Siz olsanız ne yapardınız?

Evet maalesef mi desem ne desem bilemiyorum :KK53:
Kurallara uyan verilen gorevi yapan bi birey oluyor aslinda guzel bir huy. Ama birsekilde gorevi yapmayi unutmussa uyumuyo dahi cok konustum degismiyor diger ogljmda bir okadar rahat yapmaz umrundada olmaz 😀 surekli uyaricam buyugu soyliycem konturol edicem.

Tam olarak doğru aktarabilir miyim bilmiyorum. Yıllar önce hacettepede psikoloji eğitimi almış bir arkadaşım, küçük çocukların makyaj yapması, aksesuar kullanması ve bu düğünlerde giydirilen abiye tarzı kıyafetleri giymemesi gerektiğini söylemişti. Sebebini ise çocukluk ile olgun kadınlık arasında kimlik karmaşası yaratığıyla ilgili bir şey olarak açıklamıştı.
Doğrudur. Ben de rahatsızlık duyuyorum bu şekilde gördüğüm çocuklardan. Ancak bizim durum bunlardan çok farklı. Yalnızca yüzük bildiğiniz sıradan bir yüzük.

Kurallara uyan verilen gorevi yapan bi birey oluyor aslinda guzel bir huy. Ama birsekilde gorevi yapmayi unutmussa uyumuyo dahi cok konustum degismiyor diger ogljmda bir okadar rahat yapmaz umrundada olmaz 😀 surekli uyaricam buyugu soyliycem konturol edicem.
Kararında olsa keşke :KK53:

Doğrudur. Ben de rahatsızlık duyuyorum bu şekilde gördüğüm çocuklardan. Ancak bizim durum bunlardan çok farklı. Yalnızca yüzük bildiğiniz sıradan bir yüzük.
Açıkçası ben bu konuda bir eğitim almadım, sadece sayın üyenin sorusuna bana aktarılan kadar yanıt vermek istedim. Ne çevremde minik çocuk var ne de ben ilkokul yıllarımı pek hatırlamıyorum. Ama bence basit bir yüzüğün ciddi etkisi olmaz. İlkokulda değil ama ortaokulda mi lisede mi biz de takıyorduk renk değiştiren yüzükler vardı onlardan. Öğretmeni çok etkili birisi demekki veya kızınız tam görevci ☺️

Merhaba Hanımlar,
Okuyup yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Bir evladım var ana sınıfına gidiyor (özel) okula başladığından bugüne pek bir problem yaşamadık. Yalnızca bir branş dersinde öğretmeni ile pek uyum saglayamadi, o ders olduğu zamanlarda veya o ders aklına geldiğinde okula gitmek istemiyor. Konuştum, öğretmeni ile konuştum bir türlü sonuç olumlu olmadı. Süreç hala devam ediyor. Bu konuşmalar oyunlar esnasında şöyle bir şey paylaştı; Turan ogretmenim okula gelirken yüzük takmayın çok kucuksunuz takı takmak için takmamalisiniz dedi o nedenle ben artık takmak istemiyorum.
Normalde süslenmeyi sever. Zaten genel olarak takı takmak veya elbise giymek kız çocukları için çok özeldir. Bu konuşma sonrası sınıf öğretmeni ile iletişime geçtik konuştuk gozlemledik hala problem devam ediyor. O süslü puslu kendine takip takistirmayi seven çocuk artık hiç birine bakmıyor. Yalnızca okula gittiğinde değil her zaman. Kaldırdı her şeyi.
Psikolog ile görüştüm bu öğretmenin kuralı olduğunu olayı büyüttüğü mu söyledi.
Ben takı takmasinda veya suslenmesinde değilim bir öğretmenin 6 yaşında bir çocuk üzerinde bu şekilde bir etki göstermesinin üzücü oldugundayim. Bunu bir türlü anlatamadim. Sizce her şey normalde ben miyim anormal. Eğer öyleyse kafama takmayacagim artık bu konuyu akışa bırakacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Sınıf öğretmeniyim.Ogrencilerimin sallantılı küpe ,kolye takmalarini istemiyorum.Kosturma esnasında ya da arkadaşlarıyla oynarken bir yere takılabilir arkadaşı çekebilir.Cocuga ya da diger arkadaşlarına zarar verilebilir.Ayrica sizinki özel okulmus.İmkani olmayan öğrencilerimin özenip üzülmesini de istemiyorum .Oyuzden karşıyım.Kiyafet olarak da sadece esorfman giymelerine izin veriyorum.Kizlarin Paris moda haftasından çıkmış gibi okula gelmelerini istemiyorum.Bence de abarmissiniz.Sinif öğretmeni yerine kuralı koyan öğretmeni ile konuşup nedenini anlamaya çalışın.Ortak bir karara varın.

