- 11 Haziran 2020
- 267
- 701
- 33
- 37
- Konu Sahibi Pinkie Pie
-
Giderse hemen gitmeyecek doğuma birkaç ay kala gidecek, doğuma gelirim, sonrasında da hep beraber gideriz diyor.Bence sen yinede tek koyma. Arada ister istemmez uzaklaşma olacak bence.
Su anki durumunuz kotu degilse gitmesin bence. Hamilelikte hormonlar tavan yapiyor. Duygusal ve cok hassas oluyor insan. Siz burada o orada cogu seye kirilabilirsiniz bu durumda sudan sebeplere.Boyle bir surecte yaninizda olmasi lazim bence karninizin buyudugunun kipirdadigini onunda hissetmesi lazim. Adam bi gelecek sizin karniniz burnunuzda. Adam bi gelecek siz dogum yapmissiniz mesela. Zor kararlar bunlar yaaaEşime çok uzak bir yerden, Endonezya'nın oralardaki adalardan birinde bir proje teklifi geldi.
Kendi işini yapıyor, oradan iyi fiyatla bir iş alabilme durumu var yani.
Uçakla en kısa şekilde, 22 saat falan sürüyor.
Ve uçak parası ateş pahası, yani özetle sürekli gidip gelebilmesi ya da gidip gelebilmem pek mümkün değil.
Bulunduğumuz şehirde, mevcut işlerine de devam etme seçeneği de var.
Kararı biraz da bana bırakıyor.
Şu an 9 haftalık hamileyim, eğer kararımız gitmesi yönünde olursa, doğuma kadar,orada buradaki doğum imkanlarını bulamayacağımızı düşündüğümüzden, onunla beraber gitme durumum olamayacak.
Ve doğuma kadar, birkaç ay yalnız kalmak zorunda kalıcam.
Ama ailem şu an oturduğumuz muhitte oturuyor. Yine de özellikle evlendiğimizden bu yana, eşimden neredeyse hiç ayrı kalmadığım için nasıl bu kadar ayrı kalmaya dayanabilirim bilmiyorum.
Tabii bu gidişin avantajları da var.
İş 1 yıllık ve şu anki 7-8 senelik kazancını 1 yılda kazanma fırsatı olacak. Ve sonrasında o doğrultuda giderse bu kazanç daha da artacak.
Ama yerleşik düzenimiz bozulacak ve uzun bir müddet göçebe gibi olacağız. Her sene dünyanın hangi garip ülkesine gideceğiz temalı yaşayacağız.
Yine giderse temmuzda doğum sonrası, bebek uçağa binebilecek duruma geldiğinde yanına gitme durumumuz olacak.
Ya da burada bekleyeceğim.
Ben de hamilelik öncesi yeni bir iş düzeni oturtmuştum, ama zor bir ilk trimester geçirdiğim için işlerimi askıya almak zorunda kaldım, gidersek komple bitecek ama para sıkıntımız hiç olmayacak.
Kısacası kafam çok karışık, çocuk söz konusu olmasa mevcut gelir düzeyimizle kalalım, yaşayıp gidelim derdim ama bi yandan da ona çok iyi imkanlar sunabilme fırsatı var, diğer yandan da sevdiğim insandan ayrı kalmak fikri çok korkunç. Hamileliğin son aylarını yalnız geçirme fikri çok korkunç.
Ne karar vermeli bilemedim. Sabırlı bir şekilde buradaki mevcut imkanlarla devam mı etmeli, yoksa ayrı kalmayı göze alıp, daha iyi imkanlar için birkaç senemizi ayrı gayrı harcamalı mı?
Oradaki iş 1 senelik ama sonrasında yine dünyanın garip bi yerinde bu tarz iyi paralı bir proje alma fırsatı olacak yani bir sene sonra tamam mı devam mı deme imkanımız var.Sadece 1 senelik bir is ise dayanin derdim ama birkac sene surecekse cok zor...
Dediginiz gibi gocebe bir yasam tarzi gibi olacak oradan oraya..
Hem çocuğunuz hem de siz zor adapte olursunuz..
Tam olarak içimdeki gitme diyen taraf tam da bu nedenlerle gitme diyor.Su anki durumunuz kotu degilse gitmesin bence. Hamilelikte hormonlar tavan yapiyor. Duygusal ve cok hassas oluyor insan. Siz burada o orada cogu seye kirilabilirsiniz bu durumda sudan sebeplere.Boyle bir surecte yaninizda olmasi lazim bence karninizin buyudugunun kipirdadigini onunda hissetmesi lazim. Adam bi gelecek sizin karniniz burnunuzda. Adam bi gelecek siz dogum yapmissiniz mesela. Zor kararlar bunlar yaaa
Biraz ilkel biyer olduğu için, orada doğum imkanları buradaki gibi değilmiş, o sebepte o mayısta falan gidecek giderse ben de temmuzdan sonra gidebileceğim anca. Yoksa burada yalnız kalmaktansa, peşine takılırdım her türlü.Ben 3 kuruş fazla için eşlerin birbirinden ayrılmasını mantıklı bulmuyorum. Eşimle belki bir çorba içerim ama beraber içerim. O uzakta çalıştığı parayla birlikte karnımızı doyurmadiktan sonra ne anlamı var.
Ha ben olsam ben de onunla giderdim. Ama siz gitmek istemiyorsunuz. Bence o da gitmesin.
O zaman sadece 1 senelik dusunuyorsaniz olabilir gibi...Oradaki iş 1 senelik ama sonrasında yine dünyanın garip bi yerinde bu tarz iyi paralı bir proje alma fırsatı olacak yani bir sene sonra tamam mı devam mı deme imkanımız var.
Hamilelik olmasa heyecan bile duyardım, direkt atlar giderdim ama zamanlama kötü oldu.Ordan oraya gezmek zevkli gibi geldi bana nedense
Doğru diyorsunuz, bunu düşünmemiştim.Madem sadece bir sene , sabredin.Sonrasına bakarsınız duruma göre.1 yılı değerlendirirsiniz.Bende gittim geldim eşimin işi için, çocukla gidip gelen arkadaşımda vardı.Zor oluyor elbette.
Ama en başta sağlık konusunu konuşun.Yani arkadaşımın ödü kopardı çocuğu hasta olacak diye.Sağlık konusunda çok geri bir ülkeydi.Resmen hiçbirşey anlamıyorlardı.
Tam olarak düşündüğüm bu iyi bir kolej 25bin liralardan başlıyor.Oo en sevdiğim gitmeli temali :)
Ben hiç dusunmem giderim.
Bir kac ay zorluk çekerim sonra rahat ederim.
Fırsatı tepmeyin derim.
Cocugunu için.
Tabi yine eşinle her şeyi konuşun.
Sabırlı özverili davranabilcek misiniz bakın cok iyi tartın konuyu.
Bu cocugun sadece beze süte ihtiyacı olmicak sonuçta. Büyüyecek okula başlıcak. Neden daha iyi egitim almasin ki. Neden daha iyi şartlarda yasamasin ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?