Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Ay çok acimasizca geldi bana

Bence de haksızlık.. Konu sahibine neden bu kadar tepki gösterilmiş?

Öncelikle, ailenizle bu durumu konuşmalısınız. Abla ile böyle bir tatsızlık yaşamazsanız daha iyi..

Aileniz, bu ekonomik krizde gerçekten size ev alabilecekler mi bunu öğrenin. Yok yapamıyorlarsa iki kardeş zaten senelerdir evlerde oturuyorlarmış demek ki evler onların olacak.

O zaman, anne babanız sizi düşünmeli. Kardeşlerle konuşmalı.

İki kardeş paylarını güzelce kullanırken sizin hakkınızı mutlaka vermeli. Tabi bırakın bunu anne babanız yapsın. Siz kimseyle aranızı bozmayın.

Konuyu açmış kaçmış konu sahibi
Aviva aviva
Arada girip okuyor gidiyor
Öldü öldü artık vurmayın
bir Müge Anlı sözü derki
senin kocanın evi yok
senin kocanın evi yok
Senin kocanın evi yok
aynen bu hesap
kadının kendi evi bile değil
babasının evi ve baba sağ
ne haddine kira istemek bedel biçmek
evt ikisi de Türkiye de olur aynı şartlarda olur fazladan da bu ev vardır biri geçer oturur yarısını da diğerine verir
sen Almanya ya git senelerce kal bir dilini bile öğreneme
çalışma 80 birim parayı iste
böyle kardeş olur mu sen çantanı cüzdanını silkelesen bozuk para diye düşer 80euro
tatil parası için ve ihtiyacım yokken istiyecem demeye utanma
bende konu sahibine hak veren her kimse de anlamıyorum

Yıllarca yaşadığı ülkede dil bile öğrenmemiş, yardımlarla yaşıyorlar, yineleyen depresyon hastasıyım ben, bana anlatmasın. Tembelliğine hazırcılığına bahane değil depresyon.

Almanya'da yaşasa sülalesi ondan ev isteyecek tonla kişi vardır burda, bulmuş yüzü yumuşak aileyi bastırır tabi böyleleri. Haksızlık diyenler bi daha düşünsün.
Ailesi ev alacakmış ona da zaten ama o ablasının evine giren 30.000 liraya takmış kafayı.

bırak kardeşi ben ailemin evinde oturucam da onlar kira isteyecek
o bile ters
aile olmayı unutmuşuz iyice

Yıllarca yaşadığı ülkede dil bile öğrenmemiş, yardımlarla yaşıyorlar, yineleyen depresyon hastasıyım ben, bana anlatmasın. Tembelliğine hazırcılığına bahane değil depresyon.

hangi ülke ya da abartı mı bilmiyorum ama bi ülkede işsiz insanların evine psikologun gelip kendini işe yaramaz hissediyor musun,iyi misin vs diye terapi yaptığını duymuştum
bunlar da yatak da havadan para kazanak birey olmak neymiş insanın bi işe yaraması lazımmış
hak getire

Konu sahibi de, başkasının ülkesinde başkasının geliriyle, ödediği vergilerle beleş yaşıyor. Hatta arttırıyorum Türkiye'deki 3 çocuklu ablasından kat be kat rahat yaşıyor. Durumumuz iyi demiş, der tabi. Vergi yok, kira yok, sağlık gideri ödemesi yok. Ne var, her ay hesaba yatan sosyal yardım + çocuk parası var. Bu şartlarda yaşayan biri de kalkıp 85€'nun peşine düşmesin artık.

Bazen hayat başka türlü eşitliyor. Almanya'da istesen bile sokağa düşmezsin. Çoluk çocuğun aç susuz eğitimsiz kalmaz. Parasızlıktan tedavi olamama gibi bir şey söz konusu değil. Devlet zenginden aldığını fakire harcar. Eşitlik denecekse, bu durumda konu sahibiyle ablası hiç eşit değil.

Kesinlikle katılıyorum bi de şey yazmış ya kursa başlattı devlet iki hafta gittim bıraktım… Lükse bak ya tam çıldırmalık ben sadece bir kur için 480 Euro para ödedim toplam dört kur aldım.

Aile eşit davranmıyor olabilir ama kesinlikle adaletli davranıyor.

tercüman olmayınca Suriyeliler muayene olmuyor, elli kere doktor kapısını çalıyorlar bu yüzden. O hesap, Almanlar da bizim gibi sinir oluyor mudur acaba?

Benim ablamlar kirada kaliyorlardi. 3 ablayiz. Anne babamiz ikisi yalniz yaşiyor şu an. Ama koye gitmeyo dusunuyorlardi. Diger ablamla birlikde kirada yasayan ablamizi çok ikna etmeye çaliştik git babamlarin evinde siz kalin. Yani bizim için para pul onemli gelmedi. Onemli olan ablamizin rahatligiydi. Hele para istemek hiç dusunecegimiz turden birsey degil. Dusunceleriniz yalniş demiyorum. Sonuçta hakkiniz olani istiyorsunuz fazlasini degil. Ama bazen bazi konularda aile ve ailenin mutlulugu onde gelir gibime geliyor. Zaten ileride miras bolusturulurken sizin hakkiniz da odenecektir. Şu an babaniz evinde kizini oturtuyorsa bu sizin hakkiniza girmek sayilmaz. Mal sahibi hayatta ve karari onlar verirler

Benzer bir durum biz de var ablam babamın evlerinden birinde oturuyor.
Bizde ilk evlendiğimizde kirada oturuyorduk sonra ev aldık ama hiç lafını etmedim ablam sizin evlerinizden birinde oturuyor bende kira istiyorum demedim aklıma da geldi.
Babam geçenlerde ben evlendikten sonra olan bir evindeki kiraları hesaplayıp bana verdi.
Çok şaşırdım haksızlık oluyor dedi.
Valla çok utanarak aldım.
Ablanızla değil bence babanızla annenizle bu konuyu konuşmalısınız.

Böyle şeyleri hiç sorun etmiyor olsaydınız sorun etmezdiniz. Durumunuz olmasa, ihtiyacınız olsa anlayabilirim ama şu an anlayamam. 2500₺ mi kurtaracak sizi, yurtdışında yaşıyorsunuz güncel kurla 82,77 Euro yapıyor. Anne babanız sağ olduğu için sizin bir hakkınız yok yalnız.

Benim abim ve eşide annemlerin evinde kalıyor bir gün oturup şöyle bir şey düşünmedim düşünsemde aklıma 2500 lira isteyeyim diye gelmez ayrıca da. Çok enteresansınız hele ablam ya da kız kardeşim olsa varya canım feda olsun keşke olsaydı.
Bir de ananız babanız yaşıyorken oturup şey mi düşünüyorsunuz hmm anneme babama bir şey olursa hakkımı alayım!! Ay düşüncesi bile korkudan mahvediyor beni. Anam babam sağ olsunda abime 10 ev versinler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…