- 7 Ekim 2016
- 6.598
- 4.323
- 173
- Konu Sahibi Pinkie Pie
-
Belkide dogumda yaninda olamayacak ve bu durum senin cok zoruna gidecek. Ilerde bile aklina gelince bozulur insan. Yaninda kalsin gitmesin herseyini gorsun hissetsin oda. Sende kendini guvende hissedersin. Bende 45 yasinda bir anneyim. Benimde esim seyahatlere giderdi sik sik ama haftalik seyahatlerdi bunlar. Ben soyle bir geriye bakip dusunuyorumda cocugumu bile nerdeyse tek basima buyutmusum.Giderse hemen gitmeyecek doğuma birkaç ay kala gidecek, doğuma gelirim, sonrasında da hep beraber gideriz diyor.
Aslında burada da imkanlarımız çok kötü değil ama şu an çocuk okul çağında olsa 25-30 bin lira senelik kolej parası veremezdik mesela ama giderse böyle şeyler sorun olmayacak.
Zor karar
Belkide dogumda yaninda olamayacak ve bu durum senin cok zoruna gidecek. Ilerde bile aklina gelince bozulur insan. Yaninda kalsin gitmesin herseyini gorsun hissetsin oda. Sende kendini guvende hissedersin. Bende 45 yasinda bir anneyim. Benimde esim seyahatlere giderdi sik sik amq haftalik seyahatlerdi bunlar. Ben soyle bir geriye bakip dusunuyorumda cocugumu bile nerdeyse tek basima buyutmusum.
Doğuma 2 hafta kala her türlü gelirim diyor. Doğumda olmamam gibi birşey söz konusu olmaz diyor ama bu doğum da belli olmuyor biyerde hesap dışı da gelişebilir.Doğumda olmamasını sorun etmem diyorsanız gitsin bence zaten sonra sizde gideceksiniz
Zaten 1 sene ve getirisi iyiymiş
Hayatım boyunca zaten manevi şeylere maddiyattan daha önem verecek kadar duygusal birisi oldum.Cocugunuz buyuyene kadar 3 4 sene gitseniz birkac yere iki uc cocugunuzun gelecegi kurtulur.
Zamanlama kotu olmus ama imkansiz degil biz kadinlar duygusal bakiyoruz olaylara.Gerekli asilar yapildimi saglik sorunuda olmaz saniyorum.Tabi ateslendimi acile kosamazsiniz oralarda.
Giderse hemen gitmeyecek doğuma birkaç ay kala gidecek, doğuma gelirim, sonrasında da hep beraber gideriz diyor.
Aslında burada da imkanlarımız çok kötü değil ama şu an çocuk okul çağında olsa 25-30 bin lira senelik kolej parası veremezdik mesela ama giderse böyle şeyler sorun olmayacak.
Zor karar
Bence burda tek dert bebegin ordaki yasam sartlari olmali.Ben esim icin denerdim ama bebegin sartlari uygunsa.Hayatım boyunca zaten manevi şeylere maddiyattan daha önem verecek kadar duygusal birisi oldum.
Bir yanda da eşimin hırsı var, burada istediği gibi para kazanamadıkça aşırı üzülüyor.
Yoksa ben mutluyum mevcut hayatımızdan, sınırsız imkanlarla da yaşamayalım ama birlikte mutlu olalım isterim ama o tam mutlu değil.
Gitme şansım var.Eşimin 3 aylığına Ankaraya gitme durumu var... hamile de değilim. Aklıma geldikçe kendimi tutuyorum düşünüp düşünüp ağlamamak için. Bikaç sene ayrı kalmayı ancak başka hiçbir gelirimiz olmasa kabul ederdim yani karın tokluğu için. Fazladan para kazanacağız diye kesinlikle istemezdim..
Ben de gidebilecek olsam o zaman kabul eder giderdim ancak..
