- 11 Ocak 2019
- 136
- 138
- 18
- 28
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Sagol tatlimİnsan kUzeninin evinde ‘kendi evi gibi’ rahat edemeyecekse nerde edecek acaba çok merak ediyorum. Konu-komşu olsa konu sahibi böyle birşey yapmayacak kadar aklı başında bir kadın .
Bizde kuzen demek , aile -kardeş demek . Ki ben de /biz de canımız birşey çektiğinde birbirimizin evinde çok şey ısmarlamışızdır. Kah pizza , kah hamburger kah başka birler .
Gülüm sen de boşver , herkesin hayat görüşü /ayıp anlayışı başka tabii ki. Bundan sonrası için en azından ne yapmaman gerektiğini görmüş oldun :)
Afiyet bal olsun yarasın kuzuna ❤
Sagol canim darisi senin basina insallahAaa sen hamilemisin canim hayırlı uğurlu olsun Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah
Gelelim.meseleye. bu meselede en işsiz olan kişi dayı.
Dayı boyle bir meseleyi neden gündeme getiriyor ki bu cok bomba ama tipik yaşlı dedikodusu. Yaşlı mi?
Dayı hangisinin babası? Kızın mi oğlanın mi? Merak ettim
Bence bunda alincak gücenecek hicbir sey yok 1 saatlik mesafeye gitmissiniz bir borek yapsaydı o da dimi cayın yanına bir poğaça falan için ezilir ben hamile değilim tiroidlerdenmi bilmiyorum yemek yerim 2 saat sonra sanki hiçbirşey yememiş gibi acıkırım hele misafirlige gittiysek kıvranırım en utandığım durum budurmesela yaninda birsey getirmis çayın hemen yerim yaa biraz ayip mi ediyorum acaba ama canim bisey cekse hele kuzenimin evinde tabi söyletirim siparis yani saka mi bunlar ay canim tantuni cekti simdi
Ben sabahtan haber verdim. Firsati olmamis, yapamamistir. Aramizda lafi olmaz boyle seylerin. Bu sefer yapamaz, bir dahakine telafi eder, eminim. Takilmam ona ben.Vallaha ben de bunu dusunuyordum. Beni görmek için 1 saatlik yoldan gelen ve hamile olduğunu bildiğim insani çayın yanına koyduğum 3 -4 kurabiye ile ağırlamis olmak beni daha çok rahatsız ederdi.
Bize bir fikirle gelmediler. Hadi disari cikalim, soyle bir restoran biliyorum ya da onun yerine sunu soyleyelim ya da evde su var pisirelim gibi. Bana aciktim demek, onlar yemese de yemek ayip gelmiyor. Tutup bunu alakasiz insanlarin evinde yapmiyorum. Samimiyetimin oldugunu dusundugum, kardes sayilacak insanlar bunlar. Ama damat ayni kafada degilmis sanirim. Ilk ve son oldu.muhtemel kuzen kadın, eş damat ise, arkanızdan sorun çıktı evde.
kadını darlamıştır adam geleni doyuramadın diye. e hesapta ödetmemişsiniz, biraz üstten üstten davranmışsınız insanlara, o olmuş.
ve bana onlar yemiyorken sizin yemek söyleme fikriniz çok abes geldi.
herkes ortak bir şey düşünse söylese olur.
arkadaşlarımızla bile yaparız, uzun oturduysak yada bir şeyden bahsettiysek söyler yeriz birlikte.
hamilesiniz ve acıktıysanız oradan bir şeyler hazırlar yersiniz.
tantuni yemezse ölecek hastalığı yoksa ev sahipleri bakarken sizin yemeniz garip
Hesabi odeme konusunda daha once de yazdim. Esim odemek icin tabi atilmis ama karsidan oyle bir israr gormemis. Odemek istese oderdi dedi.muhtemel kuzen kadın, eş damat ise, arkanızdan sorun çıktı evde.
kadını darlamıştır adam geleni doyuramadın diye. e hesapta ödetmemişsiniz, biraz üstten üstten davranmışsınız insanlara, o olmuş.
ve bana onlar yemiyorken sizin yemek söyleme fikriniz çok abes geldi.
herkes ortak bir şey düşünse söylese olur.
arkadaşlarımızla bile yaparız, uzun oturduysak yada bir şeyden bahsettiysek söyler yeriz birlikte.
hamilesiniz ve acıktıysanız oradan bir şeyler hazırlar yersiniz.
tantuni yemezse ölecek hastalığı yoksa ev sahipleri bakarken sizin yemeniz garip
Bize bir fikirle gelmediler. Hadi disari cikalim, soyle bir restoran biliyorum ya da onun yerine sunu soyleyelim ya da evde su var pisirelim gibi. Bana aciktim demek, onlar yemese de yemek ayip gelmiyor. Tutup bunu alakasiz insanlarin evinde yapmiyorum. Samimiyetimin oldugunu dusundugum, kardes sayilacak insanlar bunlar. Ama damat ayni kafada degilmis sanirim. Ilk ve son oldu.
