- Konu Sahibi derinnefes
-
sanırım ondan ama beni kendileri pek güçlü de görmez sen anlamazsın tavrında dürekli..a ama benm tek bir duam vardır onun da bacısı var evli.. umarım aynısını çeker o da.Her zaman güçlü kadın olduğun için adamda aman ne olacak yeaaa geçer diyor heralde..
maalesef demekki düzen böyle demek gerek. evli değilmişsin inanki şu anda yerinde olup doğru insanı beklemeyi cok isterdim..teşekkür ederm tavsiyeniz için genelde nane limon zencefil yapıyordum ama bunu da deneyeceğim. zaten eşim öyle dedikten sonra gözlerim açıldı :)bir eşim yok dolayısıyla ancak annemden örnek verebileceğim 25 yıldır evliler annem ve babam ayrıca benim annem de öğretmen ama ben 20 senede annemi 5 kere yatakta görmemişimdir ve evet babam da tıpkı eşinizin verdiği tepkiyi verir annem hasta olduğunda ancak dikkat ettiğimde babam genel olarak hiç kimsenin hastalığıyla ilgilenmediğini gördüm yani el olmakla ilgili değil de mesele annesi grip-nezle olup yatağa düştüğünde onun da üstüne düşmez mesela ,olay erkek olmakla ilgili bence yani kendisi hasta olunca ortalığı inletip sen hasta olduğunda; ne var canım sen de herşeyden nem kapıyorsun gibi bir tavra bürünmesi de bu yüzden bence ama her şey bir yana ilgi beklemek de hakkın ve bunun için kimse seni suçlayamaz . son olarak naçizane bir önerim taze zencefili rendeleyip sonra da bir tülbentten geçirip çıkan suyu içerseniz kısa zamanda kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissedersiniz(tadı biraz acı ama zaten bir zencefilden az su çıkıyor onu da dikin kafanıza )hiiç bir şeyiniz kalmaz.
zamanında
AYY NE KADAR MONOTON BİR MESLEK
diye tercihte bulunmadığım öğretmenlik için
şimdi binlerce kez pişmanım
saat üçbucukta evde olmak resmi tatiller hava muhalefet tatilleri yaz tatili sömestr
işin açıkcası bence öğretmenler rahatına düşkün oluyor
benimde eşim öğretmen yanlış anlama buyüzden
ancak demek istediğim o ki
sen sık rahatsızlanmanı mesleğin ile bağdaştırarark hata yapıyorsun ü,
ağır işlerde özel sektörde çalışsaydın cidden yataktan çıkamazmışsın
diğer konuda tamamen haklısın
eşinin o bir tas çorbayı kendi hazırlanması gerekiyordu
sana söyletmesi bile hata iken
söylemişken yapmaması ayıp
hele hele
sık hastalanmandan gem vurması
hödüklük olmuş
ancak bence derdi hastalanmış olmandan ziyade
benimde hissettiğim şu nazlı ve çıtkırıldım halin
biraz dirayetli olmakta fayda var
hastalık herkes için
ama sürekli de mızmızlanıp başım ağrıyor boğazım ağrıyor diyorsan
göze batmış olabilir
RAHATA ÇOK ALIŞKIN
olduğun için diye düşündürdü bana
senin çalıştığının 3 katını rahat çalışıyor ortalama bir özel sektör çalışanı
bu nedenle mi bilemem ama
daha dinç olup kolay kolay da ben hastayım diye dillendirmez
yanlış anlama
belkide ciddi bir rahatsızlık geçirdin ve eşinin ilgisini bekledin
ama anlaşılan eşinde benim gibi bir intiba oluşturmuşssun
Sanki biraz anlayışsız bir yorum olmuş.Tabiki iyi günde kötü günde bir birliktelik olmalı..Mesleğiyle alakası yok ki ,hastalık hastalıktır.Ben de mesela bir sağlıkçı olarak 16 saatte 700 hasta gördüğüm için bir hasta vız geliyor tırıs gidiyor..Yada yoğunbakımda çalışırken yoğun bedensel atıklarla uğraşırken,''kötü hijyenli'' ağız bakımını yaparken, yatak banyosunu yaptırırken,idrar sondası takarken, acilde mide lavajı yaparken, BİR TAS ÇORBA ve iyileşmesini beklemek nedir Allah aşkına.. Şimdi bir yakınımın hasta olması vız geliyor tırıs gidiyor..Ozaman eşi de sağlıkçı olsa ne yapacakmış dememiz lazım..zamanında
AYY NE KADAR MONOTON BİR MESLEK
diye tercihte bulunmadığım öğretmenlik için
şimdi binlerce kez pişmanım
