Siz olsaydınız neyi seçerdiniz?

Ben olsam gonderirdim.
Coccugumun egitimi ve gelecegi icin.
Onun okul cagina kadar da gocebe hayat yasardim, hem birsuru kulturu tanimak hem gelecegini garanti altina almak icin bu firsat kacmaz.

Ben olsam bu işebulaşmamasını isterdim. Insan çocukla, etrafında kimse olmayınca çok bunalıyor. Eşiniz ne kadar yardımcı olsa da arada bir anne/kv desteği almaya ihtiyacınız olur bebeklik döneminde de çocukluk döneminde de... Hiç yardım gerekmese, çocukla da olsa çıkıp arkadaşla buluşmak sohbet etmek istiyor insan... Giderseniz yalnız kalacaksınız. Gitmezseniz eşinizle bu kadar uzak mesafede evliliğiniz zarar görebilir.

En iyisi kendi yağınızda kavrulmak bana göre. Çocuk huzurlu mutlu bi ortamdan mahrum kalacağına, koleje gitmeyiversin derim ben olsam...

Ne gerek var. Gelen para giden zamanı telafi edebilecek mi ? Üç günlük dünyada onca vakit ayrı kalmak niye?

çocugu koleje mı yollamak zorundasınız
ben buna takıldım.

Damdan gerçekten o kadar zor bir süreçti ki, kişi kendi isteyerek girmese bu yola, kafayı yer. O yüzden konu sahibi bence kendini iyice bir dinlemeli, istiyorsa böyle bir değişiklik her zorluğun çaresi bulunur.

Bende eşimin gitmesini istemezdim hamilelikte insan eşinin desteğine cok ihtiyac duyar diye dusunuyorum zor bi karar ya...

Burada tek motivasyon para ise yine sorun olabilir, gireceğiniz ülkedeki sosyal ortamı da araştırın, en azından sosyalleşebileceğiniz küçük de olsa bir çevre edinebilecek misiniz, bu da çok önemli. Para kısmı çok önemli değil, çünkü insan kazandığı kadar harcıyor çoğu durumda.

Açıkçası ben gitmesini istemezdim.
Kurulu bir düzenimiz ve cazip bir işimiz var neticede
Az aşım ağrısız başım

Tabi ki hayatta herşey para değil ama maddi geçim sıkıntısı yüzünden ayrılan bir çok cift var.Eğer doğumunuzun son zamanlarında ve doğumunuzda yanınızda olacak sizi de alıp beraber gidecekseniz,bir kaç ay sabredebilirsiniz diye düşünüyorum.Bu zamanda böyle fırsatların denk gelmesi çok çok zor.İleride çocugunuza da güzel imkanlar sunabilirsiniz,değişik ülkeler gezmiş farklı kültürler tanımış olursunuz.Çocugunuz belki yurt dışı eğitimli olur.Ama mutlaka siz de eşinizle gitmelisiniz.

Merhaba benım arkadaşımın eşide gıttı iş için endonezyaya pasaport süresi bıttıgi için bır sürelıgıne türkıyeye geldı ve arkadaşım telınde başka bı kadınla mesajlarını yakaladı orda bulmuş birini ve göndermedı tekrar oraya gıdersen cocuklarını ve benı göremessın dedı gıdemedıgi için cok sinir oldu cok değişti karısıyla hiç konuşmuyor beraber yatmıyormuş gıtmeden önce cok güzel anlaşıyorlardı cok pişman oldu oraya gönderdiği için arkadaşım cok üzülüyo hayatım karardı dıyo orda insanlar açmış resmen kadınlarda paralı bırını bulunca peşını bırakmıyorlarmış yanı durumlar böyle benım eşim asla yapmaz der güvenırsenız siz bilirsınız bunlarıda göz önüne alın derim

talih kuşu konmuş, bence gidin

doğuma birkaç ay kala gidecekse ve siz de doğumdan sonra gidecekseniz yanına bence dayanılabilir..kolay kolay ele geçecek bir fırsat gibi gözükmüyor..üstelik aileniz yakınınızda ve mevcut düzeninizde devam edecekmişsiniz..eşiniz şartları ayarlar bebek doğduktan kısa süre sonra giderseniz, benim arkadaşım 20 gün önce doğum yaptı, bebeğiyle başka ülkelere gitti bile şimdiden
ben de eşimden ayrıyım.. üstelik 3.dünya ülkesinde olan benim..eşimin doğumuma gelmesi bile mümkün değil, bizimki resmi görev, istifa falan da kabul edilmedi, hem mecburiyetten hem de maddiyattan böyle oldu
Kendinizi ikna edip, bi de size acıyan insanlardan uzak durursanız yaparsınız bence:)

Ben cocuktan once asla degmez derdim. Ama evladinizin gelecegi icin bence gidilebilir. Zor karar evet 7 8 senelik kazanc, 1 senede olacak diyorsunuz. Cazip gorunuyor..

Eğer benim de gitme imkanım olursa, gitmesini isterdim. Ama siz hamilesiniz ve doğumu burada düşünüyorsunuz..
Çok zor karar.. Bu devirde parada önemli.. Ama sizi üzmek istemem ama, eşinizin oralara gidip de, dönmeme ihtimali var..
Başka bir kadının hayatına girme ihtimali de var.. Oralara gidip, yoldan çıkma ihtimali de var. Resmen kültür karmaşası yaşayacak.. Gerçi gözü dışarı da olan erkek, burnunun gidip de de gider başka kadınlara ama bilemiyorum..

Sizin hayattan beklentilerinize ve eşinize güveninize bağlı..

Ben gitmesini isterdim ama hamilelik süreçlerini ve bebeğin ilk anlarını kaçırması gerçekten çok kötü. Sizde birlikte gidip orda doğuracaksanız gitsin.

bence orada doğumu araştırın. sonuçta insanlar her yerde doğuruyorlar...

Hayatta herşey para değil maalesef. Hamileliğimde, doğumumda eşim yanımda olamayacaksa napıyım o kadar parayı. Uzak kalmak ve huzursuzlukta cabası. Çocuğu ordan oraya götürmek ne kadar doğru bilmiyorum. Onların etrafındaki hastalıklar, mikroplar ve yaşam tarzları bizden çok farklı. Minicik bebeğin bagısıklığı oraya adapte olabilecek mi tartışılır. Açıkçası tüm güzel anları beraber yaşamak varken daha fazla para için riske değmez bence. Ama tabii ki yaşam koşullarınızı, ilişkinizi ve hayattan beklentilerinizi bilmiyorum. Sadece kendime göre cevapladım. Sonuçta sizde bebeğinizi düşünüyorsunuz. Karar sizin

Aile düzeniniz bozulacaksa gitmesin bence, hamileyken yalnız kalmak çok zor bazen akşamları yalnız kalıyorum o bile koyuyor hamileyken hormonlardan dolayı duygu iniş çıkışları oluyor çünkü . . . Sırf maddi açıdan gidecekse de gitmesin çocuk bereketiyle gelir zaten inşallah Allah size daha ne kapılar açar kendi vatanın gibi de hiçbiyer olmaz ailene alışmışsındır onları orada çok ararsın ve daha bir sürü şeyi bütün yaşamın değişecek. Çok ikilemde de kalırsan istihareye yat hakkınızda hayırlısı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…