siz olsanız ne yapardınız?

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.923
2.819
373
herkese merhaba, sorum aslında başlıkta okuduğunuz şey.
kısaca eşimle ilgili bazı sorunlarım var. bu sorunlar bebek doğduktan sonra ortaya çıkmaya başladı. öncesinde 2 yıllık evliydim ve tek bir kavgamız bile yoktu. ama bebekten sonra eşim çok değişti. bebeğine karşı düşkün ama aşıırııı derecede.. yani ona birşey olduğunda panikliyor ama öyle böyle bir panik değil. herşeyi yıkıp dökecek bir panik haline bürünüyor.
olay şu: dün akşam bebek aşı olduğu için ve uyku vakti geldiği için mızıldanmaya başladı. ben de odaya geldim önce emzirip sonra uyutuyorum. her zamanki rutin. ama o kadar ağlama krızıne girdi ki emeyim derken fazla süt yuttu ve tıkandı. öksürmeye başladı. bi yandan da ağlıyor yırtıyor kendini. eşim girdi odaya hızla. aldı bebeği. sırtına falan vurdu etti. bende dedim " noluyo çocuğa böyle".. aldı hemen odadan çıkardı koridora. bende sakinleştirip uyutucam zaten uyumak için de ağlıyor. " nereye götürüyorsun çocuğu, getirsene" dedim. bana bağırdı birden " kes sesini" diye.. neye uğradığımı şaşırdım. girdi odaya. " ne bağırıyorsun dedim, sen kes sesini". yüzünü bir görseniz böyle birini dövecek gibi bakıyor. normal değil tavrı..
gitti odadan çocuğu sakinleştirdim uyuttum. geldi yanıma.. ben bişi demedim. sen panikledin diye öyle dedim falan dedi. kaldı ki ben paniklemedim bile. ne var bunda çok büyütüyorsun dedi. ellerim titriyor şuan anlatırken bile. kimseye de anlatamıyorum. bu mevzulardan ailem bile az çok haberdar. onlarla diyalog iyice bozuldu. bu olayı da anlatmak istemedim artık. buraya anlatmak istedim. ne yapmalıyım? siz ne yapardınız, nasıl tepki verirdiniz?

not: arada bebek olmasa boşardım ama o bile kolay olmuyor şu anda. bu kadar panikleyen adam bebeği alıp kaçar mı diye bile düşünüyorum. çünkü onun bebekle bağı bence sağlıklı bir bağ değil.
not 2: bebek yapmadan önce kesinlikle böyle bir yüzü yoktu. hiçbir şey sezmedim. sezseydim zaten çocuk yapmazdım. şimdi büyüdükçe çocuğun psikolojisinden korkar oldum.

valla kardeş aynısını yaşadım yaşıyorum sorunlar kar yumağı gibi büyüdü çığ oldu, bana hissettirdiği tek şey taşıyıcı annelik. sevgisi çocuklarıma zarar veriyor, bana onların kölesisin diyor ve daha bir sürü saçmalık. sonuç ben boşanacağım, zamanla düzelmiyor zamanla daha çok çamurlaşıyorlar...

valla kardeş aynısını yaşadım yaşıyorum sorunlar kar yumağı gibi büyüdü çığ oldu, bana hissettirdiği tek şey taşıyıcı annelik. sevgisi çocuklarıma zarar veriyor, bana onların kölesisin diyor ve daha bir sürü saçmalık. sonuç ben boşanacağım, zamanla düzelmiyor zamanla daha çok çamurlaşıyorlar...
benim de anlatmaya çalıştığım bu. bende sanki öyle gibi hissediyorum. terapiste gitti bi ara. doktor öfke kontrolü problemi dedi. ilaç verdi. 2 hafta kullandı. ben iyiyim kendimi düzelttim dedi bıraktı. şimdi yine bu olay.. sizinkisi de zormuş. kölesisin falan ne demek ya! bu kadar değer veriyorlar işte. kadın sadece üreme aracı. ben eşimin bu yapısı olacağını bilseydim bebek olmadan boşardım onu. ama işte bazen gerçek yüz bebek doğunca çıkıyor.

