- 10 Ağustos 2015
- 3.482
- 5.435
- 78
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Ben bebegi inatla sallamiyordum o yuzden gazi zor cikiyordu ondan agliyormus sanirim. Cingene besigi ve otomatik sallanan besik aldim paraya kiyip, simdi rahatim :)Tabiki de herkesin kalbinde yatan baska baskadır. :) hamile oldugunu benden duyan hastalarım olursa oturuo onlarla aglayabilirim bile ben.
Zaten bu yüzden de baska bölüm düşünüyorum. Fazla empati yapıyorum.
Bu arada siz ne yaptınız düzeninizi oturttunuz mu bi ara yoruldugunuzu belirten bir konu açmıştınz :)
Sanırım ikisinin de anlaşması doktoru istediğimizde çağırabiliyoruz şeklinde. Ha düğünü olur cenazesi olur gelemez normal. Başka arkadaş da demiş onlar da insan.
A daki doktorum kesinlikle kötü değil. Mesela bebeği "bak bebek burada" diye gösteriyor. Gidip de "ay yaşasın bebek burada!!!" Demiyor.
2. hastanenin medipol oldugunu anlamamak neredeyse imkansız
Ben hastane degıl doktora bakıyorum cunku dogumda doktor bıcak parasını odedın mı her hastaneye gelebılıyor o sebeble ben tecrubelı ve adı sanı duyulmus bır doktor olmasını tercıh ederdım
doğumda böyle doktorlar iyi oluyor aslında. heyecanını yendiriyor. biraz daha rahat hissettiriyor. bir de gereksiz müdahale yapmıyor.
Ben mesela boyle bı muameleye gelemem. Benım hamılelık surecım psıkolojık olarak zor gectı tüp bebektı ve gelen sarı akıntıda bıle kendımı doktorda buluyordum. Kendı doktorum fulya da eve yakın bırde butık hastane gıbı bı yerden baska bı doktor edındım. kendı doktorum acıl sandıgım durumlar ııcn kımı zaman oraya yonlendırıuyordu ondan bılgı alıyordu .benim sancılarım ctesi başladı. akşama kadar bekledim çünkü dr hemen gelme ilk doğum uzun sürebilir o yüzden rahat rahat evinde bekle dedi. neyse ctesi sabahtan akşama kadar bekledim. akşam artık dayanamadım gittim. ebelerin azarlar haliyle döndüm eve. ama olmadı tekrar gittim muamele aynı. döndüm geri. en son bacaklarım titremeye kanamam artmaya başladı sabah olmuştu. eşim sinirlendi hastaneye gittik saydı sövdü öyle yatırdılar. sen doğuramazsın. olmaz falan filan beni çok üzdüler. doktorumu çağırın diyorum bir pazarı var ona da sana mı gelsin diyorlar. (haftasonu ,gece, gündüz gelebilen dr olsun kesinlikle) sezaryen olacam dedim oo senin istemenle mi diyorlar. oturdum ağladım çatlayacaktım çünkü.
doktorum geldi sezaryen istiyormuşsun dedi. ewt dedim hadi gel önce muayene edeyim dedi. tabi 14 saattir şiddetli sancıdaydım. muayeneyi yaptı. oo sen çok rahat doğurursun dedi. hadi gel epidural yapalım dedi. beni çok acaip destekledi. doğum vakti geldiğinde yok ıkınamıyorum 18 saat sancıdan yorulmuşum. susadım dedim 1 litre su içirdi bana. doğuramıyorum al sezaryane bak herkes pırt pırt doğuruyor ben de olmuyor dedim. onların 2. 3. doğumları. ilkinde herkes böyleydi yapabilirsin diye diye doğurttu. Allah razı olsun ondan. benim en büyük şansım doktorumdu. çok babaçtı. bana da aileme de hepimize destekti.
doğumdan sonra anladım ki en önemli şey doktor. oğlum 2,5 yaşında hala ona giderim ben. yine diyorum doktor doktor doktor.. kesinlikle en önemlisi bu.
Boşuna mı söyledim o kadar net miydi ya
Ya bana yüz vermeye gelmez aslında. Cidden arsızım. Kadın heyecanlansa diğer muayenede niye sen de ağlamıyorsun?! Derim.
