Siz olsanız ne yapardınız ?

Esinizin kendine ceki düzen vermesi icin önce hareketlerinin yalnis oldugunu anlamasi lazim. Ailesinde bu tavirlar normaldi belki, ama aslinda ne kadar sagliksiz bir aile oldugunu net gösteriyor. Cünkü yetiskin saglikli bireyler cözümü iletisimde arar. Sevgisini cezalandirmak adina karsisindakinden esirgemezler. Ben mesela küssem susardim, cünkü kavgalarda hep agir konusmamdan korkardim. Agir kokusmaktansa küsüp trip atmayi tercih ederdim. Bir cok kisi ama o küsmeyi karsidaki insani cezalandirmak veya yola getirmek Icin kullanir. O küsmekle, heleki günlerce uzatmakla aslinda karsidaki insani yokluklarina alistirdiklarinin farkında bile degiller. Esinizle bu durumu kavga yapmadiginiz bir zaman konusmaniz lazim. "Yok ben böyleyim isine gelirse" tavrina bürünürse gercekten iliskiyi gözden gecirmek lazim. Ben esim icin (tabi kendim icinde) bu huyu biraktim. Biraz zaman aliyor tabi cünkü eski davranislara düsmek kolay, ama sevdigi icin yapiyor insan. Birde cocuklarimin küsüp trip atan bir anneyi örnek almalarini istemedim

Evet iletişimsizlikten kaynaklanıyor çok sessiz konuşmayı sevmez kavga etmeyi sevmez yeni soyadı yanlış olmuş sevmezoglu olmalıymış

Maalesef evliliklerdeki en büyük hatalar sevgili iken olan olumsuzluklari görmezden gelmek.. Eşinizi karşınıza oturtun ve sakin bir ses tonuyla küstügü zaman size ne hissettirdiğini ona anlatın. Bu durumun sizi üzdügünü, bu kadar uzun süre küs kalmak yerine sorunları konuşarak halletmenin yolunu bulmanız gerektigini söyleyin. O küstügü zaman sizde aynı şekilde davranış gösterirseniz sorunlarınız çözülmez. Eşiniz küstügü zaman ona neden küstüğünü sorun ve o konu hakkında açıkça, sakince konuşmayi deneyin.

Peki bu gerçekten faydalı olur mu.? Ya eşimi tanımanız lazım. Adama hiç bir şey işlemiyor küs bağır çağır vur kır güzelce konuş severek okşayarak konuş bildiğinden şaşmıyor. Ona karşı kullanabileceğim hiç bir silahım yok. Defalarca konuştum bana dediği o zaman kızdıracak şeyler yapma beni küstürme ben de bi sorun yok diyor.

Eş küsmesi iğrenç bişey .Bende çok alttan aldım.Ama gerek yok ben ıyıykem herkes ıyı olur.Yok sayın .
Kesinlikle aynenöyle bizde de ben iyiylen her şey mükemmel. Yok sayıyorum ama üç gün sonra psikolojim hemen değişiyor çıldırıyorum aniden 😂

Ömur boyu senin suratini cekemem ya kendine ceki duzen ver yada sana yol vericem derdim. Kendi duzelemiyomu gitsin terapi alsin kimsenin hayatini mahfetmeye hakki yok

20 yıllık evliyim
Yeni evlisin o yüzden
Zaman geçsin bak 10 gün değil 10 ay bile küs kalabiliyormusun kalamıyormusun
Oda senin zayıflığını biliyor
Küs kalacak adama bu küslük zor yapılır

Evet sanırım zayıflığımı biliyor hiç böyle düşünmemiştim ben tahammül edemedikce o uzatıyor ki yola geleyim. 👍🏼

