Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Birakin kuzeni ben kardesimin evinde dahi disardan bisey siparis edemem ancak annemgile gittigimde ederim o da annem oldugu için su dunyada en samimi oldugum kisi. Baskasinin evinde de buna kardesim abim ablam bile dahil o an o evde ne varsa rica eder öyle yerim.

Burada iki farkli gorus olustu. Ayip etmissin diyen de oldu, bence normal diyen de. Ama isi sacma sapan yerlere cekip, gorgusuzsun diye hakaret etmek, hatta kendini zorla davet ettirmissin gibi alakasiz cumleler kurmak cidden sinir bozucu. Bizim insanimiza firsat verince iste boyle linc ediyor insani. Buradan gorgusuz oldugum ya da kendimi zorla daveg ettirdigim anlamini cikaran arkadaslari ustun zekalarindan oturu tebrik ediyorum, yorum yapan herkese de tesekkur ederim. Mune konumu kapatir misiniz rica etsem

Sagol tatlim vallahi isi gorgusuzluge kadar tasiyan oldu, bu durumdan cok boyle yorum yazanlar sinirimi bozuyor. Yanlis olmus, ayip etmissin diyen olabilir tabi ki. Ona sozum yok. Ama bazilari gercekten isi hakarete tasiyor. Sen fikir alayim diye konu aciyorsun, insanlar seni yerin dibine sokma cabasina giriyor. Ben oyle insanlara uzuluyorum artik cidden. Canin cektiyse kusuruma bakma. Gel ben sana en guzelini ismarlarim

Sagol canim darisi senin basina insallah

Vallaha ben de bunu dusunuyordum. Beni görmek için 1 saatlik yoldan gelen ve hamile olduğunu bildiğim insani çayın yanına koyduğum 3 -4 kurabiye ile ağırlamis olmak beni daha çok rahatsız ederdi.
Ben sabahtan haber verdim. Firsati olmamis, yapamamistir. Aramizda lafi olmaz boyle seylerin. Bu sefer yapamaz, bir dahakine telafi eder, eminim. Takilmam ona ben.

muhtemel kuzen kadın, eş damat ise, arkanızdan sorun çıktı evde.
kadını darlamıştır adam geleni doyuramadın diye. e hesapta ödetmemişsiniz, biraz üstten üstten davranmışsınız insanlara, o olmuş.
ve bana onlar yemiyorken sizin yemek söyleme fikriniz çok abes geldi.
herkes ortak bir şey düşünse söylese olur.
arkadaşlarımızla bile yaparız, uzun oturduysak yada bir şeyden bahsettiysek söyler yeriz birlikte.
hamilesiniz ve acıktıysanız oradan bir şeyler hazırlar yersiniz.
tantuni yemezse ölecek hastalığı yoksa ev sahipleri bakarken sizin yemeniz garip

Bize bir fikirle gelmediler. Hadi disari cikalim, soyle bir restoran biliyorum ya da onun yerine sunu soyleyelim ya da evde su var pisirelim gibi. Bana aciktim demek, onlar yemese de yemek ayip gelmiyor. Tutup bunu alakasiz insanlarin evinde yapmiyorum. Samimiyetimin oldugunu dusundugum, kardes sayilacak insanlar bunlar. Ama damat ayni kafada degilmis sanirim. Ilk ve son oldu.

Hesabi odeme konusunda daha once de yazdim. Esim odemek icin tabi atilmis ama karsidan oyle bir israr gormemis. Odemek istese oderdi dedi.

yeni evlilermiş, kız acemidir, söylediğinizde ne yapacagını bilememiştir, çok samimi iseniz yönlendirebilirsiniz.
işin garibi eşiniz de acıkmamış ki, sizin durumunuz farklı, ama oradan hemen peynir ekmek yeseniz olur. biraz uyum sağlamak gerek diye düşünüyorum, tek acıkan sizsiniz, beklenti yemek değil atıştırma olur.
bir de çaya diye konuşup gitmişsiniz ama öncesinde siz onlara yemek ısmarladınız da karşılığını bekler gibi de olmuş.
neyse ben garipsedim durumu, herkesin farklıdır tabi.
tabi dayı ne alaka? o olmamış.
muhtemel ailelere yansıma sebebi de evde huzursuzluk çıkmasıdır
kız annesine anlatmıştır adam söylendiyse, oradan da size kadar gelmiş sanırım.

Evet bize gelmesi aynen oyle olmus. Herkesin karakteri farkli tabi. Istemezdim boyle birsey olsun. Zaten ders oldu. Uzun sure gidecegimi sanmiyorum. Bize geldiler, biz de gidelim ara sogumasin diye gittim. Yoksa ben bebekle ev oturmasina hic gitmiyorum zaten. Genelde soyleyen olursa siz bize gelin, daha rahat ederiz diyorum. Dediginiz gibi 3nity uyum saglariz artik.

