siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
burda sadece kına yapmayı düşünüyorum
Yani sizin memlekette kına olacak masraf sizin ailenize ait kınada sadece sizin taraf takı takacak ve sizde kalacak hepsi (içinden ailenize verecek misiniz masraf ettiler diye)
Sözlünüzün memlekette düğün olacak masraf ailesine ait onların taraf takı takacak ve hepsini ailesi alacak (Anne babasının takacaklari da dahil mi)
Doğru anlamış mıyım

Sizin yerinizde olsam düğünü kendim nişanlımla yapar altınları da vermezdim. Çünkü hem altınlarla düğünü yapacaklar hem de herkese düğünü yaptık eşyalarını biz aldık diye söyleyip kendilerini övecekler büyük ihtimalle.

Hem günahlarını almak istemem ama onlar da eşyayı taksitle alıp ödeyebilir altınlarınızı da kendileri için yatırım olarak kenarda toplu tutabilirler. Burda ne konular okuduk her şey olabilir. Böyle olacağına kendiniz nişanlınızla eşyalarınızı taksitle alıp altınlarınızı siz kenarda yatırım olarak tutun. Çünkü şimdi nişanlının ailesi düğünü yapsa ve siz borçsuz evlenseniz o kadar altını bir araya getirip biriktirene kadar yıllar sürer. Ama borçla eşyalarınızı alıp düğünü yapsanız altınlarınız size kalır.

Yani sizin memlekette kına olacak masraf sizin ailenize ait kınada sadece sizin taraf takı takacak ve sizde kalacak hepsi (içinden ailenize verecek misiniz masraf ettiler diye)
Sözlünüzün memlekette düğün olacak masraf ailesine ait onların taraf takı takacak ve hepsini ailesi alacak (Anne babasının takacaklari da dahil mi)
Doğru anlamış mıyım
ben aileme vermeyeceğim ama bizde ailede kalmasını isteyenler doğrudan anneme getirir bana takılanlar benim olur. ordaki düğünde de bana takılanlar benim olucak sadece damada takılanları ailesi alacak dediğine göre. bunu da bir lütuf gibi söylüyor sendekileri almazlar diye. ama damada takılanlar kaç kuruş olabilir ki neden alıyorlar diye düşünüyorum. hepsini biz saklarız diye almasınlar da düğünden sonra aklıma bu geliyor :D

Muhtemelen hepsi sözlünüze takacaktır kendi babası falan da size takacaktır adet yerini bulsun diye. Size takılan sizde kalacaktır sözlünüze takılan da ailesi tarafından masrafları ödeyeceğiz gerekçesiyle alınacaktır muhtemelen. Yani esiniz bunu şimdiden söylüyor ki şaşırmayın. Mesela siz diyorsunuz ya Ailede kalmasını isteyen doğrudan anneme verecek diye buna itirazınız yoksa eşinizin ailesinde kalmasını isteyenler de damada takacak gibi düşünün. Size takılan size ait olanları hepsini biz saklayalım gibi bir teklif gelirse kabul etmeyin ama nr olur ne olmaz bunu da şimdiden sözlünüze söyleyin o nasıl şimdiden haber ediyorsa siz de bunu haber edin kendimiz saklayacağız diye

Ha bu arada şunu da ekleyeyim, benim memleketimde olan kına da kendi tarafımızdan gelen takı ve parayı da ben kendi aileme bıraktım. Çünkü sonuçta bütün masrafı onlar karşıladı. Eğer siz masrafı kendiniz yapıyorsanız alabilirsiniz. Ama biz bu şekilde yapmıştık.
bende oyle yaptim. esimin memlekete geldik burdaki dugun de altin ve para takildi dugun sonu borclar odendi. yani masaflari karsiladi taraflar