saat üçbucukta evde olmak resmi tatiller hava muhalefet tatilleri yaz tatili sömestr
işin açıkcası bence öğretmenler rahatına düşkün oluyor
benimde eşim öğretmen yanlış anlama buyüzden
ancak demek istediğim o ki
sen sık rahatsızlanmanı mesleğin ile bağdaştırarark hata yapıyorsun ü,
ağır işlerde özel sektörde çalışsaydın cidden yataktan çıkamazmışsın
diğer konuda tamamen haklısın
eşinin o bir tas çorbayı kendi hazırlanması gerekiyordu
sana söyletmesi bile hata iken
söylemişken yapmaması ayıp
hele hele
sık hastalanmandan gem vurması
hödüklük olmuş
ancak bence derdi hastalanmış olmandan ziyade
benimde hissettiğim şu nazlı ve çıtkırıldım halin
biraz dirayetli olmakta fayda var
hastalık herkes için
ama sürekli de mızmızlanıp başım ağrıyor boğazım ağrıyor diyorsan
göze batmış olabilir
RAHATA ÇOK ALIŞKIN
olduğun için diye düşündürdü bana
senin çalıştığının 3 katını rahat çalışıyor ortalama bir özel sektör çalışanı
bu nedenle mi bilemem ama
daha dinç olup kolay kolay da ben hastayım diye dillendirmez
yanlış anlama
belkide ciddi bir rahatsızlık geçirdin ve eşinin ilgisini bekledin
ama anlaşılan eşinde benim gibi bir intiba oluşturmuşssun
eğer bana aynı oldugu gibi ailesine de olsaydı tavır almazdım. mesela şimdi görümcemi arıyor eniştem bizi alıcak önce biraz seni geç alıcak haberin olsun die. halbuki kendisinin bana haber vermemişliği bile vardır.eşine tavır alma hepsi aynı emin ol
sadece cilve naz yap daha karlı çıkarsın
Sanki biraz anlayışsız bir yorum olmuş.Tabiki iyi günde kötü günde bir birliktelik olmalı..Mesleğiyle alakası yok ki ,hastalık hastalıktır.Ben de mesela bir sağlıkçı olarak 16 saatte 700 hasta gördüğüm için bir hasta vız geliyor tırıs gidiyor..Yada yoğunbakımda çalışırken yoğun bedensel atıklarla uğraşırken,''kötü hijyenli'' ağız bakımını yaparken, yatak banyosunu yaptırırken,idrar sondası takarken, acilde mide lavajı yaparken, BİR TAS ÇORBA ve iyileşmesini beklemek nedir Allah aşkına.. Şimdi bir yakınımın hasta olması vız geliyor tırıs gidiyor..Ozaman eşi de sağlıkçı olsa ne yapacakmış dememiz lazım..
Geleceğimi gördüm sende. Bende öğretmenlik okuyorum son senemdeyim. Kendimi sürekli hasta ve yorgun hissederim, okula gitmek bile yorar beni. Bulaşık yıkarım, yemek yaparım bunlar aşırı enerji kaybetmeme neden olur, sonrasında saatlerce yatmak isterim. Çok şükür ki sözlüm 2 senedir bu konuda bana çok destek oluyor. Yorgun hissettiğimde yemeği o yapar, genelde bulaşıkları yıkar, ev işinde sürekli yardımcı olur. Dur sen yapma ben yaparım modunda hep, 2 senedir bu hiç değişmedi. Ama bu nereye kadar böyle gider bilmiyorum, isyan etmesinden çok korkuyorum, ne biçim kadınsın demesinden.. Ama inan sürekli o kadar yorgun hissediyorum ki aksi şekilde davranamıyorum. Sürekli de hasta olurum zaten. İleride de aynı senin gibi olacağım, daha beteri belki.. Eşine darılmakta da haklısın, ama o da belki isyan etmekte haklıdır, ay bilmiyorum ki
Öyle alismis demekki bastan...
Sende bundan sonra , Onun sana davrandigi gibi davranirsin...
Sadece erkeklere göre olduğunu düşünmüyorum ben, eşinizin hep başı ağrısa keyifsiz modda olsa sürekli sizinde hoşunuza gitmez, ne derece hasta takılıyosunuz tabi bilemem ama onun açısından da bi bakın..
Teyzem'e yakınırım bazen mıy mıy modunda "ay çok yoruluyorum, üff hasta gibiyim" falan diye kızım eşinede böyle söylenip durma çok itici derSizde sorgulayın kendinizi
eşin çok düşüncesizlik etmiş cnm jaklısın
Yazdıklarınızı okuduktan sonra evlenince ben de nazlı olmaya karar verdim. Zaten daha şimdiden hasta olunca naz yapıp nişanlımı çağırıyorum evde bana baksın diye, çorbamı yaptırıyorum,bulaşıklara kadar yıkamıştı hatta bi kez.