Merhaba, ben diğer arkadaşlar kadar sert yaklaşmayacaağım bu duruma. Eşinizin kötü bir huyu var. 2.5 senedir de siz bu huyunu torpulemek veya yok saymak bir kenara dursun git gide percinlemissiniz. 2.5 senelik kabullenişi 4 ayda değiştirmek kolay değil bunu kabul edelim. Sevgi saygı sadakat diğer unsurlar sağlamsa ben 2.5 seneyi de bu huyunu torpulemeye çalışarak geçirirdim. Ne yapardım? 1. Öncelikle uzman desteği alırdım 2. Küstü mü yok sayardım. Kendi küsen kendi barışır. Baristiktan sonra hislerimi ben dili anlatırdım. Bu şekilde Küsmek eylemi yetişkin benliğinin gelismedigini gösterir ona yetişkin davranışlarınin sizi daha cezbettigini hissettirmeniz o huyundan uzaklaştırır. Destek alın bireysel sizi yönlendirir zaten. Hemen kestirip atmayın
Teklif ettim yanaşmadı. Söylediklerinizde haklısınız

Annesi mi daha cok küserdi babasi mi
Babası
Ömur boyu senin suratini cekemem ya kendine ceki duzen ver yada sana yol vericem derdim. Kendi duzelemiyomu gitsin terapi alsin kimsenin hayatini mahfetmeye hakki yok
Keşke bizim kadar hassas olabilseler. Keşke olgunca yaklaşsalar. Gerçi 34 yaş pek bir olgun. Her yerde her şeyde olgun. Ama iliskimşzde resmen nazi kampı

Küsmeyi hiç sevmem oturup adam gibi konuşmayacaksa gitmesini tercih ederim. Paşanız ne istediğini biliyor aslında boyun büküp yalvaracak eş ben yapmam hatta atarsa atar giderse gider kimse benden önemli değil. Eşim çok zorlarsa bende onu zorlarım.

Babası
Keşke bizim kadar hassas olabilseler. Keşke olgunca yaklaşsalar. Gerçi 34 yaş pek bir olgun. Her yerde her şeyde olgun. Ama iliskimşzde resmen nazi kampı

Demek ki babasi anneyi hep böyle "yola getirmeye" calisiyordu. Esinize bir sorun: Babasi annesine öyle davranirken annesi nasil hissediyordu? Diyelim annesi kendini mutsuz ve degersiz hissediyordu. Esinizin de amaci mi sizin degersiz ve mutsuz hissetmeniz mi? Öyle ise kusura bakmasin kendine bir cinden bir sisme bebek getirsin ona öyle davransin. Karsisinda böyle basit psikolojik oyunlara ve terbiyesizliklere gelmeyecek var. Annesi babasi gibi bosanmak istiyorsa sonunda simdiden söylesin.

Siz neden herşeyinize bu adamın onayını bekliyosunuz ki? Ayrılmak istiyosaniz bi bavul toplamanıza bakar, ayrılalım dedim kabul etmedi ne demek? Siz de biraz siniksiniz bence, adam da bunu biliyor, çok da güzel kullanıyor

İyiysem çok iyiydi canını veresin gelir ama kötüysen de dönüp selam vermez.
Herkes siz iyiylen iyi olur. Merhametsiz ve bencil birinden uzak durun. Bunu en iyi siz değerlendirirsiniz çift terapisi önerin. Hayır derse ben olsam yallah derdim. Hayat kimse için köle olmayı, eziyet çekmeyi kabul edecek kadar olumlu ve mükemmel değil.

Peki bu gerçekten faydalı olur mu.? Ya eşimi tanımanız lazım. Adama hiç bir şey işlemiyor küs bağır çağır vur kır güzelce konuş severek okşayarak konuş bildiğinden şaşmıyor. Ona karşı kullanabileceğim hiç bir silahım yok. Defalarca konuştum bana dediği o zaman kızdıracak şeyler yapma beni küstürme ben de bi sorun yok diyor.

