- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.116
- 748
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Hayır annem sever teyzemi . Onlar bize destek oldu yine de onların evinde kaldık diyorGitmezdim.
Annen de zaten sevdiğinden değil etraf ne der düşüncesiyle gidiyor.. Boşver kimin ne dediğini umursama.
Annemde bu konuda çok hassas ne yazık ki ...Valla çocuğuma boşandım diye afedersin p.. muamelesi yapan kişi kardeşim de olsa silerim. Çocuğumu sevmeyen beni hiç sevmesin. Kendi ailemde de yaşadım bu durumu, kuzenlerimi aynı böyle dışladılar, hala yüzlerine vurup sinir ediyorum hepsini.
Nankör sana ne iyilikler yaptı teyzenlerin evinde kaldınız size iyilik yaramıyor derlerSorana "zaten ezelden bu yana istenmiyorduk ,ağaç kavuğundan çıkmışız gibi muamele gördük el kapısında. Benim şimdi gidip gitmemem de kimsenin umurunda olmamalı bu durumda. Buna kincilik denmez kalp kırıklığı denir. Ben yetim sayılırdım ve yetimi üzmenin günahı çok büyüktür" deyip konuyu kapat.
Evet öyle dese ve samimi olsa affederdin tabi ama samimiyette önemli . Sen çok kincisin yapılanı unutmuyorsun diyorlar . Düşünsenize daha Çocuğum bir konuda yorum Yaptım bana sende herseyi çok biliyorsun sarı Hasan dediler ( Hasan babamın adı ) insan böyle bşy der mi
Sana kinci bencil diyenlere zamaninda bunlar boyle dedi istemediler dersin..merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
liseden çok sevdiğim abi gibi gördüğüm bi hocam var.bana hep der ki mutlu olmak istiyosan bencil olmayı öğrenmen lazım.Bunu söylersem annem çok kırılacak
Anneniz üzülmesin diye gidin madem. Yalandan iki oturur kalkarsınız.Gitmezsem annem üzülecek ben kötü yeğen Olacağım . Sizce konuşup yüzleşmeli miyim ?
Ben olsam giderdim. İyi kötü yine emeği var. İstemesede, gormalite icabı olsada evini açmış size. Siz de formalite icabı gidin. En azından üzerinizde yük olmaz!merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
giderdim .... Giderek onu mahcup ederdim iyilikten zarar gelmez be kardesim bosver ..sahsiniza kizmamis babaniza kizmislarmerhaba arkadaslar,
hayatıma bakıyorum sadece ama bazend e böyle deşiliyor işte. aynen öyle diyorum çocuktum benden ne istediler neden böyle dediler. hani takılmak için şakadan babasının kızı falan dersin ama onun yaptıkları çok çirkindi.Ne kadar başarılı oluyorum bilmiyorum ama bu durumları arsız karşılamaya çalışıyorum.
Gülüp geçin zaten size söylediği şeyler onun cehaletinin en büyük göstergesi öyle gördüm. O yüzden ne cahille diyaloğa girin ne de kendinizi anlatmaya çalışın anlamazzz. Gülün geçin :) çok zor geride bırakmak çocuktum benden ne istediler diyosunuz gerçekten çok iyi anlıyorum ama hayatınıza bakın. Bugün olmasa bile yarın mutlaka yüzleşeceğiniz bi ortam olacak.
o yaptığının farkında bile değil ki... bugün olsa yine aynı davranır eminim.Açıkçası bu yaşanılmadan bilinmeyecek bir şey. İlk okuduğumda gitmezdim diye düşündüm. Ama belki de ona benzememek adına gitmek gerekir. Senin ondan farkın olur ve belki o yaptığından utanır.
sende mı yasadın ?Gitmem gitmeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?