Çok kontrolcüyüm, duzene çok düşkünüm ama haklisiniz.
Evet en büyük sorunum bu. Eşim eskisine göre baya düzeldi bu konularda, eskiden daha beterdi.Konu İngiltere Almanya’dan ziyade eşiniz sizinle ortak plan yapmak yerine başkasıyla yapmış o planı bence
Aslinda en buyuk rahatsızlığım bana saygisizlik yapılması, inanın bana bu yapilani 3 yaşındaki kızıma bile yapmam. O bile bir bireydir gözümde. Ama haklisiniz.kontrolum dışında gelişmeseydi bu kadar önyargıları olmayacaktım.O kontrolcüluk bende de var. Bence tamamen bundan duygusal dusunuyorsunuz. Sizin arkadasiniz da size diyebilirdi. Gel bak ortami bir gor. Hosuna giderse esinle konuşursun diyebilirdi. O zaman cok rahatsiz olmazdiniz cunku sureci siz yonetiyor olurdunuz. Burda sizin disinizda olaylar gelisiyor diye fazla tepkilisiniz. Ama zaten hersey bizim dışımızda gelisiyor. Ben biraz akisina birakmayi ogrenmeye calisiyorum. Mudahale edince surec her zaman daha zorlasiyor.
Ve gercekten de Allah bazen bazi ınsanları bazi olaylari ve hatta bazen kotu anlari da vesile kilar. Onyargili yaklasmayin.
Konu İngiltere Almanya’dan ziyade eşiniz sizinle ortak plan yapmak yerine başkasıyla yapmış o planı bence
Yok, bahsettigim kişi gorumcemin değil esimin arkadaşı ve erkek. Gorumcemin, esimin arkadaşıyla bu tarz senaryolar yapması ayriyeten garip geliyor bana. O başlı başına bdv konusuBir de çok felaket senaryosu kurdum ancak görümcenin arkadaşı kız degildir umarim. Bence cık karşısına tekrar konuş gorumce ile. Bana sormadan hayatımla ilgili iş yapamazsın senin abinle ben aynı yuvayı paylaşıyoruz bunu aklına sok demelisin.
Çok zor bir durum, bence eşinizle konuşmalısınız, hala düzelmiyorsa adamın karakteri bu demekki, o değil insanların gözünde değerinizde azalır, sanki eşinle aile olamamışsınız gibi, görümce zaten kötü belliEvet en büyük sorunum bu. Eşim eskisine göre baya düzeldi bu konularda, eskiden daha beterdi.
Görümcem eşimin ikna edilebileceğini biliyor ve beni gıcık edebileceği konularda eşimi kullanıyor. Hatali olan eşim evet ama gorumcemin yaptığı da çok çirkin. Ve bunu sık sık yapıyor malesef.
Konu sahibi bilir onu bence, eşi her zamanmı böyle yoksa bu durum için mi geçerli, ama eskiden daha betermiş sorun devamlı benceAma ortada da biraz olağandışı bir durum var. Yuklu bir borc, işsizlik ve maddi acidan zor durumda olma var.
Rutin hayat icinde hadi baska yerde yasayin diye plan yapilmis olsa gorumceye ben de kizardim. Ama su an onunla empati yapiyorum. Bazi durumlarda insanlarin cok da secme sansi yoktur. Kardesini dert etmis ve en kisa vadede en hizli sonuca ulaştıracak secenek icin kardesine akil veren bir abla goruyorum ben. Sanirim ben olsam ben de ayni bu sekilde davranirdim.
Hatta benzer bir akli esimin bir akrabasina ben verdim. Daha dogrusu esime dedim sen soylesene yardimci olurum gerekirse diye. Babasi yuklu bir miktarda dolandirildi. Kizin mezun oldugu alanda baska bir yakinim yabanci bir ulkede 1 yilda bir ev alabilecek parayi kazandi dolar uzerinde. Soylesene o da oraya gitmek isterse yardimci olayım tanidigimla gorustureyim demistim. 1 yil calissa gelse ailesi cok rahata ererdi. Esim iletmedi yuksek ihtimal. Ben de benim yakinim degil diye bir daha demedim.
Bazi durumlardaki diretmeler bana hayata mudahale gibi gelmiyor o yuzden.
Gitmemek ıcın hep bir bahane var di mi?Icimi okumuşsunuz, tam yapmak istediğim şey :)
Ve evet bana yapılan şeyin adi saygısızlık, adam yerine koymama malesef.
Ama annem şeker hastası, evi terk edip onu bu olaya karıştırmak istemem.
"Aile olamamışsınız" lafı içimi acıttı, ama sanırım haklısınız.Çok zor bir durum, bence eşinizle konuşmalısınız, hala düzelmiyorsa adamın karakteri bu demekki, o değil insanların gözünde değerinizde azalır, sanki eşinle aile olamamışsınız gibi, görümce zaten kötü belli
Yaa üzmek için söylemedim, Bir kerelik bişeydir belki devamlı değildir"Aile olamamışsınız" lafı içimi acıttı, ama sanırım haklısınız.
