Siz Olsanız Napardiniz?

siz istediğiniz kadar uzak durun da eşinizi niye ailesini silmesi için zorluyorsunuz

bence de vicdanınız rahat olmasın zaten

bir de sanki eltiyle rolleri değiştirip anlatıyorsunuz gibi geldi bana nedense

herkesin öncelikleri farklıdır. anlayabilyorum sizi.
ama eşiniz ailesi ile seviyeli olmak isterse ztn kendisi gelir size öyle olucam der.
Benim eşim öyle mesela . ben kaç defa barıstırdım ailesi ile.
Ama ailesi hiç bir insanın kabul etmeyecegi şekilde insanlıktan cıkmış birileri.
O yüzden eşim kendisi seviye koydu.

Aşırı abartmışsın sen de eltini kıskanmışsın. Her şeyi kendine nispet olarak algılamışsın çünkü sen kıskanılacak ve nispet yapılacak insansın dimi?
Sen napıyorsan yap ama ortada hiçbir şey yokken eşine ne hakla mesafeli ol diyebilirsin ki? Hadsizlikten başka bir şey değil.

Evlilik çocuk oyuncağı çünkü, sizin eşinizle sorununuz olmasa da ortada çocuk varken bence de boşanın siz.
Evlilik olgunluğuna sahip bir birey değilsiniz.
Sizin Beklentilerinizi karşılamadılar diye eşinizi de doldurmayın.
Kardeşleri Bayram’da gelmemiş, taraf seçmiş bilmem ne... size ne? Kardeş sizin değil, yapılan size yapılmamış. Eşiniz kendi kararını veremeyecek kadar basiretsiz biri mi?

Siz görüşmeyebilirsiniz ki onun için bile elle tutulur doğru düzgün bir sebep yol ortada. Bayramdan bayrama görüşülebilir en azından...
ama eşinize karışamazsınız.
Hatta çocuğunuzu götürmek istese bana göre ona da izin vermek durumundasınız...

acımasız yorumlar başladı bile..
klasik kk

Acımasız olmak ile alakası yok. Ama başkalarının ailesini ego tripler yüzünden darma duman yapmak kimsenin haddine degil. Çocukları ego tripler yüzünden yalnızlığa mahkum etmek nedir? Bunu kendimede devamli hatirlatirim. Tek başkasına demem.

gerçekten bu yüzden boşanalım mı dediniz?

Aslında boşanmak falan istemiyor, eşinin de görüşmesini istemediği için güya vicdan yapıyor benim yüzünden diye. Ileride eşi bu durumdan şikayet ettiğinde ben sana ayrılalım demiştim diyerek vicdan rahatlatacak. Işte bunlar hep taktik...

Hem bosanmayi teklif/tehdit et, sonra "yok kendi mesafe koydu" diye kendini ikna etmeye çalış. Gerçi böyle bir saçmalığa boyun eğen adama asıl ne demeli. Ama benim bildiğim: kendi ailesini kadın uğruna kenara atan adam, gün gelir başka bir kadın için o kadını yana atar. Büyük beklentiye girmemek lazım.

Kenara atar mi bilmem ama böyle gitmez bence, arada ciddi kavga sorun yok. Eş kişisi şikayet etmeye başlar yakında.

Benim cocuklarimi da kayinvalide eltim kiskanacak diye opup koklamasa sahsen ben de aratirim ona o torunu. Esit davranmak zorundalar ki boyle huzursuzluk cikmasin. Konu sahibi esi tarafindan desteklenmek karsi tarafa da kiymetini göstersin istiyor. Bence cok da mantiksiz degil.

adam blöfü görse de e peki tamam boşanalım dese adam suçlu olacak.

acımasız yorumlar başladı bile..
klasik kk
Buyurun siz yapıcı yorum yapın o zaman :)
Sanırım bunu yapmakta zorlandığınız, mantıklı bir gerekçe bulamayacağınız için, ben yine se tarafımı belli edeyim dediniz...

Kimse kimsenin ailesi ile münasebetine mudahele edemez. Kadın veya erkek bu meselede fark Yok.
O zaman erkek aynı şeyi yapsın...
kadının ailesinden torunlarına bakmasını, erzak getirmesini, arada evlerini temizlemesini beklesin. Olmayınca küssün.
Bayramda ayağına gelmediler diye karısına da görüşmesine izin vermesin.
O zaman kıyametler kopar ama değil mi?

ben yorumumu yaptım zaten geriye dönüp bakarsanız görürsünüz.
herkesin hayat kalıpları kendinedir. belirli bi kalıp yoktur. Böyle müdahale edemez sunu yapamaz diye bi dünya yok.
her evlilikte farklıdır kendi içinde. siz de öyledir baskasında öyle degildir. Bu kadar basit.

haddine degildir falan tarzında konuşmalrı kast ettim . acımasızca diye. kelime itibariyle 'haddi degil ' > acımasızca bi yorum .

cevap da buydu.

boşanmakta bana göre ; anca aldatınca , büyük yalan söyleyince olur.
konu sahibi başka bi öncelikten dolayı bunu boşanma sebebi olarak görebilir onun kararı.
Ama ayrılık kelimesi asla blöfe konu edilecek bi konu degil.

O zaman ben size "haddi değil" kelimesini neden kullandığımı kendi ailemden örnek vererek anlatıyım. Bizim bir yenge sagolsun rahmetli dayımı böyle numaralarla (evet bosanma tehditi/teklifi numaradir) o kadar doldurdu ki, kendi ailesine düşman oldu adam. Aklınıza hangi iftiralar gelse attı. "beni kıskanıyorlar, benden caldilar" ve daha neler neler. Ne o adam bize dayilik yapabildi nede biz ona yeğenlik. Dayim hastalandiginda annem yinede hastaneye ziyaretine gitti (araya nerdeyse 15 sene bir küslük girmiş). Dayim sonunda ne kadar büyük bir hata ettiğini anladı ama aniden vefat ettiği için, onunla tek bir güzel anımız yok. Ve işin garip tarafı ne biliyormusunuz? Birden bire o ortalığı karıştıran yengemiz bizimle görüşmeye çalıştı. Sayesinde dayimdan ve kuzenlerimden mahrum büyüdük ayni yerde kaldığımız halde. O kadına hakkım asla helal değildir. Ve bana göre ortada ciddi durumlar yoksa (mesela asaglama, şiddet) hiç kimsenin ailelerin dağılmasına sebeb vermeye hakkı yok. Konu sahibinin çocuğu ayni benim gibi annelerin babalarin egoları yüzünden akrabalarindan mahrum büyüyecek. Kv hata etmiş olabilir. Derdi varsa gidip eltiyi yerine oturtsun. Onun yerine hem eşinin hemde çocuğunun aile bağlarını zedeliyor sırf bir kişi yüzünden. Ilerde onun çocuğu da sorar nedenini. Ona da bu açıklamalar yetersiz gelecektir emin olun.

Siz kelimeleri acımasızca bulmuşsunuz. Ben kendimi adam yerine koyduğumda
Ya boşanalım ya ailenle görüşme, ültimatomunu çok daha acımasızca buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…