• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz söyleyin!!

Neresi normal ya? Evlenene yardım edersin, ama bu emrivaki ile olmaz, eksik birseyinizi de ben alayım dersin o da söyler alırsın.
aile yapıları böyle demekki.
Bu çiftte evlenirken onlarda eşinin ihtiyaçlarını bu şekilde paylaşmış demekki.
Ayrıca bayan içinde sorun teşgil etmiyormuş,almayın demezdim demiş.
Aile içi normal şeyler bunlar.
Benimde bekar kardeşim var beğendiğim birşey gördümmü alır koyarım çeyizine.
Erkek çeyizininde pek teferruatı yok malum beyaz eşya mobilya varsa imkan takı.
Paylaşmış bunuda kardeşler ağız tadıyla olsun düğünleri diye.
Nesi tuhaf bunun?

biz (eşim de ben de) kardeşlerimiz evlenirken ihtiyaçlarını sorup ev hediyesi olarak aldık (tv, beyaz eşya vs) ama bu tamamen bizim içimizden gelen bir şeydi, ikimizin ortak kararıydı, böyle emirvakiyle olmaz tabi, olsa asla kabul etmezdim.

aile yapıları böyle demekki.
Bu çiftte evlenirken onlarda eşinin ihtiyaçlarını bu şekilde paylaşmış demekki.
Ayrıca bayan içinde sorun teşgil etmiyormuş,almayın demezdim demiş.
Aile içi normal şeyler bunlar.
Benimde bekar kardeşim var beğendiğim birşey gördümmü alır koyarım çeyizine.
Erkek çeyizininde pek teferruatı yok malum beyaz eşya mobilya varsa imkan takı.
Paylaşmış bunuda kardeşler ağız tadıyla olsun düğünleri diye.
Nesi tuhaf bunun?
Biz evlenirken her şeyimizi kendimiz yaptık,düğünün ertesi günü takılanları çıkarıp eşime verdim ve düğün masraflarını ödedik. O zaman destek olan olmadı ama şimdi kaynim için zor durumda olmamıza rağmen destek bekleniyor

Son gelişmeler ışığında kızlar elini veren kolunu kaptırır misali gidiyoruz, ufak ufak bize kitlenen harcamalarla ,ilerisinde ne olacak diye merakla bekliyorum. Ha bu arada ailesiyle alakası olmayan adam yavaştan annecilik modlarina girdi. Ince ince işleniyor koca kişisi. Yurdum erkeğinin kaçınılmaz sonu ve tabiki alakasız gibi görünen nedenlerdende olsa aramız limoni.

Son gelişmeler ışığında kızlar elini veren kolunu kaptırır misali gidiyoruz, ufak ufak bize kitlenen harcamalarla ,ilerisinde ne olacak diye merakla bekliyorum. Ha bu arada ailesiyle alakası olmayan adam yavaştan annecilik modlarina girdi. Ince ince işleniyor koca kişisi. Yurdum erkeğinin kaçınılmaz sonu ve tabiki alakasız gibi görünen nedenlerdende olsa aramız limoni.
Nasil dayanabiliyorsun ya? Sen de hic bir seyden kisma gonlunce alisveris yap madem dugun yapacak parasi var evi de gecindirsin bir zahmet.

Of sorumluluk sahibi biri neden evlendirilir 1 parası yokken neden evlenmek ister 2. Geçimlerini de aileler sağlar o zaman. Siz haklısınız.

Yeni işe girdi,biliyor tabi kız,hatta arada harçlık bile veriyormuş

Şu iki mesaj varya böyle alnıma alnıma vuruldu yani. Millet keyfinden nişanlı kalıyor. Siz daha " elimde olsa da daha çok yardımcı olsam" diye uhyevi uhyevi konuştukça amiyane olacak ama YOLARLAR tabii.
Çekin resti ya, ondan bundan kıs ama 30 yaşında ailenin bıçkın ergeni evlensin diye konsey kurulsun yoktan var edilsin! Evlenmesin, imkanı yoksa evlenmesin, ben artık hiçbirşeyimden kısamam deyin geçin, sinir oldum!