Sınıf öğretmeniyim.Ogrencilerimin sallantılı küpe ,kolye takmalarini istemiyorum.Kosturma esnasında ya da arkadaşlarıyla oynarken bir yere takılabilir arkadaşı çekebilir.Cocuga ya da diger arkadaşlarına zarar verilebilir.Ayrica sizinki özel okulmus.İmkani olmayan öğrencilerimin özenip üzülmesini de istemiyorum .Oyuzden karşıyım.Kiyafet olarak da sadece esorfman giymelerine izin veriyorum.Kizlarin Paris moda haftasından çıkmış gibi okula gelmelerini istemiyorum.Bence de abarmissiniz.Sinif öğretmeni yerine kuralı koyan öğretmeni ile konuşup nedenini anlamaya çalışın.Ortak bir karara varın.
Öğretmenim sizin soyledikleriniz gibi bir durum söz konusu değil. Basit çocuk yuzugu. Herhangi bir zararı da yok kimseye. Herhangi bir zararı olmayacak bir objenin ogretmenin kişisel düşüncesi sebebi ile yasaklanmasıni anlayamıyorum.
Konumda da belirttiğim gibi mesele taktiği yuzuk değil. Öğretmenin öğrenci üzerinde ki etkisi sebebi ile öğrencinin normalinde bu mevzunun derinleşmesi, etkisi sebebi ile tamamen uzaklaşması.

O yaş grubu için takı sakıncalı bence. Kuzenimin kızına küçük bir halka küpe takmışlardı arkadaşıyla koşarken arkadaşı tutmuş çekmiş mesela, yırtık oluştu. Yüzükte de taşlı bir şeyse arkadaşına veya kendine zarar verme ihtimali var. Sizin çocuğunuzunki hadi basit çocuk yüzüğü demişsiniz ama başkasınınki öyle değildir. Öğretmenin sınırlama getirmek yerine komple yasaklaması doğru bence. Ben öğretmenin tavrını yanlış bulmadım. Sizin çocuğunuza okuldaki kurallara uyması gerektiğini ancak evdeki kurallarla okuldakilerin bir olmadığını anlatmanız gerek. Bence siz de fazla hassas yaklaşıyorsunuz bu konuya

Öğretmenim sizin soyledikleriniz gibi bir durum söz konusu değil. Basit çocuk yuzugu. Herhangi bir zararı da yok kimseye. Herhangi bir zararı olmayacak bir objenin ogretmenin kişisel düşüncesi sebebi ile yasaklanmasıni anlayamıyorum.
Konumda da belirttiğim gibi mesele taktiği yuzuk değil. Öğretmenin öğrenci üzerinde ki etkisi sebebi ile öğrencinin normalinde bu mevzunun derinleşmesi, etkisi sebebi ile tamamen uzaklaşması.
Sizin basit dediğiniz o minicik yüzüğü arkadaşı merak edip alıp yutabilir bile. Merak eden bir arkadaşı tutup çıkarmaya çalışabilir kızınıza zarar verebilir, masa köşesine takılabilir.

Ya da eve gidip bir arkadaşı X yüzük takıyor ben de takacağım diyebilir sonra diğeri sonra diğeri.. Sonra o aile okulu arayıp X yüzük takıyormuş ne biçim okul orası kuralı yok mu ben çocuğumun takı takmasını görüp özenmesini istemiyorum konuşun ailesiyle diyerek okulu ve öğretmeni suçlayabilir.

Basit bir yüzük dediğiniz şey tüm okulun rengini değiştirebilir.

Emin olun öğretmenin kişisel görüşü değildir.

