuluyor. Toplum olarak çok bozulduk. Ben küçücük çocukların evde koşma, bağırma, konuşma, dışarı çıkma, park ta oynama diyerek psikoloji bozuk birer olma ihtimaline çok üzülüyorum. Ne okul da ne apartman da ne de evde hiç kısıtlanmadım. Şu döneme denk gelince çok şükür ki herşeyi doya doya yaşamışım diyorum.

İnsanların pazar günü dinlenmek , uyumak istemesi kadar normal birsey yok.
Sitenin kuralı buysa uymanız gerekir .
Aslında siteyle de alakalı değil durum.
33 yaşındayım.
Çocukken annem ve babam kapının önüne bile oynamaya çıksam: "sesin sokağı götürmesin,sessiz bir biçimde oynayın, kimseye rahatsızlık vermeyin,bizi insanlara mahcup etmeyin" şeklinde sıkı sıkıya tembihlerdi.
Biraz da anlayış meselesi bu,bir parça eğitim ve yetistirilme tarzı.

2 tane site grubu var, ne oralarda birşey yazıldı ne panoda bununla ilgili birşey var. Üstelik 40 dairelik sitede bunu talep eden 2 daire varmış ve zorbalık yaptıkları için, sürekli Apartman yöneticisiyle kavga ettikleri için bunlara he demek zorunda kalmışlar. Yani site hayatından uzak, "büyük şehirlere vizeyle girmesi gereken 2 boomer yüzünden çocuklar 11.30da evlerine yollanıyor. Aslında yaptıkları kanunen suç ama uğraşmaya değmez.

Siz bence burada 11.30da bahçesinde oynayan çocuklardan hıncınızı alacağınıza sizi gece 3'te çığlıklarla uyandıran çocuklarla sorununuzu çözün. Elma ile karpuzu karıştırmayın
Banane ne hıncımı alıcam, beni mi rahatsız etti sanki çocuğunuz? Benim şahsi fikrim 11:30 çok erken bir saat değil zaten, oynayadabilit
Ben hala aynı şeyi söylüyorum yönetim böyle bir karar aldıysa uyacaksınız bu kadar basit 😂
Gerçek hayatta da söyleneni böyle anlayamıyorsanız adamın tavrına şaşırmamaya başlıcam az kaldı.

Ben konu sahibini arayan adamın çocuğu camdan görüp de aradığını hiç sanmıyorum, o çocuk gürültü yapmış demek ki adam da duymuş. Müneccim mi adam çocuğun dışarıda olduğunu hissetsin de arasın kadını.
Zaten yetişkin de oturabilirdi orada, oturduğu için aramadığına eminim, ya bağırdılar ya bağırarak konuştular komşuyu uyandırdılar.

11.30 da cok gec bi saat uyansin bi zahmet. cocuklara hic biryerde huzur yok. Bende komşulardan cok cektim evde yürüyor pat pat diye şikayete geldiler kac kere kari koca 1 yasinda cocuk nasil dur diyim ellerini bağlıyım dedim .haklısınız . site karar alsin madem pazar gunleri icin ama 11 bile cok gec hangi cocuk 11 e kdr uyur

Kendi çocuğunuza katlanamayıp dışarıya göndermişsiniz, başkasının idare etmesini mi bekliyorsunuz?
Ne kadar ahmakça bir cevap. Apartmanın sınırları içinde kocaman bir oyun bölgesi, bir bahçe ve bir çardak var. Çocuklar öğle vakti orada oturup kendilerince piknik yapıp arkadaşça sohbet ediyorlar. Bundan böyle çirkin ve basit bir anlam çıkarmak senin zihniyetinin bir tezahürü. İstiyorsunuz ki siz ikindiye kadar tepenizde sinekler uçuşturarak uyurken bütün çocuklar evde koltuğa yapışık yaşayıp temiz bir hava alamadan çürüsün.

