- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Var olanla kısır yapacağına bulgur pilavı yapsaydı diyorsunKız hazırlık yapmamış ki zaten :)
Aklıma evine her gittiğimizde malzemeden çalınmış kısır ikram eden akrabamız geldi
samimiyete göre değişir bence. Ben olsam onlar yemezse ekmek arası bir şey yer oradan çıkınca tantuni yerdim. ama evime gelen misafir dışarıdan yemek söyleseydi çokkk bozulurdum benim yemeğimi beğenmiyor biz de niye yemiyor diye kurulup dururdum valla ne yalan söyleyimEsimin kuzeni yeni evlendi. Iki hafta sonra evime yemege davet ettim. Bir gece de bizde kaldilar. Arada disari falan ciktik, cay bahcesine gittik. Misafir olduklari icin, esim de kendini oz abisi gibi gordugu icin hesap falan odetmedik kesinlikle. Konunun devami icin bu ayrintiyi veriyorum. Daha sonra zaman gecince bir aksam caya gidelim dedim. Aradim, caya gelecegiz aksam musaitseniz dedim. Tabi abla buyrun gelin dedi. Neyse gittik, evden cikmadan atistirmistik ama ben hamile oldugum icin zirt pirt acikiyorum. Oraya gidince de canim tantuni istedi. Esime soyledim, disardan siparis ettiler. Onlar tokuz dediler, esim de yemegi cok sevdigi icin tok olmasina ragmen kendine de soyledi. Siparis geldiginde ben mutfakta oglumun yemegini yediriyordum. O esnada esim gelen siparisi kendisi odemis. Buna da kuzenin esi alinmis. Laf arasinda bu kuzenin babasina kadar gitmis. Kuzenin babasi esimin dayisi oluyor. Dayi dun bize geldi. Ben oglumu yatirdigim icin yanlarinda pek oturamadim. Bu esnada bu konuyu konusmuslar. Esime yaptiginin yanlis oldugunu falan soylemis. Belki haklilar bilmiyorum ama bana bu kadarcik ufak seylerin alinganligini yapmak, direk yuzune degil de arkadan lafini etmek cok sacma geliyor. Yani bir daha evine gitsem acaba alinir mi diye iki kez dusunmek zorunda kalirim. Kendimi hic rahat hissedemem. Ben bu tarz seyleri cok onemsemem. Ama sizlere de sorayim dedim. Eger gormedigim bir nokta varsa gorup ona gore hareket ederim.
Hamile olunca ne oluyor ki. Evde yeyip çıkmışsınız zaten. Alt tarafı bır kaç saat oturacaksınız. Hamilelik hastalık değil başka bir şey değil sadece bir süreç. İki saat birşey yemeyince felaket olacak bir durum yok ki. Benim evime son dakka çaya geliyoruz deyip ufak tefek az zamanda hazırladığım ikramlıklar varken dışardan yemek soyleyen kişi beni çok huzursuz eder çok sinirlendirirdi. Bunun lafı edilir. Hakaret gibi.Ben acikmamin sebebini anlatmak icin yazdim onu aslinda. Yoksa her an aseren bir insan degilim.
Ama işte ortada bir hazırlık yok.Var olanla kısır yapacağına bulgur pilavı yapsaydı diyorsunBence de bir hazırlık yapilmamis....onlar da "yabancı görmemişler " demek ki hazir bile olsa iki çeşit alıp cayin yanına cikarmamislar.Dedigim gibi olay bu aşamaya gelmese "yok canım yanlış anlaşılacak bir şey yok,yabancı mi var ,yakın kuzenler söz konusu " derim....ama dayı eve kadar gelip yigenine "ayar " verdiyse karşı taraf demek ki yanlış anlamış ve alınmış
Evet evet olay bu. Aynı şeyleri yazmışız hemen hemen.Bir saat mesafeden yaninda bir kucuk cocukla hamile kadin misafirlige gelecek ve sirf onlar kibarlik edip caya gelecegiz dediler diye cayin yanina koya koya anca bir kurabiye koyacaksin
Yemek siparisi verdiklerinde de alinip kosa kosa babana sikayet edeceksin
İnsanlar amma cimri,boyle zengin oluyorlar,seneye bu zaman bir ev bir araba almis olurlar bu gidisle. Kimin evine gitsek ac kaliyoruz yaaa,mezara goturecekler paralarini masallah
Çaya gitmişsiniz zira onlara çaya geliyoruz demişsiniz, onlarda doğal olarak çayla yenilecek hazırlik yapmişlar,siz tok gitmeliydiniz bu durumda atıştırmak yerine akşam yemeği yiyip yani.Ikramlik tatli kurabiye vardi. Ben acken tatli hic yiyemem. Dediginiz gibi daha cok dusunmem gerekiyor demekki.
Ben bunu söyledim arka sayfalarda ama konu sahibi arkadaş "ben hazırlık yapmamasını hos görürüm,insanlık hali,yeni evli .." dedi...ama karşı taraf öyle hoş görülü değil demek ki.Ama işte ortada bir hazırlık yok.
Hani 3-4 çeşit bir şeyler yapsa,konu sahibi o hazırlığa rağmen beğenmemezlik yapıp dışarıdan söylese o zaman alınganlık gösterilebilirdi.
Hem kurabiye koy tabağa hem de millet acıkınca mırın kırın et dedikodu yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?