Merhaba Hanımlar,
Okuyup yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Bir evladım var ana sınıfına gidiyor (özel) okula başladığından bugüne pek bir problem yaşamadık. Yalnızca bir branş dersinde öğretmeni ile pek uyum saglayamadi, o ders olduğu zamanlarda veya o ders aklına geldiğinde okula gitmek istemiyor. Konuştum, öğretmeni ile konuştum bir türlü sonuç olumlu olmadı. Süreç hala devam ediyor. Bu konuşmalar oyunlar esnasında şöyle bir şey paylaştı; Turan ogretmenim okula gelirken yüzük takmayın çok kucuksunuz takı takmak için takmamalisiniz dedi o nedenle ben artık takmak istemiyorum.
Normalde süslenmeyi sever. Zaten genel olarak takı takmak veya elbise giymek kız çocukları için çok özeldir. Bu konuşma sonrası sınıf öğretmeni ile iletişime geçtik konuştuk gozlemledik hala problem devam ediyor. O süslü puslu kendine takip takistirmayi seven çocuk artık hiç birine bakmıyor. Yalnızca okula gittiğinde değil her zaman. Kaldırdı her şeyi.
Psikolog ile görüştüm bu öğretmenin kuralı olduğunu olayı büyüttüğü mu söyledi.
Ben takı takmasinda veya suslenmesinde değilim bir öğretmenin 6 yaşında bir çocuk üzerinde bu şekilde bir etki göstermesinin üzücü oldugundayim. Bunu bir türlü anlatamadim. Sizce her şey normalde ben miyim anormal. Eğer öyleyse kafama takmayacagim artık bu konuyu akışa bırakacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
öğretmenin dediğini allahın emri gibi dinliyorlar
kızım 4.5 yaşında, kreşe giderken öğretmeni kolye bileklik vs takmayın dedi diye okula giderken mutlaka çıkarttırıyor. öğretmeni yemek yerken konuşma dedi diye evde de bizi konuşturmuyor. su içerken oturun demiş (?) diye evde bize de o kurala uyun diyor vs. vs. normal bence.

Sizin basit dediğiniz o minicik yüzüğü arkadaşı merak edip alıp yutabilir bile. Merak eden bir arkadaşı tutup çıkarmaya çalışabilir kızınıza zarar verebilir, masa köşesine takılabilir.

Ya da eve gidip bir arkadaşı X yüzük takıyor ben de takacağım diyebilir sonra diğeri sonra diğeri.. Sonra o aile okulu arayıp X yüzük takıyormuş ne biçim okul orası kuralı yok mu ben çocuğumun takı takmasını görüp özenmesini istemiyorum konuşun ailesiyle diyerek okulu ve öğretmeni suçlayabilir.

Basit bir yüzük dediğiniz şey tüm okulun rengini değiştirebilir.

Emin olun öğretmenin kişisel görüşü değildir.
Öğretmenin kisisel görüşü olmasa takip gelen cocugunda ailesi aranır takmamasi için uyarı yapılır. Böyle sizin bahsettiginiz gibi bir durum söz konusu değil. Bu yazdiklariniza bakınca çocuklar evden çıkmamalı. Bu kar olabilecek şeyler. Örneğin bluzundaki dugmede yutulabilir, saati de takılabilir herhangi bir yere. Okulun kuralları olsun olmalida. Öğretmenler kendi istekleri doğrultusunda çocuğa bunu yansitmazsin. Çocuklar adı üzerinde cocuk, benimle iletişim kurulsaydi ben izah eder tatlilikla bir daha okula gittiğinde takdirmazdim. Evinde gezmesinde takardı okulda takmazdi. Bu şekilde basit kuralları anlayıp uygulayabilecek bir çocuk.

Arkadaşlar konu sahibinin takıldığı nokta, öğretmenin bu etkiliyi nasıl yaptığı ile ilgili. Çocuk belliki bu konuyla ilgili kendi içinde bir anda ciddi bir değişim yaşamış. Annesi de bunun kaynağını anlamaya çalışıyor. Çocuk öğretmenin kişisel görüşünden etkilenmiş, buna göre değişim yaşamış.

Normal bir uyarı vs olsa zaten sınıf öğretmeni uyarır. Annenin endişesi normal. Bugün bu dediğinden yarın başka fikrinden etkilenecek.

Bence öğretmenin kural koymasında sorun yok. Takı takılmaması da gayet okulda getirilebilecek bir kural. Çok da öğretmenin kişisel bir değerlendirmesi gibi gelmedi bana. Ayrıca kuralları size değil de doğrudan öğrencilere söylemesi de bence yanlış değil.

