Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Sinekten yağ çıkarmak olmuş.
Ben şöyle mantık yürüttüklerini düşündüm; Siz çaya geleceğiz dediniz ama belki yemek beklediniz. Göremeyince de bir şey ima eder gibi dışarıdan söylediniz. Yetmedi eşiniz kendisi ödeyerek tüy dikti..

Bence arayıp konuşun "çok basit bir şey babaya kadar anlatılmaz. Onlar artık bizim velimiz değil" deyin..

Kız hazırlık yapmamış ki zaten :)
Aklıma evine her gittiğimizde malzemeden çalınmış kısır ikram eden akrabamız geldi
Var olanla kısır yapacağına bulgur pilavı yapsaydı diyorsun Bence de bir hazırlık yapilmamis....onlar da "yabancı görmemişler " demek ki hazir bile olsa iki çeşit alıp cayin yanına cikarmamislar.Dedigim gibi olay bu aşamaya gelmese "yok canım yanlış anlaşılacak bir şey yok,yabancı mi var ,yakın kuzenler söz konusu " derim....ama dayı eve kadar gelip yigenine "ayar " verdiyse karşı taraf demek ki yanlış anlamış ve alınmış

Çaya gideceğiz diye anlaşıp evlerinde sadece kendinize tantuni söylemek cok garip bir durum olmuş .
Herkes hamile oluyor biz türk kadınları bu işi biraz abartıyoruz.
Bence onlar daha çok evlerinde yemek söyleyip yemenize bozulmuslardir sanki ikramliklarini begenmemis gibi bir algı olmuş.

samimiyete göre değişir bence. Ben olsam onlar yemezse ekmek arası bir şey yer oradan çıkınca tantuni yerdim. ama evime gelen misafir dışarıdan yemek söyleseydi çokkk bozulurdum benim yemeğimi beğenmiyor biz de niye yemiyor diye kurulup dururdum valla ne yalan söyleyim

Ben acikmamin sebebini anlatmak icin yazdim onu aslinda. Yoksa her an aseren bir insan degilim.
Hamile olunca ne oluyor ki. Evde yeyip çıkmışsınız zaten. Alt tarafı bır kaç saat oturacaksınız. Hamilelik hastalık değil başka bir şey değil sadece bir süreç. İki saat birşey yemeyince felaket olacak bir durum yok ki. Benim evime son dakka çaya geliyoruz deyip ufak tefek az zamanda hazırladığım ikramlıklar varken dışardan yemek soyleyen kişi beni çok huzursuz eder çok sinirlendirirdi. Bunun lafı edilir. Hakaret gibi.

bana misafir gelse dışarıdan yemek söylese, ben ev sahibi olarak yemediğim halde hesabı ben ödesem işte o zaman bozulurum.
hep birlikte yesek hesabı ev sahibi olarak ben öderim. ama misafir kendine söylemiş yemiş, bi de bana mı ödetecek

Amaaaan ne var bunda ya. Bana yaptığınız garip gelmedi. B yemek icin bu raddeye gelinecek kadar samimiyet yokmus demek ki hi daha gitmeyiverin. Dedikoducular nolmus yani canin istemis soylemis yemissin olmus bitmis yüzleri varsa orda size deselerdi ya canim ben seni doyururdum niye soyledin diye sen de sen tantuni yapamazdin deyip guler gecerdin. Suncacik sey icin tantanaya bak. Ne bos insanlar ya. Canlari sikilio sanirim.

Benim evime gelen misafirim dışarıdan bir şey söylese kendimi eksik hissederim, “hazırlığımı yaptığım halde evimden yemek istemedi” diye. Samimi olsak bile,çünkü çayın yanında ikram varmış Keşke bi geceliğine yeseymişsiniz açken tatlıyı.. Misafirlikte dışarıdan yemek söylenmesi garip geldi açıkcası. Hamile olsanız bile oradan kalkana kadar dayanabilirdiniz diye düşünüyorum.

Fakatt, dayıya kadar gitmesi de yanlış. Acaba, kuzen eve sipariş vermenize bozuldu da, dayı direk söyleyemeyip ödemeyi bahane mi etti? Eşiniz hesabı kendisi ödemek isterken farketmeden kırıcı bir şey söylemiş olabilir mi?

