Sizce "AH"mı aldım?

+1000000000

Sorunun yetişkin olmadan evliliğe kalkışman bence. “Evet ya, bu benim hayatım. Çevremdeki herkes benimle yürümek için var, benim yolumu yürümek için değil.” dediğin gün mutlu olacaksın.
Ne kadar haklısınız. Şurada bu sebepten birçok kişiye yorum yapmıyorum. Baba ocağından direkt koca evine gitmek bana çok yanlış geliyor. Elbette herkesin doğrusu kendine, herkes kendi yolunu yürümek, kendi hatalarını yapıp öğrenmek zorunda ama bir kızım olsaydı üniversiteden sonra bir iş bulup ayrı eve çıkmadan, en azından bir kez yurtdışına seyahat etmeden evlenmesini istemezdim. Sanırım ülkemizde anne ve babalar yalnız kalma korkusuyla çocuklarını ömür boyu kendilerine bağlamak için birey olmalarına engel oluyorlar.
Neyse, konu dışına çıktım, sizin mesajınızı beğendiğim için hemfikir olduğumu söyleme ihtiyacı hissettim nedense.
Umarım konu sahibi hanımefendi bir an önce gönlünüze göre bir ilişkiniz olur ömür boyu mutlu olursunuz.

Canım selamlar, kendini çok fazla üzme. Olmuşla ölmüşe çare bulunmuyor maalesef. Yaşadıklarına gelince şöyle bir yorum getirebilirim: Eğer siz ve X kişisi sadece aileler istediği için ayrılmışsanız ilk problem size ait. Siz istedikten sonra aileleri ikna edebilirdiniz gibi geliyor bana. Çoğu aile çocuklarının mutluluğu için seçtiği eş adayına karşı çıkmaz. Onları beğenmeyebilir, istemeye de bilir ama eş seçme hakkı kişinin kendine ait olan birşey. Ailelere de çocuklarına gerekli uyarıları yaparak çocuklarının verdiği kararların arkasında durmak ve onlara destek olmak düşer. Sonuçta aileler evlenmiyorlar ki. Tabi bunları anlayabilecek bir aile anlayışının da ortada olması gerekir yoksa dediğim dedik oluyor ebeveynler için. Bu durumda da aileni karşına almış oluyorsun. Ne tarafında tutsan hep ortada kalıyorsun. X kişisi tabi siz nişanı attıkktan sonra çok bozulacaktır. Çünkü onlarında kendine göre bir planları vardı muhakkak. Ona göre hazırlıklar yapmışlardır konu-komşu eş-dost-akraba herkese durumu ilan ettikten sonra nişanın atılması onlara iyi hissettirmeyecektir. Bence kızgınlıkla söylenen bir beddua olmuş X kişisinin söylediği. Ama yine de kötü söz sahibine aittir bunu dememesi gerekirdi. Sen çok kafana takma, zaten bu saatten sonra üzülmek sadece seni yıpratır. Bundan sonrası için eş adayının ailen tarafından değil de yine kendi isteğinle seç ve aileni bu özel konularda sana müdahale etmemesi için ikna et.

Bu arada konu sahibi yazılanları okudum da , senin dediğin sebepten ötürü kendi isteği ile ayrılan bir arkadasim vardı sonradan çok ama çok daha iyi biri ile tanıştı. Ailenin sebebi de geçerli bir sebepmis bence. Karşına kafana uyacak çok daha iyisi çıkar merak etme, şu an daha zamanı değildir.

Aileniz istemiyordu neden nişanlanmanıza izin verdi. Çocuk oyuncağı mı bu nişan yap 15 gün sonra nişanı at.
Siyasi görüşünün nişandan sonra öğrenilmiş olması da bir başka manidar yani. Haklı olabilir aileniz ama bunu nişandan önce düşünecektiniz. Nişandan önce araştırıp öğrenemediğiniz şeyi nişandan sonra nasıl öğrendiniz anlamadım.
Neyse hayırlı olmuş en azından adam mutlu olmuş.
İnşallah sizde mutlu olursunuz.

Ben her türlü kalıba karşıyım. Kimi evlenir, evlendiği adamla hayatını yaşar; kimi arkadaşlarıyla gecesini gündüz eder; kimi ailesine çok bağlı olur, her yere onunla gitmek ister. Yeter ki yaptığı içine sinsin, mutlu olsun. Yeter ki anne babaları çocuklara hata yapma fırsatı versin. “Ben büyüğüm, bu sana uygun değil” demesin. İnsan bile bile yanlış yapmak ister bazen, böyle yaşadığını farkeder.

Çoğu aile kukla yetiştiriyor zaten. İpleri elinde, “evet bence doktor olmalısın.” , “bunun maaşı ne kadar, zengin bi kocayla evlenmelisin”, “kızım bu senin arkadaşın olabilecek biri değil!”. Her şeyi kontrol etmek isterler, sims karakteri gibi aynı. İnsanlar yetişkin olamazlarsa artık, asla kendine yetebilen bireyler doğurup yetiştiremeyecek.

Eski Nişanlısızin mutlu olduğu sizin olmayacağının anlamına gelmez . Herkesin kısmeti farklı biryerdedir. Eğer o insanla yiyecek ekmeğiniz içecek suyunuz olsaydı bisekilde engeller asılırdı nasip bu işler.. olayı dramatize etmeyin bence.