Siz evdeki ve okuldaki kuralların farklı olabileceğini anlatmalısınız.

Bana da ogretmenin tavrı normal geldi. İki çocuğumun anaokullarında da böyleydi. Kızlar takisiz, ojesiz tayt veya eşofmanli, erkekler eşofmanli olacak. Ayrıca o yaştaki çocukların beğenileri de anlık değişebiliyor. Öğretmen ortaya, genel konuşmuş. Ben sizi biraz hassas buldum. Aynı durumda olsam mekanlara göre kurallarin değişebileceğini anlatırdım. Buna rağmen takmak istemiyorsa da çok da sorun etmezdim.

Konu sahibi takı takmasında değilim yazmışsınız ama her mesajınız takının ne kadar masum olduğu yönünde ve öğretmende nasıl suç bulurum temalı. Kızınız bu kadar çabuk etkileniyorsa bu öğretmenle değil kızınızla çözmeniz gereken bir durum. Ayrıca neden sizinle iletişim kurulsun çocuğunuza söylemiş o da anlamış. Gayet söyleneni anlayacak kurallara uyacak bir yaş grubunda. Uyarıyı dikkate alıp sürekli yapsa sizi arar öğretmeni ama onun haricinde sizi neden arasın?

Arkadaşlar konu sahibinin takıldığı nokta, öğretmenin bu etkiliyi nasıl yaptığı ile ilgili. Çocuk belliki bu konuyla ilgili kendi içinde bir anda ciddi bir değişim yaşamış. Annesi de bunun kaynağını anlamaya çalışıyor. Çocuk öğretmenin kişisel görüşünden etkilenmiş, buna göre değişim yaşamış.

Normal bir uyarı vs olsa zaten sınıf öğretmeni uyarır. Annenin endişesi normal. Bugün bu dediğinden yarın başka fikrinden etkilenecek.
Ne kadar güzel anlamissiniz, endişem tam da bu nokta. Konu çok farklı yerlere gitti :KK17:

Konu sahibi takı takmasında değilim yazmışsınız ama her mesajınız takının ne kadar masum olduğu yönünde ve öğretmende nasıl suç bulurum temalı. Kızınız bu kadar çabuk etkileniyorsa bu öğretmenle değil kızınızla çözmeniz gereken bir durum. Ayrıca neden sizinle iletişim kurulsun çocuğunuza söylemiş o da anlamış. Gayet söyleneni anlayacak kurallara uyacak bir yaş grubunda. Uyarıyı dikkate alıp sürekli yapsa sizi arar öğretmeni ama onun haricinde sizi neden arasın?
Ben neden ogretmene nasıl suç bulurum modunda olayım ? Niye kendi kendime sıkıntı yaratayim?

Ben neden ogretmene nasıl suç bulurum modunda olayım ? Niye kendi kendime sıkıntı yaratayim?

Orasını ben bilemem, ben sizi tanımam etmem neticede. Yaptığınız bu ama. Öğretmenin sizi aramamasına bile takılmışsınız. Güya mesele takı değil ama her mesajınız ne kadar basit bir takı olduğu yönünde. Psikolog çok haklı büyütüyorsunuz

Bu şekilde çevresinden etkilenen bir çocuk mu?
Yoksa birtek bu öğretmeninden mi bu kadar etkilendi? Sizi ve babasının dediklerini bu kadar uyguluyor mu? Uygulamıyorsa bir yabancının sözlerini dinlemesi rahatsız etmiş olabilir mi? Uyguluyorsa da sizde başka birisini bu kadar önemsemesi rahatsız etmiş olabilir mi? Öğretmende içinize sinmeyen bir durum oldu mu öncesinde? Neden takmadığıyla ilgili çocuğunuzla net olarak konuştunuz mu? Konuştuysanız ne dedi?

Öğretmenden randevu alıp detaylı bir görüşme yapın .Ayak üstü 5 dakika ile aklınızdaki sorulara cevap bulamayabilirsiniz .En güzeli gitmeden soracağınız soruları liste halinde yazın.İcinizde hiç şüphe kalmasın.Ama bunu direk öğretmenle halledin.

Back
X