Siz olsanız hangi hastaneyi seçerdiniz?

Vay vay, bide bana diyordun "stres yapma relax ol" diye.
Hanimefendi kendisi 2 günde bir gidiyormus doktora

Bu arada ben a diyorum. B doktoru cok fazla yapmacik gibi geldi.

Ya eşiniz görse ne olacak o kimse mi babası babası valla ben normal doğuramazsam sezeryan olursam da uyanık olmak isterim ten tene temascıyım galiba ve tabikiii eşimle birlikte yaşamak isterim o anı. Kısmet bakalım bi hamile kalayımda önce

a hastanesi

Esımle ben aynı sevıyede degılız , erkekler dogumdan sonra baba olduklarını 3 yasına kadar anca kavruyor duygusal olarak beyınde bır hormonun salgılanmasından oturu gerceklesıyor. Ama kadınlar daha ana rahmıne ana olarak dusuyor kaldıkı hamılelık gıbı mukemmel bır surec var neden onu ortak edeyım . Ben ayrıca doguma erkek gırmesını hıc hos bulmuyorum erkek olsam herhalde karımı daha kadın gıbı goremem tıksınırım sanırım . Kaldı kı normal dogumda ha erkek olsam ıstemem kadın olarak esımıde ıstmeıyorum :)

Kafa karıştırma kız.
Seçenekler iki.
Çoğaltma hiç

Bebeğin gelişimini 3 ayda tamamlayıp doğurtabilen varsa ona git
Valla geçmez 9 ay böyle

Hayaller tam da bu.

Vay vay, bide bana diyordun "stres yapma relax ol" diye.
Hanimefendi kendisi 2 günde bir gidiyormus doktora

Bu arada ben a diyorum. B doktoru cok fazla yapmacik gibi geldi.

Balım sana dedim ya relax oluyorum oluyorum olmadı mı ipini koparmış köpek gibi oluyorum diye

Gozunuzaydin!

A'ya devam edin.
Her hafta dr'a gitmeyin.
Ultrasona her hafta girmek de cok gereksiz bir sey.
Siz ne kadar rahat olursaniz hamileliginiz ve dogumunuz da oyle gececektir.
Hatta bebeginiz de oyle rahat bir cocuk olacaktir.
Allah saglikla kucaginiza aldirsin.

(14 aylik kizim var, anne/bebek ölumlerinin en az goruldugu ulkelerden birinde yasiyorum, ayda 1 kontrole cagriliyordum, 9 ay boyunca da sadece 1 kere ultrasona soktular, 2'li 3'lu testler ya da seker yuklemesi filan da yapmiyorlar)

Kişiye göre değişiyor o demekki benim eşim deli oluyor çocuk diye ki biliyorum hamile olsam benden daha çok sevinir. Bende çok heyecan olmaz sanmıyorum:) Ta ki doğurana kadar tabi. Çocuk tek benim olmayacağı için eşim de her sevincime heyecanıma ortak olmalı :) Doğum anında vajinayı görmüyor çocuğu orda beklemiyor herhalde:) arkası dönük oluyor öyle bişeyi bende tercih etmem o kadar da değil:) Kişisel bişey bu ben eşim yanımda olsun bana destek olsun ve o anki buluşmayı birlikte yaşayalım isterim. Kısmet bakalım plan yapıyoruz ama o an ne olur bilemem:)

Erkekler normal ya da sezaryen farketmeksiZin doğuma girdiklerinde Bebekle olan bağlanmaları doğumu görmeyen babalara göre çok daha hızlı ve sağlam başlıyor.

Kadınların zaten doğum sürecinde ve emzirme sırasında bolca salgılanan oksitosin hormonu bebeği hiç görmese bile bebeğe bağlıyor anneyi.

Babanın bebeğe bağlanması için görmesi, dokunması ve üzgünüm ama testosteron seviyesinin düşmesi gerekiyor. Yüksek testosteron seviyelerine sahip erkekler düşük olanlara göre çok daha geç ve zayıf bağlanıyorlar bebeğe.

Eğer doğum ekibine sorun çıkarmayacak yapıda bir eşiniz varsa ve tabii ki kendisi de istiyorsa bence mutlaka doğuma alın babaları :)

Ben isteğe bağlı sezeryan fiyatına takıldım
2 bin tl yi buluyor demişsin ya
Ben normal doğum fiyatını o kadara öğrendim sezeryanda 3bin küsür

Bu kadar çok doktora gitmekte iyi değil ayol ne bu doktor kabul etmicek valla seni çok inceleme derim ben memnunsan a hastanesi diyorum bide bu kadar çok merak etme Allahim koruduğunu kimse korumaz sen şimdi tadını çıkar onla bunla meşgul etme kafanı hamileligine odaklan bi can tasiyosun karninda stres yapma keyfini sur canim unutma o cok kucuk ama etkileniyo yinede senden eskiden ultrasonmu varmis ya bu kadar cok doktormu varmis her hafta her hafta evdr doguruyodu kadinlar

doktora sık gitmek iyi bişey değil minicik bebeği ciddi radyasyona maruz bırakıyorsunuz özellikle 4 boyutlu ultrason direk normal doğumu zoralştırıyor
avrupa da 3 veya 4 kez ultrasona giriliyor

Yenidogan yogun bakim ünitesi var mi ikisindede

Ben, 'doktorum benimle ağlasın benimle gülsün, ne zaman arasam açsın sadece bana çalışsın, üstüne de 5tl değil 3tl vereyim' düşüncesinde olan hastalara katılmıyorum.
Bence yanlış kriterlere odaklanmışsınız. Ölümcül hasta mısınız ki 2 günde bir doktordasınız, doğum doğal bir süreç, zaten öyle bir durum olsa hastaneye yatış yapılırdı. Her şeye Allah İllallah katan insanları da güvenilir bulmuyorum açıkçası, insanların zaaflarından yararlanıyorlar gibime geliyor. Gün içinde en az 20 hasta gören kişi sizin bebeğinize aşırı sevindi diyelim, bir sonraki hastaya kanser haberi verip aşırı üzülsün kahrolsun, bi sevin, bi kahrol; bu döngüyü kim yaşasa kafayı sıyırır, profesyonel meslek sahiplerinden böyle şeyler beklenmez. Aşırı heyecan hataya da yol açar, hayatımı güvendiğim kişinin soğukkanlı olmasını isterim ben.
Hayatımı emanet ettiğim insan da örneğin 'kaş tasarımcı'larından daha fazla parayı hakediyor(instagramda aldıkları fahiş paraları gördüğüm için, yoksa kimsenin mesleğine kazandığına laf söylemek haddime değil) Bir topuza makyaja 500 tl veriliyorsa doktorların aldıkları paralar bana hiç abartı gelmiyor. Sağlığım için veririm.

Doktorunuzun aldığı eğitimlere, sertifikalara, tecrübesine, hasta memnuniyetine bakın, hastanenin size sağladığı imkanlara, yenidoğan ünitesine bakın, beraber çalıştığı takıma, hemşirelerine, hastane çalışanlarına bakın, sadece doktorla muhattap olmazsınız hastanede, ambulans hizmetlerine, temizliğine, tabi ki fiyat politikasına da bakın, bakmayın demiyorum ama sağlık hizmetinin ucuz olması mantıklı değil.

TABİKİİİİ AAAAAAAAAAAAA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…