Hesabi odeme konusunda daha once de yazdim. Esim odemek icin tabi atilmis ama karsidan oyle bir israr gormemis. Odemek istese oderdi dedi.

bir de su var, samimi olduğunuz kişi kuzen. eşi size kırk yabancı, (önceden yakın bir arkadaşlığınız yoksa.) ve yeni evliler.
siz nasıl olsa samimiyiz diye istediğiniz gibi davranmamalısınız.
orası adamın da evi ve öyle bir yakınlığınız adamla da yoksa abes bir durum oluyor. ilk kez gittiğiniz evde davet onlardan gelmeden çay diye gitmişsiniz, karnınızı doyurma beklentisine girmişsiniz. geçiştirmek yerine ağırlamayı beceremediklerini yüzlerine vurur gibi dışarıdan söylemişsiniz.
samimi olduğunuz kuzen zor durumda kalmış sanki.
onlar ne hisseder bilmem. ama bunu bana böyle böyle yaptık diye sizin yerinizde olan bir arkadaşım anlatsa ‘e sen de ayıp etmişsin.’ derim

Yillara dayanan bir arkadasligimiz yok tabi ki ama evlenmeden once de iki kez evimde agirladim. Onun disinda da gorustuk. Bilemiyorum bana boyle seyleri sorun edecek biri gibi gelmemisti.

ya hiç söylemem siparişi. yemeyeceklerini bilsem de onlara da sipariş ederdim.ben yiyemem şahsen.bana etik gelmiyor böyle şeyler.hesap konusu da ödetmeselerdi. ödemek isteyen zaten öderdi !

Yillara dayanan bir arkadasligimiz yok tabi ki ama evlenmeden once de iki kez evimde agirladim. Onun disinda da gorustuk. Bilemiyorum bana boyle seyleri sorun edecek biri gibi gelmemisti.
Amman more,yeminle 40 yıllık kuzenlerimi bazen tanıyamıyorum,iki kere de tanıyamamış olman normal..
Bu konuda,annemin her defasında ayağına dünyayı serdiği,ama evine davet ettiğinde biz çocuklara bir makarna bile pişirmeyen ahbabı geldi aklıma:))
Sizinki farklı tabii,çaya diye gitmişsiniz,ben ne yapardım,sanırım eve dönerken almayı teklif ederdim eşime...

Ben sabahtan haber verdim. Firsati olmamis, yapamamistir. Aramizda lafi olmaz boyle seylerin. Bu sefer yapamaz, bir dahakine telafi eder, eminim. Takilmam ona ben.
Güzelim senin için belli ki mesele bu değil ama karşı taraf için mesele bu.Yani asıl mesele sizin hesabı onlara odetmis olmamanız değil. Kızın yaptığı hazırlığı kari-koca yetersiz buldugunuzu bu yüzden gidip dışarıdan sipariste bulunduğunuzu düşünmüşler.Zaten karsi taraf sizin bakış aciniza göre algılasa olanı olay bu aşamaya gelmezdi ...dayı bile yigeniyle bu konuyu konuşmaya calismazdi.Onlarin açısından baktığımızda böyle gözüküyor.Zaten senin de su an anlamaya çalıştığın onların bakış açısı değil mi? Yoksa konuyu niye acasin ki?

Yani misafirliğe gidilen eve yemek siparişi vermek hoş olmamış ama ev sahibi de hak etmiş boşver
Kurabiye ne yaw? En azından bir poğaça rus salatası falan olaymış,yine doyulurmuş.
Acıktıysan acıktın ne olmuş? İnsanlık hali. Benim de 2.hamileliğimde saat başı karnım guruldardı :)

Kız hazırlık yapmamış ki zaten :)
Aklıma evine her gittiğimizde malzemeden çalınmış kısır ikram eden akrabamız geldi

Bu ne abi siz neden konu sahibinin ustune hakaret ederek gidiyorsunuz? Normal bulmayan olmus eyvallah da "kendini zorla caya davet ettiriyorsun,gorgusuz" ne yahu?

Biraz salin, hayir turkiyede yasamiyor olsa bu insanlar hak vericem de ben kendi cevremde de bunu gordum, babamin arkadaslari da arayip "aksam size geliyoruz" derlerdi, benim arkadaslarim aramaz bile. Hani insanin arkadasiyla/kuzeniyle oturup cay icmek istemesi niye zorla olsun?

Gorgu anlayisiniz da degisik geldi, hamile kadin karnim acikti demiyor CANİM TANTUNİ İSTEDİ diyor. Erik de isteyebilirdi, tursu da. Evde olmayan bir seyse o sey soylenir yenir. Eve misafir geldi diye o ev mabed mi oldu sanki "benimmmm evimdeeeaa assslaaa boyle bir sey ollmaaggzzz" diyecek bir sey degil. Asil abes olan ev sahibinin insanlari arada birakmasi. Benim ev sahipligi anlayisimda da bu var, misafir bir sey istediyse ondan once ben atlarim soylerim. Asil orada insanlara ayak uydurmayip para odemeyip sonra laf etmek gorgusuzluk.

Konu sahibini de tanimam etmem ama hakaret edip uzerine gidilince dayanamadim.

biraz ayıp etmişsiniz misafirlikte sipariş vererek. Keşle giderken arabayla yol üstünde durup alsaydınız arabada bile yerdiniz. Olan olmuş sizin ayıbınıza daha ağır ayıpla cevap vermiş kuzeninizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…