siz olsanız ne yapardınız en azından bundan sonra

maalesef demekki düzen böyle demek gerek. evli değilmişsin inanki şu anda yerinde olup doğru insanı beklemeyi cok isterdim..teşekkür ederm tavsiyeniz için genelde nane limon zencefil yapıyordum ama bunu da deneyeceğim. zaten eşim öyle dedikten sonra gözlerim açıldı :)

Bahsettiğin hastalık farenjit, ben senelerdir yaşıyorum onu çekmeyen bilmez
Biraz iyi hissedersin, ertesi gün yine dökülürsün, çünkü iyileşmeden yeniden yüksek sesle konuşma maratonu başlar
Öyle bir halsizlik yapar ki taş taşımıştan beter olursun, eşine okut bunları
İkide bir hasta oluyorsun diyeceğine, aslında hiç iyileşmediğini fark etsin bi zahmet
Aslında hepsi böyle; eşimin başı ağrısa nazından üç gün oturamazsın, ben hasta olunca geçer geçer :) değişik modeli yok bunların galiba:)

Biraz rahatıma düşkünlükten ziyade değil de biraz fazla ilgi beklememten belki de bu mızmız halim öyle diyim. he mızmızda değilim ama bir tür ilgi isteği işte. hastalıgımı mesleğimle bağdaştırmam şu nedenle oldu asla yanlış anlamayaın benm de 2 yıl özelde çalışp öğretmenliğe geçmişliğim var. ama hastalıkla onu şu nedenle bağdaştırdım yorulyorum demek istemedm ders anlatırken terliyorum, üşüyorum. daha sonra o kdr öğrenciyle birliktesiniz kimisi özenli kimisi özensiz haliyle çabuk mikrop kapıyorsunuz ben bu şekilde düşünüyorm .

Sanki biraz anlayışsız bir yorum olmuş.Tabiki iyi günde kötü günde bir birliktelik olmalı..Mesleğiyle alakası yok ki ,hastalık hastalıktır.Ben de mesela bir sağlıkçı olarak 16 saatte 700 hasta gördüğüm için bir hasta vız geliyor tırıs gidiyor..Yada yoğunbakımda çalışırken yoğun bedensel atıklarla uğraşırken,''kötü hijyenli'' ağız bakımını yaparken, yatak banyosunu yaptırırken,idrar sondası takarken, acilde mide lavajı yaparken, BİR TAS ÇORBA ve iyileşmesini beklemek nedir Allah aşkına.. Şimdi bir yakınımın hasta olması vız geliyor tırıs gidiyor..Ozaman eşi de sağlıkçı olsa ne yapacakmış dememiz lazım..

eşine tavır alma hepsi aynı emin ol
sadece cilve naz yap daha karlı çıkarsın
eğer bana aynı oldugu gibi ailesine de olsaydı tavır almazdım. mesela şimdi görümcemi arıyor eniştem bizi alıcak önce biraz seni geç alıcak haberin olsun die. halbuki kendisinin bana haber vermemişliği bile vardır.

Geleceğimi gördüm sende. Bende öğretmenlik okuyorum son senemdeyim. Kendimi sürekli hasta ve yorgun hissederim, okula gitmek bile yorar beni. Bulaşık yıkarım, yemek yaparım bunlar aşırı enerji kaybetmeme neden olur, sonrasında saatlerce yatmak isterim. Çok şükür ki sözlüm 2 senedir bu konuda bana çok destek oluyor. Yorgun hissettiğimde yemeği o yapar, genelde bulaşıkları yıkar, ev işinde sürekli yardımcı olur. Dur sen yapma ben yaparım modunda hep, 2 senedir bu hiç değişmedi. Ama bu nereye kadar böyle gider bilmiyorum, isyan etmesinden çok korkuyorum, ne biçim kadınsın demesinden.. Ama inan sürekli o kadar yorgun hissediyorum ki aksi şekilde davranamıyorum. Sürekli de hasta olurum zaten. İleride de aynı senin gibi olacağım, daha beteri belki.. Eşine darılmakta da haklısın, ama o da belki isyan etmekte haklıdır, ay bilmiyorum ki

Öyle alismis demekki bastan...

Sende bundan sonra , Onun sana davrandigi gibi davranirsin...

Sadece erkeklere göre olduğunu düşünmüyorum ben, eşinizin hep başı ağrısa keyifsiz modda olsa sürekli sizinde hoşunuza gitmez, ne derece hasta takılıyosunuz tabi bilemem ama onun açısından da bi bakın..
Teyzem'e yakınırım bazen mıy mıy modunda "ay çok yoruluyorum, üff hasta gibiyim" falan diye kızım eşinede böyle söylenip durma çok itici der Sizde sorgulayın kendinizi

Yazdıklarınızı okuduktan sonra evlenince ben de nazlı olmaya karar verdim. Zaten daha şimdiden hasta olunca naz yapıp nişanlımı çağırıyorum evde bana baksın diye, çorbamı yaptırıyorum,bulaşıklara kadar yıkamıştı hatta bi kez.
Bundan sonra da aynen devam edeyim. Hiç acımayayım ona,
( böyle davrandığım için iç güdülerimle gurur duydum şu an)

