Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -2-

kızımmmm ben sana mor giydirecemmmm :86: :86:
bende sana yeterim merak etmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
biz sana dedik hortum tak yada sibel can bardağı gönderem diye kızlar o konuşma kayıtlarımda var alehinize delil olarak kullanıcam

eflalim bırak bacımmmm kaynayayı kaynatayı anayı babayıı çok takıyon herşeyi bak bunalıma gircen bırak ne yapan yapsın sen takma kafana çocuğunun psikolojisi bozulcak karnında sonra. hepimizin ne sorunları var hepsini böyle takcak olsakk kafayı yerdik azcık rahat ol çok düşünüyon herşeyi cnmm boşa üzüyon kendini.

günaydin kizlar. didem yine gülme krizine girmis :)
kizlar dün kardesim aradi, ablam hamileymis :) ikinci cocugu olacak onun, yazik bi ortanci ablam kaldi.

günaydın tatlımmm gel gel formdayız bugün maşşallah
gözünüz aydın canım benim allahım isteyen herkese verir inşallahhhh

ebrarcan azıcık belli göbişim ama dışardan bakan bebek değil göbek sanıyor.yaw benım sıkıntım bu yıyemedıgım gunlerde bıle kılo almayı basardıysam ınsallah bulantılar gecınce naparım ..mazallah kamyon olurum kamyoon..
Gül yaa nolmus bebişimde meraklı olur ..ana kız cekırdek cıtler dedikodu yaparıızz :))) amaan agzımdan kız cıktı bırden hayr olsun...bende ogrensem keske bayrama gıtmeden cınsıyetını (

Cok kolay dogum yaptım

Mesaj Linki
Basligi okuyan bütün hamislerimizin nasil bir hevesle topige girdigini görür gibiyim :)

Nasil da ihtiyacimiz var dogum hakkinda cesaret verici iyi seyler duymaya degil mi hatta
hamileligimiz boyunca ihtiyacimiz olan tek sey bu galiba...güven..inanmak..basarmak...

Sevgili Anneler..Anne Adaylari;

LÜTFEN SiZiN DOGUM HiKAYENiZ BASKA ANNE ADAYININ KABUSU OLMASIN!!!!!!!!!

Siz Dogumdan Sonra Bebeginizi kokladiginiz ilk anda MUTLU SON a ulasirken,sizin zorlu hatta zor ötesi dogum hikayeniz baska bir anne adayinin en büyük kabusu oluyor..

Dogumla ilgili yapilan bütün arastirmalar gösteriyorki;

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yönünden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması çok az olur. Aksine doğumu korku içinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hiçbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı çok şiddetli algılanır.

Agri,Sanci diye tanimladigimiz sey rahim kaslarinin kasilmasidir...spor yaparken kaslarimizi gerdigimizde,kaslarimizi calistirdigimizda hissettigimiz sey aci midir??sanci midir??kasilma midir?? algilayis seklimiz ne kadar önemli degil mi:)

Ben inaniyorumki hic bir anne baska bir anne adayinin zor anlar yasamasindan zevk almaz...ayni sekilde hic bir anne adayi da baska bir annenin acilarina kayitsiz kalamaz..

Hamileligim boyunca bütün felaket dogum senaryolarini bacaklarim titreyerek okudum,dinledim...Bana ve bebegime faydasi olmadi,zararlarini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum acaba dogumlarinin zorlugunu ballandira ballandira anlatan Sevgili Annelere bu sekilde paylasimin ne gibi bir faydasi oldu??

Bizim anlattigimiz zorlu hikayeyi okuyan Anne adayimiz ayni zorlugu belki daha fazlasina sartlanacak,sartlandigi icin zaten zorlanacak,zor bir dogum sonrasi ayni hikayeyi baska anne adaylarina ya da sadece kendi cocuklarina anlatacak,ayni hikaye cocugunun korkusu olacak....

ülkemizde vajinusmusun bu kadar yaygin olup,avrupa ülkelerinde tek tük rastlanmasinin hatta rastlanmamasinin sebebinin yine bu felaket tellalligimizin,öcü gibi gösterip korkutmamizin sonucu oldugunu bilmeyecek kadar cahil oldugumuzu düsünmek bile istemiyorum...

