Yani işi gücü bir ailesi olsa sizi anlardı ama şimdi anlayamazBelkide gideceğiz, belki gorumcemin bana kıllık olsun diye yaptığı şey geleceğimizi kurtaracak :)) hayırlısı olsun artık ne diyeyim.
Görümceme, "senin yüzünden eşimle kavga ettim karışma bu kadar hayatımıza, hayatimiz hakkinda bu kadar ciddi kararlari birak esimle alayim" dedikten sonra yaptı bunları. Yani birakın aramızda konuşma olayından haberi olmamasını, bu nedenle kavgalar ettiğimizi cok iyi biliyor.Arkadaşlar konu sahibini boşuna gazlamayalım siniri alt üst oluyor kim ister mühendis kardeşi eve süt zor alsın kendince en iyi çözümü bulmuş bence de haklı. Görümcelerden genel olarak pek hazetmiyoruz ama bunu paylaşması gereken eşi olmalıydı. Görümcenin haberi bile yok belki aralarında konuşup konuşmadığından.
aslında asıl sorun esınızde desem ?Arkadaşlar merhaba,
Eşimin Almanya' da yaşayan bir arkadaşı var.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce görümcem, eşimin kafasını dağıtması için 1 haftalığına oraya gitmesinin iyi olacagini söylemişti. Eşim o dönemde iş bulamadığı ve sıkıntıda olduğu için olabilir diye düşünmüştüm.
Fakat bir süre sonra, aslında görümcemin eşimin arkadaşıyla başka türlü konuştuğunu, eşime orada iş bulmayi planladıklarını öğrendim.
Tabi ki ertesi sabah görümcemle ve esimin arkadasiyla yüzleştim. Esimin arkadaşı özür diledi "bilgin var sanıyordum" dedi. Görümcemle bu olaydan sonra bir süre küs kaldım.
Neyse 1 ay kadar önce bize geldiği için (başka şehirde yasiyor) misafir Neticede barıştım ve barışma sonrası oturup uzun uzun konuştum.
Hayatımıza bu kadar fazla müdahale etmesinin beni çok rahatsız ettiğini, eşimle ingiltere' ye gitmek için uğraştığımizi, almanya" ya gitmeyi kesinlikle düşünmediğimi, benim fikrimi sormadan hayatımız hakkında böyle ciddi kararlar alamayacağını söyledim.
Bu konusmadan 2 gün sonra baska bir nedenle sorun yaşadık ve şuanda yine konuşmuyoruz.
Birkaç gün önce eşimle telefonda konuştuklarını duydum ve dün eşim almanca kursuna başladi. Parasını da görümcem ödeyecek.
Eşimle kavga ettim, bu kadar Almanya olayı üzerine dalga mi geciyorsunuz benimle diye.
Eşim, şuan sıkıntıda olduğumuz için kabul ettiğini ve benim gereksiz yere takıntı yaptığımı söylüyor.
Siz olsaniz, ne yapar yada ne düşünürdünüz?
Işte rahatsız eden bu ısrar zaten, inada yapar gibi. Bende gorumceyim, yengem bana hayatimiza karışma dese, bırakın tekrar karismayi, utancımdan yüzüne bakamam uzun zaman.Almanya ingiltere farketmez nerde karnım doyacaksa oraya giderim gitmesine , fakat bu kadar ısrar neden ? Konuştuğunuz halde görümcenizin ısrarı üzerine o kursa gidiliyor , sonrası malum . Ben gitmem kocamlada konuşurum , kendisi güle güle gidebilir yanına da ablasını alsın.
Bazıları böyle malesef benim görümcemde annesine babasına çok akıl verir ama abisine ne yaptıysa sökmedi.Yaş olarak o mu büyük?Maydonozlara kıl olurum hatta görümcem bile maydonoz diye kayıtlıArkadaşlar merhaba,
Eşimin Almanya' da yaşayan bir arkadaşı var.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce görümcem, eşimin kafasını dağıtması için 1 haftalığına oraya gitmesinin iyi olacagini söylemişti. Eşim o dönemde iş bulamadığı ve sıkıntıda olduğu için olabilir diye düşünmüştüm.
Fakat bir süre sonra, aslında görümcemin eşimin arkadaşıyla başka türlü konuştuğunu, eşime orada iş bulmayi planladıklarını öğrendim.
Tabi ki ertesi sabah görümcemle ve esimin arkadasiyla yüzleştim. Esimin arkadaşı özür diledi "bilgin var sanıyordum" dedi. Görümcemle bu olaydan sonra bir süre küs kaldım.
Neyse 1 ay kadar önce bize geldiği için (başka şehirde yasiyor) misafir Neticede barıştım ve barışma sonrası oturup uzun uzun konuştum.