Bundan sonra da aynen devam edeyim. Hiç acımayayım ona,
( böyle davrandığım için iç güdülerimle gurur duydum şu an)
Öğretmen olmanla sürekli konuşmanla hasta olmanın pek alakası yok.Önce kendinle ilgili problemi çözmelisin.Sürekli hasta modda olduğun için eşin de artık bunu ciddiye almıyor bence.Bir insanın sürekli hasta modda olması pek normal değil.Benim mesleğim öğretmenlik oldugu için ve sürekli de konuştuğum için boğazım ve başım ağrıyor..haliyle sürekli hasta gbi bir moddayım.ama ev işlerimi aksatmam sabahtan akşama kadar da yatmam zaten yatamam. okulum 15.30 da bitiyor eve gelıyorum 1 saat spor yapıyorum daha dinc hissedim die. eve gelip eşime yemek hazırlıyorum duşumu alıyorum ve onu karşılamaya hazırlanıyorum. yemek yiyoruz ben mutfağı topluyorum kahve vs içiçeksek onu bazen ben bazen eşim hazırlyor.hazırlamıyorsak ben de yatıp uzanıyorum. hatta tv yattığımız o da da coğu kez uyuyp kalıyorum. neyse asıl konuya gelim..bu cumartesi düğüne gittk istanbula dönüşte trafikte cok bekledık cadde tarafında takılacaktık bunu da ben istedim eşimle hazır başbaşa cıkmışken cunku görümcemlerden cok fırsat bulamıyoruz daha doğrusu eşim de sürekli birilerini çağırma derdinde. neyse ben yolda açıktım eşimde ne yicez şimdi sağlıksız dedi. eve gelene kdr açlıktan öldm.. neyse eve geldk hazırladım bişiler yedik..ben duşumu aldım kahvemi içtim geç vakit uyuduk..daha sonra sabah perttim..boğazım bir yandan baş ağrım bir yandan ama kalktım eşime kahvaltı hazırladım yedik yine yattık. şunu da söylemeden geçemicem ben ne zaman hasta olsam eşimde hasta olur ya da kötü olur yatar. neyse bunu bir sebeple görümcemler çağırdı taa 3 saat sonra geldi. işte ben cok kötü oldum vs. sonra ben de beklıyorum ki bana bir çorba yapsın da sıcacık içeyim die. ben de bundan istedim. sonra bizimkiler sana balık gönderdi dedi. ben de şimdi o bana iyi gelmezki dedi. ben de dedim keşke erken gelseydn biraz dışarı cıkar yürürdük kendime gelirdim dedim. başladı işte sen de cok hasta oluyorsun filan demeye. başımdan aşağı kaynar su döküldü. ben de dedimki ben ne zaman hasta oldugumda yattım dedm hep kendim kendimi iyileştirmeye çalıştım az biraz iyi hissedince ayağa kalkıyordum dedim. içimden tek geçen kelime nankör oldu. ben de cıktım hava almaya dışarıda corbamı içtim geldim.
sabahta ona okula giderken aynaya not yazdım ben iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta derken sen iyi günde sağlıkta demek istemişsin diye..daha bundan sonra ssana derdimi anlatacak kelime bulamam dedim..
kızlar bu erkekler böylemi..kendi ailesi ablası olunca o kdr düşünceliki..aama eliz ya ondan herhalde bu..
o kdr soğuyorumki anlatamam..
Ama kimseye sevdiklerimize,tek bir Allah kuluna nazının geçmediğini bilmek de ayrı üzer tamtatam.Ben o zaman bu mesleği sadece para için yapıyorum..Para için yapmasam etrafımdaki hiç kimsenin nazını çekmem demek ki..Yada para için naz çekiliyor ama dostluk için aile için evlilik için naz çekilmiyor ozaman..Para için yaptıklarımıza bak..dostluk ,aile ,evlilik için yaptıklarımıza bak ozaman...Para için yapmayacaklarımızı yapmışız ama sevdiklerimiz için yapmamız gerekenleri yapmaktan imtina etmiş,z ozaman...Ortaya çıkan durum bu..
zaten sanırım beni de üzen o.. eşimin bir tavrı var zaten ben naz çekmemki kim gelirse gelsin..kvalidem de derki benim oğlum bakar sen ne istediğini söyle. annesi de hep hasta oluyor güya ama o hiç kendine acımadığı için. biz acıdıgımız için hasta oluyorz.. doğru söylüyorsunuz para konusunda haklısınız ama ben kendim de dahil olmak üzere işini para için değil severek yapan insanlar biliyorum..Ama kimseye sevdiklerimize,tek bir Allah kuluna nazının geçmediğini bilmek de ayrı üzer tamtatam.Ben o zaman bu mesleği sadece para için yapıyorum..Para için yapmasam etrafımdaki hiç kimsenin nazını çekmem demek ki..Yada para için naz çekiliyor ama dostluk için aile için evlilik için naz çekilmiyor ozaman..Para için yaptıklarımıza bak..dostluk ,aile ,evlilik için yaptıklarımıza bak ozaman...Para için yapmayacaklarımızı yapmışız ama sevdiklerimiz için yapmamız gerekenleri yapmaktan imtina etmiş,z ozaman...Ortaya çıkan durum bu..
bu dediğini<i gözzden geçirip kendimi biraz daha sorgulayacağım en azndan ne kdr şikayetçiyim diye çetele tutucağım..evet bunu eşim için değil kendim için yapacağımÖğretmen olmanla sürekli konuşmanla hasta olmanın pek alakası yok.Önce kendinle ilgili problemi çözmelisin.Sürekli hasta modda olduğun için eşin de artık bunu ciddiye almıyor bence.Bir insanın sürekli hasta modda olması pek normal değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?