Sivilceli Ciltler sivilcesi olan herkes mutlaka okusun arkadaşlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

canım yağlı saçın varsa bu karışımın içine bir miktar limon sık. saç yağını dengelersin.. bir de hergün saçını yıka. mutlaka üşenme yap bunu.. ayrıca akşam yüzünü sabunlamadan uyuma kesinliklee... hele de makyajlı aslaaalmaz:

oyyy canım benim ya koştura koştura cvp yazmış bide opuyorumnanaktan
tamam komutanım emir alındı
aaa saçın her yerine sürüyoruz değil mi sadece uçlara mı yoksa?diplere de süreyim mi tatlım hihoyyyt

heryerine sürebilirsin. hatta ben şöyle yapıyorum. önce sürüyorum tamamen. saçım uzun olduğu için kıskaçlı tokayla tutturuyorum güzelce. sonrabone geçiriyorum. poşette olur sıkıca bağlarsanız alnınızın üstünden saçınızın başladığı noktadan. üzerine de eski bir havluyu sarıyorum güzelce yağları akmasın diye. 2 saat bekletip yıkıyorum güzelcene. ve sonuççç: MÜKEMMELLLL...kaydirigubbakcemile2

merhabalar, ben 17 yaşında bir genç kızım. yüzümde sivilce,yağlanma ve siyah noktalar vede antalyada yaşadığım için biraz çillenme mevcut. arada bir sivilcelerimde kaşınıyor. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru yani karma cilt tipine sahibim. 1 hafta önce bu problemler için bir dermatoloğa gittim. alerjik olabileceğni söyledi ve alerji testi yaptı. alerji testinde en fazla 60 olması gereken bir değer bende 520 çıktı. bana şu ilaçları verdi :

Tetra antibiyotik 500 mg
Eritretin jel 30 gr tüp
Aerius film tablet 5 mg
Fucicort krem 30 gr

AYRICA

Bioderma Sebium foaming gel
Bioderma Sebium H2O
Bioderma Photoderm AKN mat spf 40

bunları 20 gün boyunca kullanmam gerektiğini daha sonrada alerji testi yapacağını söyledi. Yaşımın küçüklüğüne ve yüzümde çok fazla sivilce olmamasına rağmen bu kadar fazla ilaç normal midir ? Bu ilaçları nasıl kullanmalıyım ? Bu sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim, şimdiden çok teşekkürler.
Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

keşke ilaç kısmını bana mail olarak atsaydın. burda paylaşmasaydın daha iyi olurdu... ama neyse...

şimdiii tam olarak sendeki sorunun ne olduğunu ben o derece detaylı bilemem. çünkü kan testinde çok ciddi bi alerjik reaksiyonun olduğu çıkmış. bu durumda sana neyin alerji yaptığını bulmandan başka çaren yok.. çillenmelerin güneşten oluyor. bende de var ama çok iyi koruduğum için renkleri asla koyulaşmıyor bu yüzden çok dikkatli bakılmadıkça belli olmuyor. yanaklarım kuru t bölgem yağlı demişsin. sivilcelerin tam olarak yüzünün neresinde çıkıyor. ve rengini şeklini tarif etmelisin. bi de yüzüne şampuan duş jeli yüz yıkama jeli nemlendirici fondoten vb şeyler kullanıyormusun ya da kullanıyormuydun?

eğer böle bi durum varsa derhal kullandıklarını bırak. doktorun yazdığı şeyleri de tek tek googla yazıp ne işe yaradıklarını yan etkilerini vs. hepsini tek tek okumalısın. hatta mümkünse o kan testi sonucunu alıp başka bir doktorlada görüş mümkünse. belkide yediklerin de dokunuyor olabilir. bi besine alerjin vardır ve çok sevdiğin sürekli yediğin bişey de olabilir. bence başka bir doktorlada mutlaka görüş. senin yapabileceğim en önemli tavsiyeler bunlar. çok geçmiş olsun canım :teselli:

sivilcelerim sadece alnımda çıkıyor. fondoten kullanmıştım ama bir senedir falan pudra kullanıyorum sadece. birde çillerin renginin koyulaşmasını nasıl engelliyorsunuz ?

Son düzenleme:
hee bir de biodermaları salla hiç alma bile derim.. eritretin ben de kullandım. ilk etapta düzeltir ama gerçektende adı gibi eritiyor. tabi sivilceyi oyarken sivilcesiz cilde neler yapar sen düşün...

Fucicort krem bir tür bakteri kremidir. bol miktarda alkol içerir. bunu neden verdi bilmiyorum. ama dediğim gibi alerjinin türü ne orasını anlamadım. onun için gerekli görüp vermiş olabilir.