Öncelikle nasip kısmet.
Biraz hassas düşünüyorsunuz bence. Allah en kisa zamanda gönlünüze göre versin.
Amaa bundan sonra ailenizi bu kadar odakhaline getirmeyin. Siz bir yetişkinsiniz ve siz evleneceksiniz. Önemli olan ne istediginizi objektif olarak bilin ve ortaya koyun.
Benim annem adını anmak istemediği, ya o ya ben dedigi adamı damadı olarak kabul etti şükürler olsun. Evlat için orta yol bulur elbet aileler.
Ben ailenizi %100 haksız buldum. Nişan yap sonra yüzük attır. Çocuk oyuncağı etmişler. Karşı taraf da pek iyi niyetli gelmedi gerçi 1 ay geçmeden nasıl başkasıyla nisanlanilir listeleri hazirmis sanırım o olmazsa bu diye. Neyse bilemicem.
Ah etmiş olsa bile o an şimdi madem ki çok mutlu eminim diyordur iyi ki olmamış ben mutluyum o da mutlu olsun diye. İçinizi ferah tutun.

Ortada bı sorun olmadığı halde anne baba kuruntusuyla Nisan atmissan evet ah almissindir. Evlenseydin bile anne baba ağzına bakarmissin zaten bitirmek iyi olmus

canım nasıl yazılır bılmemkı sıyasette kotu tarafı tutyolardı oyle dıyım en kotu tarafı
Pembiş o zaman hiç üzülme,ailen demek baştan bilmedikleri bir şeyler öğrendi ki,söylemişsin zaten.Ne olacaktı,söz verdik diye razı mı olacaklardı evliliğe?
Hiç bir şey olmaz korkma,nasip olduğu zaman sen de kurarsın yuvanı.Kızım var,düşünüyorum,ben de aynısını yapardım,herkeste yapardı.Ha şiddet yanlış,orada haksız ailen.
Fakat evlenmemesi için her yolu denerdim,kimse evladını sokakta bulmuyor.

daha 1 sene olmamış siz nişan atalı ve evli diyorsunuz siz ayrılır ayrılmaz başkasıyla mı başladı öyleyse niye üzülüyorsunuz o da zaten sizi hemen silmiş unutmuş bedduasını da unutmuştur.siz de unutun ah aldım diye kendinizi inandırmayın.ayrıca şimdi okudum ekleyeyim sebep olan şey gerçekse aileniz çok haklı doğru yapmışlar.

Son düzenleme:
başka açıdan bakalım.
sizin için o ve sonrasında ki kişiler hayrlı degilmiş olmamış desem
söz nişan gb dönemler tanışmak içindir illa evlenicez demek degildir.
evli çok mutlu demişsiniz ne güzel işte mutlu olsunlar sizde mutlu olacağınız kişiyi bekleyin.

En iyisini yapmışsın ana baba ahı almaktansa ayrılmak bazen daha hayırlıdır canım Sana ömür boyu mutluluklar dilerim

Bende 5 senelik sevgilimden ayrilip esimle tanismis evlenmistim. Esim evlenince birden cok degisti hic anlamadim bana kopek gbi davraniyor yuzume bakmiyor surekli tersliyordu haliyle bende her gece agliyordum cok kavga ettik cok ayrilmaya kalktik ama anlam veremiyordum. Neden boyle yapiyosun neden uzuyosn sen boyle degildn dedigimde ben yapmiyorum diyordu. Neyse eski sevglm mesj atti mutlumusun diye ben mutsuzum dedi..
Normalde cvp vermeyecektim ama uzun bir msj attim bak ben mutluyum hayatima bakiyorum sende bak evlen evlilik cok guzel bisey falan diye ( esime msjlari gosterdm engelle dedi) engellemedim. Arada msj attikca bu cvplari vermeye devam ettim. Birden bire ne oldu bilmiyorm ama esim eski haline dondu. Gulen yuzler, parlayan gozler, asik asik bakmalar.. 2 sene oldu esim normale dondu. Eski sevgilim de nisanlandi.. yani diyecegim o ki ah gercekten var ve cok fena cektiriyor...

Benim 2 sene omrumden omur gitti. Esime herkes saskinlikla bakiyordu neden boyle davraniyor diye ben hatta depresyonda veya psikolojik rahatsizligi var diye dusunmustum. Ama eski sevgilime o aciklamayi yapinca resmen o kara toz bulutu gitti.

Siz maddi olarak size geçen bütün hakları geri vermişsiniz. Manevi olarak da kusura bakmasın ama bir hak geçmiş olsaydı bir ay içinde nisanlanmazdi bence. O sözleri sadece sizi üzmek için söylemiş ve başarılı da olmuş. Sadece bir sene geçmiş sizin ne aceleniz var evlenemedim diyorsunuz? Karşınıza elbet iyi birisi çıkar.
Nişan tanıma aşamasidir. Olmayınca zorla mi evlenecektiniz yani. Paralarini yiyip vermeseniz anlardim. Bu arada nişan attiginiz için size bunları soyleyen biri ailenize sirtinizi dönüp onunla evlenseydiniz endise ettiginiz her seyi size yasatirdi bence. Çok büyük bir zarardan döndüğünüzü düşünüyorum. Ayrica ah tutmasi öyle söyledim oldu şeklinde olsaydı hiç kimse gün yüzü goremezdi onu da soyliyeyim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…