Bebeğin oradaki yaşam şartları konusu tam bir soru işareti.Bence burda tek dert bebegin ordaki yasam sartlari olmali.Ben esim icin denerdim ama bebegin sartlari uygunsa.
Bebek olmasa zaten kim istemezki fazla para.
Doğuma eşin gelir , hep birlikte doğum sonrası gidersiniz. Bikaç aydan birşey olmaz bence.Gitme şansım var.
O zaman sadece birkaç ay ayrı kalacağız, doğumu bekleyeceğim ve öyle gideceğim.
Ya da gözümü karartıp bilmediğim bi ilkel yerde doğum yapmayı göze alacağım.
Ama gitmemesi düşüncem ağır basıyor. Tek korkum gitme dediğimde, buradaki işleri yolunda gitmeyip de mutsuz olması.
Şu an maddi durumumuz hiç kötü değil allaha şükür güzel yaşıyoruz ama kendi işi olduğu için ara sıra sallantılar oluyor.Ekmek parası için gittiğinden ötürü maddi durumunuzu daha iyi bilirsin kuzum. Ama şunu da göz ardı etme, Allah'ın izniyle yavrucağını aldığında kucağına, her sene ülke değişmek hiç kolay olmayacak. İlk hamilelik sanırım, durumunuz iyise bu dönemlerde yan yana olmanız daha güzel olur sanki. İnşallah çok mutlu olursun :)
Bir de ailemden ayrılma faktörü var.Doğuma eşin gelir , hep birlikte doğum sonrası gidersiniz. Bikaç aydan birşey olmaz bence.
Giderse hemen gitmeyecek doğuma birkaç ay kala gidecek, doğuma gelirim, sonrasında da hep beraber gideriz diyor.
Zor karar
O uçak yolculuğu kısmı da endişelendiriyor tabii.Eşim ben 6 aylıkken taşındı, biz de dığumdan bir ay sonra yanına taşındık. Valla düşündüğümden zor oldu, 3 yaşında bir oğlum daha olduğu için ayrıca iki taraf için de zordu. Siz yine daha şanslısınız. Bence olabilir gibi gözüküyor yine de, gidip deneyip beğenmezse dönme şansı varsa özellikle bakılabilir.
22 saatlik uçak yolculuğu korkutucu ama, o kısma dayanabilecek misiniz
O uçak yolculuğu kısmı da endişelendiriyor tabii.
Bir bebek ve bir kediyle nasıl olacak bilmiyorum. Belki aktarma noktasında 1 gece konaklayıp devam olabilir.
Orasını bilmem ailemle öyle sıkı bir bağ yok aramda , Allah hepsine sağlık huzur versin uzak da olsalar çok önemli değil.17 yaşımda çıktım üni için evden bunun da etkisi var tabi bunda..Bir de ailemden ayrılma faktörü var.
Bir yandan düşünüyorum burada kendi yağımızda ailem de yanıbaşımda mutlu mesut yaşıyoruz.
Daha iyi maddi koşullar eşittir daha çok mutluluk mu yoksa şu günleri arar mıyım?
Çekirdek ailem dışında akrabalık ilişkilerim çok iyi değil.İşte bir kez gibi düşünme, ne kadar kalacaksınız orada, düğün olur bayram olur TR ye gelmeyecek misiniz? Beni senin durumunda en çok bu mesafe endişelendirdi, yoksa düzen orada da kurarsın, veya ailenle ilişkilerini uzaktan da iyi yürütebilirsin. Ama ihtiyaç halinde gelemeyecek olmak seni çok üzebilir.
Ben kendim için şimdiden kuzenlerin falan düğünlerine nasıl gelir giderim hesabı yapıyorum, ki mesafe kısa bizde, sadece maddi külfeti düşündürüyor.
Çekirdek ailem dışında akrabalık ilişkilerim çok iyi değil.
Ama hastalık sağlık kısmı var tabii. Aileme de düşkünüm ve bu da endişelendiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?