• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz söyleyin!!

Kusura bakma cok sinirlendim beni de ayni duruma soktuklari icin esini borca sok kimseye bir sey yapacak hali kalmasin abisi gibi aklini kullansin
Ne kusuru,insan sinirlenmeyipte ne yapsın bu durumda. Zaten borç yapacağımız kadar yapmışız,ama bende artık alışveriş yaparken en uygunu olsun diye ugrasmayacagim,veya ihtiyaçlarımı ertelemeyecegim,ne bileyim artık biraz kendimi düşünme vakti geldi herhalde

Ne kusuru,insan sinirlenmeyipte ne yapsın bu durumda. Zaten borç yapacağımız kadar yapmışız,ama bende artık alışveriş yaparken en uygunu olsun diye ugrasmayacagim,veya ihtiyaçlarımı ertelemeyecegim,ne bileyim artık biraz kendimi düşünme vakti geldi herhalde
Valla kendini gec cocugundan bile kisiyorsun yeri geldiginde aileleri soz konusu oldugunda aslan kesiliyorlar.tavrini ailesinin yaninda belli et belki almaya utanirlar

Aaa nasıl yani şaşırdım kaldım okuduğumda beyaz eşyasını alamayan adam evlenmesin ayol.. Evini nasıl geçindirecek ?
Elbette haklısınız , eşinizin size sormuş gerekir kararını vermeden önce danışıp nasıl yapabiliriz demesi gerekir sonuna kadar haklısınız hatta bence siz bu konuda merhametli ve iyi niyetlisiniz ben olsaydım vermesini istemezdim , nasıl ki ben evlendiğimde herşeyimi kendim yaptıysam onlarda yapsın derdim.
Yapamıyor mu ? Kusura bakmasın o zaman evlenmesin nokta

Valla kendini gec cocugundan bile kisiyorsun yeri geldiginde aileleri soz konusu oldugunda aslan kesiliyorlar.tavrini ailesinin yaninda belli et belki almaya utanirlar
Ben bunun için ailesiyle yüz göz olmam,bu eşimin sorunu,onun düşünmesi lazım. Ailesi bunun için sürekli laf çarpmaya çalışıyor zaten,ki erken yerlerde yardım ediyor olmamıza ragmen.

Aaa nasıl yani şaşırdım kaldım okuduğumda beyaz eşyasını alamayan adam evlenmesin ayol.. Evini nasıl geçindirecek ?
Elbette haklısınız , eşinizin size sormuş gerekir kararını vermeden önce danışıp nasıl yapabiliriz demesi gerekir sonuna kadar haklısınız hatta bence siz bu konuda merhametli ve iyi niyetlisiniz ben olsaydım vermesini istemezdim , nasıl ki ben evlendiğimde herşeyimi kendim yaptıysam onlarda yapsın derdim.
Yapamıyor mu ? Kusura bakmasın o zaman evlenmesin nokta
Ah ne güzel ozetlediniz. Gelde bunu adama anlat. Aslında kardeşine iyilik yaptığını sanıyor ama bence hata ediyor,hatta kıza üzülüyorum bile. Biz evlenirken cebimizde paramız yoktu,kimseye yük olmayalım diye çabaladık,iki yıl borç ödedik ama kendimiz yaptık her şeyi çok şükür. Ama bu adam her şeyinde destek isteyip yapacak,bizi zora sokacak ama bunu düşündüğünü sanmıyorum

Ah ne güzel ozetlediniz. Gelde bunu adama anlat. Aslında kardeşine iyilik yaptığını sanıyor ama bence hata ediyor,hatta kıza üzülüyorum bile. Biz evlenirken cebimizde paramız yoktu,kimseye yük olmayalım diye çabaladık,iki yıl borç ödedik ama kendimiz yaptık her şeyi çok şükür. Ama bu adam her şeyinde destek isteyip yapacak,bizi zora sokacak ama bunu düşündüğünü sanmıyorum
Konu belki de kardeş olunca eşiniz hassas olduğundan da olabilir görev gibi mi gördü bu durumu acaba.. Eşinizle karşılıklı konuşun derim , güzel bir kahve yapın sakin sakin anlatın bu sizin de dediğiniz gibi gelecekleri içinde o çiftin sorunu kız da bunu göre göre nasıl evleniyor yaşları mı küçük ? Yani ben beyaz eşyasını alamayan bir adamla evlenmezdim mesela olgun düşünen birisi olsa kabul etmezdi , gerçi insanlar değişik değişik belki o da yapsınlar alsınlar diyor olabilir..