Hayatımıza bu kadar fazla müdahale etmesinin beni çok rahatsız ettiğini, eşimle ingiltere' ye gitmek için uğraştığımizi, almanya" ya gitmeyi kesinlikle düşünmediğimi, benim fikrimi sormadan hayatımız hakkında böyle ciddi kararlar alamayacağını söyledim.
Bu konusmadan 2 gün sonra baska bir nedenle sorun yaşadık ve şuanda yine konuşmuyoruz.
Birkaç gün önce eşimle telefonda konuştuklarını duydum ve dün eşim almanca kursuna başladi. Parasını da görümcem ödeyecek.
Eşimle kavga ettim, bu kadar Almanya olayı üzerine dalga mi geciyorsunuz benimle diye.
Eşim, şuan sıkıntıda olduğumuz için kabul ettiğini ve benim gereksiz yere takıntı yaptığımı söylüyor.
Siz olsaniz, ne yapar yada ne düşünürdünüz?
Aslında çok haklısınız. Iyi niyet olduğunu düşünmediğim için bu aşırı tepkim, geçmişimiz pek parlak değil bu gorumcemle.Görümceniz de kardesine yardim ediyor o sadece sizin esiniz degil görümcenizin de kardeşi , öncelikle bunu yazmak istedim.Bunu yazma nedenimse muhtemelen esinizin iş arayışlarını , çaresizliğini kızkardesi olarak oda biliyor ama sizin tavrınızdan dolayı sizi çare bulma sohbetlerinde dışarda bırakmış veya bırakmak durumunda kalmış,görümcenize nasıl yaklastiginizi bilemem sonucta.Kendimi görümcenizin yerine koyuyorum benim yapabilecegim tek sey kardesimi Almanya'ya göndermek olsaydı bu sartlar altında elbette kardesime ısrarlardım ,gelinimizin de zamanla bunu kabullenecegini düşünürdum.Bunu da gelinimize saygisizlik gıcıklık vs olsun diye degil kardesimin caresizligi beni daha cok etkileyecegi icin yapardim.Burdakilerin bu konuyu size saygisizlik gibi göstermesini de tuhaf karsiladim sizin careniz belki Almanyada ,belki ingilterede belki de bu ülkede.Siz bir yildir bu ülkeden olumlu dönüt alamadiniz is konusunda yani ayni sey bir baska ülke icin de gecerli olabilir belki sadece Almanya olacak siz çòzüm odakli dusunun lutfen daha onceki konunuz beni cok üzmüştü o nedenle bu donemi gelin gorumce meselesi haline donusturmeyin careniz Almanyadaysa kosa kosa gidin.
Yaş olarak o büyük evet.Bazıları böyle malesef benim görümcemde annesine babasına çok akıl verir ama abisine ne yaptıysa sökmedi.Yaş olarak o mu büyük?Maydonozlara kıl olurum hatta görümcem bile maydonoz diye kayıtlı
Eşinizi ikna edip gerekli desteği sağlamış hayırlısı olsun belki kursa gitse bile geçemeyecek olmayacak hayırlısı için dua edin bazen olmayınca olmuyordur bende görümcemle anlaşamam insan içinde selamlaşalım dedim ele güne karşı bir hal hatırlık hatrımız olsun dedim ama olmadı malesef...Yaş olarak o büyük evet.
Aynen hayırlısı olsun, saolun.Eşinizi ikna edip gerekli desteği sağlamış hayırlısı olsun belki kursa gitse bile geçemeyecek olmayacak hayırlısı için dua edin bazen olmayınca olmuyordur bende görümcemle anlaşamam insan içinde selamlaşalım dedim ele güne karşı bir hal hatırlık hatrımız olsun dedim ama olmadı malesef...
Herhangi bir çıkarı oldugunu sanmıyorum. Sadece herzaman kendi dediği olsun istiyor. Ailesini yönetmeye alışmış. Annesini, kardeşlerini hepsini o yönetiyor. Ben kendi hayatimi kendim yönetmek istedigim için pek anlasamiyoruz.arkadan iş çevirmeye çalışmaları hoş bir şey değil. arkadaşının yaptığı iyilik bana göre de görümce baya baya sinsilik peşinde bence. çıkarı ne ki? eşiniz niye size bunları söylemiyor arkadan gizli gizli iş yapmaya kalkıyor?
Herhangi bir çıkarı oldugunu sanmıyorum. Sadece herzaman kendi dediği olsun istiyor. Ailesini yönetmeye alışmış. Annesini, kardeşlerini hepsini o yönetiyor. Ben kendi hayatimi kendim yönetmek istedigim için pek anlasamiyoruz.
Eşim neden onu dinliyor kısmı soru işareti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?