Cocuk yapmayi yasaklayinda olsun bitsin kokten cozum😐😂 cok parasi varsa mustakil ev tutsun😏 kaldiki sanki sabah 6dan bahsediyor.. saat 11.30.. hic covuk olmadiniz sizler boyle dogdunuz dimi? Cocuklar ses bile yapmiyormus
Ha bu arada ben cocukken olmadik saatlerde ses cikarsam bizimkiler benden kan alirdi 😂😂😂 medeniyet ayri sey azizim

O zaman evde oturacagina basinda dursun asagida. Toplumsal kurallar neden bu kadar rahatsiz ediyor sizi? Kurallar bunun icin var, bizim sitedeki kurali da ben koymadim mesela, herkes ayni fikirde yani 😊
Valla cocuklarin kac yasinda bilmem bi zaman sonra evde durmak istemiyolar ki bende hatirliyorum
9-10 yasinda oyun diye ölürdük.. kurallar rahatsiz etmez beni.. emin ol burdaki cogu yorum yapan kadindan daha sosyal bir kadin ve anneyim.. cocuklarim aksam 8 de yataktadir gnelde..apartmanlqr icin sabah 10 aksam 10 dur bunun standarti normalde.. 11.30 asla erken degil.
Ayrica belli yastan sonra basinda oturamazsin 24 saat, bizlerin anneleri 24 saat basimizda nobet mi tutuyordu acaba?

Aslında siteyle de alakalı değil durum.
33 yaşındayım.
Çocukken annem ve babam kapının önüne bile oynamaya çıksam: "sesin sokağı götürmesin,sessiz bir biçimde oynayın, kimseye rahatsızlık vermeyin,bizi insanlara mahcup etmeyin" şeklinde sıkı sıkıya tembihlerdi.
Biraz da anlayış meselesi bu,bir parça eğitim ve yetistirilme tarzı.
Kesinlikle öyle demek ki apartman cocuk sesinden rahatsız ki böyle bir kural koymuşlar.
Yoksa apartmandan biri ne diye arasın ki konu sahibini ?

Ben de 90 lar çocuğuyum , sokaklarda cok oynadık ama annem derdi ki “Sesinizden rahatsız olup şikayet eden olursa bir daha çıkarmam” derdi .

Niye insanların robotlaşmasına bu kadar sıcak bakıyorsunuz. Balkondan halı çırpmayın, çöpleri şu saatte atın vs. Bunlar kuraldır tamam. Ama çocuklar evde koşmasın, bahçeye çıkmasın, gülmesin çığırmasın. Biraz insaf ya. Böyle giderse zincire vurun çocukları diyen çıkarsa hiç şaşırmam

Büyük bir sitedeyiz, hafta içi ve sonu sabah 10 a kadar gürültü yapmak , taşınmak vs yasak , hatta taşınırken bile kamyon saat 10 a kadar sitenin dışında bekletildi ama çocuğa yasak konmaz , parkta çocuklar gece yarısına kadar oynuyor , kimse de çıkıp eve girin demiyor ne alaka çocuk dışarı çıkmasın demek?

Benim söylemim size değil. Gecenin üçü tabiki de abartı.ama bırakın çocukları yetişkinler bile pandemi döneminde eve tıkıldı. Arabası olanlar piknik falan stres atıyor. Ya da tatil imkanı olan gidiyor. Ama imkanı olmayan ne yapsın. Sonrada millettin psikoloji bozuluyor. Toplum olarak çok bozulduk. Ben küçücük çocukların evde koşma, bağırma, konuşma, dışarı çıkma, park ta oynama diyerek psikoloji bozuk birer olma ihtimaline çok üzülüyorum. Ne okul da ne apartman da ne de evde hiç kısıtlanmadım. Şu döneme denk gelince çok şükür ki herşeyi doya doya yaşamışım diyorum.
Gece 3 olayını örnek verdim ki ebeveynleri bu konularda suçlu bulduğum için.
O çocuk kendisi çıkmadı herhalde gece 3te sokağa.
Üst komsumun torunları gelir arada bir bi oyana bi bu yana koşarlar
Bunun mevzusu geçti daha önce aramızda hiç problem olmadığını söyledim mesela
Kendisi de aksamdan gürültü yapmamalarını sağladı sağolsun. Bu kadar basit ve kolay.