ACI EŞİĞİ diye bir kavramı duymuşsunuzdur muhtemelen
bu bazı insanların aynı şiddettte ki bir baş ağrısı için verdikleri tepkilerdeki farklılıkları ifade ediyor
kimi insan başım ağrıyor diyerek şakaklarına masaj yapmakla yetinirken
kimisi ise
yatak döşek yatıp ahlayıp sızlıyor

ve genelde acı eşiği düşük olan insanlar rahat hayat şartlarına sahip kişiler oluyor (çokta yorulmamış çokta yıpranmamış anlamında)
bende öğretmenlik mesleğini raht bir meslek olarak görüyorum
evet elbetteki kendine munhasır zorlukları vardır
ancak dışarı ile karşılaştırıldığında
bariz bir rahatlık sözkonusu

niyetim acımasız bir yorum yapmak değil
ancak DİRAYET olmalı herkeste
çok konuştum boğazım ağrıdı diyerek sızlanıldığında
1 gün 2 gün sorun olmaz
ama herhafta haftada 3 gün böyle ise insan
o zaman karşındaki kişiye de hakvermek lazım

konu sahibi böyle olduğu için demek istemiyorum
anlatmak istediğim
eşinde yarattığı bu intibayı değiştirmeli

eşime başım ağrıyor dersem seferber olur
nedeni beni konu sahibin eşinden fazla seviyor olması değil
yada çok hassas yada duyarlı olması da değil

nedeni ben bunu söylüyorsam
ortada büyük bir sorun vardır
demekki canıma tak etmiştir
ve o da bunun farkındadır

Ama kimseye sevdiklerimize,tek bir Allah kuluna nazının geçmediğini bilmek de ayrı üzer tamtatam.Ben o zaman bu mesleği sadece para için yapıyorum..Para için yapmasam etrafımdaki hiç kimsenin nazını çekmem demek ki..Yada para için naz çekiliyor ama dostluk için aile için evlilik için naz çekilmiyor ozaman..Para için yaptıklarımıza bak..dostluk ,aile ,evlilik için yaptıklarımıza bak ozaman...Para için yapmayacaklarımızı yapmışız ama sevdiklerimiz için yapmamız gerekenleri yapmaktan imtina etmiş,z ozaman...Ortaya çıkan durum bu..

Ya inanki ben önceden hiç yorulmuyordum sabah 6 akşam 12 gece 3 lere kadar ders çalışıyordum baş ağırısı nedir bilmedm. ama evlenince bazı şeyler de yıprattı beni beklentiler belki de. inşallah sözln isyan etmez.. eşim hiçbir zaaman hastayken benle ilgilenmediki belki bir kez olsun ilgilenseydi ben de ona yazık ilgilenıyor benle idiyip böyle olmazdım bilemedm ya..içimde bir soğukluk ve iticilk var ona karşı.

Öyle alismis demekki bastan...

Sende bundan sonra , Onun sana davrandigi gibi davranirsin...

sanırım en doğrusu..

hayır cidden sürekli o modda değilim ama kış gelir üşürüm kışı sevmem. ama yine de bir ara sorgulayacağım kendimi..

eşin çok düşüncesizlik etmiş cnm jaklısın

wallah allah duysun sesimi de anlasın hatasını başka bişi istemem.

doğru yoldasın canım aynen devam:)))

Öğretmen olmanla sürekli konuşmanla hasta olmanın pek alakası yok.Önce kendinle ilgili problemi çözmelisin.Sürekli hasta modda olduğun için eşin de artık bunu ciddiye almıyor bence.Bir insanın sürekli hasta modda olması pek normal değil.

bu yoruma katılıyorum
yanlız naz çekmek herkese göre birşeyde değil
meselea ben
gerekli olduğuna inandığım bir şey için her fedakarlığı yapabilirim
ama naz benim tabirimce ( mızmızlık ) konusunda
pek gelemiyorum
o insanı sevmediğimden mi hayır
sanırım ben zayıflığı sevmiyorum
kendi kızıma karşı da böyleyim

sabahlara kadar başında nöbet tutarım ve asla zoruma gitmez
ama gel gelelim
eline iğne battı diye ağlasın
ilgilenip oralı olmam

amacım güçlü yetişsin
mızmız olmasın

zaten sanırım beni de üzen o.. eşimin bir tavrı var zaten ben naz çekmemki kim gelirse gelsin..kvalidem de derki benim oğlum bakar sen ne istediğini söyle. annesi de hep hasta oluyor güya ama o hiç kendine acımadığı için. biz acıdıgımız için hasta oluyorz.. doğru söylüyorsunuz para konusunda haklısınız ama ben kendim de dahil olmak üzere işini para için değil severek yapan insanlar biliyorum..

bu dediğini<i gözzden geçirip kendimi biraz daha sorgulayacağım en azndan ne kdr şikayetçiyim diye çetele tutucağım..evet bunu eşim için değil kendim için yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…