Böyle düşünmesi ve davranması birazda sizin davranışlarınizdan kaynakli gibime geliyor. Çünkü öncesinde haklı da olsanız haksizda olsanız barışan ve ilk adımı atan siz olmuşsunuz. Bı anda onunda davranışlarının değişmesini beklemeyin. Tabiki zamanla olacak seyler. Ama önce siz ona karşı yaklaşıminizi değiştirin. Konuşmaya çalışın neden küstüğünü anlamaya çalışın. Nasıl davranırsanız küsme eylemi göstermez onu düşünün. Siz onu anlamaya çalışınca o da sizi anlamaya çalışacaktır. Sizin cabanizi görünce belki o da kendini değişime açacaktır. Ama demek istediklerimi sakın yanlış anlamayın. Ortada hata varsa bunu kabullenin demiyorum. Orta yol bulmaya çalışın. Ve şunu unutmayın ki insanlar bı anda davranışlarini duzeltemez ikinizinde birbirinize yaklaşımı değişmeli diyorum ben

Bir tanidigimiz bundan yillar önce esiyle ne vakit kavga etse cocuklari babalarina birakip annesine gidermis.Adamcagizda cocuklara bakamayip yalvar yakar karisini geri getirirmis. Yillar sonra kizi evlendi ve esiyle bir kavga sonucu cocugunu birakip annesine gitti. Gidis o gidis. Adam bosadi kadini….
Bunu neden anlattim, dediniz ya babasi da küserdi diye, muhtemelen ailesinde bunu gördü,zaten "küsmemi istemiyorsan sen de beni kizdiracak seylar yapma" dedigine göre Babasinin annesini yola getirme yöntemini size uyguluyor. Adama sizin iliskinizin onun anne baba iliskisinden farkli oldugunu anlatmaniz lazim. Yoksa küsen adamla isiniz zor.

Merhaba arkadaşlar. Ben daha önce de buraya konu açmıştım yine buna benzer bir konu hakkında. Ben eşimle sorunlar yaşıyorum çözemediğimiz içinden çıkamadığımız sorunlar. Bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım naçizane sizlere şunu sormak isterim. “Ben ne yapayım?” Değil de “siz olsanız ne yapardınız?” Merak ettiğim şey bu. Belki ben duygusal yaklaşıyorum üçüncü göz daha iyi görür belki. Aslında gözle görülür bir sorun yok ama ne zaman bi tartışma çıksa eşim bana küsüyor. 2 buçuk yıllık evliyim çocuğum yok düsük yaptım. İki yıl boyu bir sorunumuz yoktu çünkü ben hep alttan alıyordum hep onu peohpohlayıp kavga ettiğimizde ayağına gidiyordım(haklıda olsam haksızda) ama son 4 aydır artık gitmeyi bıraktım bende inat ediyorum o konuşmayınca bende konuşmuyorum. Ama görseniz duvardan farksız öyle böyle bi küsmesi yok paşazadenin. Aileden gelen bir şey hepsi öyleler. Bende sevgi istiyorum ilgi istiyorum mutlu olmak istiyorum para sorunumuz yok ama diyorum ki keşke paramız olmasaydı da ben çok mutlu olsaydım. Yani çok içinden çıkılmaz bir durumdayım. Şimdi bir haftadır saçma sapan bir şey yüzünden beni kıskandı o günden beri konuşmuyor aramıyor sormuyor bide annesi rahatsız yanında kalmak zorunda o kalıyor şimdi bende annemde kalıyorum. Orda da kaldım hani tavır yapmasın diye 4 gün dönüp yüzüme bakmadı yemek yapıyorum eline sağlık bile demiyor. İyiysem çok iyiydi canını veresin gelir ama kötüysen de dönüp selam vermez. Kafam çok karışık bunlar yüzünden daha önce üç sefer ayrılalım dedim kabul etmedi. Ben şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?

avukatim seni arayacak diye mesaj atin..tutussun..o gelsin.

Ben öyle bir küs yaşarım ki, karşımdaki hayattan soğur.
Koridordan geçerken çarparak geçip Allah Allah diyebilecek boşlukta yaşarım😂
Hele sizin gibi küs olduğum insana ‘görev’ bilinci ile hizmet falan, hak getire.
Keyfimin kahyası olurum, genişliğim onu rahatsız etsin, bana ne.

Back
X