Benim anladığım kadarıyla eşiniz, sizin işiniz için işini gücünü bırakıp başka bir şehre yerleşmiş. O şehirde işsiz kaldığı dönemde çok bunalmış, belki kendini kötü hissetmiş ve bir gaflet ile altınları bozdurup borsaya girmiş. Aslında borsa da bir yatırım aracıdır ama altın gibi değildir, risklidir. Zararı oldukça beklememiş, satmış diye düşünüyorum. Al sat yaptıkça da kaybetmiş. İşin ucu kaçınca da size söylemiş. Sizden habersiz böyle bir şey yapmasını doğru bulmuyorum ancak siz o dönem bir şekilde anlaşıp, evliliğinize devam kararı aldıysanız, artık geriye dönük altınları unutacaktınız. Yeniden başlayacaktınız. Her defasında altınlar gitti diye diye, bana ödeyeceksin diye diye adam bir çıkış yolu aramış olmalı, bu nedenle tekrar girmiş diye düşünüyorum.
Eğer boşanmayacaksanız, altın beklentisine girmeyin artık. Siz kaybedilenleri istedikçe devam eder. Bir şekilde sindirip, yeniden başlangıç yapın. Birikim yapmak istiyorsanız birlikte yapın. Ama altınları unutun. Konusunu sürekli açmayın.
Siz yaşadıklarınızda haksız değilsiniz ama boşanmayacaksanız böyle yapmanız gerekir. Yoksa sirkülasyon şekilde devam eder bunlar.
Ancak unutmayacaksanız, sindiremiyorum, kabullenemiyorum derseniz boşanacaksınız.