Siz Olsanız Napardiniz?

bu hayatta ögrendiğim önemli bir konuda biri birine küsüyorsa. ya da konuşmuyorsa 2 taraf . suç sadece bir kişide degil.
ben arkadasım bile küsse neden böyle oldu ben hata ettim diyebiliyorum . sclu da olsa biri birinin gönlünü alabilir. ya da 3 günlük dünyada küs olmayalım der. ama karsı taraf sürekli red ederse kişininde yapacak bişeyi yok.

yani sizin konunuzda şunu görüyorum . kimse kimsenin aklı ile hareket etmemeli.
ederse de bedelini kendi ve cocukları ceker.
benim hayatımda da küskünlükler mevcut . ama ben kendimi yırtsamda kimse barısmadı.
daha cok da beni sucladılar kendilerince. tavır aldılar.

evlilik önemli bir müessese. kimse eşinin hakkını yedirmeyecek. salak yerine koydurmıcak.

cünkü anne baba kardes olmak da sürekli birini sömürmek ve kullanmak üzerine kurulu bir yüce kurum degil.
aksi halde acılmış konular gibi millet görümcesi için 2 saat önce uyanır kocasına kahvaltı hazırlar azarını da yer oturur.
herkes kendi hayatında önceliklerini belirleyecek ona göre davranacak.

benim eşim , ailem beni üzerse görüşmemi istemeyebilir kendimi iyi hissedeyim diye. ama evet görüşme , görşürsen boşarım diyemez.
İyi niyetli ve akıllı olmazsak, başkalarının bize mecbır ettigi hayatları yasarız

Bence eşine şu mesajı veriyor; ya ailen ya ben, kafamı bozma gerekirse boşanmaktan çekinmem.

Konu sahibinin yazdıklarını 2 kere okudum. Ortada bir şey yokken kendi kendine olaylar yaratmış. Eltim benim herşeyimi kıskanıyordan girmiş taraf tutmadan çıkmış. Kaynana, görümce, kayınpeder vs. bir şeye karışsa o kim oluyor da bana karışıyor diyerek kaynanayı dış kapının mandalı yap, dışkapının mandalları oğullarını aramayınca da tavrı kendine yapılıyormuş gibi hisset ve ortamı ger, eşinin ailesine gitmesine kız hatta aba altından sopa göster ve bak boşanırım haaaa iletisini gönder.

ek olarak sizin durumunuza da üzüldüm . keşke yengeniz kendi aklı ile kocasını idare etmeseydi. dayınızda kendi aklını dinleseydi.
ben de cok agır seyler yasadım . kv dem kendi evinden bizi cıkarıp kendine yazlıklar aldı. bizi parasıyla terbiye etmeye calıştı.
kurbanda verdigimiz etleri, evde biz yokken kapının önüne koydu ortada sebep yokken.
eşim askere gitti bir gün olsun ne eşimi aradılar ne beni ihtiyacın var mı die?

ben hala eşim için aglarım. aileni ara ilerde vicdan azabı yapma kendine.
kendisi diyor ki onlar bana evlatlık muamelesi yaptılar.

hala düşünyrm ondan habersiz evime cagırmayı barıstırmayı. 1 degil 4-5 kere barıstırdım. eşimle küsüp bana da küsüyorlar.
ben de artık akıl saglıgım için onların ilşkisine karısmamayı uygun gördüm.

o konusursa konusuyrm susarsa susuyrm.
cunkü onun ailesi. keşke eşimle bi problemleri oldugunda ailesi beni arasada insan yerine koyup ayrı bir birey oldugumuzu kabul etse.

Evet iki taraf suçlu. Dayım karısının lafı ile kalp hastası olan annesini dövebiliyorsa onunda ne kadar akilsiz olduğu belli. Anneme de sordum neden bu kadar küslüge müsaade verdiklerini bir kişi yüzünden. Ama öyle olarlar oldu ki korktuğunu anlıyorum. Bir aileyi bir arada tutmak zor.insan kendi egosunu terbiye etmeli her zaman. İşte yok şu beni kiskandi, bana nispet fotoğraf paylaştı aslında hic ciddiye alınmayacak hususlar. Konu sahibinin annesi de aile birligine korkup konu sahibini elti kadar belalı kadar görmediğinden açık konuşmuş bence. Esinizin ailesine küsmesinin kendine göre sebebleri olabilir. Kırgınlıklari vardır, ama kendisi uzak duruyorsa yapabikecek pek birsey yok. En azından siz sebeb olmamışsıniz. Üstüne barıştırmaya caba göstermişsiniz. Yani eşinize yinede desteksiniz. Insallah onlarda hatalarını anlarlar bir gün

size hakaret etmemişler
sizin yüzünüze kötü konuşmamışlar ve muhtemelen diğer elti yanlarında siz uzak mesafedesiniz uzakta ki problem çıkarsa katlanılırda yakındaki problem çıkarırsa problem 2 ye katlanır bu yüzden görmememizlikten gelin
eşiniz gitsin gelsin görüşsün siz istersenz görüşmeyin

boşanma seçeneği sunman resmen tehdit etmişsin adamı. mesafesini koysun eşin isterse ama kötü zamanda falan tabiki yanlarında olacak. sen görüşme hiçbir şekilde eşinde mesafeli olsun yeter. yani ölüm olur bişey olur tabiki eşin koşacak

