ayyy çok büyük geçmiş olsun tatlım ya allah sabır versin zor biliyorum bunları okurken acaba bende böylemi olacam dedim kendi kendime ben ilk gelmediğinde farlutal aldım söktürmedi sonra duphaston ile söküldü adetim ama sonra iki kere kendiliğinden geldi kan aldırmıştım bi çok kez hormonlar normal dedi doktorum kist falanda yoktu tek sorunum yumurtlama olmuyor o yüzden adet olamıyorum klomenle bile sadece 2 tanecik küçücük yumurtam olmuştu
peki sende sorun neymiş niye adet olamıyormuşsun sendedemi yumurtlama olmuyor
sana adet düzenleyici ne vermişti doktorun?
ben kullanırım diyorum cyclo progynova ama sadece yumurtlama sağlarsa yoksa yumurtlamadan adet düzenlerse zaten bi işime yaramaz bana yumurta lazım :)
şimdi ne tedavisi yapıyor sana doktorlar hiç bitkisel çaylarla denedinmi canım
bak bunu bilmiyordum bilseydim giderdim bu saatten sonra randevu alınmıyor benim doktora tühh....
AYYY AMİN AMİN
TOKTORA GİDEBİLMEM İÇİN FİTİLLERİ KULLANMAM GEREK.DÜN GECE YİNE DENEDİM YAPIŞTI KALDI Bİ YERE ÇIKARAMADIM ÇEKTİM CNM ÇOK YANDI KORKTUM.MEĞER AZCIK ISLATILIYOMUŞ İLLET FİTİL
bak bunu bilmiyordum bilseydim giderdim bu saatten sonra randevu alınmıyor benim doktora tühh....
Offfffffff ben çok sıkıldım
cyclo progynova ile duzenlemeye calistilar ama olmadi. Farlutalda tehlikeliymis megersem 3 yil sonra onu ogrendim. :d denek oldum kadin dogumcularin elinde :d
yumurtlama olmuyormus bendede zamaninda. Suan yumurtaliklar durma noktasinda dedi son doktorum..klomen verdi 2 hafta once onu kullandim yumurtalarin biri ufaktan catladi. Bu yetmez dedi bide igne verdi cumarteside onu oldum. Sonra 3 gun calistik evde tam gaz :d bakalim 5 subata kadar bekleyeces.. He bide artik bende duphaston kullaniyorum. Cunku hamile kalsanda bebegi koruyormus. Farlutal düşürüyormuş bebegi..
Bitkisel cay denemedim hic varmi saglam bisii??
eşim dediki bir daha bu çocuk konusu açılmayacak allah ne zzman isterse ozaman olur bırakta evliliğimizin tadını çıkaralım dedi.... Hiç birşey dityemedimm valla... Dün demiştimki bu ayda beceremedik tutmadı ay sonu hemen çalışmalara başlayacağız vakit kaybetmek istemiyorum deyince bu lafları dedi...aklında bulunsun canım hormon testleri hep adetin 2. veya 3. günü alınan kanla yapılıyor ya sen içini ferah tut gitmişsin bakmış zaten doktorun bişe yok demiş sen çalışmalara başla adetin biter bitmez olmadı bidahaki adetinde gider kan aldırırsın :13:
cyclo progynova ile duzenlemeye calistilar ama olmadi. farlutalda tehlikeliymis megersem 3 yil sonra onu ogrendim.denek oldum kadin dogumcularin elinde
yumurtlama olmuyormus bendede zamaninda. suan yumurtaliklar durma noktasinda dedi son doktorum..klomen verdi 2 hafta once onu kullandim yumurtalarin biri ufaktan catladi. bu yetmez dedi bide igne verdi cumarteside onu oldum. sonra 3 gun calistik evde tam gazbakalim 5 subata kadar bekleyeces.. he bide artik bende duphaston kullaniyorum. cunku hamile kalsanda bebegi koruyormus. farlutal düşürüyormuş bebegi..
bitkisel cay denemedim hic varmi saglam bisii??
ayyy anam bende geçen ay farlutalla adet oldum zararlımıymış?
Ama doktor verdi 52 gün oldu gelmedi adet dr gittim bunu verdi.
Bende zor adet olurum öfff korktum bak şimdi
GEBELİKTE KİLO DAĞILIMI
Bazı kadınlar kilo almaktan aşırı derecede rahatsız olurlar. Özellikle hamilelik döneminde aşırı derecede kilo almak ve doğumdan sonra bunu verememek pek çok anne adayı için korkulu bir rüya gibidir.
