Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

ama herkesin kini kullanmazdım. sonradan arkamdan laf edebilecek insanlarsa bak bak bizim çocuğun eskileriyle büyüdü diyecek tiplerse almam tabi
 
Bebek arabasi, besik vs kullanilabilir.
Ama kiyafet almazdim ben.
Hijyen olayini falan da gectim ilk bebek ve insanin hevesi cok fazla oluyor.
Neye heveslendiyseniz onlari alin derim.
Kimseden bir sey alip kullanmadim. Kayinvalidemler oglumun kuculenlerini eltimin ogluna goturmemi istediler. Onun da oglu benimkinden 3 ay kucuk. Ama bahane uretip goturmedim. Cunku onun da ilk cocuk ve biliyorum ki giydirmeyecekti.
 
Nasipse ilk çocuğum olacak. Kullanırım ben nolcak temiz düzgünse pamuklu yumuş kaliteli şeylerse kullanılır. Dünya zaten tekstil atıkları yüzünden leş gibi kirleniyor, ikinci el kullanmak ayıp değil doğaya katkıdır hanımlar. Ha kirli pasaklı ağzı yüzü kaymış şeylerse hoşlanmam tabi ki.
 
benimde ilk bebeğim ve arkadaşımın bebeğinin kıyafetlerini alacağım zıbını falan olsun kıyafet, beşik, anne kucağı falan zaten onları 6 ay falan giyer bende alacağım tabiki kıyafet ama çocuklar çabuk büyüyor. yenisini alsam daha giymeden büyüyecek. evde olduğu zaman arkadaşımın verdiklerini giydiririm dışarı çıkacağı zaman kendi aldıklarımı giydiririm zaten kusuyorlar. çok kıyafet lazım olacak. benim eşim karşı benim çocuğuma kıyafet almaya param mı yok sanki dedi ama ikna ettim. benimde eşim çok hevesli. biz dışarıda giyeceklerini alırız dedim. arkdaşın verdiklerini evde yemek falan vedirirken giydiririm dedim leke olacakları zaman anca öyle kabul etti. zaten arkadaşımda meyve falan vereceğin zaman giydir dedi çabuk leke oluyormuş çıkmıyormuşta. o da lekeli olanları değil dışarda giydirdiklerini vercek bana. beşik zaten ufak oluyor 6 ay anca yatar sonra sığmaz. biz yatak alırız direk dedim eşime hani bebek yatağı gibi oluyorda üstü çıkarınca tek kişilik yatak oluyor ya onlardan.kullan bence yemek falan yedirirken.
 
benim kuzenimin oglumdan bir yas buyuk oglu vardi.ilk 6 ay filan onun gonderdigi kiyafetleri kullandik.ama zaten illa ki hediye de geliyor siz kendiniz de alirsiniz.eltinizden gelecekleri gundelik giydirebilirsiniz.bol bol cis kaka cikacak.kendi aldiklarinizi daha ozenli kullanirsiniz.
 
ya bebek eşyaları gerçekten çok pahalı
ve eskimiyor çocuklar çabuk büyüdüğü için
ben oğluma sadece güzel bi beşik almıştım bide ilk doğdunda giyeceği takımlarını almıştım gerisi hep ablamdan ordan burdan gelen şeylerdi
 
ben kullanırım hatta şuan kullanıyorum da.
her sene memlekete gidip ablamın kızınınkileri seçip (güzel ve temiz olanları) alıp getiriyorum
yine de arada kendim de alıyorum
eşimin tarafından da verilse kullanırım gocunmam sıkıntı yok yani
 
ben kullanırdım ilk çocuktada son çocuktada okadar ihtiyacın oluyorki zaten zıbındı çıtçıtlıydı arayıp duruyorsun.Ki zaten bir dunya para.Ama dersenki ilk an doğdugu anda giyilecek olanı soruyorsan onu zevkime göre alıp giydirip digerlerinide değerlendirirdim.Yok ben istemem dersenizde anne çok sağol iyi düşünmüşsün bu güzel düşüncen için teşekkür ederim ama ilk bebeğim ve herşeyi yeni olsun ve ben seçeyim diyebilirsiniz.
 
O hasta bezi ilk gün kullanılıyor, yeni alsanız da bir paket bitmeyecek kalacak.
 

Alacak durumunuz varsa kendi ilk çocuğunuza alırsınız kendiniz. Ama durumu olmayıp da kullanmak ayıp değil.
 
Henuz hamile degilim ama ablamin bebek arabasini kendim istedim mert artik kullanmamaya basladigi esyalarini evinde yer kaplamasin diye babamin evinde biriktiriyor suan her gidisimde parca parca kayin validemim evine getiriyorum(kv 3saatlik yolda kendi ailem 17 saatlik) yakin oldugu icin onda topluyoruz allah nasip ederse er yada gec o gunleri gorecegiz diye kv hatta benim torunum ikinci elmi giyecek diye espiri yapar bende ben bu kadarini yapiyorum sifirlarinida babaannesi alsin diye karsilik veririm gulusuruz tabiki de heves edip alacaksiniz ama inanin bir teyze olup evlenene kadar kuzusunu buyutmus biri olarak soyluyorum anne olanlarimiz daha iyi bilir tabiki ama hic gerek olmuyor cok cabuk buyudukleri icin bir cogunu giydiremiyorsunuz
 
Bebeğin ve benim rahat edebileceğim bir pusetse kıyafetler de temizse kullanırdım.. kv ne bi bakarız eltimle aramızda eşyalarına, beğendiklerimi alırım filan deyip geçin bence
 
ben kullanırdım ablam da kullandı ayrıca çok da tasarruf etti. bir kere bile giyemeden kenara konulan çok şey oluyor. yeğenime özene özene pahalı bi ayakkabı almıştım 2 kere giyebildi maalesef şimdi inan içim hala yanıyor. kısmetse ikinciye
 
biz 3 kiz kardesiz, ucumuzun ilk cocuklari hep paylasarak buyuduler,
simdi benim ikinci oglum onlarin kalanlarini kullaniyor,

ozellikle kucuk yas grubunda pantolon, ceket, ayakkabi tarzi kiyafetler eskimeye firsat kalmadan buyuyorlar,
buyuk yas grubunda da buyuk oyuncaklar yipranmiyor, scooter bisiklet, legolar hep abiden kalma bizde, oh mis, benim kucukten sonra da cocuk buyuturler hatta.
 
Sen gonlunum cektigini al tabiki ilk bebegin ama verirlerse de al bebek bu surekli kıyafet degsitiriyorsun yikamaya yetismiyor o yuzden ne olacak ki ben kizima kullandigimi bi baskasina verdim elime kalanlarida saklamıştım pembe renkti evde giydirdim yani kisaca her iki tarafinda gönlü olsun zaten devir zor varsa bebek arabasi alin tabiki kullanin guzel kullandıktan sonra geri iade edersiniz saklama sorununuzda ortadan kalkar.
 
Ben de ayni fikirdeyim. Heves dogru diyorsun anliyorum konu sahibi ama inan bu bebek esyalari dongu olmali zaten. Cok kullanilmiyor hic bir sey ama hepsi cok para. Sen yine istediklerini al ama kullanabileceklerini de eltinden al bence.
 
bende alirdim.. eger temiz ve eski degilse..bir kacini alirsiniz hepsini de 2. el giydirmek olmaz.. illa ki begenip almak isteyecegin seyler olacak insan heves ediyor birde ilk bebek..

yalniz araba puset gibi seyler suan cok pahali onlari kesin degerlendirin derim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…