tamam haklısın :çok üzgünüm: zorlayacağım ve başaracağım Allah'ın izniyle 1rolleyes:
yaptıklarımın farkındayım ama uzaklaşması çok zor oluyor :umursamaz: koca topiğin önünde itiraf ettim artık kendimi toplamanın vakti geldi kaydirigubbakcemile
anladım cnım bebe şampuanını kullanıyım,banyodan çıkıncada krem sprey idare eder beni vereliniortak bakım için bişey öneriyormusun canım benim buyrunnnnnnnnn
hımm yumurta, bal, zeytinyağı demişsin sanırım canım doğru mudur?boyalı,uçları kuru,dipleri yağlı berbat bir saçım var uygunmudur
canım yağlı saçın varsa bu karışımın içine bir miktar limon sık. saç yağını dengelersin.. bir de hergün saçını yıka. mutlaka üşenme yap bunu.. ayrıca akşam yüzünü sabunlamadan uyuma kesinliklee... hele de makyajlı aslaaalmaz:
oyyy canım benim ya koştura koştura cvp yazmış bide opuyorumnanaktan
tamam komutanım emir alındı
aaa saçın her yerine sürüyoruz değil mi sadece uçlara mı yoksa?diplere de süreyim mi tatlım hihoyyyt
merhabalar, ben 17 yaşında bir genç kızım. yüzümde sivilce,yağlanma ve siyah noktalar vede antalyada yaşadığım için biraz çillenme mevcut. arada bir sivilcelerimde kaşınıyor. T bölgem yağlı ve yanaklarım kuru yani karma cilt tipine sahibim. 1 hafta önce bu problemler için bir dermatoloğa gittim. alerjik olabileceğni söyledi ve alerji testi yaptı. alerji testinde en fazla 60 olması gereken bir değer bende 520 çıktı. bana şu ilaçları verdi :
Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
keşke ilaç kısmını bana mail olarak atsaydın. burda paylaşmasaydın daha iyi olurdu... ama neyse...
şimdiii tam olarak sendeki sorunun ne olduğunu ben o derece detaylı bilemem. çünkü kan testinde çok ciddi bi alerjik reaksiyonun olduğu çıkmış. bu durumda sana neyin alerji yaptığını bulmandan başka çaren yok.. çillenmelerin güneşten oluyor. bende de var ama çok iyi koruduğum için renkleri asla koyulaşmıyor bu yüzden çok dikkatli bakılmadıkça belli olmuyor. yanaklarım kuru t bölgem yağlı demişsin. sivilcelerin tam olarak yüzünün neresinde çıkıyor. ve rengini şeklini tarif etmelisin. bi de yüzüne şampuan duş jeli yüz yıkama jeli nemlendirici fondoten vb şeyler kullanıyormusun ya da kullanıyormuydun?
eğer böle bi durum varsa derhal kullandıklarını bırak. doktorun yazdığı şeyleri de tek tek googla yazıp ne işe yaradıklarını yan etkilerini vs. hepsini tek tek okumalısın. hatta mümkünse o kan testi sonucunu alıp başka bir doktorlada görüş mümkünse. belkide yediklerin de dokunuyor olabilir. bi besine alerjin vardır ve çok sevdiğin sürekli yediğin bişey de olabilir. bence başka bir doktorlada mutlaka görüş. senin yapabileceğim en önemli tavsiyeler bunlar. çok geçmiş olsun canım :teselli:
sivilcelerim sadece alnımda çıkıyor. fondoten kullanmıştım ama bir senedir falan pudra kullanıyorum sadece. birde çillerin renginin koyulaşmasını nasıl engelliyorsunuz ?
çok tesekkür ederim önerileriniz için ama kimyasal veya bi şekilde bu ilaçları kullanmamam gerektiğini söylemişsiniz bitkisel yolla nasıl kurtulabilirim peki bu konu hakkında bi bilginiz varmı ? sivilcem çok fazla yok ama siyah noktalarım var bi şekilde cildimi temizlemem gerekiyor antalyada yaşıyorum malesef ve suyla sabunla olmuyor bunlar 15 dakikada bir de yüzümü yıkamak gibi bi imkanımda yok
canım onları yenmenin tek yolu onları güneşten korumak. başka hiçbir şansın yok. benim göz altlarımda çok hafif var. belli bile olmuyo pek. ben de gittim siyah camlı geniş çerçevewli bi güneş gözlüğü aldım. dışarı çıkarken takıyorum miss gibi... ne çil ne bişeykaydirigubbakcemile2
sana önerim çillerin tam nerde yazmamışsın ama mutlaka şapka kullan. eğer yüzünde geniş bir alandaysa ancak şapkayla koruyabilirsin. eğer boyun çevrende falan da varsa o zaman şu plaj şapkaları var ya onların çok şık duranları var. plaj dışındada kullanabilirsin ki antalyada çok rahat bulursun bu tarz şeyleri..
kan testinde fazla çıkan alerji dediğin enfeksiyonun türü hangi isimle geçiyor. onu bilirsek daha iyi olur :1closedeyes:
test adı ---------test sonucu -----------referans----------- değer birim
IgE ------------------520.6H ------------------0-60----------------- IU/ml
pekala öneri ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim, siz doktorsunuz sanırım ?
canım rica ederim. p.o olmadığına sevindim. ama hormon bozukluğun olabilir. boy ve kilo ölçülerini verirsen aşağı yukarı anlayabiliriz hormon bozukluğun olup olmadığını. genelde hormon bozukluğu kilo yapar. ama kesin teşhis kan testiyle anlaşılır. bi doktora görün canım en kısa zamanda. endokrinoloji doktoruna görünüceksin.:teselli:
yelizcim yazdıklarını okudum,bende fazla kiloda yok,beden kitle indeksimi yaptığımda sonuç normal çıkar hep,fazlalığımda yok ama tabii en doğrusu bi uzmana gitmek.cesaretimi toplayabilirsem inş.Özelden msj atamam heralde,yeni üye olduğumdan dolayı.atabildiğimde açıklamalı olarak yazarım.ii akşamlar canım
canım doktora git. p.o olduğunu öğrendiğinde hemen bana ulaş. hiçbir ilaç kullanmadan bana ulaş... eğer öyleyse seni 15 günde o illetten ilaçsız kurtarıcam.. çok basit ve çok kolay bir yöntem bu. ben onca haptan tedaviden sonra perişan olup herşeyi kenara attım. nolursa olsun dedim. çocuğun olmaz vs dediler bana düşün...
şimdi kurtuldum allahıma bin şükür.. ve baktırdım yumurtalarım sağlam ve istediğim kadar çocuğum olabilir kaydirigubbakcemile2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?