• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yaparsınız?

İnan bana her konuda ben sana hak veriyorum.

Ama daha önce de söyledim bu adamla evli kalman büyük hata…

Maalesef seni hiç bir zaman ailesi olarak görmeyecek…
Zaten onlardan ailem diye bahsediyor. Herşeyin hayırlısı artık. Ben para vermemekte direteceğim. Bakalım istemekte diretecekler mi

Ortak araba konusunu çoğunuz biliyorsunuz.Son gelen zamdan sonra 1600 TL arabanın vergisi çıkmış.Vize,bakım falan kvleri çok yorarmış.Vergiyi siz ödeyin, bakımı biz yaptıralım demişler eşime. 6 aydır araba onlarda. Bende eşime aileni aramak istemiyorum, kirada olan biziz,ne ödemesi dedim.Eşim ailesine üzülüyor.Zaten sigortayıda biz yaptırdık.Ne önerirsiniz. Arabayı kaynım kullanıyor, biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ailesini mi arayayım napayım?
Şu arabayı devredin ve artık kapatın araba konusunu. Takıntı oldu sizde bu konu.

Ortak araba konusunu çoğunuz biliyorsunuz.Son gelen zamdan sonra 1600 TL arabanın vergisi çıkmış.Vize,bakım falan kvleri çok yorarmış.Vergiyi siz ödeyin, bakımı biz yaptıralım demişler eşime. 6 aydır araba onlarda. Bende eşime aileni aramak istemiyorum, kirada olan biziz,ne ödemesi dedim.Eşim ailesine üzülüyor.Zaten sigortayıda biz yaptırdık.Ne önerirsiniz. Arabayı kaynım kullanıyor, biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ailesini mi arayayım napayım?
Ara bence. Yeri geldiğinde iyi laf sokuyorsun. Bunu da bize sorma yani.

binmediklerinize saysınlar hem arabanın keyfini sürecekler hemde külfetini başkasına yükleyecekler olur mu öyle şey ya

Anlamıyor. Ee dedim kardeşimde arabanın sigortasını öderken zorlanıyor. Ona da destek olalım. Olalım diyor. Ya diyorum bizim durumumuz çok mu iyi hep biz destek oluyoruz.Vala eşek kadar kardeşin girsin işe ödesin. O evde yatarken destek falan olmam dedim. Eşimin arkadaşıda şey diyor. Ben kendime kıyafet falan herşeyi alıyormuşum. Eşim kendine bişey almıyormuş. Onun yerine ailesine destek olabilirmiş.
Yavri senin de arkadaşların vardı hani sana hak veren, onlara ne oldu? Bişey demiyolar mı bunun üzerine?

Anlamıyor. Ee dedim kardeşimde arabanın sigortasını öderken zorlanıyor. Ona da destek olalım. Olalım diyor. Ya diyorum bizim durumumuz çok mu iyi hep biz destek oluyoruz.Vala eşek kadar kardeşin girsin işe ödesin. O evde yatarken destek falan olmam dedim. Eşimin arkadaşıda şey diyor. Ben kendime kıyafet falan herşeyi alıyormuşum. Eşim kendine bişey almıyormuş. Onun yerine ailesine destek olabilirmiş.
Eşinizin arkadaşı o kadar biliyorsa kendi ödesin. Ona mı soracaksınız. Ev arkadaşı değilsiniz siz, çekirdek ailesiniz. Eşiniz kendisine almıyor diye çıkıp balkondan savursun parayı madem. Kim oluyor da eşinizin arkadaşının bu konuda söz hakkı var. Sizin evinizde sizden başka herkesin söz hakkı var, evli misiniz ev arkadaşı mı?

Zaten onlardan ailem diye bahsediyor. Herşeyin hayırlısı artık. Ben para vermemekte direteceğim. Bakalım istemekte diretecekler mi
Çok üzülüyorum ben sana inan…

Para verme de bu şekilde huzursuz nereye kadar dayanacaksın?

Çalışan,akıllı kadınsın eminim güzelsindir bu adamı nasıl ve nesini seviyorsun ki?