Evliligimizin ilk yıllarına gore çok daha iyi bir durumdayız aslında. Eşim ailesiyle de öyle sıkı fıkı değildir, onlara karsi da mesafelidir.
13 yaşında ayrılmış evden, yatili okul vs derken, hep ailesinden uzakta, hep yalnız yaşamış.
Ilk evlendiğimizde, evde benim varlığıma bile alisamadi uzun zaman. Ama şuanda iyi bir aile babası. Bana ve çocuklara karsi çok fedakardır.
Dikkate alacagim söylediklerinizi, çok sağlıklı düşünemiyorum son zamanlarda.Eşini karakter olarak bir yakınıma benzettim. Birşeyin karşı tarafta olumsuz reaksiyon oluşturacağını sezinleyince gizli gizli sürdürmüş bu işi. Eminim bu sizi sevmedi veya değer vermediği için değil böyle adamların kafa yapısı değişik oluyor . Bazı arkadaşlar da yazmış galiba süreçten pek haberdar değilsiniz ama İngiltere’ye gitmek çalışan olarak çok daha zor Almanya’dan. Size geçen gün de söyledim bir sürü sağlık sigorta masrafı var en azından Almanya’da öyle bişey yok. İlk aşama için hele de bir mühendis için bence doğru bir tercih
Aynen öyle, sinirimi bozan durum bu zaten.Gorumcen cok sinir bozucu biri resmen seni yok sayip kardesine istedigini yaptiriyor inadina yapar gibi. Esin de onun fikrine daha cok onem veriyor. Allah sabir versin.
Gideceksiniz Almanya ya eşin seni oyalıyorArkadaşlar merhaba,
Eşimin Almanya' da yaşayan bir arkadaşı var.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce görümcem, eşimin kafasını dağıtması için 1 haftalığına oraya gitmesinin iyi olacagini söylemişti. Eşim o dönemde iş bulamadığı ve sıkıntıda olduğu için olabilir diye düşünmüştüm.
Fakat bir süre sonra, aslında görümcemin eşimin arkadaşıyla başka türlü konuştuğunu, eşime orada iş bulmayi planladıklarını öğrendim.
Tabi ki ertesi sabah görümcemle ve esimin arkadasiyla yüzleştim. Esimin arkadaşı özür diledi "bilgin var sanıyordum" dedi. Görümcemle bu olaydan sonra bir süre küs kaldım.
Neyse 1 ay kadar önce bize geldiği için (başka şehirde yasiyor) misafir Neticede barıştım ve barışma sonrası oturup uzun uzun konuştum.
Hayatımıza bu kadar fazla müdahale etmesinin beni çok rahatsız ettiğini, eşimle ingiltere' ye gitmek için uğraştığımizi, almanya" ya gitmeyi kesinlikle düşünmediğimi, benim fikrimi sormadan hayatımız hakkında böyle ciddi kararlar alamayacağını söyledim.
Bu konusmadan 2 gün sonra baska bir nedenle sorun yaşadık ve şuanda yine konuşmuyoruz.
Birkaç gün önce eşimle telefonda konuştuklarını duydum ve dün eşim almanca kursuna başladi. Parasını da görümcem ödeyecek.
Eşimle kavga ettim, bu kadar Almanya olayı üzerine dalga mi geciyorsunuz benimle diye.
Eşim, şuan sıkıntıda olduğumuz için kabul ettiğini ve benim gereksiz yere takıntı yaptığımı söylüyor.
Siz olsaniz, ne yapar yada ne düşünürdünüz?
Görümce bekar mıAynen öyle, sinirimi bozan durum bu zaten.
Beni yok sayiyor ve asıl sinir bozucu olan esim kabul etmedi diyelim, gerekirse gece gündüz arıyor, araya başkalarını sokuyor ve eşimi ikna edene kadar işin peşini bırakmıyor.
Eşim uzun zamandır işsiz, oradaki şartları övüyor, örnekler buluyor, kurs buluyor, eşim bur umut satılıyor o fikre ve ikimizin arası bozulmuş oluyor eşimle.
Bu tarz başka örneklerde var, saadece bu konu değil aslında.
Öteki konularda eşim dinlemiyor onu ama iş konusu zayif noktasi ve evet suanda eşime bu istediğini yaptırarak bana nispet yapıyor.
Görümcemle küs olduğumuz için 1 ay önce yapma dediğim şeyi eşime yaptırarak beni sinir etmeye çalışıyor. Eşimde ona musade ediyor, olay bu.
Evet bekar, alakası var mı ki? Böyle direk sorunca merak ettim :)Görümce bekar mı
Belkide gideceğiz, belki gorumcemin bana kıllık olsun diye yaptığı şey geleceğimizi kurtaracak :)) hayırlısı olsun artık ne diyeyim.Gideceksiniz Almanya ya eşin seni oyalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?