Ben vermedim hiçte pişman değilim eltimi yollamış al diye bende onun elinden alıp sana düşmez deyip benim kuzenime vermiştim 😂 hiçbirşey yapmamışlar kendi annemle eşim yapmış bide altınları vercem onlara yok oyle yağma sonuç vermedim sonra ev aldık ona gitti hayırlı bir yere gitti zaten eşimin annesiyle eltimle abisiyle görüşmüyorum 😎 kayınpederim de özür dilemişti benden öyle yani..verme kavga çıkıcaktır veya tartışma yine de verme o eşinle senindir eşinin veya senin ailenin değil

kendilerinin bana taktıklarını almayacaklarımış sadece düğünde damada gelen takılar diyor ama bunu da iyilikmiş gibi söyledi sanki. bi de damada takılan kaç kuruş olabilir ki diye düşünmeden de edemiyorum :)
Merak etme , es dost tembihlenir tum ceyrekler liralar erkege takilir. Zaten senin yasamadigin sehir. Gelen herkes erkek tarafı ve durumu biliyorlardir.
Facebookun moda oldugu zamanlar es memleketinde dugun yapan arkadasim bir resim paylasmisti,cok dalgasini gecmistik giyabinda. Gelinde de damatta da altin kurdelesi var. Bizim kizda toplasan 3-5 çeyrek, birkac yüz lira var, damadin altin kurdelesi dolmus,tasmis paralarla,üstüste ignelemisler,yine de geline takmamislar😂
sizde de ayni olur muhtemelen.
Ama bence boyle konularin konusulmasi bile cok tatsiz. Benim ablam da evlendikten sonra bir torba altin getirdi annemlere, "masraf yaptiniz,biz borcsuz evlendik. Sizde kalsin" diye. Onu bile kabul etmek istemedi bizimkiler ama hem diger yarisini erkek tarafina vermisler hem "yarin bir gun ev alirsak isteriz"falan dediler,oyle aldik zorla.
O donem dugun borcu odemelerinde kullanildi mi birazi bilmiyorum ama gercekten de ev alma zamani icinden bir gram eksilmeden geri verdik - erkek ailesi de ayni sekilde.
Ailelere o zor zamanda yardim etmek guzel birsey. Ben buna karsi cikmam. hatta aile baglarini guclendirici , guzel bir hareket .
Ama gelini saf bulup hakkini gasp ederek degil. Genc ciftin oturup karşılıklı konusup tamamen isteyerek, kendi kararlariyla verirlerse ne ala . Ama boyle emrivakilerle, bir tarafin dayatmasiyla olursa kul hakki yemek ve yureklere kin nefret tohumu ekmekten baska bir seye yaramazm

Ailesi yapıyorsa elbet vereceksin. Ya kurusa bakmayın ama daha kendi evinizi dahi kuramıyorken neden evleniyorsunuz? Siz onların görevi olarak gördüğünüzde onlar da sizin için görevler oluşturuyor ve bunları bekliyor. İki taraf da itiraz ediyor, sonra başlıyor kavgalar. Velhasıl vermelisin.

Ben vermedim hiçte pişman değilim eltimi yollamış al diye bende onun elinden alıp sana düşmez deyip benim kuzenime vermiştim 😂 hiçbirşey yapmamışlar kendi annemle eşim yapmış bide altınları vercem onlara yok oyle yağma sonuç vermedim sonra ev aldık ona gitti hayırlı bir yere gitti zaten eşimin annesiyle eltimle abisiyle görüşmüyorum 😎 kayınpederim de özür dilemişti benden öyle yani..verme kavga çıkıcaktır veya tartışma yine de verme o eşinle senindir eşinin veya senin ailenin değil
Bak bu durum farklı
Tabiki vermeyeceksiniz

Ek olarak yani insanlar yüksek ihtimalle gelmiş 60 yaşına, emekli maaşının kaç para olduğu belli. Bundan önce iyi bir işleri yoksa birikim şansları da yok "her şeyin en iyisi olsun ama hem altınlarım bana kalsın hem katkım olmasın" cidden hiç hoş olmayan bir mantık. Düğün maliyeti aşağı yukarı belli ne yazık ki, bu yaştan sonra bu insanlar kuş kadar emekli maaşıyla sizin chester koltuk takımınızın borcunu mu ödesin?

