- 23 Nisan 2009
- 4.060
- 11
- 156
canım ucu beyaz olan sivilcelerini çok hafif şekilde sıkıp çıkarabilirsin içlerini. ondan sonrada bephanteni sürersin. ama çok sert değil hafifçe içini boşalt. çok sert sıkarsan iltihabı deri altına da akıtırsın. ve üst deri iyileşsede alt derinde iltihap kalır ve tekrarlayabilir.eyvahedigeldismile
bana da vermişlerdi depresyon ilacı. çünkü kafayı yiyorum sanmışlardı. kocaelide kışın buz gibi soğuğunda her hafta halıları balkona atıp yıkıyodum öğrenci evimde.. aslında psikolojimi bozan roaccutaneydi. bi de bana onu kullanırken asla başka ilaç kullanmıcaksın. depresyon ilacını da yatışmak için alıcaksın mecbur kaldığında sadece demişlerdi. çünkü sinirlenince damarlar geriliyodu ve burnum kanamaya başlıyodu. ilacın etkileri işte...
ben napıyodum dersin biran önce sakinleşmek için tek ölçek içmem gereken ilacı buz dolabını açıp kapağına ayağımı dayayıp şişeyi güm diye kafaya dikiyodum.. çünkü sakinleşemiyodum...
fotolarımı gördünmü bilmiyorum ama yaptığın şeyin bu kadar etkilediğini görmek sana ne hissettirirdi bilmiyorum
yelizcimm canım konunu ana sayfada tesadüfen gördüm.kaç gündür de cildim ne kadar berbat bir duruma geldi diyordum kendi kendime..ilaç gibi geldi yorumlar ve olumlu olumsuz her yoruma sıkılmadan verdiğin cvplar..aa bak bu kızda doğru söylüyor aslında dediğimde diğer sayfada açıklama yapman sana dahada güvenmemi sağladı.
32 sayfanın hepsini tek tek okudum.
sana da arkadaşlık gönderdim.çok sevindim kabul etmişsin...ve resimlerine baktım o kadar şaşırdım ki anlatamam.yani başka biri gibi..nası desem ruh haline de yansımış sanki :) daha neşelisin..Allah sevdiğinle sağlıklı ve huzurlu bir yaşam nasip etsin :)
tek tek notlar aldım kağıda:
-şampuan:bebe şampuanı olacak(kesinlikle banyoda yüze değmeyecek,kafa geriye atılıp yıkancak)
-eller yüze değmeyecek gün içinde
-saçları yüze değdirmemeye çalışcaz
-tonik,jel,kil,limon+maske zart zurt yok.gül suyu kullanabiliriz.önce içten tedavi lazım :)
-sivilce çok acı falan veriyorsa bepantene plus(gece sür yat,sabah sadece suyla yıka)
-sabun olarak palmolive pure casmire(pembe olanı ama dove kutusunda)
-kağıt havlu kullancaz ama kaliteli :) havlu yok
-sülfat içeren maddeler kullanma(örneğin diş macunlarının içine bak)
-sarımsak ve limon yiyoruz
-spor,yürüyüş,plates yap(platesi çok merak ettim araştıracağım şimdi)
kaçırdığım başka bişey var mı bilmiyorm yelizcim..ha evet bide zahiriyle kankasınız :) :) ha birde erkek arkadaşına ve babasına borçluyuz bu konuyu :)
şimdi canım benim cildim yağlı..o sakıncalı ilaç var ya adını tam söyleyemiyorum.dönem dönem bnde kullandım onu.ama düzenli değil :) o yüzden başlarda geçti benim sivilceler bırakınca hortladılar.bnde bida kullanmadım o ilacı.onun dışında kil,limon,yoğurt,yağ,maya aklına ne gelirse kullandımortaokuldan beri uğraştım durdum başta alnım doluydu.liseden sonra alnım geçti izler kaldı tek tük çıkar oldu.şimdi ise yanaklarımda boynuma da sıçrıyor ooff sırtımda kollarımda bile var.ama kollarımdakiler farklı yüzümdekilerden anlamadım gitti. içleri dolu ama sıkınca iltihap değil kan çıkıyor.sıkınca da delik delik oluyor.yüzümdekilerden hemen iltihap fışkırıyor,sonra kanıyor.
