Ilk gelenler oyle ya. Dedem ve babaannem oldugum ulkeye gelen ilk yabanci iscilermis. Kendilerini idare edecek kadar biliyorlardi. Fakat okuma yazmasi olmayan kisilerdi benim tontislerim.Bizim eski ev sahibimiz 45 yıl Almanya’da kalmış, torunları bile orada doğmuş ama Almanca bilmiyordu
Anne babanız olmemis sonucta. İstediklerine verirler. Bence istemeyin. Takmam diyorsunuz ama baya dert etmissiniz. 3 çocuk 30 bin çok da para degil. Bu ulkede yasamak başlı basına ödül gerektirir zatenMerhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede
Bu konuda doğru düzgün cevap görebildim sayenizde. Yahu bir insan yurtdışında yaşıyor diye paraya ihtiyacı yok mu? Belki çok zor durumda. Belki izin parası olmadığı için ülkesine gidemiyor. Konu sahibinin ablası hayatı boyunca aile evinde yaşayacak, konu sahibi kiralarda sizce de hiç haksızlık yok mu? Depresyonda olmasıyla bile dalga geçilmiş, asalak denmiş, bu kadar kırıcı olmanın lüzumu ne?Ev sizin üzerinize olsa kira bedeli tarzı bir şey istemek hakkınız.
Ama ev anne ve babanızın üzerine.
Siz ablanızdan para isterseniz sanane ev senin değil ki anamın babamın evinde oturuyorum diyebilir.
Anne babanızla kardeşleriniz yokken konuşun size ne zaman ev alacaklar mesela plan ne ?
Sizde ise girince peşinat tarzı bir şey verip evi almalarını hızlandırabilirsiniz.
Ilk gelenler oyle ya. Dedem ve babaannem oldugum ulkeye gelen ilk yabanci iscilermis. Kendilerini idare edecek kadar biliyorlardi. Fakat okuma yazmasi olmayan kisilerdi benim tontislerim.
Neden konu sahibi olayım? Normal hayatınızda da hep insanları aşağılayarak mı konuşursunuz?
Kafa insan insafsizliga,ac gozluluge calisiyor demek ki.Yok, bu hiç bilmiyordu. Bir gün Almanya’dan bir şey için aramış alman biri, mahallede Almanca bilen insan aramıştı dkfkfkfk
Ama kafa zehirdi, okuma yazma, kiraları gününden 5 gün önce isteme gibi şeylerde einstein kesiliyordu
Konuda paraya ihtiyacım yok yazmış. Duyar kasacağınıza önce konuyu okusaydınız keşke. bakın kendi cümlesi:Bu konuda doğru düzgün cevap görebildim sayenizde. Yahu bir insan yurtdışında yaşıyor diye paraya ihtiyacı yok mu? Belki çok zor durumda. Belki izin parası olmadığı için ülkesine gidemiyor. Konu sahibinin ablası hayatı boyunca aile evinde yaşayacak, konu sahibi kiralarda sizce de hiç haksızlık yok mu? Depresyonda olmasıyla bile dalga geçilmiş, asalak denmiş, bu kadar kırıcı olmanın lüzumu ne?
ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,
Bu konuda doğru düzgün cevap görebildim sayenizde. Yahu bir insan yurtdışında yaşıyor diye paraya ihtiyacı yok mu? Belki çok zor durumda. Belki izin parası olmadığı için ülkesine gidemiyor. Konu sahibinin ablası hayatı boyunca aile evinde yaşayacak, konu sahibi kiralarda sizce de hiç haksızlık yok mu? Depresyonda olmasıyla bile dalga geçilmiş, asalak denmiş, bu kadar kırıcı olmanın lüzumu ne?
Kafa insan insafsizliga,ac gozluluge calisiyor demek ki.
Devleti nasil sömürecegini ,nerden nasil yararlanir onuda biliyordur
83 birime bir kilo kiraz alabilir türkiyede. gerçi şimdilerde 60 birime düştü.kalan 20 birime bir paket sakız bile yok. ha pardon bimde vivident 360 16 birim. kalan 4 birimide birikim yapar artık.
hiç hesap kitaptan anlamıyorsun calci sende
SaçmalamayınMerhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede
Durduk yere b.k yoluna gittimhakikaten çok açgözlüsünüz
sadece siz değil yurtdışında yaşayanların hepsi
E ablası göndermeden nasıl silcek euro su mu var garibiminNeyse gözyaşlarını euroya silme özgürlüğü var bari
E ablası göndermeden nasıl silcek euro su mu var garibimin
Neden konu sahibi olayım? Normal hayatınızda da hep insanları aşağılayarak mı konuşursunuz?
Evet evet biliyorum kinaye yaptım yok yoksulu gibi davranıp 2500tl ye göz diktiği içinalman hükümeti sağ olsun ya, kocası çalışmıyorken bile yardımla geçiniyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?