1-biodermanın yıkama jeli ilk yazdığın çok gereksiz.. çok saçma zaten her cilt sorunu olana bunları yazıyolar sinir oluyorum. daha da beter ediyo bunlar cildi kötükedihüso

2-biodermanın toniğini vermiş. yine çok gereksiz çok saçma tedavi yöntemleri... biz bunlardan uzaklaşmaya çalışıyoruz bu aptallar hala yazıyolarya yine dellendiriyolar beni yaakötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

biodermanın 40 faktör güneş koruyucusunu vermiş. ben avene'nin 50 faktör ve üzeri kremini kullanmıştım roaccutane kullandığım dönem. kremsiz dışarı çıkmam yasaktı... hadi bunu bi nebze anlarım. cildinde çillenme var falan diye. ama senin alerjin olduğu belli daha beter etmiceği ne malum. ne saçma sapan tedavi yöntemleri yaa. zaten cilt hasar görmüş hala basıyolar kimyasalıalsanaalsanasmile

kuzum senin yaşın daha çok genç. bütün bunlar senin için çok fazla bence... şimdi şöyle bi oturup düşünüp tekrar yazmak istedim.. başka bi doktora görün. hadi antibiyotikleri mecburen kullanıcaksın zaten. alerjini anladığım kadarıyla bir bakteri türü yapıyor. verdiği ilaçlardan bunu anlıyorum ben. ama gidipte yüzüne sakın o salak şeyleri sürme. güneşe çıkarkende geniş bir şapka tak. krem falanda kullanma. birsüre de denize girme..:teselli:

çok tesekkür ederim önerileriniz için ama kimyasal veya bi şekilde bu ilaçları kullanmamam gerektiğini söylemişsiniz bitkisel yolla nasıl kurtulabilirim peki bu konu hakkında bi bilginiz varmı ? sivilcem çok fazla yok ama siyah noktalarım var bi şekilde cildimi temizlemem gerekiyor antalyada yaşıyorum malesef ve suyla sabunla olmuyor bunlar 15 dakikada bir de yüzümü yıkamak gibi bi imkanımda yok

sivilcelerim sadece alnımda çıkıyor. fondoten kullanmıştım ama bir senedir falan pudra kullanıyorum sadece. birde çillerin renginin koyulaşmasını nasıl engelliyorsunuz ?

canım onları yenmenin tek yolu onları güneşten korumak. başka hiçbir şansın yok. benim göz altlarımda çok hafif var. belli bile olmuyo pek. ben de gittim siyah camlı geniş çerçevewli bi güneş gözlüğü aldım. dışarı çıkarken takıyorum miss gibi... ne çil ne bişeykaydirigubbakcemile2

sana önerim çillerin tam nerde yazmamışsın ama mutlaka şapka kullan. eğer yüzünde geniş bir alandaysa ancak şapkayla koruyabilirsin. eğer boyun çevrende falan da varsa o zaman şu plaj şapkaları var ya onların çok şık duranları var. plaj dışındada kullanabilirsin ki antalyada çok rahat bulursun bu tarz şeyleri..

kan testinde fazla çıkan alerji dediğin enfeksiyonun türü hangi isimle geçiyor. onu bilirsek daha iyi olur :1closedeyes:

bitkisel bi çözüm yoktur canım. bütün yorumları en baştan itibaren okumanı öneririm. ve bununla ancak içeriden başedebilirsin. dışarıdan ettiğin hiçbir müdehale tam olarak bir işe yaramaz. siyah noktaları dert etme.. yaşın daha çok genç ergenlik dönemindesin. onları takma. cilt sorunun tamamen çözüldüğünde onlarda kendiliğinden yok olucak merak etme..

ayrıca zaten 15 dkkada bir yüzünü yıkarsan bir süre sonra aynada kendini tanıyamazsın. okadar fazla yıkamak zaten doğru değil.

alerjinin türünü bilmediğim için sana çok fazla yardımcı olamıyorum. ama fondoten yıkama jeli tonik krem vs. bunları sakın sakın yüzüne sürme. saçını yıkarken geriye doğru at başını ve tek damla köpük bile gelmesin yüzüne... bir süre de denize girmesen iyi edersin. çünkü çillerim var demişsin. denizde onları güneşten koruman oldukça zor olur. mutlaka krem kullanman gerekir. bence kesinlikle krem sürmemelisin. büyük bir şapkayla koru yüzünü güneşten..

değer şu şekilde ::

test adı test sonucu referans değer birim

IgE 520.6H 0-60 IU/ml

bu şekilde

test adı ---------test sonucu -----------referans----------- değer birim

IgE ------------------520.6H ------------------0-60----------------- IU/ml

test adı ---------test sonucu -----------referans----------- değer birim

IgE ------------------520.6H ------------------0-60----------------- IU/ml

canım seninki bir tür bahar alerjisi gibi birşey...

bu rinitin vücudunda fazla olması demek senin polen gibi, örümcek ağı gibi,ev tozları gibi , mantar sporları gibi (özellikle gözle görülmeyen küf mantarları) bbu tip şeylere alerjin olduğunu gösterir. bu nedenle bu sivilcelenmeleri yaşıyor olabilirsin.

kesin kez söylüyorum sakın ha sakın yıkama jeli tonik nemlendirici kullanma. senin rahatsızlığını bunlar asla çözümlemez. doktor yüzünde gördüğü sivilceler için bunu vermiştir. genelde her zaman yaptıkları klasik davranıştır. hiç kulak asma. asla da bu konuda uyma söylediklerine.