Lütfen kendimizi kandirmayalim..Bu sekildeki bir paylasim kimseye fayda getirmez...NESILDEN NESILE KORKU SALAR...BU KÖTÜLÜGÜ YAPMAYA HAKKIMIZ YOK..

HADi BiZ KADINLARKULUBU OLARAK BU BILINCE IMZAMIZI ATALIM

BU HAREKETIN TEMELLERINI BIZ ATALIM

DOGRU ALGILAYALIM KOLAY DOGURALIM

SONRA HAKLI KEYFINI SÜRELIM..

BASARABiLiRiZ...

günaydin kizlar. didem yine gülme krizine girmis :)
kizlar dün kardesim aradi, ablam hamileymis :) ikinci cocugu olacak onun, yazik bi ortanci ablam kaldi.
hoş geldin cnmm ahanda bi kırmızı elbiseli daha geldi tombişşş naber nasılsın. ablanın adına çok sevindim canım allah kucağına almayı nasip etsin.

günaydınlar...................... gününüz güzel geçmesi dileğiyle nasılsınız??
günaydın valla benim günüm baya aydın geçiceğe benziyo neşem yerinde. patronsuz son günüm yarın bulamassınız artıkım beni.

morrrrrr hunimiydiiiii 2 tane olsun malum altıda tutamıyom ya biri kafaya biri alta. hehe eee 5 tane bebk olunca vc gitmeye fırsat kalmaz dimi huniyi bağlarım yeter.
sakınn gönderme görüşmeleri bak gelirrr yerim seni

sumru psikologg hoşgeldiniz kızlarrrrrrr

gülüm sen 5 izlere hamile kalınca görcem seni bakalım kim kırmızı elbiseli tosun oluyormuşş:)))))))
didem nine de kız gülee

Neyse kızlar kusura bakmayın sorunlarımla sıkıyorum paylaşacak kimsem olmadığı için size yazıyorum yazmam daha

didoş hosgeldiin kızzzz..

anacım sız bu hortum muhabbetını ne ara yaptınız ben nıye gormedım..dayanamyıp gecmısı okucam sımdı :)))))))

psıko sende hosgeldiiin..nasılsın..

efflalcan şimdiden bunları dusunup uzme kendını ..onlarda anlayıslı davranırlar ınsallah.dogum yaklasınca dusunulecek seyler bunlar..

belkide sen gibi meraklı kızın olcak. cnmm kırmızı elbiseli kadını anlattım görmedinmi yazımda onu merak etmedinya.

hoşbuldum tatlı kuşum nasılsın

Hoşbuldum canım hamdolsun snenasılsın oğluşun nasıl kız ben hala hissedemiyorum benimki babası gibi ağır olacak heralde:) anasına çekmmeiş şipilek olmayacak:)

Neyse kızlar kusura bakmayın sorunlarımla sıkıyorum paylaşacak kimsem olmadığı için size yazıyorum yazmam daha

ben sen çok üzülüyon die moral vermeye çalıştım sıkılmıyoz derdinden fln öle düşünme azcık unut neşelen die söledim. üzülmeni istemem oyüzden cnm

Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

sumru psikologg hoşgeldiniz kızlarrrrrrr

gülüm sen 5 izlere hamile kalınca görcem seni bakalım kim kırmızı elbiseli tosun oluyormuşş:)))))))
didem nine de kız gülee
kız susunnn 40 kere sölüceniz sonunda bana huni giydirceniz. aman haaa 5 taneee alır getiririm yanınıza valla banada 5 izlerede bakarsınız sonra.

didoş hosgeldiin kızzzz..

anacım sız bu hortum muhabbetını ne ara yaptınız ben nıye gormedım..dayanamyıp gecmısı okucam sımdı :)))))))

..

cnm boşa okuma geçmişi çıkamassın msn den yaptık gülmekden yarıldık ben altıma ediyodum az daha ebrar bayıldı dideminde patronu dayanamadı geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…