Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Konuyu okumadım başlığa cvp veriyorum evet kullanirdim onlar bebek ya nolacak mikrop mu kapacak bebeğim o bebekten özle bir hastalığı yoksa (bulaşıcı) kullanirim kullandimda bukadar pimpirikli olunmamali nekadar dikkat edersen okadar hastalık kapar cocuk

Bu biraz bütçe ile alakalı bir şey..
Eğer içinize siniyor ve gerçekten temiz kullanılmışsa alın.
Ha ben alırmıydım ancak beğenirsem..
Ayrıca kıyafet konusuna gelince kesinlikle yeni alınmasını isterim..Bebekleri görmeye gelen herkes bir şeyler getiriyor fakat ne kalitede sağlıklı kumaşlardan mı yapılı bilip içime sinmesi lazım..

Yeni doğan içim bu bence çok önemli bir konu.. Yoksa hepimiz biliyoruz ki bir kaç yaş sonra Pazardan giydirsende pek farketmiyor

Temizse eğer bebek arabası,puset,beşik vs. kullanılabilir.Kıyafet konusunda yine lekesiz eskimemis olanlar kullanılabilir.Ama erkek çocuğundan kalan her kıyafet kıza olmaz.Özendiklerini de kendin alırsın kimse garip karşılamaz sanırım.Ve fazla da yüz göz olma kv ve elti ile.Gerekli durumlarda hayır demeyi,ben öyle değil böyle uygun görüyorum demeyi bil.Çocuk doğunca daha çok karışmak isterler herşeye özellikle kv.Sınırını çok iyi çizmelisin

Canım bende ilk evladıma hamileyim üstelik yıllardır beklenen Bi bebiş :)) tabii ki de kullanırdım ben hemde seve seve :)))

Kız şimdi fark ettim senin bebiş kızmış. Olmaz öyle yahu. He kırılmasınlar diye git bikaç parça seç onları al.. Dersin ki erkek bebeğe kıyafet var. Bende kız için alayım.

Şu kaynanalar her şeye karışmasa. Buyuk konuşmak istemiyorum ama ben imkanım varsa giydirmezdim. Bu ikinci el kıyafet giydirmem anlamında değil elti kıyafeti giydirmezdim. yabancıdan alırım sorun yok yabancı başa kakmaz. Yarın verdiğinin lafını etmeyeceğini nereden bileyim. Butçeme uygun alırdım iki parça olur kendimin olur. Tabi bu benim duşuncem.

Ben kullanıyorum. Çokta işe yarıyor. Bebeğe çok değişik lazım oluyor. Ama tabi kendim de aldım beğendiğim şeylerden.
Birde kişisine göre de değişir. Bir eltim daha var o verse de almam mesela. Çünkü hem temiz değil hemde kötü niyetli

Ben baya alışveriş yaptım. Ama kiyafetler cok uzun sure giyilmiyo. Cok begendigin ozendigin almak istedigin seyleri al ama gelenlerede hayir deme. Kusuyo kaka yapiyo tukurukleri akiyo illa cok yikiyosun. Ben esimin kuzenin cocugununkileri aldım kullaniyorum ustelik benimkinden sadece 2 ay buyuk. Kuculdukce veriyolar sagolsunlar. Ilac gibi geliyo valla

Bebeğe alınan yeni kıyafete, mobilyaya acırım ben asıl. Gayet normal. En sevdiğim aile tipi, bebek eşyalarının elden ele geçtiği aileler. Kardeşimin bebeği var. Ben evli bile değilim. "Bunu da benim çocuğum olursa ben alır kullanırım" dediğim çok şey oluyor. 3 gün giyilecek kıyafete dünya kadar para vermem. Ona vereceğim parayla çocuğum her şeyin en iyisini, sağlıklısını yer içer.

Türkiye'de pek 2. el eşya kültürü yok. Benim yaşadığım ülkede fakiri de zengini de gocunmadan kullanılmış eşya alır. Ayol iş yerine kendilerine uymayan giysiyleri getirip bırakıyorlar da, diğer iş arkadaşlarımız beğendiğini alıp gidiyor. Sosyal medyada arkadaşlarımın "eviniizde işinize yaramayan filanca mal var mı, bana lazım" diyen duyuru paylaşımları... millet aşmış bunları. Bizim millet bu konularda çok kompleksli bence. Birine "buna para verme, bende var vereyim" desen hakaret sayar.

Kıyafetin durumuna göre alırdım..ilk oglumda görümcemin eşyalarini aldim qma cok kalite ve yeni gibiydi eskimiş hicbiseyini vermedi zaten..ben ikinciye bile sakladim hatta simdi bi arkadasıma gönderiyorum...artıları cok büyuk bebekler gercekten hızli buyuyo ve kiyafet masrafli bir iş 4 5 yasindan sonra pek bisey veremedi cunku artik yirtilmaya basliyor diye...yani gecici bi dönem ve ona harcayacagin parayi kenara koyup ilerdeki ihtiyaclariniza harcarsiniz..cok begendigim 3 5 bisiler aldim ben arada eskik parcalari tamamladim ve oglum 5 yasinda simdi abisinden temiz kalanlarla 2 yasindaki buyuyo ondan temiz kalanlarida arkafasima gönderiyorum o temiz kalanlari ablasina gönderiyor :) bence harika bir dayanişma...

Şu sıralar bebek alışverişine yeni başlamış biri olarak fiyatları görünce bıraktığım çok şey oldu. Bebek arabası, beşik, oto koltuğu, salıncak gibi hem pahalı hem de belirli bir süre kullanılabilecek şeyleri eğer sağlamlarsa alır temizler kullanırdım. Kıyafet konusunda da sadece beğendiğiniz ve temiz olanları eleyip alabilirsiniz. Cinsiyetler farklı olduğu için içinize sinen beğendiğiniz şeyleri yine alırsınız ve büyük parçalardan arttırdığınız şeylerle öteki ihtiyaçlarını daha kaliteli karşılaşabilirsiniz

kullanirdim kullandimda halada kullaniyorum ama kendimde icimde kalmasin diye begendigim bazi seyleri aldim
suan en kotu araba 600 700 lira besik 1.500 lira durumunuzu bilmiyorum tabi ama o parayi onlara verecegime cocuguma bir hesap acar oraya atarim
veya bazen acil para lazim olabiliyor bazen emmeyi erken birakiyorlar mama baslamaniz gerekiyor bunlar hep nakit parayla donen seyler
o kiyafetleri 3 5 kereden fazla giyemeyecek cunku muthis hizli buyuyorlar

Bence alın ben kaç yaşında insanım ikinci el kıyafetler almaktan gocunmam temizse ve zevkime hitap ederse alırım açıkcası ki temiz olduğunu düşünüyorum kıyafetlerin diğer eşyaların yoksa teklif etmezlerdi heralde.Eğer içinize sinerse , temizlik görsellik açısından almanız yararınıza olacaktır.Bebekler gerçekten hızlı büyüyor.

Orta halli bir bebek arabası 2000 tl

İmkanım olmasına rağmen almadım ben çoğu şeyi. Hem ilkinde hem ikincide farklı cinsiyet olmasına rağmen. Beşik bebek arabası puset bebek koltuğu. Yeni doğan seti yalnızca bı tane kendim aldım. 8-9 taneden tüm sulaleden topladım sanırım. Kendi aldığımı sadece ilk gün hastanede giydi gibi bişi oldu. :)

Benim çocuğum yok ama olsaydı nasıl davranırdım diye düşündüm.
Sanırım bebek arabasını kullanırdım ama giysileri ilk veya kaçıncı olursa olsun giydirmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…