Merak etme , es dost tembihlenir tum ceyrekler liralar erkege takilir. Zaten senin yasamadigin sehir. Gelen herkes erkek tarafı ve durumu biliyorlardir.
Facebookun moda oldugu zamanlar es memleketinde dugun yapan arkadasim bir resim paylasmisti,cok dalgasini gecmistik giyabinda. Gelinde de damatta da altin kurdelesi var. Bizim kizda toplasan 3-5 çeyrek, birkac yüz lira var, damadin altin kurdelesi dolmus,tasmis paralarla,üstüste ignelemisler,yine de geline takmamislar😂
sizde de ayni olur muhtemelen.
Ama bence boyle konularin konusulmasi bile cok tatsiz. Benim ablam da evlendikten sonra bir torba altin getirdi annemlere, "masraf yaptiniz,biz borcsuz evlendik. Sizde kalsin" diye. Onu bile kabul etmek istemedi bizimkiler ama hem diger yarisini erkek tarafina vermisler hem "yarin bir gun ev alirsak isteriz"falan dediler,oyle aldik zorla.
O donem dugun borcu odemelerinde kullanildi mi birazi bilmiyorum ama gercekten de ev alma zamani icinden bir gram eksilmeden geri verdik - erkek ailesi de ayni sekilde.
Ailelere o zor zamanda yardim etmek guzel birsey. Ben buna karsi cikmam. hatta aile baglarini guclendirici , guzel bir hareket .
Ama gelini saf bulup hakkini gasp ederek degil. Genc ciftin oturup karşılıklı konusup tamamen isteyerek, kendi kararlariyla verirlerse ne ala . Ama boyle emrivakilerle, bir tarafin dayatmasiyla olursa kul hakki yemek ve yureklere kin nefret tohumu ekmekten baska bir seye yaramazm
bana düğünde saklayalım diyerek gelip hepsini alacaklarmış gibi geliyor ondan korkuyorum

Canım yine de vermemeli tamam eşinin ailesi yapabilir ama eğer maddi yönden durumları iyise vermemeli ne bileyim ya
Hayır öyle olmuyor işte
Hayatını kazanamamış insanlar başkalarının yardımlarıyla bir hayata başlıyorsa
O başkaları hayatlarının üzerinde kendilerine söz söyleme hakkı buluyorlar
Siz hayatınızı kazanmış bağamsız olarak bir hayata başlamışsınız
Bu çok güzel olması geren birşeydir

bende oyle yaptim. esimin memlekete geldik burdaki dugun de altin ve para takildi dugun sonu borclar odendi. yani masaflari karsiladi taraflar
Aynen, bizde öyle yaptık. Birazda niyetle alakalı. Karşı tarafta kendi ailemde elinden geleni yaptı, bize zaten yeterince yardımcı oldular. O yüzden biz iç rahatlığı ile verdik.

Ben bu olmayan para ile düğün yapıp sonra gelinin elindeki kolundaki altına saldıran zihniyeti hiç anlamayacağım

Emin mısınız evlenmeye?adam fikrinizi bile almamış ki sizden.

Aynen, bizde öyle yaptık. Birazda niyetle alakalı. Karşı tarafta kendi ailemde elinden geleni yaptı, bize zaten yeterince yardımcı oldular. O yüzden biz iç rahatlığı ile verdik.
icanadoluda hep oyle yapiyolar zaten sakaryaya gelin geldim bura da oyle sonucta dugun de kolay yapilmiyo yani bilezik kolye falan bende gerisi masaflar. kismetse onlarlada ev dusunuyoruz. kendi ailemiz nasilsa es aileaide oyle kuyumcu falan degiller herkez zorluk icin de. dediginiz gibi gercekten niyet onemli

ben aileme vermeyeceğim ama bizde ailede kalmasını isteyenler doğrudan anneme getirir bana takılanlar benim olur. ordaki düğünde de bana takılanlar benim olucak sadece damada takılanları ailesi alacak dediğine göre. bunu da bir lütuf gibi söylüyor sendekileri almazlar diye. ama damada takılanlar kaç kuruş olabilir ki neden alıyorlar diye düşünüyorum. hepsini biz saklarız diye almasınlar da düğünden sonra aklıma bu geliyor :KK70:

Bütün erkek tarafi damada takacak böyle bir sey varsa.
Önceden tembihlenir. Tembihlenmese bile bilinir ve boyle yapilir.

Ayol düğünü erkek tarafı yapar zaten. Eşyalarında yatak odasını bı de küçük ev aletlerini ki, tarafı alır, gerisini erkek tarafı karşılar.

Neden, erkek tarafi essek mi? Bu zamanda dugunun hepsi, evin beyaz esyasi duzmek bir servet yapiyor. Bunlarin hepsini erkek tarafindan beklemek dogru degil bence. Gelin kendi dugunune , evine, esyasina hic mi para koymasin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X