Yaygın kanının aksine hamilelikte alınan kiloların büyük bir kısmı artan yağ miktarına bağlı değildir. Gerçekte tüm hamilelik boyunca alına kiloların sadece yaklaşk %30'u annenin yağ kütlesindeki artışa bağlıdır.
Hamilelik vücudunuzda büyük değişimleri beraberinde getirir. Örneğin damarlarınızda dolaşan kan hacmi yaklaşık %50 oranında artar. Memeleriniz doğumdan sonra bebeği beslemek amacıyla büyür. Rahminiz hamilelik öncesindeki boyut ve ağırlığının kat kat üstüne çıkar. Vücudunuz belirli oranda su tutar. Bütün bu değişimler kilo artışı olarak size yansır.
Kadın doğum ders kitaplarında yer alan örneği verelim. Diyelim ki hamilelik öncesinde normal kilodaydınız ve vücut kitle indeksiniz 20-25 arasındaydı (vücut kitlle indeksinizi hesaplamak için tıklayın). Yine hamileliğiniz süresince toplam 12 kilo aldığınızı ve 3500 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdiğinizi kabul edelim. Bu duurmda aldığınız kiloların dağılımı şu şekildedir.
Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı
Bebek 3500 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gr
Toplam=12 kg
Aldığınız bu kiloların yaklaşık 6 kilosunu bebeğinizin doğumuyla birlikte kaybedeceksiniz. Tutulan suyun da önemli bir kısmının kaybedilmesi ile doğumunuz takip eden ilk hafta sonunda aldığınız kilolarınızın 8 kiloya yakınını verdiğinizi fark edebilirsiniz.
Hamileliğiniz sırasında ne kadar çok kilo almışsanız o kadar kolay ve hızlı verebilirsiniz. Bu nedenle eğer hamileliğiniz süresince aşırı kilo aldığınızı düşünüyorsanız paniğe kapılmayın. Ancak bu durum sizi geriye kalan kiloları da kendiliğinizden vereceğiniz hisiine kaptırmasın. Kalan kiloları egzersiz ve diyet ile verebilirsiniz. Ancak bunun için aceleci davranmayın. Zira emzirme dönemi diyet yapmak için uygun bir dönem değildir.
ayyy anam bende geçen ay farlutalla adet oldum zararlımıymış?
Ama doktor verdi 52 gün oldu gelmedi adet dr gittim bunu verdi.
Bende zor adet olurum öfff korktum bak şimdi
Gene Aldığımız Kiloların Bir kısmı gidiyormuş :)
ya doğum yapan kadının kilo vermesi daha kolay
1. bebeği emzirdiği için metabolizması hızlı çalışır annenin
2. bebek uyuduğunda ev işlerini yapayım diye hızlı tempoda çalışır :)
3. bebek az yürümelere başlasın peşinden koşucam diye zayıflar :)
eşim dediki bir daha bu çocuk konusu açılmayacak allah ne zzman isterse ozaman olur bırakta evliliğimizin tadını çıkaralım dedi.... Hiç birşey dityemedimm valla... Dün demiştimki bu ayda beceremedik tutmadı ay sonu hemen çalışmalara başlayacağız vakit kaybetmek istemiyorum deyince bu lafları dedi...
cyclo progynova hiçmi düzeltemdi onu kullanınca adetin gelmedimi vakitli?
ben dedim ya farlutal bi işe yaramadı zaten bi kerecik söktürücü ile geldi sonra kendiliğinden geldi adetim çok şükür ama bu sefer yine nazlandı
inşallah tutar bu sefer canım
eşinde bi sorun varmı?
biz burada kızlarla yazın çok bitki araştırdık neler var neler mesela sabahları bal tarçın ve çörek otu karıştırıp bi çay kaşığı yiyenler olmuş faydasınıda görmüşler çok okudum sonra incir kürü soğan kürü bunları denemeye değer bana yazın olmamış incirin sütünü bile içirdiler faydası oluyor gel gelelim midem kalktı zor içtim inciri sevmem kürünüde içemedim ama adetimin ilk günü böğürtlen kökü alıp kaynattım onu sabah akşam 1 çay bardağı içtim bi yerde okumuştum yumurtalara doping yapıyormuş ve galiba fayda etmiştiki adetim 39 günde gelmişti sonra deli gibi kullanmadım bidaha
bide adetini söktürmek için civan perçemi veya kekik dene bunlarda söktürüyormuş bünyeni hemen ilaçla söktürmeye alıştırma internete google gir araştır bi çok şey çıkıyor bide bi çay karışımı okumuştum kadının biri kullanmış oda hiç adet olamıyormuş kendiliğinden sonra hamile bile kalmış civan perçemi, ballı baba, altın otu karıştırıp akşamları bir bardak
bide hait tohumu hormonları dengeliyor
[ı]sendedemi yumurtlama sorunu varmış niye adetin gecikmiş
artık ben tek değilim sitede bu sorunu yaşayan desenise çoğaldık allah bize sabır versin vallaha[/ı]
ama sen artık hep sıkılıyorsun bir çıkaydın işten:))Bak bu bacın aldığı kiloyu yazsında sıkıntın gitisn benden tombiğide var diye sevin azcık:86: veeee söylüyorum 10 kilo aldım
GEBELİKTE KİLO DAĞILIMI
Bazı kadınlar kilo almaktan aşırı derecede rahatsız olurlar. Özellikle hamilelik döneminde aşırı derecede kilo almak ve doğumdan sonra bunu verememek pek çok anne adayı için korkulu bir rüya gibidir.
