Siz olsanız ne yapardınız ?

Cocuk olmadan bosan. Bende küsme huyundan dolayi (baska nedenlerde vardi) bosandim. Gerçekten çekilmiyor, kisir döngü oluyor. Degismiyor yani. Ille aldatma , siddet olmasina gerek yok bosanmak için. En önemli kistas bence mutsuzluk. Mutsuzsan ve denedin, baktin olmuyor, bosanacaksin.

Simdi cocucuksuz bosanmak var ve 5 yil sonra daha yipranmis ve bir cocuk ile bosanmak var. Hangisi daha iyi sence, sen karar ver.

Yalnız küsme huyu başka şey, kendinde hiç kusur bulmamak başka şey. Siz bu evlilikte sürekli kusurlusunuz

henüz evlenmedim ama ilişkilerimde hep inat yaşadım ben de. yani bu benden kaynaklı aramasa aramam yazmasa yazmam çok sevsem de ölsem de. gelirse de hiç terslemem ama. bu inat yüzüne neler yaşadım. içimden geliyor ve engelleyemiyorum. bütün aile bireylerim böyle, genlerimizde var diyip üstünü kapatamam. bunun nasıl aşılacağını bile bilmiyorum günlük hayatımı çok durduruyor. yani eşinizin de benim gibi engelleyemediği bir durumu olduğunu düşünüyorum. doğru mu? tabiki yanlış. ilaç tedavisi gördüğüm sürece minimuma indirdim ama bitince yine yeniden aynısını yaşıyorum. sizin açınızdan da çok zor gerçekten anlıyorum çünkü ben de görüyorum zorda bıraktığımı. dilerim bir an önce inadımız kırılır

ben uzman değilim. bunu en iyi onlar bilebilir ama pasif agresiflik yani sessiz baskı diye bilinen bir durum var psikolojide. bu konuyu araştırmanı isterim. eğer eşin olumsuz duygularını dile getirmek yerine küsüyorsa, başkalarını sürekli suçluyorsa, sen onu kırmadan ufak bir eleştiri yapınca bile bir hafta konuşmayarak seni cezalandırıyorsa, herhangi bir tartışmada günlerce küsüyor ve bu konuda inat ediyorsa, küsünce sana olan sevgisini ceza amaçlı esirgiyorsa, göz teması kurmamak, göz devirmek, oda değiştirmek gibi aşağılayıcı şeylere girişiyorsa, karşıdaki partner yani bu durumda sen çaresiz şaşkın ne yapacağını bilmez halde hissediyorsan eşinde pasif agresif olabilir.

ailesi baskıcı olan ve söz hakkı pek verilmeyen çocuklar öfkelerini dışa yansıtamaz. o yüzden tepkilerini maalesef dile getiremeyen güçsüz bir kişilik yaratırlar. eşinin aile yapısına bak. cevabı onlarda. dominant her şeyi biz biliriz oğlumuzun her kararına karışırız diyen insanlar mı gözlemle. eşine de bana öfke duyduğun konuyu konuşmak isterim. seni yargılamam sakince konuşalım de. gerekirse uzmana gidin. hiç değişmiyorsa gerçekten geçinmesi çok ama çok zor insanlardır sana hak veriyorum. bir gün iyi üç gün küs bir evlilik senin de tüm dengelerini bozacaktır. insanın psikolojisini bozan insanlar çünkü neye küstüklerini bile dile getirmekten kaçarlar. evde sürekli bir gerilim yaratırlar.

İnsallah ya onun farkındayım ben gittikçe kendini daha değerli hissetti bulunmaz hint kumaşı sandı kendini. Bınu farkettirmeden ve bende konuşmamaya başladım ama üç beş gün sonra bende devreler yanıyor hemen çatıyorum oda istediğine ulaşmış oluyor haliyle. Ah bir dayanabilsem aylarca belki olur

Karşıda ki insanı inanılmaz yoran bir durum bu. Ben konuşkan bir insanım konuşarak her şeyi halledebilirim ve bununda böyle olması gerektiğini düşünüyorum iste o sizin dediğiniz gibi öyle düşünmeyince inat başlayınca yaklaşamıyorum yanaştırmıyor kendine. Ama hiç doğru bulmuyorum umarım sizde uzaklaşırsınız bu davranıştan. Kadında bilmiyorum ama erkekte çok zor. Yani hep duyardık ya kadın Naz yapar trip atar diye. Ben onu tanıdığım günden beri daha trip atmak nedir hiç bilemedim. Gözümün önünde Kadınlar surat asıyor adam peşinde pervane. Ne yapacağını şaşırıyor. Üzülüyorum Halime benim neyim eksik diye. Triplenmesin yanlış anlamasın diye kırk takla atıyorum. Vallahi bize de yazık yapmayın gözünüzü seveyim

Dediğiniz şey aynen bu bence araştırmaya bile gerek yok aynen bu. Ama ailesi aynı fakat şöyle bi değişiklik var baba inat yapma diyor anne inat oda yapıyor. Baba gitme diyor inat sözünden dönmüyor oglu da inat dinlemeyip gidiyor. Sonra aylarca küs. Benim eşim 4 yıldır babasıyla konuşmuyor. Eşiyle de 5 yıla yaklaştı yani koskoca insanlar bunlar yaşlılar eşim de küçük değil 34 yaşında ama hala oda aynı. Ben daha babasını hayatımda bir kere gördüm oda 10 saniye, git barış konuş bak yapma diyorum hayatta gitmiyor. Bir iki sefer zorlamamla gitti adam kovmuş evden. Yani anlamak çok zor bizim aile de tam tersi 5 dk sonra hemen öpüsür barışırız hiç küslük sevmiyoruz. Haftada üç dört gün beraber vakit geçirmek isteriz. Onlar kardeşleriyle birbirlerini aylarca görmese arayıp napıyosun demezler.

Allah korusun tabi o çok daha zor ben bide çocuk sahibi olmayı çok istiyorum isim yaş yukarı tükürsen bıyık aşagı tükürsen sakal. Ama çocuklu tabi çok daha zor olur bunu biliyorum aka kendime de engel olamıyorum

Esin ile konus ve en son yöntem olarak psikolog dene. Bizde fayda etmemisti, kim bilir sizde fayda eder. Eger cidden evliligin kurtulmasini istiyorsa, esin mecburen birseyler yapmasi lazim.

Yoksa bu sekilde evlilik yürümez. Cocuk istegini anliyorum fakat cocuk en iyi evlilikleri sarsar, kaldi ki sizinki gibi daha zor olanlar.

Konuşmayıp ona trip atmak yerine o yokmuş siz de çok mutluymuşunuz gibi yapın. Geçin tv karşısına cips film uapın mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…