Ben bebegi inatla sallamiyordum o yuzden gazi zor cikiyordu ondan agliyormus sanirim. Cingene besigi ve otomatik sallanan besik aldim paraya kiyip, simdi rahatim :)
Hala zor tabii ki annelik kolay degil ama uslu bi bebek. Buyudukce uykusu da duzene girerse daha cok rahat edicem diye umuyorum :)
20 30 tl muayne ücretiay ben nasıl kazıklanıyomuşum meğer valla anadolu yakasında iyi hastanelerde mümküün değil o rakamlar. sgk ile anlaşması olsa da en ucuzu 90 100 tl. Ben özel kliniğe gidiyorum Allahtan özel sigortam var yoksa her seferinde 300tl fiyat şokunu üstümden attığıma göre konuya geleyim bence A yı seçin çünkü tecrübe çok önemli. Hastanenin temizliği+doktorun tecrübesi. Bir de neden eşinizi almıyorlar doğuma? Doğumda eşin rolü çooook büyük doğuma hazırlık kurslarında da sıkca bahsediyorlar.Sadece eşiniz siz doktor ve ebe olmalı doğumda diye söylüyorlar.
Ben mesela boyle bı muameleye gelemem. Benım hamılelık surecım psıkolojık olarak zor gectı tüp bebektı ve gelen sarı akıntıda bıle kendımı doktorda buluyordum. Kendı doktorum fulya da eve yakın bırde butık hastane gıbı bı yerden baska bı doktor edındım. kendı doktorum acıl sandıgım durumlar ııcn kımı zaman oraya yonlendırıuyordu ondan bılgı alıyordu .
erken dogum sancılarım basladı dogurmayacaksın dedı gunlerce nıdılat ıctıgımı bılmeden hap ıctım , doguracakmısım megersem.
Sonrasında son olarak doguyorum dıye feryat ettım adam konserını fılan bırakmıs geldı hastaneye sabaha kadar durdu , bu olaydan 5 hafta sonra suyum geldı aradım ankaradayım balıkcıda dedı, ne balıgı yahu doguyorum suyum gelıyor dedım. hastaneyı aramıs kapıda karsılandım hıc ne azar ne ote gıt bakısı yasamadan doktorun gelmesını bekledım 3-4 saat kadar ( doktor yurt dısına cıkıyorsa eger veya sehır dısına havalımanı hastanesı ıyı bı secım olabılır) dogurdum dogumdan sonra parmak muaynesı var derler sezeryanlılar bılır ben onun cok daha modern bı halını yasadım hıc ıncınmeden dogurdum .
Toprağı bol olsun 2 sene once vefat ettı kendısı . Yanı ben gelecem dıyıp gerıtmeyen doktor bana uymaz kı anlamadıgım kadarıyla slım benden bı tık daha pipirikli
Ben olsam mesela dırek baska bı hastanede bulurdum kendımı cunku tecrubesızlık zor seyama ben doktora hak verdim. orda bağıran hanımları duyunca sancım geçti. doğumum 18 saat sürdü. 18 saat bir yatağa bağlı kalmak, bağırtıları, sezaryen acılarını duymak cidden ürkütücü oluyor. o yüzden şimdiki aklım olsa ıkınma gelince giderdim
dediğim gibi ilk hamilelik olunca insan abartıyormuş. yani ben de öyle oldu.
Ay aynı benEşim doğuma giremez sanmıyorum. Kan bile aldırırken kafayı çeviren adam doğuma girse bayılır bildiğin ayak bağı olur bize. İkimizin de öyle bir talebi yok. Bir de ben ilk görmek istiyorum o anı eşimle bile paylaşmaya pek niyetim yok.
Bursanin bir numarasi o kuzucum ondanbendarkmore un önerdiği doktora randevu aldım bakalım, sorun olursa ona kavgaya gidicem :)
dark bu arada senin doktorda randevu hakikaten bulunmuyormuş yahu, haftasonu için bir ay sonraya bile vermediler randevu, haftaiçi 3 hafta sonraya alabildim.
Buarada bi iki doktor tavsiyesinde bulunayım.
Vefat eden doktorum Bora Cengiz idi, benim bütün sürecimde en büyük rolü oynadı.
Şimdi gitmekte oldugum doktor, Gürkan Arıkan
Gebelikte ikinci edineceğim doktor Cem Batukan
Eger maddı durumunuz elverıyorsa ayrıcaiyotsuztuz doç veya prof. doktora gitmeni tavsiye ediyorum.
Çoğu doktorlar ne rahım agzı yetmezlıgınden bı haber, ne plesanta olaylarını bılmıyorlar veya atlıyorlar nasıl bır dusunce var bılemıyorum ama ben opr. doktora gıtmem
Bursanin bir numarasi o kuzucum ondan
Ben cok memnun kaldim, son derece durust ve paraya ihtiyaci olmayan tok bir adam. Kimseyi is olsun diye sezeryana yonlendirmiyor, bu da benim icin durustluk gostergesi. Var ya hani oyle doktorlar son gune kadar normal dogum deyip deyip de son gun yalana basvuran. Onlardan degil.o yuzden herkes oktay beye gidiyor, alem akilli
Benim de bu pzt randevum var dogum sonrasi gel demisti. Sanirim miyomum vardi ona bakacak bir de smear testi yapilacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?