Merak etme , es dost tembihlenir tum ceyrekler liralar erkege takilir. Zaten senin yasamadigin sehir. Gelen herkes erkek tarafı ve durumu biliyorlardir.
Facebookun moda oldugu zamanlar es memleketinde dugun yapan arkadasim bir resim paylasmisti,cok dalgasini gecmistik giyabinda. Gelinde de damatta da altin kurdelesi var. Bizim kizda toplasan 3-5 çeyrek, birkac yüz lira var, damadin altin kurdelesi dolmus,tasmis paralarla,üstüste ignelemisler,yine de geline takmamislar

sizde de ayni olur muhtemelen.
Ama bence boyle konularin konusulmasi bile cok tatsiz. Benim ablam da evlendikten sonra bir torba altin getirdi annemlere, "masraf yaptiniz,biz borcsuz evlendik. Sizde kalsin" diye. Onu bile kabul etmek istemedi bizimkiler ama hem diger yarisini erkek tarafina vermisler hem "yarin bir gun ev alirsak isteriz"falan dediler,oyle aldik zorla.
O donem dugun borcu odemelerinde kullanildi mi birazi bilmiyorum ama gercekten de ev alma zamani icinden bir gram eksilmeden geri verdik - erkek ailesi de ayni sekilde.
Ailelere o zor zamanda yardim etmek guzel birsey. Ben buna karsi cikmam. hatta aile baglarini guclendirici , guzel bir hareket .
Ama gelini saf bulup hakkini gasp ederek degil. Genc ciftin oturup karşılıklı konusup tamamen isteyerek, kendi kararlariyla verirlerse ne ala . Ama boyle emrivakilerle, bir tarafin dayatmasiyla olursa kul hakki yemek ve yureklere kin nefret tohumu ekmekten baska bir seye yaramazm