Hesabi odeme konusunda daha once de yazdim. Esim odemek icin tabi atilmis ama karsidan oyle bir israr gormemis. Odemek istese oderdi dedi.
Yillara dayanan bir arkadasligimiz yok tabi ki ama evlenmeden once de iki kez evimde agirladim. Onun disinda da gorustuk. Bilemiyorum bana boyle seyleri sorun edecek biri gibi gelmemisti.bir de su var, samimi olduğunuz kişi kuzen. eşi size kırk yabancı, (önceden yakın bir arkadaşlığınız yoksa.) ve yeni evliler.
siz nasıl olsa samimiyiz diye istediğiniz gibi davranmamalısınız.
orası adamın da evi ve öyle bir yakınlığınız adamla da yoksa abes bir durum oluyor. ilk kez gittiğiniz evde davet onlardan gelmeden çay diye gitmişsiniz, karnınızı doyurma beklentisine girmişsiniz. geçiştirmek yerine ağırlamayı beceremediklerini yüzlerine vurur gibi dışarıdan söylemişsiniz.
samimi olduğunuz kuzen zor durumda kalmış sanki.
onlar ne hisseder bilmem. ama bunu bana böyle böyle yaptık diye sizin yerinizde olan bir arkadaşım anlatsa ‘e sen de ayıp etmişsin.’ derim
Amman more,yeminle 40 yıllık kuzenlerimi bazen tanıyamıyorum,iki kere de tanıyamamış olman normal..Yillara dayanan bir arkadasligimiz yok tabi ki ama evlenmeden once de iki kez evimde agirladim. Onun disinda da gorustuk. Bilemiyorum bana boyle seyleri sorun edecek biri gibi gelmemisti.
Güzelim senin için belli ki mesele bu değil ama karşı taraf için mesele bu.Yani asıl mesele sizin hesabı onlara odetmis olmamanız değil. Kızın yaptığı hazırlığı kari-koca yetersiz buldugunuzu bu yüzden gidip dışarıdan sipariste bulunduğunuzu düşünmüşler.Zaten karsi taraf sizin bakış aciniza göre algılasa olanı olay bu aşamaya gelmezdi ...dayı bile yigeniyle bu konuyu konuşmaya calismazdi.Onlarin açısından baktığımızda böyle gözüküyor.Zaten senin de su an anlamaya çalıştığın onların bakış açısı değil mi? Yoksa konuyu niye acasin ki?Ben sabahtan haber verdim. Firsati olmamis, yapamamistir. Aramizda lafi olmaz boyle seylerin. Bu sefer yapamaz, bir dahakine telafi eder, eminim. Takilmam ona ben.
Kız hazırlık yapmamış ki zaten :)Güzelim senin için belli ki mesele bu değil ama karşı taraf için mesele bu.Yani asıl mesele sizin hesabı onlara odetmis olmamanız değil. Kızın yaptığı hazırlığı kari-koca yetersiz buldugunuzu bu yüzden gidip dışarıdan sipariste bulunduğunuzu düşünmüşler.Zaten karsi taraf sizin bakış aciniza göre algılasa olanı olay bu aşamaya gelmezdi ...dayı bile yigeniyle bu konuyu konuşmaya calismazdi.Onlarin açısından baktığımızda böyle gözüküyor.Zaten senin de su an anlamaya çalıştığın onların bakış açısı değil mi? Yoksa konuyu niye acasin ki?
Ben sizi pek anlayamadım. Kendinizi zorla çaya davet ettiriyorsunuz. Sonra da çok sık acıkıyorum deyip yemek sipariş ediyorsunuz. Eşiniz de giriyor devreye. Siz zaten o çayın sizi kesmeyeceğini biliyordunuz demek ki. Dediğiniz gibi yemek sipariş edilir, çıkıp yenilir vs. Bunlar ekip olarak yapılır. Sizin karı koca orada oturup yemek yemeniz değişik. Bunu normal gören varsa helal olsun diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?