Nasil dayanabiliyorsun ya? Sen de hic bir seyden kisma gonlunce alisveris yap madem dugun yapacak parasi var evi de gecindirsin bir zahmet.
Dayanamayıp ne yapayım,zoruma gidiyor ama bu saatten sonra kendimi üzmek istemiyorum artık. Eşimde ne yaparsa yapsın modundayim artık,tabi eskisi gibi onu düşünmek yok elbet

Of sorumluluk sahibi biri neden evlendirilir 1 parası yokken neden evlenmek ister 2. Geçimlerini de aileler sağlar o zaman. Siz haklısınız.
Evlenmeyi marifet sayiyorlar,anlamak istemedikleri şey bunun başkasından aldığın yardımla devam edemeyecek bir durum olduğu..saçma sapan bir durumdayız anlayacağınız

Şu iki mesaj varya böyle alnıma alnıma vuruldu yani. Millet keyfinden nişanlı kalıyor. Siz daha " elimde olsa da daha çok yardımcı olsam" diye uhyevi uhyevi konuştukça amiyane olacak ama YOLARLAR tabii.
Çekin resti ya, ondan bundan kıs ama 30 yaşında ailenin bıçkın ergeni evlensin diye konsey kurulsun yoktan var edilsin! Evlenmesin, imkanı yoksa evlenmesin, ben artık hiçbirşeyimden kısamam deyin geçin, sinir oldum!
Soran olsaydı cevabı verirdim ama işin yolunu bulmuşlar,oğullarına işleyip duruyorlar sanırım. Bende yüz göz olmak istemiyorum,para asla değer verdiğim bir şey değildi ama insanı böyle enayi yerine koymaya çalışınca,benim içinde bazı şeyler değişti onlara karşı.

Çalışmaya başladı,biz almıyoruz en azından tamamını ödemiyor olacağız ama destek vermemiz isteniyor,eşimde bensiz karar vermiş
senin bekar kardeşin var mı?
çalışıyor musun?
maaşını eşine verme kardeşime evlenmesi için birikim yapacağım de.
ya da eşinden her hafta/ay yüksek harçlık iste aynı sebeple.
at kendi banka hesabına, biriktir.

eskiler boşa demiyor; erkeğin iki tabağı varsa birini kıracaksın. az maddi rahatlık görünce savuruyorlar.

Onubyapmak istemiyorum,verebileceğiniz kadar ya da ne bileyim bir şeyini biz karsilariz belki diye düşünmüştüm ama eşim kökten halletti gereksiz herif:KK43:
hadi eşin sana sormadan atlamış, hata yapmış.
sen neden hatayı sürdürmesine izin veriyorsun?
eşin hem sana hem ailesine para yetiştiremediği zaman ilk sana kızacak, müsrif diyecek. ailesine bir şey diyemeyeceği için hep seni kırmaya devam edecek.

bence en baştan tavrını koy ki eşin her adımını dikkatli atsın.
senin her susuşun, her şeyi kabullendiğin anlamına gelir onlar için.
yanlış yapıyorsun.

şimdi koşa koşa yapıyor eşin ama yarın öbür gün 'sen ne yaptın ki' olacak. başını taşlara vuracak ömür boyu da unutamayacak. hep halini hatrını sorsun gelsin gitsin isteyecek, karşı tarafsa köşe bucak kaçacak. sizin ihtiyacınız olduğunda da hiç yardım gelmeyecek.
true story bro

Sormamasi hata.
Vermeyi teklif etmesi de.
Bu yasa kadar calismayan kardeslerini evlendirme cabasi yerine once ayakta durabilmeyi ogretmeleri gerekmez mi?
Isi olmadiginda faturasi borcu oldugunda yine imece usulu mu toplanacak para?
Bu aile destegi degil kostegi oluyor bence. Bir kizin basini da yakmasin sorumluluk alamadan daha.

Calisiyo olsa yetmese yardim etmek istemelerini anlarim.ama 30 yasina gelmis calismayan ana baba parasi yiyen asalak gibi gecinen birine 5 kurus vermem de verdirmem de .o kadar net

Back
X