Israrla söyledim söylüyorum, belirli saatlerde istedikleri gürültüyü yapsınlar hiç problem değil. Ama kimse gece 10da 11de bir çocuğun sokakta gürültü yapmasını normalleştirmesin.
Kaldı ki ne kadar güvenli o saatte dışarıda olması?

Benim takildigim nokta daha cok burasiydi tek basina cikmis olmasi, ne kadar guvenlidir orasi?

Benim sitem güya güvenli gelirdi. Semt pazarının yeri değişti 3 haftadır köpeğimin yanına indiğimde sitenin etrafında içeri izleyenleri görüyorum içeride çocuklar oynuyor. Aileleri uyardık hatta. Ben artık guvenli sokaklar olduğunu düşünmüyorum hele ki sessiz saatlerde

Valla cocuklarin kac yasinda bilmem bi zaman sonra evde durmak istemiyolar ki bende hatirliyorum
9-10 yasinda oyun diye ölürdük.. kurallar rahatsiz etmez beni.. emin ol burdaki cogu yorum yapan kadindan daha sosyal bir kadin ve anneyim.. cocuklarin aksam 8 de yataktadir gnelde..apartmanlqr icin sabah 10 aksam 10 dur bunun standarti normalde.. 11.30 asla erken degil.
Ayrica belli yastan sonra basinda oturamazsin 24 saat, bizlerin anneleri 24 saat basimizda nobet mi tutuyordu acaba?
Benimkiler 6,5 ve 5 yasinda ve gercekten disarda oynamayi seviyorlar ve tabi ki cikacaklar. Olmadik saatlerde oyun isteyince dogada bir yerlere goturuyorum insanlari rahatsiz etmemek icin. Cocuk kac yasinda olursa olsun basinda beklenmeli bu devirde, benim ailem beklemiyordu ama sebebi etrafi polisle cevrili lojmanda buyumus olmam yoksa beklerlerdi

Ben konu sahibini arayan adamın çocuğu camdan görüp de aradığını hiç sanmıyorum, o çocuk gürültü yapmış demek ki adam da duymuş. Müneccim mi adam çocuğun dışarıda olduğunu hissetsin de arasın kadını.
Adam müneccim değil ama sen müneccimsin ki adamın rahatsız olup aradığını bilebiliyorsun. Adam apartmanla davalık bir tip, daha önce çocuk dövdüğü için. Çardak kurulurken "buraya kuramazsınız orada oturup evimi gözetleyeceksiniz" diyen bir tip. Bununla kurduğun empati ve kendini bu kadar yorduğunu görse çok duygulandırdı.

Benim sitem güya güvenli gelirdi. Semt pazarının yeri değişti 3 haftadır köpeğimin yanına indiğimde sitenin etrafında içeri izleyenleri görüyorum içeride çocuklar oynuyor. Aileleri uyardık hatta. Ben artık guvenli sokaklar olduğunu düşünmüyorum hele ki sessiz saatlerde
Diyorum ya bana gore saatte sknti yok ama cocuklar guvende mi o daha onemli

Benimkiler 6,5 ve 5 yasinda ve gercekten disarda oynamayi seviyorlar ve tabi ki cikacaklar. Olmadik saatlerde oyun isteyince dogada bir yerlere goturuyorum insanlari rahatsiz etmemek icin. Cocuk kac yasinda olursa olsun basinda beklenmeli bu devirde, benim ailem beklemiyordu ama sebebi etrafi polisle cevrili lojmanda buyumus olmam yoksa beklerlerdi
Ok haklisin ama saat 11.30 olmadik saat degil ki😐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X