Adamın hiç bir artısı yok ki…

Birebir gezip egleniyoruz, gerçekten iyiyiz.Birde geçen bayram tatile gittik.Bu yılda otel ayarladık. Bizde para oldugunu düşünüyorlar. Benim iki şube çalıştıgımı da biliyorlar. Ee asgari ücrette arttı. O yüzden beklentideler sanırım.
Kaynımın herhangi bir vasfı, mezuniyeti yok. Normal bir işte hayatta çalışmaz. Kalbi kırılır, erkek çocugu diye ona bişey demiyorlar.
Satılsın, isterlerse tüm parayı alsınlar. Zaten öyle olcak sonunda. Ama bu şekilde strese girmek istemiyorum artık.
Kvye,yetmiyorsa kardeşi işe girsin mi desem

Siz ne demek istedigimi anlamadiniz orda. Bir insan (erkek/kadin fark etmez) israrla sizin istemediginiz birseyi size dayatiyorsa o zaman o insanin sizin cizgilerinize saygisi yoktur. Gezip eglenmenizin bu konuyla alakasi yok. Kardesi keyfinden evde toto büyütürken sizin onu gezdigi arabaya para katmaniz kadar sacma birsey olamaz, heleki siz bu kadar calisirken. Asıl problem esiniz. Ve evet sizin yerinizde olsam kv demle ciddi bir konusma yapip bu olayi temelden kendim cözerdim, cünkü esinizin cözecegi yok

Eşinizin arkadaşı o kadar biliyorsa kendi ödesin. Ona mı soracaksınız. Ev arkadaşı değilsiniz siz, çekirdek ailesiniz. Eşiniz kendisine almıyor diye çıkıp balkondan savursun parayı madem. Kim oluyor da eşinizin arkadaşının bu konuda söz hakkı var. Sizin evinizde sizden başka herkesin söz hakkı var, evli misiniz ev arkadaşı mı?
Eşimde sigara içiyor. Benim sigaram yok. Arkadaşına göre hep bana bişeyler alınıyor. Yazıcı ve tablet aldım onu söylüyor.Bu adama bişey alınmıyor diyor.O da almadığı için gitsin o parayı ailesine mi verecek, napacaksa yapsın diyor.Ya durumumuz süper olsun. Ev araba herşeyimiz olsun gitsin yardım etsin. Ama kirada olan biziz. Bu sene kiramız uygun. Ama yazın zamda kimbilir ne kadar olacak.İnsan hiç mi evladını düşünmez. Aklım almıyor.

Çok üzülüyorum ben sana inan…

Para verme de bu şekilde huzursuz nereye kadar dayanacaksın?

Çalışan,akıllı kadınsın eminim güzelsindir bu adamı nasıl ve nesini seviyorsun ki?

Adamın hiç bir artısı yok ki…
Eşimle aile muabbeti yokken gerçekten iyiyiz. Ama ailesine aşırı verici.Ben sabahın köründe kalkıyorum. İki yerde çalışıyorum.Ben bişeyler için çabalarken, neden çalışmayan kaynın vergisini ödeyeyim.Sabrımı gerçekten zorluyor.

Siz ne demek istedigimi anlamadiniz orda. Bir insan (erkek/kadin fark etmez) israrla sizin istemediginiz birseyi size dayatiyorsa o zaman o insanin sizin cizgilerinize saygisi yoktur. Gezip eglenmenizin bu konuyla alakasi yok. Kardesi keyfinden evde toto büyütürken sizin onu gezdigi arabaya para katmaniz kadar sacma birsey olamaz, heleki siz bu kadar calisirken. Asıl problem esiniz. Ve evet sizin yerinizde olsam kv demle ciddi bir konusma yapip bu olayi temelden kendim cözerdim, cünkü esinizin cözecegi yok
Evet yok. Kım kım diye kısık sesle konuşuyor ailesiyle.Bizimde ilk yıl paraya ihtiyacımız oldu. Birkez onlardan para istemedik.Zoruma giden bu işte. Ben ordan çıkıp diger tarafa çalışmaya gidiyorum. Bişeyler için çabalıyorum.Kvde kesin aglayacak. Kocasını dolduracak. Ama son çare onunla konuşmak.

Esinin arkadasina mi kalmis sizin maddi durumunun derdi tasasi. Siz kendinize kiyafet felan aliyorsaniz kendi emeklerinizi harciyorsunuz. Yardim kime yapilir? Gercekten muhtac olana yapilir. Kardesi evde yatip duracak sizde ailenizin imkanlarindan hep.akitip duracaksiniz. Oldu.

Acaba el kızı yiyeceğine biz mi yiyelim diyorlar.
Normal aile kabul etmez.Bizde kiradayız sonuçta. Otel ayarladık, geçen bayramda tatile gittik.Bizde para oldugunu düşünüyorlar. Olsada ödemek zorunda degilim.
Diger oglu emekli maaşı ile mekan mekan geziyor. Alkol komasına giriyor. Biz enayi gibi ödüyoruz.
Hayır zaten en son tartıştık. Hala ne yüzle öde diyorsun.
Sizi el kızı olarak görüyorlardır ama kendi oğulları arasında da bir ayrımcılık var. Birine çok yüz verip her istediğini özgürce yaptırıp diğerini sömürüyorsan bu evlat ayrımına girer. Maalesef buna eşiniz son vermeli. Az çok farkındadır zaten her şeyin. Ama aileye zor durumda destek olmak ayrı birde kredi öder gibi onların masraflarını düzenli olarak karşılamak çok ayrı.

