Genel olarak eşiniz nasıldır, bu önemli bence. Size karşı nasıl, bebeğinizle ilgili mi, sizin yükünüzü paylaşıyor mu?
Normalde iyiyse, sırf bu sebeple boşanmanın gerektiğini düşünmüyorum. Yapısı böyle olabilir, bir de ailesi, düşünce bile bağırıp çağıran panik bir aile olabilir.
zamanla üzerinde çalışabilirsiniz bu konunun, eğer eşiniz de normale dönünce kendindeki hatayı görebiliyorsa. Siz böyle durumlarda kendinizi kötü hissettiğinizi, size eksik hissettirdiğini, çocuğun annesi değil de ihmalkar bir bakıcı muamelesi yaptığını, paniklediğinde bunun acısını sizden çıkaramayacağını anlatırsınız. Eğer uzlaşmacı bir tavrı varsa, o da bir yöntem geliştirir. Paniklediğinde başka bir odaya gidip nefes alıp vermek, ya da kendini tutmak gibi.
şimdi benim eşim de böyle :) o sebeple yazdım. Normalde çok iyidir, ilgili bir babadır. O sebeple ayrılmayı da düşünmem, 2. Bir çocuk da düşünürüm. Ama biz evleneli 11 yıl olduğu için, bayağı oturttuk. Yine de huy çıkmıyor.
ailesi de aynı böyle bir aile. Oğlum 2,5 yaşındayken eşimle ikimiz de yanındayken, kolunu kırdı. Hastane yolunda bana bağırıp durdu, hastaneye geldiğimizde, doktor çocuğa bakmadan önce onu sakinleştirdi. Sonra çocuğa bakabildi. O zaman ben de çok incinmiştim. Sanki benim suçum gibi, panik yapıp her tarafı ayağa kaldırınca ilgili ebeveyn kendisi oluyormuş gibi davranıyordu.
birkaç yıl sonra, parkta düşüp yine kokunu kırdı. Bu sefer ben onu hiç aramadım. Hastaneye götürüp röntgen çektirdim, alçısını yaptırdım öyle haber verdim.
Artık o bilir ki, ben gayet ilgiliyim, kendisi de panik. Kalmadı artık o tarz hareketleri.
ama ailesi de aynı böyle. Çocuk apartman arasındayken ışık söner, annesi bağıra çağıra çocuğun yanına gider. Yani çocuk korkmasa, annesinin o davranışından korkup ağlıyor. Ya da çocukta bir sıkıntı olur, kırk tane tarama yaptırıp, internetten en kötü senaryoları düşünür.
Yetiştirilmesi böyle yani eşimin de. masum mu, hiç değil. Tek o varmış, ben annesi olarak önemsizim gibi davranırdı. Ama zamanla değişti dediğim gibi.
eşiniz de hatasını anlıyorsa, zamanla değişecektir diye düşünüyorum. Siz kızıp azarlayın, düzelene, kafası basana kadar :) ama canınızı çok sıkmayın, çünkü kimisinin yapısı böyle. Bizde değişti, eğer eşiniz de normalde mantıklı biriyse, yola gelecektir.