2 3 senedir eczaneden bi temizleme jeli aldım onu kullanıyorum sabahları yüzüme sadece.onun dışında imex adlı kremi kullanıyodum.sen diyince vazgeçtim imexten.ama şu jeli bırakmak konusunda çok kararsız kaldım.eczaneci tanıdık ve okadar dil döktükü bana onu verirken, "doğal,bunu kullan göreceksin,bnde o ilacı kullandım anlıyorum seni" vs vs jelin adı MD FORMALıTıON die bişey yağlı ciltler için.bana bunun için bişey diyebilecek misin kullan veya kullanma diye beni tatmin edecek biçimde?kullanma dersen gidip palmolive nin sabununu alcam.
birde ben makyaj malzemesi olarak öncelerde fondotensiz çıkmazdım lisede.şimdi pudra bile kullanmıyorum.imex kullanıyodum onuda bırakıyım demi?geçende "aa bitiyo yazdırıyım" diyodum :) makyaj malzemesi olarak avon kullanıyorum.ama sadece rujlarını ve farını.onların bir zararı olur mu bana atmaya kıyamadım..o kadar para saydım zamanında
birde sırt ve kollardaki sivilceler için bişeyler önerebiliyor musun yelizcim?
tatlım birde bu gümüş suyu gerçek mi inanamadım da...
Merhaba bende yazmak ve deneyimlerimi aktarmak istiyorum
Yillar önce benimde yüzümde bircok sivilce ve kizariklik mevcuttu. Tüm kadinlar gibi günlük bakimimi peelinglerle kremlerle ve maskelerle yapsamda bir türlü istedigim sonuca ulasamiyordum.
Yaklasik 1 senedir yüzüme hicbir sekilde islak mendil, jel, yüz yikama sabunlari vs.. sürmüyorum. Yalnizca makyaj yapma icin cok ince nemlendirici kremimi uyguluyorum. Makyajimi cikarmak icinde normal vucut yagini kullaniyorum suyla birlikte cok iyi köpürüyor ve hicbir sekilde makyaj kalintisi birakmiyor. simdi yüzümde tek bir sivilce tek bir kizariklik yok gayet memnunum.
Bence herkes bir an önce islak mendillere jellere yüz yikama sabunlarina veda etsin.
allah aşkına polikistik overden nasıl kurtulduğunu bi anlat özelden msj çekemiyorum ben doktorun dediğine göre ömür boyu doğum kontrol kullanmak zorundaymışım senağlama sivilcelerindende nasıl kurtuldunnn
canım sana özelden msj atıyorum şimdi
Canım bna özelden msj atıcaktın unuttun sanırım :) Tabi cvp verilcek çok kişi var seni sıkıştırmak istemem ama heyecanlandm ben de merakla bekliyorum :1rolleyes:
zahiriye gelince onunla bu konu sayesinde tanıştık. en sadık ve başarmayı en çok isteyen arkadaşlarımızdan biri. koyduğum kurallara gerçekten uyuyor. ve çok ciddi başarı elde etti bir kaç gün içerisinde bile. onu özel olarak da takip ediyorum. forum dışındada. sanırım hepinize örnek olarak o çıkıcak gibi gözüküyor
tesekkurler hayatim :kedi: sayende
yelizim icten temizlik icin extra olarak 1bardak ilik suya 1 kasik elma sirkesi dokup icelim olmazmi? buda super bi beden temizligi sagliyomus .. sarimsak ve limona extra
konu başlığın ilgimi çekti ve sabahtan beri oturdum okudum yazdıklarınızı.çok saygı duydum sana hiç üşenmeden her yorumla ilgilenip cvp yazıyorsun.ve içten geldi her bi cümlen.o yüzden yarın gidip palmolive sabun ve bepanten plus alıyorum.zaten kullanılış şeklini ezbere öğrendim.ama değişimini de görmek istiyorum=)ekliyorum hemen... bnm fazla sivilce problemim yok sadece stresli ve regl zamanlarımda çıkıyor ancak sivilce lekelerimin gitmesi için senin formülünü deniycem sonuçtan haberdar ederimm