Eşiniz bebegin boganiza süt kacip tikaninca ondan panikleyip sesini yukseltirmistir bence birsey vs olacak diye.

Herkesin olaylar karsinda tepkisi farkli oluyor kimisi daha sakin kimisi daha panik mesela annem rahatsiz acile götürdüğümuz oluyor ben daha sakin oluyorum erkek kardesim ve babam daha cok panik oluyor kesin birsey olacak vs ben de tam tersi hem annemle ilgileniyorum hem onlari Sakinleştirmeye calisiyorum.

benim de anlatmaya çalıştığım bu. bende sanki öyle gibi hissediyorum. terapiste gitti bi ara. doktor öfke kontrolü problemi dedi. ilaç verdi. 2 hafta kullandı. ben iyiyim kendimi düzelttim dedi bıraktı. şimdi yine bu olay.. sizinkisi de zormuş. kölesisin falan ne demek ya! bu kadar değer veriyorlar işte. kadın sadece üreme aracı. ben eşimin bu yapısı olacağını bilseydim bebek olmadan boşardım onu. ama işte bazen gerçek yüz bebek doğunca çıkıyor.

işte canım bilsem bende öyle yapardım ama işte bilemiyorsun, sürekli sen onların kölesisin, her istediklerini yapacaksın, ayrılırsak sana çocuk mu veririm, alır kaçırırım izimi tozumu bulamazsınız, başka kadınlarla kıyaslanmalar ne desem ne anlatsam elde kalan bir sürü şey.... geçen bir yerde okumuştum "gömleğin düğmelerini yanlış iliklemek gibidir bazı insanlara güvenmek, başından beri yanlış yaptığını sonuna gelmeden anlayamıyorsun" diyordu işte bu tam beni anlatıyor.

Bebekten önce evliliğiniz iyiyse bu zor süreci birbirinizi yıpratmadan atlatmaya çalışın. Sakin bir zamanda konuşun konuyu. Ben bi tırstım kendi adıma 😁😁

Bu tarz babalara sorumluluk vermek lazım. Madem çok biliyor bundan sonra o uyutsun bebeği. Bebeğin elzem ihtiyaçlarına yanında değil muhtemelen o yüzden en küçük pürüzde korkuyodur. Vakit geçirdikce normalleşir diye umuyorum.

işte canım bilsem bende öyle yapardım ama işte bilemiyorsun, sürekli sen onların kölesisin, her istediklerini yapacaksın, ayrılırsak sana çocuk mu veririm, alır kaçırırım izimi tozumu bulamazsınız, başka kadınlarla kıyaslanmalar ne desem ne anlatsam elde kalan bir sürü şey.... geçen bir yerde okumuştum "gömleğin düğmelerini yanlış iliklemek gibidir bazı insanlara güvenmek, başından beri yanlış yaptığını sonuna gelmeden anlayamıyorsun" diyordu işte bu tam beni anlatıyor.
resmen size anneliğinizi sorgulatmış. insan ben iyi anne değil miyim diye şüphe eder bu insanı ciddiye alsa. bu da bi çeşit şiddet: psikolojik şiddet uyguluyor ki bence fiziksel şiddetten daha zor. çünkü kanıtlaması zor. eve gizli kamera kurmak lazım delil olması için boşanma sırasında.

Bebekten önce evliliğiniz iyiyse bu zor süreci birbirinizi yıpratmadan atlatmaya çalışın. Sakin bir zamanda konuşun konuyu. Ben bi tırstım kendi adıma 😁😁
bu çok nadir olacak birşey. benim çevremde de sorun çıktı ama hep ufak tefekti. sonra geçti. sizin de sorun çıkmayacaktır. iyi düşünün. sağlıklı doğum dilerim. ve bolca da huzur