Son düzenleme:
Allah daha büyük dert vermesin orası ayrı da, oraya sipariş vermek bana da biraz saçma geldi. Hamilesiniz tamam ama acıktıysanız keşke evin hanımına söyleseydiniz samimi iseniz eğer dediğiniz gibi daha iyi olurdu. Ama çok saçma ve ufak bir konu bilemedim niye dert ettiniz

Bir saat mesafeden yaninda bir kucuk cocukla hamile kadin misafirlige gelecek ve sirf onlar kibarlik edip caya gelecegiz dediler diye cayin yanina koya koya anca bir kurabiye koyacaksin

Yemek siparisi verdiklerinde de alinip kosa kosa babana sikayet edeceksin

İnsanlar amma cimri,boyle zengin oluyorlar,seneye bu zaman bir ev bir araba almis olurlar bu gidisle. Kimin evine gitsek ac kaliyoruz yaaa,mezara goturecekler paralarini masallah

Ama işte ortada bir hazırlık yok.
Hani 3-4 çeşit bir şeyler yapsa,konu sahibi o hazırlığa rağmen beğenmemezlik yapıp dışarıdan söylese o zaman alınganlık gösterilebilirdi.
Hem kurabiye koy tabağa hem de millet acıkınca mırın kırın et dedikodu yap

ben olsam bir daha gitmem geldiklerinde de kabul etmem sorduklarında da samimiyet mühim meseledir evinde yediğim ekmeğin şikayetini gidip babanıza yapacak kadar çocuksanız bizim sizinle paylaşacak bir şeyimiz olamaz derdim.

Evet evet olay bu. Aynı şeyleri yazmışız hemen hemen.
Bizi kısırla geçiştiren akrabamız 5 yıllık evlilikte 2 ev aldı. Biz de anca 10 sene kredi çekip ev ödeyelim
Aman akrabadır davet ediyorsa gitmek lazım diyen aklıma şaşarım şuan.

bunda alınacak ne var ben de anlamadım. amcamın kızlarıyla biz de kardeş gibiyizdir. birbirimizin evinde kendi evimizdeymiş gibi rahat da davranırız. bana geldiklerinde böyle bir şey yapsalar alınmak aklıma bile gelmez. asıl sizin canınız bir şey istemişken yok biz tokuz demeleri tuhaf. ben yemeyecek bile olsam sipariş verirdim sizinle sanırım.

herkes de sanki "royal family" mensubu :) yok görgüsüzlük, yok ayıp, yok bilmem ne. herkesin günlük hayatta nasıl davrandığını bilmesek...

Ikramlik tatli kurabiye vardi. Ben acken tatli hic yiyemem. Dediginiz gibi daha cok dusunmem gerekiyor demekki.
Çaya gitmişsiniz zira onlara çaya geliyoruz demişsiniz, onlarda doğal olarak çayla yenilecek hazırlik yapmişlar,siz tok gitmeliydiniz bu durumda atıştırmak yerine akşam yemeği yiyip yani.
Bilemedim evime çaya gelen misafir(çocuk değilse bu misafir)dışardan yemek sipariş etse bozulurdum. Ha misafire ödetmezdim,kendim öderdim o ayrı ama hoşlanmazdım.
Keşke çıkınca yeseydiniz bir yerde ,ayıp etmişsiniz bence.

Misafir sofradan kalkmadan ev sahibi sofradan kalkmaz öyle değil mi?
Hah bu da aynen öyle bir şey.
"Biz tokuz siz yiyin" ne demek?
"Beraber alalım beraber yiyelim ucundan da olsa." Denmeliydi ev sahibi olarak.

Ben bunu söyledim arka sayfalarda ama konu sahibi arkadaş "ben hazırlık yapmamasını hos görürüm,insanlık hali,yeni evli .." dedi...ama karşı taraf öyle hoş görülü değil demek ki.

Bana tuzlu çubuk kraker ve içmediğimi bildikleri halde kahve ikram etmişlerdi çaya bile razıydım, siz yine iyiymişsiniz Üstelik 2 yıl gidelim diye ısrar ettiler, 1 hafta önce haber vermiştik. 2 kişiyi daha ısrarla çağırdılar, bizi zorla yemek vakti tuttular, açlıktan başım çatlamıştı. 1,5 saatlik yolda çubuk kraker ile ağırlandım
Haklısınız zeyinyağı gibi üste çıkmış resmen hamilesiniz nasıl kıyabiliyor nasıl içi rahat ediyor. Birde niye şikayet ediyor, sizin şikayet etmeniz lazım yahu

Aslında bazılarına aynen bu lazım, o kendi içi rahat etmediği için şikayet etmiş olabilir, basit düşünse altında bişey aramasa hamile bir kadın çözüm buldu ve doydu diye düşünür takılmazdı. Ben sipariş verme fikrini sevdim ama yapamam ne yalan söyleyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…