hepinize kucak dolusu sevgilerrr
Canım özel mesaj atamıyorum mesaj sayım yetersizmiş. 2 yıldır filan uğraşıyorm polikstk overle, etkilerini azaltmak için doğum kontrol hapı veriyolar biliyosn ama bi işe yaramadı. Sivilceler için de azitro, imex, isotrexin, benzamicyn, aknilox... Şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm tabi sivilceler polikistik overden önce de vardı malesef geçmiyo lanetlerklava:
Bu arada fotoğraflarına baktım mükemmel bisi olmus cildin canım masallahDarısı basımıza :lepi: Benim yüzüm şimdi seninknn eski halinden daha iyi durumda sanırım canım benim de yanak bölgemde var ama arka taraftakiler küçük küçük böyle. Öne geldikçe koca koca kırmızı kırmızı bi de iltihap da yok böyle alerji gibi ama kıpkırmızı duruyolar.Ne yaptıysam da geçmedi bunlar klava: İşte genel olarak derdim böyle canım mafoldumben
yelizcim Allah razı olsun çok güzel anlatmışsın...:sm_cool::1rolleyes:
fakat akşam 11-12 yat, sabah 8 kalk bana hiç uymuyoo ya sadece oraya takıldım kaldım mafoldumben
onun dışında yapmam gerekenler oturdu kafama.jeli kullanmıycam artık(ne paralar saydım ona bide ya eczane ürünü,doğal vs die) bilmiyorumkismile eczacı kadının Hacettepe mezunu olması,etkileyici konuşması,her ürünü dükkanına almaması,bir kaç örnek göstermesi o jeli almamda etkili oldu.çok fazla da köpürmüyor öyle.yüzümü kurutuyor biraz.bana alırken "bikaç ay sivilcelerin azar,artar sakın dert etme o dışarı atıyor cildindeki tüm sivilceleri, sonra tedaviye başlar" demişti.bakıyom hakkat dediği gibi azdırdı fazlasıyla, ama bizim jel bi türlü tedavi aşamasına geçemedi :roflol: bırakmak en doğru çözüm galiba..
bebe şampuanını kullanmıştım bir ara saçlarımı o kadar kötü yapıyoduki banyodan sonra zaten tarayamıyodum(haşur huşur kıra kıra) o ayrı bide kurutuyordu saçlarımı :1ninca: saçlarım boyalı ondan mı ki ya,boyalı olmasının bi etkisi varmı bebe şampunanın böyle olmasında..fisfisfis şimdi lorealin durulanmayan sprey kremi var onu kullansam faydası olur mu dersin bebe şampuanından sonra CADIARZU
avonun farını kullanıyorum dedim ya onuda şey için sordum.1 2 senedir göz altımda morluk oluşmaya başladı,torbalanmada hafif var.bunun için bi çözüm var mı :Saruboceq: bi hasatalığım yok öyle bildiğim.daha 23 yaşındayım,hormonlarım falan normal baktırmıştım tüylenme problemim için.geç yatıyorm,geç kalkıyorum,bilgisayar maşallah,spor yok ondan mı ki :gitme: bide itiraf: makyajımı çıkardığım çok nadir oluyor bilmiyorumkismile (gül suyuyla mı palmolive sabunla mı çıkarmalıyız.ama ben sadece göz makyajı yaptığım için sabun daha normal tabiki değilmi) :hulya:
yelizcim cilt bakımı bu şekilde ok.batıklar içinde zeytinyağı olabilir, deneme aşamasındayım demişsin o da ok. peki bide bu saç bakımı hakkında bikaç ip uçların olur mu(ısınmış zeytinyağı sürün saç uçlarına gibi bişey okumuştum formda) opuyorumnanaktan
Ne demek canım anlıyorum zaten herkse ne kadar ayrıntılı cevap verdiğini de görüyorm çok takdir ettim valla harikasın opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?