Evet sevgili kk; yanlış mı düşünüyorum siz söyleyin bana. Mesele şu: 30'unu geçen,bekar bir kaynim var. Yaşı niye söyledim çünkü bu yaşına kadar çalışmaya yanaşmamış,abilerden,babadan aldığı harçlıklarla gezen biri. Kv artık evlendirmek istiyor,görüştüğü biride var. Geçen buna beyaz eşya alındı,kp arada bize laf dokundurarak nasıl odeyecegini falan anlatıyor,gerçi son zamanlarda hep laf dokundurmaya başladılar ya,en sevmediğim şey. Diyeceksen bir şey açık açık söyle işte..
Bize gelince maddi olarak zor zamanlar geçirdik ve daha yeni düzenliyoruz,ama ödemeniz gereken 3 yıllık bir kredimiz var,eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor. Olaya geliyorum,bugün bütün ailenin olduğu ortamda,eşim diyorki 2 ay sonra beyaz eşyaların parası için aylık babama para vereceğim,abimde bizim verdigimizin yarısını versin dedi,diğer kardeşine soruyor;o ev alacağım için veremem dedi. Tabi bana soran eden yok. Hoş sorsada ben verme demem bunu biliyor. Ama beni neden yok saydı,önceden böyle düşünüyorum dese amenna. Eve gelince neden bundan haberim yok dedim sadece,tartıştık gibi oldu. Bana hak etmediğim bir kaç şey dedi. Şimdi size soruyorum ben haksız mıyım? Bu eşini yok sayma değil mi? Yorumlarınızı bekliyorum( vermesine değil,benden habersiz kendi kendine sıkıntılı olduğumuz zamanda böyle karar almasına kızgınım)
Eğer sıkışıksam kendim borç ödüyorsam neden verecek eşim. Üstelik o an neden öğreneceğim.

Haklısınız. Vermesin. Koca adam çalışıp ödesin.

kıyameti koparın evle ilgili yaptığınız ödemeler varsa
Araba eşimin üzerine,haklısınız ama daha çok verecek eşim ,bunuda adım gibi biliyorum
yapmayın ,kira ,fatura mutfak masrafı gibi ,kıyamet 1 kere kopar ,iyi olur böylece

Kayniniz da adam degilmis 30 yasinda adamda az gurur olur kari bulmayi biliosa gidip kopek gibi caliscak siz neden aliyosunz esyalri

Ben sormamasina degilde, para vermesine takildim. Kayniniz hasta mi? Calisma engeli mi var? 30 yasinda adam bu yasa kadar kiz arkadas edinmeyi biliyorda para mi biriktiremiyor. Ayrica bizde evlendik yarisini pesin verdik yarisini da taksit yaltik paşa paşa oduyoruz. Bir zahmet kayniniz da odesin..

Sanki benim kaynim yapti aynisini nasil sinirlendim bir an:-)

Konu belki de kardeş olunca eşiniz hassas olduğundan da olabilir görev gibi mi gördü bu durumu acaba.. Eşinizle karşılıklı konuşun derim , güzel bir kahve yapın sakin sakin anlatın bu sizin de dediğiniz gibi gelecekleri içinde o çiftin sorunu kız da bunu göre göre nasıl evleniyor yaşları mı küçük ? Yani ben beyaz eşyasını alamayan bir adamla evlenmezdim mesela olgun düşünen birisi olsa kabul etmezdi , gerçi insanlar değişik değişik belki o da yapsınlar alsınlar diyor olabilir..
Öyle tabi,kardeşlerini sever eşim. Yok kızda küçük sayılmaz,sanırım kız sevdiği için her şeyi görmezden geliyor ama oda doğru düşünemiyorum bence

Back
X