amerikada var öyle bi kadın bebeklerinin arasında 2 ay var :)))
Canım sen bana güven evlendiğimden beri hamilelikle ilgili okumadığım şey kalmadı yani üç senedir bak bana beş haftalıkken baktı iki hafta sonra kalp atışı için çağırdı sen daha 7 haftalık değilsinki regline göre hesaplamadı doktor seni sonuçta tuttuğu tarihe gör hesapladı tamam mı boşuna endişeleniyorsun ve bütün doktorlar kalp atışını duyana kadar kesin bişey demezler sadece sana has bir durum değil bu:) kaldıki olumsuz bişey olsa önce biz deriz niye sana öyle dedi diye ben de ilk gittğimde niye kesin hamilesin demedi diye üzülmüştüm bir hafta sonraki tahlilde beş binin üstüne çıkınca tebrik ederim hamileisin dedi ilk değerim beş yüz küsürdü düşün.
Şimdi kaan kocatepeye soracaktım bende mail atıp:) İyi oldu okiyim bari:)Zeynep bak canım kaan kocatepenin sitesi kalp atışı kes yazıyor ne zaman görülür
lk aylk gebelik (hamilelik) dneminde ultrasonografi, birinci trimester ultrasonu - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
kızlar bi fikir istedim kimse cevap bile vermedi neyse demekki hamile olmadan burada sözümüz dinlenmiyorr siz konulun bende ortalığı toparlayayımm bari konuşan yok benlee...
Zeyno bu da hcg değerleri
Normal bir gebeliğin çok erken dönemlerinde kandaki beta-hCG değerlerinin alt ve üst sınırları yaklaşık şu şekildedir:
Yumurtlamadan sonra geçen süre (gün) En düşük En yüksek Ortalama
12 17 119 48
13 17 147 59
14 33 223 95
15 17 429 132
16 70 758 292
17 111 514 303
18 135 1690 522
19 324 4310 1061
20 185 3279 1287
21 506 4660 2034
22 540 10.000 2637
Yine normal bir gebelikte haftalara göre ortalama beta-hCG düzeleri ise şöyledir.
Son adet tarihinden itibaren geçen hafta sayısı HCG (mIU/ml)
(INCIID)
3 hafta 5 - 50
4 hafta 3 - 426
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500
7 - 12 hafta 7,650 - 288,000
13 - 16 hafta 13,300 - 254,000
17 - 24 hafta 4,060 - 165,400
25 - 40 hafta 3,640 - 117,000
kızlar bişi dicem bi fikir verin bana... reglin 25inde olacağını düşünerek sürekli çalıştık takvime bakıyorumda aralığın 12inde başlayan haftada bayağı işaret var.. 19unda bile çalışmışız 20nde regl olmuşum... o yüzden diyorum üstüne görmüş olabilirmiyim....
yumurtlama günlerinde yaptık kaçırmadık bugün sondu....Öyle olduğunu düşünüyorsan bir test yap rahtla ama bak ben öyle yumurtlama günü falan hesap etmedim gün aşıır yaptım öyle daha garanti bence yumurtlama gününü kaçırma riskin azalıyor.
Ayyy evde olsamda yatsammmmm
merhaba kızlar nasılsınız ne var ne yok
Canım benim çok sağol:) İçim rahatladı biraz her konuda size güveniyorum teşekkür ederim:)
Şimdi kaan kocatepeye soracaktım bende mail atıp:) İyi oldu okiyim bari:)
hahahaha bu bebiş almadan başlamış alınganlığa nimetcim kendi derdime düştüm kızları da benim dderdime düşürdüm kusura bakma, üstüne görme hakkında bi bilgim yok maalesef yorum yapamıyorum ama sen adetten sonra zaten doktora gittin hamile olsan farkedilirdi diye düşünüyorum Rabbim gönlüne göre versin:)
Eflalim sağol kuşum yaaa ama bak
5 hafta 19 - 7,340
6 hafta 1,080 - 56,500 ben tahlili yaptırdığımda zaten 5 haftalıkmışım onun üstünden 2,5 hafta geçmesine rağmen 5 haftalıksın diyo bana doktorum bide kese yuvarlakmı olur düzmü bi baksana ilk ultrasyonuna:)
yumurtlama günlerinde yaptık kaçırmadık bugün sondu....
İyilik canım ne olsun senden de var bol bol kocaya özlem var değilmi
Rahatla canım sakin ol ilk aylarda paniklemen normal bilmiyorsun nasıl gelişimi normal mi falan diye zamanla alışacaksın bak ben hala doktora giderken kasılıyorum acaba nasıl kuzum diye:)) tansiyonum çıkıyor hep bebekde az harket ediyor doktordayken çocuk bile benden etkileniyor:))
Canım ya senin yumurtladığın tarih neydi ben hemen hesaplıyım birde şimdiye kadarki hcg değerlerini yaz bakalım.
Dün bütün akşam yattım valla şimdi de midem feciii bulanıyo 2 gündür böyle valla çıkarmıyom ama bişi de yiyemiyomBulantı berbat:)
ilkindede ultrasyona girmiştim görmemişlerdi..... amaaaaaaaaaaaaaaaaaaCanım benim çok sağol:) İçim rahatladı biraz her konuda size güveniyorum teşekkür ederim:)
Şimdi kaan kocatepeye soracaktım bende mail atıp:) İyi oldu okiyim bari:)
hahahaha bu bebiş almadan başlamış alınganlığa nimetcim kendi derdime düştüm kızları da benim dderdime düşürdüm kusura bakma, üstüne görme hakkında bi bilgim yok maalesef yorum yapamıyorum ama sen adetten sonra zaten doktora gittin hamile olsan farkedilirdi diye düşünüyorum Rabbim gönlüne göre versin:)
ilkindede ultrasyona girmiştim görmemişlerdi..... amaaaaaaaaaaaaaaaaaa
canım bence sen ne yap biliyon mu üzülmem içim rahatlar dersen ve imkanın varsa git kan testi yaptır bende bu ay senin gibi düşünüyorum ama ben bi sonraki adetimi bekleyecegim varsa o zaman ögrenirimmmm
benim adetim 20sinde bekliyorum 26 benim 28inde de eşimin yaşgünü ozamankadar bekleyeyim diyorum adet olmazsam yapacağım kan testi.......canım bence sen ne yap biliyon mu üzülmem içim rahatlar dersen ve imkanın varsa git kan testi yaptır bende bu ay senin gibi düşünüyorum ama ben bi sonraki adetimi bekleyecegim varsa o zaman ögrenirimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?