İşte sırf bu sorulardan korktuğum için çocuklarımı sorun yaşadığım kapılara elini tutup götürdüm.İstedim ki bu akraba bağını hissetsinler,hissedemeseler de en azından,"bizi görüştürmedin,elbette bize ilgi göstermezler tanımazlar"cümlesini kurmasınlar bana.Zorlandım aslında bunu yaparken,kapılar ardında çocuklara vaatlerle kalmaya iknalar,vs,fakat eşimle kararlı durduk,bırakmadık,bizimle gidip geldiler çocuklarımız.Şimdi kendileri tanıyor eksi ve artılarıyla,iyiki de öyle yapmışım,bu yükü taşıyamazmışım daha iyi anlıyorum

Işin kötü tarafı o kopukluklari çocuklar sonradan toparliyamiyor çoğu zaman. Benim kuzenlerim ve onların çocukları ile bir türlü bir bağım yok. Ayni onların benim çocuklarımla. Yabancı gibiyiz. Simdi cocuklarimin bir sürü görmediği ve görüşmediği yaşıt akrabası var. Gidip gelmekle iyi etmişsiniz. Çocukları neyin ne olduğunu zamanla çözüyor zaten. Ama en azindan tanıma sanslarini ellerinden almadiniz. Ben kimseye kendini ezdirsin demiyorum zaten.Konu sahibi yalnız bırakılmışsa ve çocuğu da yalnız bırakılmışsa bu büyük haksızlık. Heleki sebeb sırf bir eltinin kaprisi ise. Kırgınlığını, beklentilerini dile getirmek lazim. Onlara telafi etme şansı vermek lazım. Şimdi bu durumda ego savaşların en büyük kurbanı o çocuk ve eş. Ben konu sahibinin kırılmakta haksız olduğunu iddia edmiyorum zaten.

Yorumlara genel bir cevap vermek istiyorum. Boşanma asla tehdit değil enine boyuna düşünülmüş bir karar. İnsanların karakterini bilmeyince kararlılığı hakkında da bilgi sahibi olunamiyor her zaman. Evet dışardan bakınca sizlerin de söylediği gibi çok haksız ve nedensiz görünüyor ama şu yüreğime gelin de anlatın bı, anlamıyor bir türlü... Çok kırgınım...

neden eşinizin ailesine bu kadar anlam yüklediniz ki????
bırakın yanınızda olmasınlar eşiniz yanınızda ise sorun yok demektir.
kendi ailenizle vakit geçirin boş zamanlarda başka şehirde olmaları engel değilki buna, benimde ailem ayrı şehirde eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz yakın sayılmayız pek sıkta görüşmeyiz ama benim için olmasalarda olur kendi ailem bana yetiyor ...

bana E Epiks in yerinde olmayı mı istersin eltisinin mi diye sorsalar kesinlikle seni seçerim. eltin gibi her gün kaynana görümce çekmektense.
anlıyorum sana gösterilmeyen ilginin ona gösterilmesine içerlemişsin ama inan boşanmayı ağza alacak kadar büyük bir olayınız yok.
konu komşu arkadaş akraba gibi olmuyor demişsiniz, inanın kendi akrabalarımızdan (bak kocamın akrabası demiyorum kendi akrabalarım) bin kat daha yakınımız olan komşularımız arkadaşlarımız var. akrabalarıma değişmem

Enine boyuna da olsa eşiniz için tehdittir bu.Adam"eşimmi ailemmi"denklemini çözmek zorunda ki,bunu bana eşim yapsa,bu kadar seviyeyi düşürse,gözümü kırpmadan ailem derim ki aileci biri değilim asla.

Ailesini bir çırpıda böyle bit bir sebebe terk eden erkek yakındır sizi de siler.

Ne var konunuzda anlamadım , uzatilacak bir mevzu yok. Sen gorusmeyeceksen görüşme niye eşine karışıyorsun.

Yarın senin gelinde sana aynısını yapacak,yapmalı.

Sizin gibiler işte aileyi dağıtır.

Ailenle gorusmeyeceksen . Tamam bana sen lazımsın. Ne saçma bir ilişki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…