Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -3-

Fırına geldiğimde ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir
dostum olan fırıncı,”Biraz bekleyeceksin hocam,” dedi.
“İki-üç dakikaya kadar çıkartıyorum.”

Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye
yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm. Eskimiş ceketinin sol
yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe
topallıyordu. Selam verdikten sonra, fırıncının tezgahına
yaklaşarak, “Ekmeklerimi alayım,” dedi.
“Benim ikizler acıkmıştır.”

Fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgahın
altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan
ekmeklerden dört-beş tane çıkardı.

Ben o arada oturması için kendi yerimi o adama vermiş,
tezgahın yanına iyice yaklaşmıştım. Ekmeklerden birkaç
tanesinin şekli değişmiş, katılaşmış, taş gibi olmuştu.

Fısıltı şeklinde fırıncıya sordum. Neden taze ekmeği
beklemesini söylemiyorsun? Biraz sonra çıkacak ya!..

“Bayat ekmekleri kendisi istiyor.” dedi fırıncı. “Çok fakir
olduğundan, ona yarı fiyatına veriyorum.”

“Kim bu adam?” diye sordum.

“Kore gazilerinden ” dedi. “Oğluyla gelini bir trafik kazasında
vefat edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır
onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşla.”

Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve
ufak da olsa bir şeyler yapmak istiyordum.

“Aradaki farkı ben vereyim,” dedim. “Hiç olmazsa bugün
taze ekmek yesinler.” Fırıncı, teklifimi kabul etti ve biraz
sonra da, fırından yeni çıkan taze ekmekleri adamın torbasına
doldururken şekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgahın altına koydu.

“Çok şanslısın hacı amca,” dedi. Çocuklar için sana
bugün pasta gibi ekmek vereceğim.”

Yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı
göğsüne bastırırken. “Allah, senden razı olsun evladım” dedi.

“Bugün onların doğum günü olduğunu nereden biliyordun?”

harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ferdacım çokm güselmiş eline emeğine sağlık. böyle ekmek bulamayan çok insan var bizim patronda ucundan böler ekmeği kalanı çöpe. çok üzülüyorum ben ekmek atıldımı.

ayyy ya insan kendinden utanıorrr.biz sabah kahvaltı da bayat yememek için hep atıos maalesef:18::18:

Heytttttttttt açılın laynnnnnn ellemen dünürüme ellerim size valla haaa beni psikopata baglaman karışmam

yok doktor kocişime hap felan vermedi.o zaten benimle hiç dr ye gelmedi ki.
bana yazarmısın ilaç isimlerini toktora gittiğimde yazdırayım ona

pimafucin comp 25mg vajinal tablet yani fitil 20 veya 25 gün kullanmıştım yanılmıyorsam
ornisid fort bunlar hap yanılmıyorsam eşinle beraber kullanılıyor onunda muhakkak kullanması lazımki tekrarlamasın
travazol krem bu benim favori kremim her zaman bulunduruyorum evde her türlü kaşıntıya allerjiye iyi geliyor ben bi ara hatta her ilişkiden sonra travazol ve biraz bephanten karıştırıp sürüyordum hiç zararı olmuyor rahatlatıyor
sağol cnm doktora yazdıracağım bunu
kocişde kullansın gitsin bu illet bi daha gelmesin tşk ederim

bi ilaç daha var ama onu malesef okuyamadım ama bulur bulmaz onuda yazacağım sana canım doktorunda git yazdır eczaneyede sora bilirsin
[/QUOTE]

ayyy ya insan kendinden utanıorrr.biz sabah kahvaltı da bayat yememek için hep atıos maalesef:18::18:

afrikadaki türkiyedeki açları düşün cnmm sokakda yatanları ekmek bulamayanları düşün. atcana ısıt ye yada dondurucuya koy yada. kurut snra robottan geçir köfteye koy. yada üzerine margarin sür yumurtalı çökelek koy fırında kızar. sayimmi daha çık kızdım şincik.

ben özellikle bayat yerim hem mideye faydalı hem israf olmuyo

Toox canım yazıyı okuyunca içim gitti sonunda gözlerim doldu ayyyyyyy ben bu aralar pek bi duygusallaştım zannımca

yaa kızımm ben yiyomm ama adam yemioo ben tava da ıstıom ama iştee hergün alınınca taze yine de bayat olan çıkıo ortaya

yaa kızımm ben yiyomm ama adam yemioo ben tava da ıstıom ama iştee hergün alınınca taze yine de bayat olan çıkıo ortaya

kurut bacım ufala koy kavanoza snra köfte yaparken koy içine güsel oluyo ammaaa yeterki atma. benim eşimde yemez bende fazla ekmek yemem bayatlayanı değerlendiriyom ama. çook günah çoookkkk.

Bende size yaşanmış bi olayı anlatayım adamın biri akşam aeve geldiginde tv nin bozuldugunu fark etmiş tamirci çagırmış tv nin arkasını açtıklarında ekmek ufakları çıkmış o arada evdeki küçük kız mutfaga gitmiş tamirci gittikten sonra babası kızını çagırmış biraz kızaraktan sormuş bunlar ne diye kızcaz biraz masum baba hergün tvde gördügüm afrikaları insanlara burdan ekmek yolluyorum onlarda doysun istiyorum dedim

ferdacım çokm güselmiş eline emeğine sağlık. böyle ekmek bulamayan çok insan var bizim patronda ucundan böler ekmeği kalanı çöpe. çok üzülüyorum ben ekmek atıldımı.

ayyy ben çok agladım çoook. hiç yaşlı amcalara dayanamıyorum. hep canım babam geliyor aklıma adamcagız yıllardır bizim için çalışıp koşturup duruyor hala öyle yoruldu ki garibim bazen şikayet etsede hala çalışıyor emektar babam benim.. allah kimseyi elden ayaktan koymasın halimize şükür. ahhh bende hergün gerçekten ihtiyacı olan bir amcaya ekmek verebilsem. bende bayat ekmekleri hiç atmamaya çalışıyorum. hafta içinden bayat ekmek kalmışsa eger çok da taş gibi degilse hafta sonu ya yumurtalı ekmek yaparım ya kızartırım ziyan olmasın diye. bazende çok taş gibi olanlarını buzluga atarım köfte için. kaynanam geldiginde buzluktaki ekmekleri görmüş bana diyor ki ferda sen hiç ekmek ziyan etmezdin neden buzlukta bir sürü ekmek var. sagolsun canım kocam anne onları zaten ziyan olmasın diye köfte yaparım diye saklıyor dedi. kaynanam olacak cadı da mors olduydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…