Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Konu nerelere gelmiş. Yemekten sonra çayın yanına tatlı yapılır çerez meyve falan verilir. Gün sofrası mı bekliyorsunuz akşam çayın yanında? Belki ev sahibinden rica edilse evde bir şeyler yapılabilirdi yemek için. Belki yemeği bile olabilirdi. Ortada bir yanlış anlaşılma var. İki taraf da kötü niyetli değil ama buradaki yorumlara göre düşman olmaları gerek.

Bence konu sahibi altın bir sayfa açtı. Resmen bir çağın kapanıp,yeni bir çağın açılması oldu

Aynen ya hamile olunca canın istediği şey o an yenmeli diye bir algı var bizim toplumun genelinde..
2-3 defa olmuştur görünce istediğim şeyler..
Bir gün yolda tek yürürken canım karpuz istedi ama bu halimle ağır karpuzu eve kadar taşıyamam derken markette çeyrek kesilip paketlenmiş karpuz gördüm :))

Konu sahibi samimiyete güvenerek yapmış aslında ama demek ki o kadar samimi değillermiş..
Evimde başkasının siparişe para ödemesine ben de karşı çıkarım. Ama bunu abartıp babaya şikayetlenmek çok acizce..

ya kesin linç edenler olur ama son yıllarda ortaya çıkan bir durum var. kadının iş hayatında daha çok yer almasıyla birlikte ekonomik gücünün artmasına ve sosyal medyada çığırından çıkan görgüsüzlüğe bağlıyorum ben bunu. artık evler samimiyetin, sohbetin, rahat hissetmenin mekanı değiller. "benim evim, benim özelim, benim eşyam, bir ay önceden dilekçe yazmadan kime evime gelemez, kimseye yemek memek yapamam, yatak odama annemi bile sokmam, kimse mutfağıma giremez, evim, evim evet benim evim. ben evlendim ve evim var demiş miydim?"

böyle yaşamak zor değil mi cidden ya? eşyaya, maddiyata, kendi kendinize koyduğunuz sözde görgü kurallarına bu kadar riayet ederek yaşamak sıkıcı değil mi? ben mi çok tuhafım anlamadım valla.

bir de ne değişik bu dayı :) benim dayıma böyle bi şey söylese kuzenim en fazla tebessüm eder geçer dayım. koca koca insanlar, dertlerini seveyim.

Alinacaklarsa kendileri siparisi alsaydı ve ödeseydi.çok zor olmasa gerek.bir de arkadan konuşulmuş çok saçma

Ben davranışı öyle değerlendiriyorum. Siz farklı değerlendirebilirsiniz.

Şimdi bilemedim, sevgilimle beraber yaşıyorum ve kıymalı makarna yaptığım zaman bana trip olsun diye dışarıdan yemek söylemişti hala unutamadım bu yaptığını. Kötü hissettirir ben yapamadım mı yetersiz mi kaldım diye. Haksızsınız demiyorum sonuçta sizin özel durumunuz var, hele de kuzeniniz kardeşiniz gibiyse böyle şeyler hiç sorun olmamalı ama demek ki kocası öyle düşünmemiş. Yadırgamıyorum herkesin düşüncesi farklı.
Bu arada evli bile değilim ama bence de yukarıda bir arkadaş yazmış dışarıdan salata et vs çok yemeyin zaten mideniz yanmış geçmiş olsun
Ayrıca tasarruf yapacaktım bu ay, daha okulda yemek başlamadı tantuni çekti canım sabah sabah ya

Ohooo benim ne anilarim var bu minvalde. Kisira aycicek yagi koyan mi dersin,dumduz bembeyaz bulgura limon sıkıp da kisir diye onume koyan mi dersin... isin komigi bana geldiklerinde o yok mu bu yok mu diye soruyor bu insanlar. Kaldi ki misafire kendi yemedigim bir seyi asla koymam,bastan savmam ama ben onlara gidince gordugum muamele de hos olmuyor, af buyur keriz miyim ben diye dusunuyorum

Ahhahhaaah,bizi de babamla birlikte ısrar kıyamet çaya çağıran bir akraba da altı yanmış poğaçaları kazımış,ya bunlar da yandı ama neyse diyerek ikram etmişti Evinin bitişiği de marketti üstelik,hani dağbaşı olsa anlarım.
1 kase kuruyemiş almadılar bir koşu,ki şart değil,sade çay ver daha iyi.
Yağı da damlalıkla kullanırlar neredeyse,işi gücü olan insanlar oldukları halde,geleceğin zenginleri hatta yarının zenginleri onlar gerçekten...

Ev sahiplerinin siz sipariş verirken sipariş vermemesi ve ödeme konusunda ısrarcı olmaması, yeni evli çiftin maddi durumumun zorda olabileceği ihtimalini aklıma getirdi.
İkramlığın çeşidi bile maddi durumla doğru orantılıdır.
İlk defa gittiğiniz bir evde damat açısından bakarsanız gelip yemek söylemeniz onları "yetersiz" hissettirmiş olabilir.
Bence ilk gittiğinizde değil başka zaman olsaydı bu kadar garip olmazdı.
Böyle bir durumda kuzen ve damat arasında problem olmuştur.
Fakat kuzenin dayıya bunu iletmesi yanlış olmuş.

Benden size tavsiye cebinde para olup olmadığını bilecek kadar samimi olmadığınız kimsenin evinde böyle bir davranış sergilemeyin.
Ay sonuna kadar cebinde 50 lira ile idare etmek zorunda olan birinin, misafiri hoş tutalım mantığıyla o parayı harcamasını istemezsiniz. (sadece bu konu için değil genel)

Ayrıca bu olayı yaşanmamış sayın. Siz de hatalısınız, onlarda. Tekrar deneyin. Damat sülalede yeni sonuçta. Benzer şeyler olursa o zaman tavır, mesafe koyun.

O zaman 1 saat oturun... milletin evinde acikmak emrivaki yapmak cok rahatsiz edici. Bence hamileler psikolojik olarak acikiyor..

Canım benim burada ki olay farklı ama..
Kuzenini arayıp akşam size ÇAYA gelicez müsaitmisinz diyen konu sahibi.
Ki yolun 1 saat sürdüğünü + hamile olduğunu saat başı açıktığını bildiği halde.
Ve evde karnını tam doğurmamış kendisi diyor birşeyler atıştırıp gittim.
Kuzenin eve geldiğinde bakıyor ki cayın yanında şekerli kurabiye var.
Eee ama bnm karnım açtı şekerli kurabiyeyi aç karnıma yiyemem deyip eşine orada TANTUNİ söylettiriyor.
Eşi de durur mu sen aş eriyorsan bn senden daha açım diye o da bi tantuni görmüyor mü!!
Sonra karnım doydu senin şekerli kurabiyeleri bi çayla yiyebilirim artık der gibi oluyor durum.
Zira çaya gidiyor çayın yanın da perde pilavı kuzu gerdan tırnak pide olamayacağına göre tabi kiii kurabiye olacak.
KOnusahibi kndsini biliyor saat başı açırım dayanamam hamileyim diyor ya ..
Ya insanları arayıp Çayan gelicez demeyecek.
Onların arayıp uygun bir zaman da yemeğe davet etmesini bekleyecek..

Canım sağol Ben hayatımda hiç tantuni yemedim , o yüzden canım çekmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…