şimdi anladım sorunu ben. eritretini de bu yüzden vermiş demekki sana.

dediğim gibi sadece antibiyotiği kullan. diğer verdiklerini kullanma. çok gereksiz senin için. çünkü bir sonuca ulaştırmicak..

antibiyotiği kesinlikle kullan. çünkü vücudunda alerji varsa demekki antikor üretme kapasitesi düşmüş. yani bağışıklık sistemin çökmüş. antibiyotiği mecburen kullanmak zorundasın...

ama diğer sürme tedavilerin hiçbirine uyma şimdilik. dediğim gibi güneşten korumalısın cildini. yüzünde veya vücudunda kızarıklıklar vs tarzı bi durum varmı.. sivilcelerin haricinde?

birde ayrıca bu durum kalıtsaldır muhtemelen. ailende mutlaka vardır. ama mesela annende yada babanda ya da her ikisinde bu sorun vardır ama az bir oranda olduğundan ortaya çıkmıyordur. ama dnada sana geçerken baskılanmış olabilir.

bu güne kadar çıkmamış olması kalıtsal olmadığı anlamına gelmez. ergenliğin verdiği hormonal değişiklikler ve bağışıklık sistemindeki çöküş sebebiyle bu yeni ortaya çıkmış olabilir..

senin bağışıklık sistemini güçlendirmen gerekiyor...

günde 2 defa sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce olmak üzere 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yiyeceksin. tadı biraz kötüdür. ama bağışıklık sistemini en iyi ve en hızlı şekilde ayağa kaldırırsın.

bide bu konuyu başka forumlara da yazdığını gördüm. muhtemelen cvp verenler olacaktır. hangisini uygulayacağın sana kalmış.. ama benim söylediklerim doğru bilgilerdir. yıllardır bu işin içindeyim ben... şimdiye kadar kimse pişman olmadı önerdiklerimden. tabi doğru uyguladıkları sürece...

pekala öneri ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim, siz doktorsunuz sanırım ?

pekala öneri ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim, siz doktorsunuz sanırım ?

vala doktor değilim ama onların sayesinde onlardan çok daha uzman oldum... evimi gelip görsen cilt, psikoloji, beden dili, anatomi.. ne ararsan var... koca bir dolap dolusu kitap..hepsini okudum... tıp sınavı yapılsa heralde şuanda piyasadaki birçok doktordan çok daha yüksek not alırdım..

hele bir de yaşadıklarımla sabit olup tecrübe ettiğim şeylerde var tabi... özelliklede ciltle sivilceyle alerjilerle ilgili...

bunlar sayesinde zaten bu kadar rahat cevaplıyorum sorularınızı...

sen daha çok gençsin bırak bu saçma şeylerle uğraşma.. kullan antibiyotiğini.. git büyük marketlerden de önerdiğim sabunu al PALMOLıVE PURE CASHMıRE.. sabahları ve akşam yatmadan önce yani günde 2 defa bunu kullan o saçma sapan jelleri tonikleri kullanmandan bin kat daha iyi olucak emin ol.. tecrübeyle sabit yani!

bak fotosunu ekliyorum. aşağıya. üzerine tıkla büyük ekran görüceksin:teselli:

yelizcim yazdıklarını okudum,bende fazla kiloda yok,beden kitle indeksimi yaptığımda sonuç normal çıkar hep,fazlalığımda yok ama tabii en doğrusu bi uzmana gitmek.cesaretimi toplayabilirsem inş.Özelden msj atamam heralde,yeni üye olduğumdan dolayı.atabildiğimde açıklamalı olarak yazarım.ii akşamlar canım

canım doktora git. p.o olduğunu öğrendiğinde hemen bana ulaş. hiçbir ilaç kullanmadan bana ulaş... eğer öyleyse seni 15 günde o illetten ilaçsız kurtarıcam.. çok basit ve çok kolay bir yöntem bu. ben onca haptan tedaviden sonra perişan olup herşeyi kenara attım. nolursa olsun dedim. çocuğun olmaz vs dediler bana düşün...

şimdi kurtuldum allahıma bin şükür.. ve baktırdım yumurtalarım sağlam ve istediğim kadar çocuğum olabilir kaydirigubbakcemile2

senin adına sevindim yelizcim.bi kaç gündür palmolive sabun kullanıyorum,şimdilik pek bi değişiklik yok,ama küçük olan sivilceler iz haline geldi,yani dokununca pütürlü-kabarık değil.buda bişeydir.
ama bepanten plus krem hakkında ben bi kaç araştırma daha yaptım ve kuru ciltler için olduğunu öğrendim.bunun yanısıra hergün kullanıma uygun olmadığını,ayrıca ve en önemlisi kıl köklerini beslediğini!
kullananlar sivilce için çözüm olduğunu ancak kullanılan bölgede tüylenme oluştuğunu söylemişler.
peki yeliz sende böyle bir sorun oldu mu?ya da bu kremi kullanıpta böyle bir sorunla karşılaşan var mı aramızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…