Siz olsanız Ilk Bebeğinize Kullanılmış eşya, kıyafet kullanır mıydınız ?

Bence kendinizde alın zaten insanlardan da bi sürü kıyafet gelecek hediye ayrıca eltinizden alırsınız. Küçük çocuklarda kusma üstünü kirletme çok oluyor. Ne kadar eşyası olursa bence o kadar iyi zaten çok kullanamayacak hemen büyüyorlar.

Renklere cinsiyet yuklemek dogru değilde kız cocugunada mavi ve ustunde araba vs olan bir kıyafeti ben giydirmek istemezdim. Banyo kovasıyla kıyafette aynı şey değil. Bu benim yorumum ve benim fikrim.

Eh herkes kendi fikrini yazıyor zaten. Size yorum yazana sinir yapmaya gerek yok. Ama demek istediğim dünya değişiyor. Artık ayak mı uydursak ne?
Bir kız çocuğu mavi de giyebilir arabayla da oynayabilir..

He bu arada -de ayrı :)

Bence dengeyi tutturabilirsiniz cok kullanilan seylerden alin bir cogu yenidir ztn sizinkilerde lekelenecek sizde alirsiniz ama ztn cabuk buyuyorlar
Yatak araba oyun halisi vs ztn mantikli
Bir cok anne tutumluanne gibi sitelerden yeni ayarinda 2. El aliyor
Ama bu demek degilki bebege bir cift corap alinmasin
Bebek buyudukce cok daha onemli masraflari olacak siz onlara odaklanin cok uzulmeyin

Siz beğendiğiniz şeyler varsa yine alın ama eltinizden de alabilirsiniz. Ben kızıma yeğenlerimin kıyafetlerinden giydirdim hala giydiriyorum hele ev için aynı günde 4-5 defa kıyafet kirletip ıslatmakta usta olan kızım için kuzenlerinden gelen kıyafetler ilaç gibi oluyor.

Kimse kırılmayin diye değil istiyorsanız alın istemiyorsanız almak zorunda değilsiniz.

Maddi durumunuz yerindeyse bebeğinize herşeyi yeni alın...ilk bebeğinizin eskilerin diğer bebeklerinize giydirirsiniz...Kv nize de " eltim ikinci bebeğine giydirir, ben bebeğime yeni alacağım" diyin ....

Yakın zamanda eltiniz tekrar hamile kalırsa; bu durumda siz onun ilk bebeğinin eski kıyafetlerini bebeğinize giydirirken o yeni kıyafet mi alacak 2. bebeğine????

"Herkes kendi bebeğinin eskisini kendi bebeğine giydirsin, kullansın" der çıkardım işin içinden...

bebeğimin beşiği bebek arabası çoğu kıyafeti ana kucağı puseti ikinci el

bile isteye öyle tercih ettim
hastane çıkışı ve oyuncaklarını kendim yeni aldım

Esas beşik, oyuncak, bebek arabası oto koltuğu varsa kullanın. Bunlar çok para tutuyor. Versinler onlar da... Benim bebeğim 1.5 yaşında beşik puset gibi şeyleri verdim kullanıp geri verecekler. Kıyafetleri de fotoğraf çekmek ya da dışarı çıkmak için kullanılanları özendiklerinizi alın. Ev içindeki kıyafetler zaten iki giymede lekelenebiliyor yeni olsa da. Kıyafetlerin içinden seçin siz de...

Mavi giydirmek isteyen giydirsin ben istemezdim BEN! Allah’ım ya komik.

İmkanım yoksa olabilir ama imkanım varsa istemezdim.

