Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -2-

kız zeynep ben sana demiştim bakma o doktorun dediklerine adam sallıyo resmen ya

günaydın eflalcim napıyon nasılsın

yaw zeyno sen bakma o netteki doktorlara ben arada okuodum onları hıc kımseye olumlu yazdıklarını görmedim.içim kararıyordu ..
bende delimiyim neyim nie okuosam onları akannehir

Sağolun kızlar yaaa triodi düşük ondan prl yükseliyo demişti dahiliyeci de prlsi bile yüksek değil ki sınıra bile gelmemiş demiş:) Bakalım kızlar yarın kaç tane yumurtlamışım öğrencez:)
Hadi inşallah Rabbim yüzüme güler:)
Eflal hoş geldin nasılsın?

eflal cicim gunaydın..

yaw bu arada zeynoya soyluyordum aklımda kalmamıs.. eflalım sende pko varmıydı yoksa reyyan mıydı pko lu.

kepeklim sen niye okuyon hakkaten öyle şeyleri
canım bu arada senin bu çizelgede ki bebiş yakında sığmayacak ha o çizelgeye :))

Günaydın ebrarcım hamdolsun sen nasılsın?

yaw zeyno sen bakma o netteki doktorlara ben arada okuodum onları hıc kımseye olumlu yazdıklarını görmedim.içim kararıyordu ..
bende delimiyim neyim nie okuosam onları akannehir

İnsan medet arıyo kepeklim:) Allah dert verip derman aratmasın. Prof bu adam kafam ona karışıyordu ama 2 doktorda aynı ilerliyo da bi bu mu doğruyu biliyo dimi ama:) Amaç olumsuz yazıp kendilerine yölendirip para kazanmak:)

Günaydın kepekli bende yok pko canım benim bildiğim ceylinde var reyyanda yoktu ya .

Türk Müziği makamlarının ruha olan etkileri Farabi’ye göre şöyle sınıf-landırılmıştır:

1. Rast makamı: İnsana sefa(neşe-huzur) verir.
2. Rehavi makamı: İnsana beka(sonsuzluk fikri) verir.
3. Kuçek makamı: İnsana hüzün ve elem verir.
4. Büzürk makamı: İnsana havf(korku) verir.
5. Isfahan makamı: İnsana hareket kabiliyeti, güven hissi verir.
6. Neva makamı: İnsana lezzet ve ferahlık verir.
7. Uşşak makamı: İnsana gülme hissi verir.
8. Zirgüle makamı: İnsana uyku verir.
9. Saba makamı:İnsana cesaret,kuvvet verir.
10. Buselik makamı: İnsana kuvvet verir.
11. Hüseyni makamı: İnsana sükunet, rahatlık verir.
12. Hicaz makamı:İnsana tevazu(alçakgönüllülük) verir.

Farabi Türk müziği makamlarının zamana göre psikolojik etkilerini de şu şekilde göstermiştir:

1. Rehavi makamı: yalancı sabah vaktinde etkili
2. Hüseyni makamı: sabahleyin etkili
3. Rast makamı: güneş iki mızrak boyu etkili
4. Buselik makamı: kuşluk vaktinde etkili
5. Zirgüle makamı: öğleye doğru etkili
6. Uşşak makamı: öğle vakti etkili
7. Hicaz makamı: ikindi vakti etkili
8. Irak makamı: akşam üstü etkili
9. Isfahan makamı: gün batarken etkili
10. Neva makamı: akşam vakti etkili
11. Büzürk makamı: yatsıdan sonra etkili
12. Zirefkend makamı: uyku zamanı etkilidir.

kepeklim sen niye okuyon hakkaten öyle şeyleri
canım bu arada senin bu çizelgede ki bebiş yakında sığmayacak ha o çizelgeye :))

Yaaa bu çizelgeleri nasış yapıyonuz bacım anlayamadım bende evliliğimi yapacaktım beceremesim

Günaydın zeynepcim hoşbuldum yazdığımı okudun mu komşumda troit var ve hamile canım

Hoşgeldin lucky

Günaydın sumru niye geciktin bakalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…