Yaygın kanının aksine hamilelikte alınan kiloların büyük bir kısmı artan yağ miktarına bağlı değildir. Gerçekte tüm hamilelik boyunca alına kiloların sadece yaklaşk %30'u annenin yağ kütlesindeki artışa bağlıdır.
Hamilelik vücudunuzda büyük değişimleri beraberinde getirir. Örneğin damarlarınızda dolaşan kan hacmi yaklaşık %50 oranında artar. Memeleriniz doğumdan sonra bebeği beslemek amacıyla büyür. Rahminiz hamilelik öncesindeki boyut ve ağırlığının kat kat üstüne çıkar. Vücudunuz belirli oranda su tutar. Bütün bu değişimler kilo artışı olarak size yansır.
Kadın doğum ders kitaplarında yer alan örneği verelim. Diyelim ki hamilelik öncesinde normal kilodaydınız ve vücut kitle indeksiniz 20-25 arasındaydı (vücut kitlle indeksinizi hesaplamak için tıklayın). Yine hamileliğiniz süresince toplam 12 kilo aldığınızı ve 3500 gram ağırlığında bir bebek dünyaya getirdiğinizi kabul edelim. Bu duurmda aldığınız kiloların dağılımı şu şekildedir.
Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı
Bebek 3500 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gr
Toplam=12 kg
Aldığınız bu kiloların yaklaşık 6 kilosunu bebeğinizin doğumuyla birlikte kaybedeceksiniz. Tutulan suyun da önemli bir kısmının kaybedilmesi ile doğumunuz takip eden ilk hafta sonunda aldığınız kilolarınızın 8 kiloya yakınını verdiğinizi fark edebilirsiniz.
Hamileliğiniz sırasında ne kadar çok kilo almışsanız o kadar kolay ve hızlı verebilirsiniz. Bu nedenle eğer hamileliğiniz süresince aşırı kilo aldığınızı düşünüyorsanız paniğe kapılmayın. Ancak bu durum sizi geriye kalan kiloları da kendiliğinizden vereceğiniz hisiine kaptırmasın. Kalan kiloları egzersiz ve diyet ile verebilirsiniz. Ancak bunun için aceleci davranmayın. Zira emzirme dönemi diyet yapmak için uygun bir dönem değildir.
evet canım baksana çoğu başka şeylerden kaynaklanıyor yağ deposu sadece 3,5 kilo oda hiçbirşey, birde ben gurbetde yalnızm iş başa daha çok düşecek:))
teyzoslaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bebegime isim bulalim yaaaaa.
esim pusat pusat diyo deli oluyom. ay bende su 2-3 gündür zaten hersey deli oluyom ama neyse.
dün dedim kaan nasil? yok dedi, berkay nasil? yok dedi. ananin diiiiitini koy dicem yakinda. ya neymis pusat ya. valla cocuklar eglenir hem almanlar deyince dahada kötü geliyo kulaga. ne demekmis ya pusat savas aleti, zirh falan. hem dizi cikmisti köpegin adi pusatti. simdi birde kurtlar vadisinde cakirin oglu cikti piyasaya pusat diye aaaa bak cakirin oglunun adida pusatmis diyo. aaaaa sanki cok güzeeeellll dedim bende. ya ne isim desem begenmiyo. deminde konustuk dedim gece ben hic uyuyamadim ya ne cok döndüm falan dedim evet bizde box yaptik dedi. kimle diyorum pusatla diyo ya ne pusati ben istemyiorum pusat falan. alim diyordu tmm diyordum hadi alim güzel isim. ondanda amcamin adi ali millet myi demez ali derler sonra amcanin adi gibi dedi vazgecti. üf ya. söyle basit kolay ve güzel bi isim istiyorum ogluma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?