Selam arkadaşlar bu durum benimde başıma gelmişti ama benim eltimin kızları vardı ilk başlarda ben yeni almak istiyordum ilk çocuk yeni kıyafet yeni beşik ama arkadaşım bebekler o kadar hızlı büyüyor ki o kadar kusuyor ki kıyafet bir yere kadar yetiştiremiyorum artık giyicek kıyafeti kalmıyordu sonra eltimin verdiklerini evde kullandım benim aldıklarımı dışarı çıkarken giydiriyordum beşikte verelim dediler ben kendi istediğim model var onu almak istiyorum diyince saygı gösterdiler kızım 4 yaşında hala eltimin kızlarının kıyafetlerini giyor hatta bunuda demek isterim ben kızıma hep mavi giydirdim bu benim tercihimdi saçıda yoktu erkek mi diye soranlar bile olmuştu

Ben de kuvet besik vs gibi seyleri cok yakinlarimdan alip kullandim.ama kiyafetlerini hep yeni aldim sevmiyorum kullanilmis kiyafet giydirmeyi.esim de hic hoslanmaz al cocuklara ne ihtiyaclari varsa der her zaman.hatta buyuk kizimin kiyafetleri kucugu de buyuturdu ama onlari hep gunluk giydirdim ona da ayni sekilde yeni aldim nedense digerine yeni alip kucuge kullanilmis giydirmek haksizlik gibi hisettiriyodu.
Araba besik onlari alabilirsiniz bence zibin gibi unisex seyler de alinabilir ama her ne kadar renkleri kiza uygun olsa da erkek cocuklarinin kiyafetleri kizlarinkine benzemiyor sahsen ben almazdim.

Lekeli, pis degillerse hiccc sorun degil bence. 2 gunde bir buyuyor bebekler, alsaniz zaten eskimeyecek. Siz yine istediginiz seyleri alin icinizde heves kalmasin ama gundelik kiyafetleri versin eltiniz.

Ayyyy ne güzel maşallah keltos muydu keltos bebekleri cok severim ama herkes ay masallah saçları var der ya bebeklere neden oyle bir algı varki bebek zaten kel olur büyür saçı olur bence :)

geçen bebeğe kıyafet alayım diye çıktım kızıma hep erkek reyonundan aldım
erkek sanmasalar bari

Ayyyy ne güzel maşallah keltos muydu keltos bebekleri cok severim ama herkes ay masallah saçları var der ya bebeklere neden oyle bir algı varki bebek zaten kel olur büyür saçı olur bence :)
Aynen canım 1 yaşına kadarda çıkmadı saçı bende kel bebekleri severdim 1yaşına kadar çıkmayınca saçları eşimle karar verdik saçlarını kesmiyoruz şimdi beline kadar maşallah

Eğer eltin iyi niyetliyse al giydir kullan bence. Sonradan lafını edebilecek kötü bir karakteri varsa hiç alma.

Keşke benim de kızım için bişeyler veren olsa. Ben de 2. el bişeyler aldım sattım internetten. İyi oluyor

Valla ben istemediğim halde görümcem eski olan ne varsa zorla verdi bende almadım tabi ilk çocukta zaten hevesliyim mağazaya insan girince dayanamıyo bide bi tane elbise vermişti beyaz ve ben aldım bunu kızına dedi! Bende evde bi bakıyım nasılmış dedim beyaz tütülü elbise ama inanın sanki ölmüş bi kumaştı artık nasıl yıkanmış ise türü sönmüş bitmiş ve rengi sapsarı olmuş yine de makineye attım yıkadım olmadı maf olmuş bende çöpe attım sonra duyunca morali bozuldu ama oda herşeye atlıyo zorla bebek arabasını verdi bana biz alırız dedim ama tabi eşimden para çıkmasın diye almamı istemedi ne o ne kaynanam zorla 1 buçuk yıl o eski arabayı kullandım inanın işkence gibiydi 10 kilo vardır sanırım tekerleri bozuk bide!. Şimdi ikinci yolda Allah'tan ablasından kalan kıyafetler var ben yine aldım tabi bide bebek arabası aldım keşke ilk yavrumda da alabilseymişim nasip işte

Aynen canım 1 yaşına kadarda çıkmadı saçı bende kel bebekleri severdim 1yaşına kadar çıkmayınca saçları eşimle karar verdik saçlarını kesmiyoruz şimdi beline kadar maşallah
Maşallah harika bazilari da kesiyorlar saclarini erkek trasi gurlessin diyeymis ne kadar kötü gözüküyor ama kiz çocuklarına oyle yapmalari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…