- 30 Mart 2015
- 483
- 921
- 103
- 39
Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede
Ay çok acimasizca geldi banaMerhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede
İstisnanın da istisnasisinizHepimiz öyle degiliz ya
bir Müge Anlı sözü derkiKonuyu açmış kaçmış konu sahibi
Aviva aviva
Arada girip okuyor gidiyor
Öldü öldü artık vurmayın
Yıllarca yaşadığı ülkede dil bile öğrenmemiş, yardımlarla yaşıyorlar, yineleyen depresyon hastasıyım ben, bana anlatmasın. Tembelliğine hazırcılığına bahane değil depresyon.Bu konuda doğru düzgün cevap görebildim sayenizde. Yahu bir insan yurtdışında yaşıyor diye paraya ihtiyacı yok mu? Belki çok zor durumda. Belki izin parası olmadığı için ülkesine gidemiyor. Konu sahibinin ablası hayatı boyunca aile evinde yaşayacak, konu sahibi kiralarda sizce de hiç haksızlık yok mu? Depresyonda olmasıyla bile dalga geçilmiş, asalak denmiş, bu kadar kırıcı olmanın lüzumu ne?
Ailesi ev alacakmış ona da zaten ama o ablasının evine giren 30.000 liraya takmış kafayıAlmanya'da yaşasa sülalesi ondan ev isteyecek tonla kişi vardır burda, bulmuş yüzü yumuşak aileyi bastırır tabi böyleleri. Haksızlık diyenler bi daha düşünsün.
Bu sizin eski konunuz. E aldığınız maaş da başkalarının hakkı değil miydi?babanızınkini de öyle düşünün
Yıllarca yaşadığı ülkede dil bile öğrenmemiş, yardımlarla yaşıyorlar, yineleyen depresyon hastasıyım ben, bana anlatmasın. Tembelliğine hazırcılığına bahane değil depresyon.
Konu sahibi de, başkasının ülkesinde başkasının geliriyle, ödediği vergilerle beleş yaşıyor. Hatta arttırıyorum Türkiye'deki 3 çocuklu ablasından kat be kat rahat yaşıyor. Durumumuz iyi demiş, der tabi. Vergi yok, kira yok, sağlık gideri ödemesi yok. Ne var, her ay hesaba yatan sosyal yardım + çocuk parası var. Bu şartlarda yaşayan biri de kalkıp 85€'nun peşine düşmesin artık.Bence de haksızlık.. Konu sahibine neden bu kadar tepki gösterilmiş?
Öncelikle, ailenizle bu durumu konuşmalısınız. Abla ile böyle bir tatsızlık yaşamazsanız daha iyi..
Aileniz, bu ekonomik krizde gerçekten size ev alabilecekler mi bunu öğrenin. Yok yapamıyorlarsa iki kardeş zaten senelerdir evlerde oturuyorlarmış demek ki evler onların olacak.
O zaman, anne babanız sizi düşünmeli. Kardeşlerle konuşmalı.
İki kardeş paylarını güzelce kullanırken sizin hakkınızı mutlaka vermeli. Tabi bırakın bunu anne babanız yapsın. Siz kimseyle aranızı bozmayın.
Kesinlikle katılıyorum bi de şey yazmış ya kursa başlattı devlet iki hafta gittim bıraktım… Lükse bak ya tam çıldırmalık ben sadece bir kur için 480 Euro para ödedim toplam dört kur aldım.Konu sahibi de, başkasının ülkesinde başkasının geliriyle, ödediği vergilerle beleş yaşıyor. Hatta arttırıyorum Türkiye'deki 3 çocuklu ablasından kat be kat rahat yaşıyor. Durumumuz iyi demiş, der tabi. Vergi yok, kira yok, sağlık gideri ödemesi yok. Ne var, her ay hesaba yatan sosyal yardım + çocuk parası var. Bu şartlarda yaşayan biri de kalkıp 85€'nun peşine düşmesin artık.
Bazen hayat başka türlü eşitliyor. Almanya'da istesen bile sokağa düşmezsin. Çoluk çocuğun aç susuz eğitimsiz kalmaz. Parasızlıktan tedavi olamama gibi bir şey söz konusu değil. Devlet zenginden aldığını fakire harcar. Eşitlik denecekse, bu durumda konu sahibiyle ablası hiç eşit değil.
Kesinlikle katılıyorum bi de şey yazmış ya kursa başlattı devlet iki hafta gittim bıraktım… Lükse bak ya tam çıldırmalık ben sadece bir kur için 480 Euro para ödedim toplam dört kur aldım.
Aile eşit davranmıyor olabilir ama kesinlikle adaletli davranıyor.
Benim ablamlar kirada kaliyorlardi. 3 ablayiz. Anne babamiz ikisi yalniz yaşiyor şu an. Ama koye gitmeyo dusunuyorlardi. Diger ablamla birlikde kirada yasayan ablamizi çok ikna etmeye çaliştik git babamlarin evinde siz kalin. Yani bizim için para pul onemli gelmedi. Onemli olan ablamizin rahatligiydi. Hele para istemek hiç dusunecegimiz turden birsey degil. Dusunceleriniz yalniş demiyorum. Sonuçta hakkiniz olani istiyorsunuz fazlasini degil. Ama bazen bazi konularda aile ve ailenin mutlulugu onde gelir gibime geliyor. Zaten ileride miras bolusturulurken sizin hakkiniz da odenecektir. Şu an babaniz evinde kizini oturtuyorsa bu sizin hakkiniza girmek sayilmaz. Mal sahibi hayatta ve karari onlar verirlerMerhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?