Esinin arkadasina mi kalmis sizin maddi durumunun derdi tasasi. Siz kendinize kiyafet felan aliyorsaniz kendi emeklerinizi harciyorsunuz. Yardim kime yapilir? Gercekten muhtac olana yapilir. Kardesi evde yatip duracak sizde ailenizin imkanlarindan hep.akitip duracaksiniz. Oldu.
Bunu diyen arkadaşı, kendisi kirada. Abisinin evi var. Ve abisine arkadaşı destek oluyor. Yani zihniyeti bu.Çalışmayan adama bir lira vermem ben. Israrcı olursan anneni arayacağım diyecegim.

Evet yok. Kım kım diye kısık sesle konuşuyor ailesiyle.Bizimde ilk yıl paraya ihtiyacımız oldu. Birkez onlardan para istemedik.Zoruma giden bu işte. Ben ordan çıkıp diger tarafa çalışmaya gidiyorum. Bişeyler için çabalıyorum.Kvde kesin aglayacak. Kocasını dolduracak. Ama son çare onunla konuşmak.

Aglasin. Kan vermeyi reddetmiyorsun. Aglamak istiyorsa bir oglunun evde yatip durduguna aglasin. Ben maddi yardimlara karsi degilim. Bizde aile icinde yardim ediyoruz, ama sadece herkes elinden geleni yapiyorsa

Sizi el kızı olarak görüyorlardır ama kendi oğulları arasında da bir ayrımcılık var. Birine çok yüz verip her istediğini özgürce yaptırıp diğerini sömürüyorsan bu evlat ayrımına girer. Maalesef buna eşiniz son vermeli. Az çok farkındadır zaten her şeyin. Ama aileye zor durumda destek olmak ayrı birde kredi öder gibi onların masraflarını düzenli olarak karşılamak çok ayrı.
Kaynım her konuda aile destegini kullandı. Başka şehirde üniversiteye gitti. Bitiremeden geri geldi.Çalışmamasına ragmen en pahalı bilgisayarı, telefonu aldı. Bedelli askerlik yaptı. Ki bedelli askerlik ne kadar pahalı.Bi ara iş kurmaya yeltendi. Çalışmıyordu, 100 bin kredi çekmeyi düşünüyordu. Eşimde ufak yaştan beri çalışıyor. Neredeyse prim günleri dolacak. Bana görede ortada bir ayrım var. Anne babanın kredi kartı, maaş kartı neden onda duruyorki.Emekli olmayı beceren insanlar evi de yönetebilir.Eşime göre ailesi ayrımcılık yapmıyor. Allah onlardan razı olsun diye bahseder. Ben haksızlık falan diye bi ara eşime söyledim. Bana dedigi, hak hukuga kalırsak ooo. Kim dikkat ediyor diyor.

Sizin sorununuz araba değil...

Sizin sorununuz gözleri yaşlı kayınvalide, kalp hastası kayınpeder, işsiz güçsün kayınbirader değil...

Sizin sorununuz ayrı bir aile olduğunuzu anlamayan eşiniz...

Eşiniz değişmeden bu konu kapanmayacak. Araba meselesi çözülse kayınbiraderin evlilik meselesi çıkacak. O çözülse başka bir şey çıkacak.

Eşiniz değişse şimdiye kadar değişirdi. Adam bu konuda ne kadar tepkili olduğunuzu bildiği halde hala vergi diyor ailem diyor. Demek ki eşiniz değişmeyecek. Bu bilgiyi verili kabul edersek ya siz değişecek ve bu maddi desteği kabul edeceksiniz, ya da siz de değişmeyecek ve bu evliliği sonlandıracaksınız. Yoksa kayınpederden önce bu sinirle size inme gelecek.

Aglasin. Kan vermeyi reddetmiyorsun. Aglamak istiyorsa bir oglunun evde yatip durduguna aglasin. Ben maddi yardimlara karsi degilim. Bizde aile icinde yardim ediyoruz, ama sadece herkes elinden geleni yapiyorsa
Tabiki. Hep diyorum çalışsa, çaba gösterse, gerçekten yetmese yapsın.Ama yıllardır evde duran adamın araba ödemesini ben niye yapıyorum. Durumları iyiki çalışmıyor.İsterse hiç çalışmasın. Ama beklentiye de girmesinler.

Back
X