Bu tarz babalara sorumluluk vermek lazım. Madem çok biliyor bundan sonra o uyutsun bebeği. Bebeğin elzem ihtiyaçlarına yanında değil muhtemelen o yüzden en küçük pürüzde korkuyodur. Vakit geçirdikce normalleşir diye umuyorum.
aslında bu sorun dışında baba oalrak herşeyi yapıyor. alt açar besler falan. ama paniklediğinde dolunayda kurt adama dönüşen varlıklara dönüyor. bu da beni korkutuyor. hem bebeğin psikolojisi açısından hem de aile içi huzur açısından

öfke kontrol problemi olayını bilmiyorum ama, anlattığınız olayın o kadar abartılacak hatta boşanılacak bir durum olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. alt tarafı panikleyip ani tepki vermiş. insanız olabilir, siz babamın panik anında nasıl davrandığını bir bilseniz.. hatta panik anı bile olmadan oluşmasına yakın. herkesin tepkileri, kişiliği vs farklı farklı. evet kes sesini diye bağırması kırıcı ama hep güllük gülistanlık olamaz hiçbirşey, biraz hoşgörülü davranıp alttan almalısınız karşılıklı..

aslında bu sorun dışında baba oalrak herşeyi yapıyor. alt açar besler falan. ama paniklediğinde dolunayda kurt adama dönüşen varlıklara dönüyor. bu da beni korkutuyor. hem bebeğin psikolojisi açısından hem de aile içi huzur açısından
Çocukla siz olmadan zaman geçiriyor mu asıl soru bu bence?

Bebeğiniz kaç aylık? Oturduğu yerden size direktif veren çok bilmiş babalardan değil eşiniz.

Evet bağırmamalı ama oda yeni adapte olmaya çalışıyor bebekli hayata panik yaptığında kontrollü davranmayı beceremiyor şuan muhtemelen. Zamanla düzenlebilecek gibi, tabi siz yine uyarın, durumu normalleştirmeyin.

resmen size anneliğinizi sorgulatmış. insan ben iyi anne değil miyim diye şüphe eder bu insanı ciddiye alsa. bu da bi çeşit şiddet: psikolojik şiddet uyguluyor ki bence fiziksel şiddetten daha zor. çünkü kanıtlaması zor. eve gizli kamera kurmak lazım delil olması için boşanma sırasında.

şu an delil topluyorum canım, deliller tamam olunca davamı açacağım mesela bu gece küçük kızım ağladı
2yaşında daha babasını istedi, babası da aldı eline bir kutu çikolata diğer eline de telefon çocuk 02:30-03:45 arası sürekli youtubede video izlemiş aldım ekran görüntülerini eee lazım olacak... çocuklarım doğduğundan beri hasta olduklarında gece horul horul uyuyan ama benim anneliğimi sorgulayıp psikolojik şiddet uygulayan mükemmel babaya delil olacak bunlar...

şu an delil topluyorum canım, deliller tamam olunca davamı açacağım mesela bu gece küçük kızım ağladı
2yaşında daha babasını istedi, babası da aldı eline bir kutu çikolata diğer eline de telefon çocuk 02:30-03:45 arası sürekli youtubede video izlemiş aldım ekran görüntülerini eee lazım olacak... çocuklarım doğduğundan beri hasta olduklarında gece horul horul uyuyan ama benim anneliğimi sorgulayıp psikolojik şiddet uygulayan mükemmel babaya delil olacak bunlar...
inşallah alırsınız velayeti. ki çocuklarınız ufak bence delil bile gerekmeyebilir. anne de akli problemler olmadığı sürece küçük çocuklar hep anneye verilir. babaya da nafaka bağlanır. hakkınızda hayırlısı olsun

Çocukla siz olmadan zaman geçiriyor mu asıl soru bu bence?
geçiriyor. ben yemek yaparken bakar oynar, hatta ben işe gidip onun öğlene kadar bebeğe bakmışlığı var. bakım konusunda iyi. sadece ani durumlarda böyle garip bir ruh haline bürünüyor. Allah korusun bebeğimi, tabiki herkesinkini korusun ama biz de öyle bişey olsa ne olur düşünmek bile istemiyorum. o öfkeyle artık doktoru mu döver ne yapar kestiremiyorum hiç.

Back
X